- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Amúgy itt azt írják: "SFML is a free multimedia C++ API that provides you low and high level access to graphics, input, audio, etc." Bár nem tudom, ez mit takar. Amúgy handy kis cuccnak tűnik. (És látom, a C-t is támogatja. Engem annál fejlebb még nem sodortak az áramlatok. Most is épp asm-ezem, uC-n. Bár itt is van C, de jelen esetben nem érzem szükségét. Csak ha pl. lebegőpontos számokkal kell dolgozni.) Ha majd én távolodok el a hw-ektől, jobban megnézem magamnak.
Hah, látom, kitalálod a gondolataimat. Amúgy a '80-as évek közepe óta, ami az első programsort illeti, még gyerekként. (Nem, nem egészen úgy nézek ki, mint az avatarom, 30-asnak néznek. )
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Hát pl. a konzolokra nem éppen Javában fejlesztenek. Jó, azt én sem várom, hogy visszafordul az idő kereke a programozástechnikában és az átlag programozó asm-ezni fog, de a teljes eltávolodás szerintem csökkenni fog.
Ennek egy érdekes irányzata a HSA, ahol eleve egységesre és könnyen kezelhetőre alakítják ki a hw-es interfészt/ISA-t.
Egyébként később a Java részévé akarják tenni ennek magasabb szintű szoftver oldali kezelését, a compute típusú feladatok Java alapú leprogramozásának megkönnyítésére, mivel néhány éves távlatban nem várható a CPU-k sebességének jelentős növekedése, úgyhogy egyre inkább igénybe kell venni, ahol lehet, a GPU-kat is, ha többletteljesítményre van szükség. Nem tudom pontosan, hogy fog ez kinézni a kód oldaláról, de azt hiszem, a Java programozóknak is meg kell ismerkedniük majd pl. a vektorokkal. Meg ilyesmi.
Szerk: ja, közben te is beírtál a végére 1-2 dolgot abból, amit én is említettem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest