- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Mert nem azt jelenti...
Tömörített zene... annak tök mindegy, de attól sem lesz ez hifi.Ribi: Nem az a szint a kérdéses, hogy technikailag mitől, bár, ha jól tudom, anno voltak arra meghatározások, mi számít hifinek v. audiofilnek, itt arról van szó, hogy ilyen hangdobozok képtelenek akár csak jó közepes minőségű hangot is kiadni, nem kell ismerni a technikai paramétereiket. Tehát ez egészen biztosan nem hifi. Bár, ha lehet benne sütni, mégiscsak nevezhetnénk mikró-hifinek.
(Ha már szavak, játsszunk.
Viszont sztem azt sem.
Az biztos, hogy én hifit elemekből építe(né)k (újra), mindegyik tulajdonságait megnézem, hangfalakét szintén, de legfőképp az utóbbiakét, mert a legszuperebb, igazi (hogy ezt így külön ki kelljen emelni
) hifiknek is mindig a hangsugárzók a gyenge pontjai.
Aki persze valós hangzást akar, menjen koncertre.
-
katt777
félisten
Miért kellene bármit nekem megmondanom? High fidelity = magasfokú hang-illetve képhűség (utána lehet nézni). Ennyire 1xű, egyes emberek értelmi képességei nem befolyásolják a szavak jelentéseit; és sajnos itt tényleg a szavakon kell lovagolni, mert megtévesztés az egész mikro-hifi fogalom: azt sugallja, minőséget kapsz, amire te úgy véled, hogy akkor megéri ennyi pénzt adni érte. Legalább akkora átverés, mint az "üzleti notebook", bár ott legalább fogalmi zavarok nincsenek.
Magas fokú ez legfeljebb akkor lenne, ha egy tűzoltólétrán felküldenéd az égbe Kékestetőn, de hanghű akkor sem.
Ezek meg hangdobozok, nem is hangládák v. hangfalak. Mert ezek is mást és mást jelentenek, nem véletlenül nevezik őket másképp.ALBY: Nem véletlenül találták ki hifin belül is az audiofil minőséget, na, annak van ára igazán.
-
katt777
félisten
Igen, csak anno ez nem igazán így volt a köztudatban. Egyébként, amíg nem volt pénzem hifire (mi értjük, mit jelent
), egy Sony Midim volt (anno a legkomolyabb a piacon), bár azt is music centernek nevezték. Full digitális, amikor még a hifik többsége is mechanikus, nagyon szép hangzással, tekintélyes hangfalakkal, a külön CD-re visszagondolva asszem 8cm-rel volt keskenyebb a hifinél. Tényleg tök szép hangzás. Aztán lecseréltem Technics (tudom, hogy nem Onkyo, de azért elég jó minőségű cuccaik voltak, pl. már akkor Dolby Surrounddal, amikor 5.1-ről nem is hallott senki), és csak ámultam-bámultam, miközben pl. alig nagyobb hangfalakat vettem hozzá. Ezek után még ha nem ismerném ezeket, akkor sem hinném el, hogy ezek a mikro cuccok akárcsak közelítőleg is képesek lennének bármi "hifi"-t produkálni.
Ribi: Nyilván, aki nincs tisztában egy fogalom jelentésével, azt hisz róla, amit csak akar, de ezzel magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. A hasonlatod erősen sántít, nem véletlenül használtam én a "supercar" (amúgy szak-) kifejezést. A "spotautó annyi, mintha itt azt mondanád, hogy zeneközpont (music center).
-
katt777
félisten
Voltak anno hifi berendezések, music centerek, hordozható rádiómagnók és walkmanek. A music centerekkel annyira leégette magát minden gyártó, hogy utána kezdték mini/midi toronynak hívni őket, aztán egyszer csak rábökték a hifit, amikor a nép a többit már megette. A fejlődést figyelembe véve music/media centernek talán lehetne hívni őket, de az Opel Corsa sem lesz Ferrari attól, ha azt mondjuk rá, hogy mikro-supercar.
-
katt777
félisten
Nem ez a szánalmas, hanem hogy egymásnak ellentmondó kifejezésekkel egész termékkategóriát találnak ki, az meg még inkább, hányan be- és veszik. Minimum odaírnám egy cikkbe, hogy mikro hifnek nevezett. Terminus idioticus.
(Ha már latinnal akarjuk magyarázni a gyártók hülyeségeit.) A vízálló instant tejen biztosan mindenki röhögne, pedig kb. ugyanannyi a logika benne.
Borisz76: Nem audiofil cuccokról, hanem hifiről volt szó ugyebár. Abból meg 50-60k körül már kapni jó minőségűt, hangfalból is 20-30k körül, és persze el lehet menni a több milliós cuccokig, ahol már ismét csak a marketinget fizeti a vásárló. Nekem is anno 400.000Ft értékű (tényleg) hifim volt, amikor még DVD meg internet sem, de az elemekből épült.
-
katt777
félisten
Nem tudom, maga a "mikro-hifi" kifejezés szánalmasabb, aki kitalálta, vagy aki ezt használja. Persze aki szarja a pénzt, hívószavakra gerjed, annak bejöhet ez a marketing, de leginkább nevetséges.
Tehát, ez nem hi-fi!!! Már a hangfalak kizárják, hogy a közelébe is érjen a "high fidelity"-nek. Maximum music-center. Ilyen "hangtudást" kapni 30.000-ből is. 100.000-ből meg már lehet igazi hi-fit venni erősítőstül, hangfalastul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Magyarországon is előrendelhető az átlagos teljesítményű D-M40.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Bittorrent topik
- NBA és kosárlabda topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest