Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
zazenke #6339 üzenetére
Az új M:I film P8-ban szerintem eleve rossz.
Nálam Philips TV-n ilyen beégett és nem csak Apple TV 4K-val lejátszva hanem minden eszközről elindítva ilyen. Sőt a TV-re telepített lejátszókkal is.
Az eredeti P5-öt letöltve és az iTunes Movies-on megvásárolva viszont ilyen
Lehet a tvOS-es Plex kikészül ettől a DV-től... -
blakey
titán
válasz
zazenke #6333 üzenetére
A Plex tvOS-en az egyik legjobb a többi platformhoz képest, szóval konkrétabb infót ossz meg, azaz milyen DV tartalmat nem visz és milyen tartalomnál remeg a kép. Nem hiányozhat nekik az "1 dollár", mert van lehetőség a megvételre is, akkor + funkciókat lehet aktiválni a szerveren. Apple TV-n használom a Plexet is, jól működik, az összes anyagomat viszo.
-
blakey
titán
válasz
zazenke #6275 üzenetére
próbáltam utánanézni én is és azt találtam hogy a 2022 es modell még mindig nincs rendben a DV anyagokat rendre sima hdr ben tud csak lejátszani ha jól értelmezem - szerintem rosszul értelmezed, nem az a gond, hogy nem működik a Dolby Vision, hanem az, hogy néha fekete fekete lesz a kép, viszont van hang. Ez a 2022-es egyik hibája. A 2021-es és 2022-es között nagyjából ez a különbség, nem az, hogy a 2022-es SDR-ben viszi, míg a 2021-es DV-ben, én ilyennel nem találkoztam.
Szerinted érdemes ennek ellenére a 2022 es modellt választani mert van rá esély hogy jön egy frissítés ami helyre teszi a dolgokat vagy már nem valószínű mert bő fél év múlva jön a 2024 es modell ahol rendezik ezt ? - nem tudom, mivel nincs újonnan 2021-es, így veszel egy 2022-est, lehet, hogy nálad soha nem jön elő a hiba, az is lehet, hogy olyan sűrűn fogsz vele találkozni, hogy már zavaró lesz. Amennyiben szoftveres hibáról van szó, akkor még akár javításra is kerülhet, de több, mint 1 éve nem jött össze a dolog. A QMS is zsákutcának tűnik, nem úgy működik, ahogy gondolnánk, lehet, hogy az okozza a problémát a 2022-es esetében.#6276 tomp
Az Infuse teljes optimalizálása még nem jelent meg tvOS 17-re. - Infuse-tól független a hiba, ami iránt érdeklődik.
Majd a következő frissítéssel lesz jó. Addig marad a válogatós kedve. - ezt majd meglátjuk, de nem lesz eltérés a 2021-es és 2022-es között, pontosan ugyanúgy lesznek válogatósak. -
Imi1981
veterán
válasz
zazenke #6227 üzenetére
Jó fekete és kontraszt fontos így mindenképpen va paneles tv kell. Vagy a Samsung QE55QN91A vagy a hasonló árú TCL 55C745. Ezeket ajánlották tv topikban 250 körül áron. Azt most hirtelen nem tudom, hogy a tcl tud e dv- t de majd megnézem. Persze legjobb lenne oled de az már magasabb árkategória.
Apple tv lesz rákötve az tuti mert a saját rendszerük igen lassúcska és körülményes az Apple tv -hez képest. -
blakey
titán
válasz
zazenke #5459 üzenetére
Passsz, nem tudom. Ha olvastad az elmúlt napok hsz-eit, akkor lejöhetne, hogy sokan csak úgy bekapcsolják és ahogy elindul, úgy is marad, ez annyit tesz, hogy ha valaki nincs tudatában, hogy mit és hogyan kell használni, akkor előfordulhat, hogy a gyengébbik beállításon használja és úgy valóban nem tapasztalható szinte semmilyen hiba. Én nem az vagyok, aki nem tudja, hogy mit és hogyan kell használni. Olyan hiba van és van arról szó több fórumon is, hogy egyes DV anyagok a 2022-es modellen fekete képet "adnak", csak hang és felirat van (ha külön rétegen van), 2021-esen meg hibátlan. Összetett dolog, majd valamikor többet fogunk tudni. 2021-esnél is voltak kvázi hasonló problémák, de azt elég hamar megoldották.
-
blakey
titán
válasz
zazenke #5457 üzenetére
Nem teljesen szakszerűen, de egyszerűen megpróbálom leírni. A kiterjesztett HDMI mód felel a lehető legnagyobb felbontású (dinamikatartomány, legnagyobb sávszélességet igénylő) anyagok megjelenítéséért. TV-ken fordul elő, van a normál és a kiterjesztett mód, a nevük változó, a lényeg nem, tehát a normál mód egy csökkentett, normál használatra alkalmas mód, a kiterjesztett meg a lehető legjobb minőségű HDR anyagok megjelenítésért felel. Egyszerűen tesztelhető, ha a TV felajánlja, hogy átkapcsol a kiterjesztett módba, és utána megfelelő a kép, akkor máris aktív. Ehhez szükséges, az elérhető legjobb minőségű HDMI-kábel, és nem ami az árát illeti, tehát fontos, hogy a HDMI-kábel is képes legyen a nagyfelbontású anyagok továbbküldésére. Lejátszók esetében nem találkozol ilyen és ehhez hasonló kifejezéssel, alapból minden a lehető legnagyobb felbontásban kerül továbbküldésre és a megjelenítőre van bízva, hogy azt miként jeleníti meg.
-
blakey
titán
válasz
zazenke #5455 üzenetére
Van amit nem fog (tud) javítani. 6 éve van olyan Apple TV-m amiben van ventilátor, soha nem pörgött fel azaz 0 zajkibocsátással működött, ennyi nekem elég. Amúgy hiányos írásjelekkel nem tudok mit kezdeni, de gondolom kérdeztél.
A fürgébb, az annyira nem érzékelhető lejátszás szempontjából, de néhány játéknál sem éreztem, hogy annyival jobb lenne. Egy 2017-eshez képest gyorsabb, 2021-eshez képest elenyésző a különbség, legalábbis filmek esetében. Nekem elég volt 5 hét szenvedés, szórakozni szeretnék ha használom, és nem szenvedni. Ha valóban javításra kerülnek ezek a dolgok, illetve ha idén veszek egy újabb, QMS képes OLED-et vagy MiniLED-et, akkor megint veszek egy 2022-es ATV-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged