Hirdetés
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Vigilante #76 üzenetére
690-ért nem adnék 90-et viszont. Meg a 2 GPU-s megoldások nem mindig skálázódnak olyan jól. Megelégednék ott egy GTX 780-nal.
680-at a minap 55-ért láttam, az még annyira nem vészes. Bár a 670-et 45-ért vettem, még volt rá 1 év gari is. +10 nem annyira indokolt szerintem.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Honnan tudod, hogy széthajtott? Újoncoktól alapból nem vásárolok (keresem a PH megbízható személyeket, akik valószínűleg nem hülyegyerekek
) A másik állításom viszont még mindig ott van újonnan a 280, 5k-val olcsóbb, +1GB VRAM, hasonló teljesítmény. A 2GB-ból kifutottam már a 670-nél is.
A lopós példát felejtsük már el, senki nem beszélt ilyenről.
Vigilante:
Igen, erősen gondolkozom, hogy mit vegyek a 750 Ti helyett. Jó lenne a 2GB-nál több VRAM, de a játék amit kedvelek, pont nVidia párti. Nehéz lesz, de szerintem maradok a GTX 680 mellett. Vagy ha felbukkan megint az aprón egy 4GB-os variáns a 670-ből, esetleg 680-ból jó áron. De szerintem erősen bilibe lóg a kezem.
[ Szerkesztve ]
-
Ed3r_X_
nagyúr
Pár napja még bőven több volt a különbség (tegnap, tegnapelőtt néztem).
Nem csak iPonból áll a világ, ott a PCX. 61k a Sapphire R9 280, ASUS GTX 960 73-74k. Még ha az iPonhoz is számoljuk, 5 ezressel olcsóbb, hasonló teljesítmény, több VRAM. Igaz többet fogyaszt.
Inkább veszek ilyen árban használt VGA-t, garanciával, mint újat. Akarom mondani vennék, ha picit reálisabbak lennének az árak. De volt már 60-ért az aprón R9 290.
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
Nem fogod fel ugye...
1. Olcsóbb: egy R9 280 most az iponon 64ezer Forinttól indul. A GTX960 pedig 66ezer Forinttól. Oké, tényleg olcsóbb. Kettőezer forinttal...
2. Új kártya, minden kártya magasan indul. A 280-as 80ezernél indult. Vadiúj kártyát kutya nem vesz, pont ezért, inkább kivár az okos egy kis időt
3. Miért, a használt példa nem hülyeség?
-
Ed3r_X_
nagyúr
És mindig vannak olyan elvakult fanok, akik a pénzük ellenségei. Ez jelenleg ennyiért nem igazán éri meg. Ott a 280, olcsóbb, hasonló teljesítménnyel. (nyilván az Nvidiára optimalizált játékokban a GTX lesz gyorsabb, az AMD-re optimalizáltban meg a 280) A lopós példád meg eléggé hülyeség szerintem.
-
kekegsm
őstag
Én meg lopnék egy GTX980-at, erősebb és olcsóbb lesz a te kártyádnál
(#57) djculture:
1. A 280-as nem erősebb, csak azokban a játékokban, ami spéci AMD optimalizált. (valamelyik külföldi, nem elfogult oldalon volt egy teszt, kb 20 játékkal, amiből 3-ban volt erősebb, 2-3-ban pedig egyenrangú, de pl World of Tanks alatt a 960 majdnem 40%-ot vert a 280-ra.2. Ne hasonlíts egy tavaly márciusban megjelent kártyát egy idén januárihoz. Majd térjünk vissza az árkérdésre 2 hónap múlva. Addigra kb 55 körül lesz az ára. Egyébként ha sürgős, nagykerben már előrendelhető pl a Palit Jetstream GTX960, pár nap múlva befut, ami 62-63 körül fog boltokba kerülni, a Super Jetstream pedig 3-4ezer forintal lesz több. De ha most vennél iponnál a Gainward alapkártya 67 alatt a tied lehet
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
De szerettem mikor:
- Teljesítményért vettem a vga-t, nem pedig azért fizettem, mert "gyárilag" tuningolva van kicsit.
- Nem úgy tervezik a játékokat, hogy biztos meg kell vegyem...Még jó, hogy csak kipróbálom az új játékokat, aztán a legtöbbet kukázom is, mert khm khm......
-
djculture
félisten
70 ezerért egy agyonnyirbált kártya ..hülye azért nem vagyok hogy megvásároljam ennyiért! 60 alatt már r9 280-at lehet kapni 3 giga memóriával ami erősebb ennél.
[ Szerkesztve ]
-
BazsiBazsi
aktív tag
Jó lesz ez 55 környékén pár hónap múlva. Bár akkor már jönni fog a r9 3XXes széria az amdtől. Annyira nem nagy durranás ez a kártya.
-
Höh, az Inno3D még létezik?
-
-
Petyyyyy
addikt
Baromi szépek lettek ezek a kártyák.
-
mmdms
addikt
Ezek közül a gainward phantom-ját venném meg, vetett már valaki pillantást a hűtőjére? telibe fújja levegővel a pcb-t mindenhol ahol kell, szerintem ezek hosszú életű darabok lesznek.
-
Amacs
aktív tag
válasz
Vikitorony #39 üzenetére
Az i7 Dual Channel memóriavezerlője is 128 bites, holott a Pentium 4 is annyiból gazdálkodott. Mégis jóval gyorsabb memória műveletekben is az i7.
Nincs értelme a számot a számmal összehasonlítani 10-15 év távlatában. -
Vigilante
őstag
válasz
#52815360 #41 üzenetére
Bocsi, de nekem tesztelés alatt igenis visszalépés volt, hogy bezuhant a GPU használat 50% körülire Far Cry 4-nél. Adja az ég, hogy a 347.25-ös driver volt csak az oka!
De érdekes módon Crysis 3 multiplayerbe is 1600x900-ra levéve már gyönyörűen futott, és nem voltak FPS ingadozások. Ez azért mutat valamit. Hidd el nem csak hasra ütésre mondom ezeket...
-
Vigilante
őstag
válasz
Vikitorony #39 üzenetére
Ez a 128 inkább visszalépés. Lásd GTX 280 és 285-nél 512 is volt már, mint most az AMD-nél. Igaz azok zabálnak is, mint a veszedelem!
CPU-ból volt szerencsém 4790K-hoz, az alapon 4.0GHz volt, és a Turbo-t bekapcsolva volt az 4,4 GHz is!
(A gyári hűtője nem is bírta a Turbo-t!
)
-
Vikitorony
tag
válasz
Vigilante #37 üzenetére
Azt sejtettem, hogy gyártási költség miatt sem rohannak nagyon előre a "fejlődéssel", de pl. a héliumos HDD gyártási költsége is kötve hiszem, hogy drágább a hagyományosnál, mégis tesztelik, és ha bejön, akkor ez lesz az irány, mert idővel lejjebb tudják nyomni a költségeket, addig pedig ők az ászok, hogy nekik ilyen új technológiát használó HDD-jük van.
Maradva a HDD-knél, 2002 karácsonyára nyilván nem a csúcskapacitásút vettük meg itthonra, de az 80 GB-os volt. Bő 12 évvel később fogjuk rá, hogy a 6 TB-os a max. (otthonra szánt, pl. WD Green) - 75x-öse, de ha az átlagos 2 TB-osat nézzük, az is 25x-ös kapacitásnövekedés. És akkor a [8 TB-os] enterprise vinyó szóba se került (SATA vagy SAS).Nyilván erre rá lehet kontrázni azzal, hogy nézzük csak a CPU-kat... Ott is egy idő után megállt az órajelre való recskázás, és -amennyire követem- 4 GHz alatt van az alapórajel, pedig már jó sok évvel ezelőtt is bőven 3 GHz fölött jártunk.
Tisztában vagyok vele, hogy a 2002-es Northwood magos P4 2 GHz-e és a mostani gépemben lévő i7-2630QM 2 GHz-es alapórajele nem ugyanaz, már csak a magok száma miatt sem, plusz 9 év alatt rengeteget fejlődött...Mindenesetre meglepő számomra, hogy bár a VGA-kra kerülő RAM-ok és azok frekije rengeteget fejlődött, a busz maradt 128 bit.
-
törölt tag
PNY furcsamód bejön.
-
Vigilante
őstag
válasz
Vikitorony #34 üzenetére
Gyártási költségeket is lefaragnak ezzel megoldással, ugyanis a 256bit-es csíkszélességen való gyártással, többe kerül.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Vikitorony #34 üzenetére
Azóta változott egy-két dolog. Azon még DDR volt (butított kortársain meg csak SD/SG RAM volt a legjobb esetben). Jelenleg GDDR5, aminek ráadásul a megjelenése óta az órajele az egekben található! A modern API-k valamint az unified shader architektúra megjelenésével a raszterizálás és a kívánt pixel-fillrate iránti igény / kívánalom másként emelkedett, mint a texel-fillrate iránti.
Továbbá ez nem változtat azon, hogy szűk keresztmetszet ennél a VGA-nál a RAM sávszélesség. Anno a HD5770-nél is kevés volt, mégis népkártya lett, habár nem ez az árkategória volt, azt meg kell hagyni.HGyu
-
Vikitorony
tag
válasz
Vigilante #15 üzenetére
Miért van az, hogy már a GeForce 3 Ti 200-as VGA-m is 128 bit-es sávszélességű volt, és most, 13-14 évvel később még mindig ennél van leragadva az ipar?! Mintha szándékosan akarnák elszarni a saját termékeiket... Minden fejlődött, de ezt a fost nem bírják feljebb tolni, csak a felső kategóriás VGA-knál.
-
Chp
őstag
Némelyik elég ízléstelen dizájnt kapott, na meg ezek a méretek...
Az EVGA szimpla hűtős változatát például szívesen elfogadnám.
-
babkukta
senior tag
EVGA FTW 4ever!!
Ebből lesz Classified?
-
Dr. Akula
félisten
Ezen a szinten nem tökmindegy pár +MHz? Ha még csúcsmodellnél lenne, megérteném. Itt meg amennyi pénzt a "tuning" szóért elkérnek, veszel egy egyel magasabb kategóriás nemtuningot.
-
shiftac
aktív tag
Nekem a legjobban az egyventis EVGA tetszik. De az MSI Gaming se rossz, de az Asus eléggé összetákoltnak tűnik...
-
Vigilante
őstag
Nálam teszt közben, az ASUS BTW ugyanúgy forrósodott a gyári órajelein, mint meghúzva 1466/8000MHz-en.
Valamiért nem is tudtam + feszt adni neki Afterburnerrel, legalábbis a GPU-z, mindig ugyanannyi feszt mutatott maximum értéknek.
Szal lehet tényleg már az ASUS STRIX hűtése is túlzás erre a 120W-os TDP-re (nekem egy 3570K-val 4,4-en, evett 250W-ot (Far Cry 4 alatt) az egész masina ami egy 210W-os tiszta fogyasztást mutat 85%-os hatásfok mellett.)
Ennél többet az Istennek sem tudtam kihozni belőle, mert rögtön fagyott a 3DMark...
A BIOS-át meg nem lehetett ennek még piszkálni, főleg így tesztterméknél.
Igaz BIOS modding-al se lehet átlépni a 150W-os elméleti határt a 6 pines PCI-E csati miatt.
Az MSI GeForce GTX 960 Gaming OC-t viszont 8 pinessel szerelték fel, de ott is max 1516/8000-et értek le vele, hiába a max 225W-os áramfelvételi lehetőség: [link]Ezzel meg nem mertem kísérletezni: [link]
-
BiP
nagyúr
Ha mar nem sikerült túl izmosra, legalább jól tuningolható.
Amugy *ponban mar van árlistán, 66-74e között.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hát, valami mini változatot vártam, hátha majd később..
-
04ahgy
nagyúr
Ezek közül kettőt tartok életképes, a VGA teljesítményéhez méltó koncepciónak: a két rövid PCB-s pédányt, a GIGABYTE és az EVGA műhelyéből.
HGyu
-
ledgeri
nagyúr
Már tényleg akkora a Design választék, hogy az alapján is lehet választani..
-
Sinesol
veterán
válasz
macman507 #14 üzenetére
30k van köztük, az azert nem kicsi.
(#7) Geller_1972
Hogy lehet vga-ra igenyt csinálni?
Ha drága, vagy nem elég erős ott a masik oldal, senki sem tart fegyvert a fejedhez hogy ezt kell venned
A 285 a közvetlen konkurens, az is ugyanezt tudja ugyanennyiert szoval ott sincs kolbaszbol a kerítés.Az csak szerencse hogy a 280-asokból még mindig van, de a raktárakat kisöprése után csak 285 lesz.
[ Szerkesztve ]
-
macman507
aktív tag
Elírás, vagy
Hoppá!?EVGA
NVIDIA GeForce GTX 960 FTW ACX 2.0+ 4 GB
4GB-os ként már érdekesebb.De továbbra is nem érdemesebb 960 helyett 970-est venni, mivel alig van köztük árban különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
A memóriát is húzni csak az ASUS, Palit, Gainward tartotta fontosnak, főleg ilyen kis lóf@sz sávszél mellett!?
-
Ismét az MSI a legszebb szvsz, bár most a sima OC verzióért fog csorogni a nyálam.
[ Szerkesztve ]
-
winhate
őstag
70k hű de jó!
Kettőt kérek -
-
-
aram01
nagyúr
Nem akarok trollkodni, de van igény? főleg ennyiért
-
rocket
nagyúr
3 ventis kartyakhoz hazat is kellene mellekeljenek
Nem is ertem mi a logika, annyira nem aramzabalo melegedo a GPU, hogy ilyen minimalisnak nevezheto tuninghoz akkora nyak meg hutes keljen.
-
RaiDan
csendes tag
válasz
MaxxDamage #2 üzenetére
A 4 GB memória szerintem csak elírás. A hivatalos oldalon is 2 GB-os verzió van csak:
[ Szerkesztve ]
-
EVGA megint kitett magáért !
NVIDIA GeForce GTX 960 FTW ACX 2.0+ 4 GB
L
-
J.Hetfield
aktív tag
A tigris msi jöhet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA partnerei a szokás szerint nem feledkeztek meg az extrákról sem.
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Macska topik
- Építő/felújító topik
- Politika
- Ingatlanos topic!
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Riasztó topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest