- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikitorony
tag
válasz
Vigilante #37 üzenetére
Azt sejtettem, hogy gyártási költség miatt sem rohannak nagyon előre a "fejlődéssel", de pl. a héliumos HDD gyártási költsége is kötve hiszem, hogy drágább a hagyományosnál, mégis tesztelik, és ha bejön, akkor ez lesz az irány, mert idővel lejjebb tudják nyomni a költségeket, addig pedig ők az ászok, hogy nekik ilyen új technológiát használó HDD-jük van.
Maradva a HDD-knél, 2002 karácsonyára nyilván nem a csúcskapacitásút vettük meg itthonra, de az 80 GB-os volt. Bő 12 évvel később fogjuk rá, hogy a 6 TB-os a max. (otthonra szánt, pl. WD Green) - 75x-öse, de ha az átlagos 2 TB-osat nézzük, az is 25x-ös kapacitásnövekedés. És akkor a [8 TB-os] enterprise vinyó szóba se került (SATA vagy SAS).Nyilván erre rá lehet kontrázni azzal, hogy nézzük csak a CPU-kat... Ott is egy idő után megállt az órajelre való recskázás, és -amennyire követem- 4 GHz alatt van az alapórajel, pedig már jó sok évvel ezelőtt is bőven 3 GHz fölött jártunk.
Tisztában vagyok vele, hogy a 2002-es Northwood magos P4 2 GHz-e és a mostani gépemben lévő i7-2630QM 2 GHz-es alapórajele nem ugyanaz, már csak a magok száma miatt sem, plusz 9 év alatt rengeteget fejlődött...Mindenesetre meglepő számomra, hogy bár a VGA-kra kerülő RAM-ok és azok frekije rengeteget fejlődött, a busz maradt 128 bit.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX Csere is
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest