Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Meg igazából engem pl egyáltalán nem érdekelnek a Cinebench/Geekbench számok, az semmit nem árul el arról, hogy működik a Rosetta 2 mondjuk nagy mennyiségű RAW képekkel Lightroomban, vagy mennyire elég a 8 GB RAM ehhez, vagy Final Cut alatt meddig lehet elmenni az alapkonfiggal (mit szól, ha rápakolsz két LUT-ot egy combos 4K anyagra).
Nyilván kell valami mérőszám, amivel összehasonlítjuk ezeket, de igyekszem olyan teszteket keresni, ahol inkább gyakorlati oldalról fogják meg a dolgokat (és eddig úgy tűnik, abban brilliáns lett az M1, akár.Rosetta 2-vel is).
-
Xero
nagyúr
Minden magasabb TDP-s, ezt azert ne felejtsd ki a szamitasbol. Ahogy irtam a 16-os 9980HK MacBook tud 8500 - 1190-et.
Az en szemszogembol ez 10W-on nagyon is impressziv.
Tegyuk fel ezt siman triplazzak egy 16-osban, hiszen a 30W boven befer a mostani intelek helyere. Ha nem skalazodik olyan siman akkor is 14-18.000 pontrol beszelgetunk talan. Persze ez csak elmelet, de a dolgok jelen allasa szerint nem tunik annyira lehetetlennek. -
sb
veterán
Biztos, hogy a videós és 1-2 másik cucc gpu-ra lesz optimalizálva ahogy eddig is, de a többinél ezt kizártnak tartom egyelőre általánosan.
A mutatott slide-ok sem erről szóltak. Külön beszéltek cpu és gpu fejlődésről. Ha már az összemosott teljesítményt is szétszedték volna akkor az ordas nagy kamu. Meg nem mellékesen egy baromi jó új feature elhallgatása. Hülyeség lenne.
A kérdés a perf/W szint lesz szerintem. Azért 10-20W között nem nehéz ugrani teljesítményben. Még az Intel is tudott jelentőset lépni a Tigerrel az előző saját genhez képest 15W-ból. AMD-ről ne is beszéljünk, ők Zen2-vel is 2x jobbat tudtak Intelnél, Zen3-al ez folytatódik... Itt pedig totál más architektúra jön az ARM-mel amiről eddig is láttuk, hogy jó...nem csak 1-2W-on.
Szóval szerintem simán kijöhet - főleg 10W körül amit felrajzoltak - tetemes előny. Az más kérdés, hogy 25 vagy 35-45W-nál ez megmarad-e. Az szinte kizárt... És mivel utóbbi is belefér egy notiba így marad majd a perf/W és az akkuidő hasonlítgatás a tiszta teljesítmény helyett.@dabadab
Mármint oké, biztosan lehet olyan specifikus felhasználást találni, ahol ez a megközelítés nem ideális, de ha a gyakran használt dolgoknál ez a megközelítés jobb teljesítményt ad jobb fogyasztással, akkor hol a gond?
A kérdés az, hogy ez így lesz vagy pont fordítva.
Ez jelenleg is így van. Sok napi használatú átlagprogi gyorsabban indul/reszponzívabb, jobb UX-et ad (és kényelmesebb, jobb UI de az már más kérdés... de pl. a múltkor kommersz és félkommersz progival egy gyors videóvágásba is belekezdtem, esküszöm még az is kínzás volt desktopon) mintha odaülsz 95W TDP elé. Az irány biztosan ez most is. Némi döccenőkkel, mert drága az sw oldal de lassan eljutunk oda, hogy megéri mert máshogy nincs előrelépés, főleg ebben a mobil szegmensben.
Márpedig ez sokkal jobban eladható és ha lassan minden IS futni fog, csak sw kérdése (portolás, egy kis refactoring majd jöhet utolsó lépésben a heterogén kód gpu-val, gyorsítókkal) akkor ez lesz a kisebb ellenállás. Ez már rég látszik szerintem, hogy szükséges lesz. -
Szerintem az atlag (de ugy minden felhasznalonak) teljesen mindegy hogy hogyan jonnek ki ezek a szamok. Engem baromira nem erdekel hogy a nyers ero, vagy a tokeletes optimalizalas miatt lesznek gyorsabbak az alkalmazasok. A lenyeg hogy hozza az elvarasokat elesben is. Meglatjuk.
-
Mr Bond 007
őstag
Akkor gyorsan szólj a pro app fejlesztőknek is, mert pl a Maxxon, a Cinema 4d fejlesztője is azt mondta hogy next level performance. Renderben nincs trükk, ott vagy csapatsz, vagy beégsz. Valószínűleg a többi neves pro app fejlesztő is szer hatása alatt haluzhatta be hogy gyors... Ja nem! Ők már erre fejlesztenek!
Felejtsük már el ezt a nem hiszem el hogy ilyen gyors, meg sötét a jövő ha ez lesz az irány. Kb mintha a villany autó ellen magyaráznának az eur 3 dízel tulajok. A kommentek fele nettó vicc.Meg kéne már érteni hogy az útszéli kutyát se érdekli hogy nyers cpu erővel, gépi tanulással vagy gpu-val érik el a végeredményt, ha gyorsabb mindenkinél alacsony fogyasztás és melegedés mellett az adott kategóriában.
Mikor emulálva is gyorsabb armon az x86 kód, akkor miről beszélünk?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az első újkori almás processzor a MacBook Airben, a MacBook Próban és a Mac Miniben debütál.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Medion Gaming PC I Intel Core i5-6402P I AMD R9 380 4 GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest