- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PLC programozás
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sketchifun
senior tag
Persze. Ez a kis apróságokkal kezdődik. Először hello world. Először megtanulod, mi kell, hogy amit csinálsz, egyáltalán működjön. Aztán a tutorialok alapján csinálsz egy egyszerű kis valamit. Aztán még sokat. Ezután elkezded módosítgatni a legutóbbi kis vackot. Először csak a számokat. Aztán láttad, hogy ha a tutorialba írt valamit a csávó, és az a szöveg megjelent a programodban. Azt is átírod. És már érted is. Már tudod, milyen kódot kell írni, hogy a programod kiírja. Ezek a lépések, nekem így ment.
Mikor láttam, hogy a html nyelvben minden kacsacsőrök közt van, ami nem látszik végül, tudtam hogy az a kód, a többi a tartalom. Feltűnt, hogy egy szöveg elején ugyan az a kód van, mint a végén, csak per jellel. Kitöröltem azt az egy karaktert, az lett az eredménye, hogy minden tartalom olyanná változott mint az az egy sor. Minden félkövér lett. Ekkor jöttem rá hogy így kell formázni, van kezdő és befejező elem. Vanak táblázatok.
És ezek most olyan nevetségesen egyszerűnek tűnnek, hogy hihetetlen, de akkor a körmöm rágtam, hogy vajon most mit csináltam.
Próbálgasd, nyúlj bele. Maximum elrontod. És, mi történt? Semmi. Vissza állítod az eredetit, és máshogy próbálod babrálni.
Javaslom egyébként a HTML-t, szerintem kiváló tanuló alap.
-
sketchifun
senior tag
Engem a PHP, illetve a web érdekelt nagyon. Se tanár, se programozó suli. Otthon, addig próbálgattam, addig nézegettem, addig módosítgattam, hogy végül megértettem. Ez akkor volt, amikor mindenkinek torrent oldala volt. A bátyámnak is volt, én segítettem elindítani, én csináltam az apró módosításokat. Megtanultam, mi az a változó, mi az a ciklus, megtanultam, hogyan kezeljek adatbázist. Beleírtam, lekérdeztem egyszerű adatokat. Aztán jött az, hogy több adat kell. Akkor lekértem őket külön. Lassú volt. Akkor egybe kérem le. Úgy is. Akkor mysqli. Aztán megtanultam egy lekérésben több helyről több összetartozó adatot lekérni. Na ehhez már kevés volt a változó, mert nehéz volt az adatot kihámozni. Akkor kezdődött a tömbösítés, és így tovább.
Pl egy BKK szintű weboldalt, sebezhetőség nélkül(vagy ennyire nagy hiba nélkül), valószínüleg lassabban, de meg tudnék csinálni. Nekem ez a tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest