- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Esetleg akit erdekel: megjott a GTX770 AMP! es az Aquaban megerositettek, hogy 3 ev a gari, igy kapjak a nagykertol is.
-
válasz
gyáliSanyi #112 üzenetére
Akinek kell úgy is megveszi, szóval lenne olcsóbban adni, ha el tudja adni drágán is.
-
gyáliSanyi
őstag
Használtan még eléggé fent van az ára a q9550 és q9650-nek is.
Tavasszal kerestem ilyen processzorokat, akkor sem lehetett találni 30 alatt.
Kicsit fel vannak árazva. -
savoo
addikt
válasz
BlackPriest #108 üzenetére
Nekem viszont a 4320s-ben gond nélkül ment a megvásárolt kingston ram.
OFF az offban: Radda radda.
-
Amacs
aktív tag
Ez jó reklám volt, a Q9550S-ből már nincs is raktáron.
Remélem van még készlet belőle -
-
savoo
addikt
válasz
DarkFater #102 üzenetére
"A HP minden alkatrészbe chipet rak és ha a noti nem látja azt a chipet, akkor nem megy vele. Emlékszem amikor anno a HP laptopomban memóriát kellett volna bővíteni. A HP-nak a Kingston gyártotta akkoriban a ramokat, így belepróbáltuk azt. Nem ment. A Kingston rammal kísértetiesen egyező
HP modulon volt egy plusz IC, és jéééé, azzal ment a noti."
Ez valami jó régi story lehet mert már rohadtul nincs így. Legalábbis a RAM-os dolog biztosan.
-
törölt tag
Ettől tartottam.
Hogy a többi cucc már rendesen terheli ezt az univ. tápot, de az akksi meg nem kap már naftát bizonyos esetekben.
szerk: DarkFater szerint ez a csip hiányosságából ered(het)
---DarkFater:
"Majd beszerzek egyet aztán jelentkezem.
"
Egy ilyen report engem is érdekelne"A trükk az, hogy MINDEN csatiban IC van. "
Ez egy vásárlónak miből derül ki, hogy ennyire intelligens az automata töltő? Vagy amelyik automata, az alapból csak csipes csatis lehet? Bolti dolgokra gondolok, nem ebayes hulladékokra.Illetve mi van akkor, ha mondjuk egy DC-DC konvertert akarok ilyenről hajtani, mondjuk mini-ITX deszkához. Ilyenkor kiválasztom a feszültségre megfelelő csipes csatlakozót és akkor azt a feszt kapom meg ami stimmel a DC-DC-hez? (most attól tekintsünk el, higy valszeg nincs is benne fix12V-os csipes csati, pusztán elméletileg érdekel)
-
DarkFater
tag
Sajnálom Reggie, de nem így van.
Elméletileg a következő a szitu:
A második generációs töltőknél volt, hogy rádugod a megfelelő "pin"-t (én csak csatinak hívom) a töltőre, aztán beállítod a megfelelő feszültséget a töltőn és bedugod és akkor megy.
Sajnos sokan elfelejtették átállítani a kimenő feszültséget és ebből származtak khmmmm.... bajok.A harmadik generáció csak annyiban különbözött, hogy bejöttek a slim tápok, de ezekkel meg az volt a baj, hogy iszonyatosan tudtak melegedni és "ciceregtek". A kimenő feszültség állítása manuális maradt.
Aztán jött a negyedik generáció: Az automata töltő.
(Megoszlanak a vélemények, hogy miért emiatt új generáció. Sokak szerint ez csak "fícsör" és a beltartalom változás a lényeg ebben a generációban.)
A trükk az, hogy MINDEN csatiban IC van. A töltő érzékeli az IC-t és annak alapján állítja be a kívánt feszültséget. Ha az IC hibás vagy halott, akkor alapfeszt rak kimenetre, tehát baj nem lesz belőle, csak nem indul el a noti.Elméletileg a negyedik generációs slim tápok már abban is jobbak, hogy nem melegednek iszonyatosan és nem ciceregnek, de azért még vannak kivételek azaz belül régi a vas, de már automata.
Az említett Fantec töltő, hogy milyen töltő, majd kiderül ha kipróbáltam.
Első ránézésre biztató. -
DarkFater
tag
Ez nem igaz.
Mi is foglalkozunk töltővel, így kicsit jobban rálátok.
Az univerzális azért univerzális, mert többfajta notihoz jó és nem kell otthon meg az irodában rohangálni és nem találod azt a rohadt "féltéglát" amit a notihoz adtak.
Ami tény: Vannak olyan NAGY gyártók akik "trükköznek". Ilyen szempontból toronymagasan a legdurvább a HP (finom voltam és nőies). A HP minden alkatrészbe chipet rak és ha a noti nem látja azt a chipet, akkor nem megy vele. Emlékszem amikor anno a HP laptopomban memóriát kellett volna bővíteni. A HP-nak a Kingston gyártotta akkoriban a ramokat, így belepróbáltuk azt. Nem ment. A Kingston rammal kísértetiesen egyező
HP modulon volt egy plusz IC, és jéééé, azzal ment a noti.
Ja igen...elfelejtettem... a Kingston modul ára 20 ezer volt, a HP mem modul ára 50.
Ennyi.Szóval a töltőhelyzet:
HP és DELL chipet rak a töltő csatlakozóba. Ha az nincs, akkor a notit meghajtja a töltő, de az akkut nem töltiHogy miért nem jók az univerzális töltők HP-hoz és Dell-hez?
Hát mert ezek a töltő csatlakozók az extra chip miatt kibaszott drágák, így az árversenybe nem fér bele,
Ráadásul a HP és a Dell nem ugyanazt a chipet használja.Emiatt az alap 8 csatin felül extraként van általában a következő 4 csati:
- HP
- Dell
- régi Dell
- IBM (Lenovo) na ezt nem tudom miért, mert nem chipesNamármost ha ügyeskedik a töltő gyártója, akkor például megteszi azt, hogy belerakja a csomagba az extra csatikat, de IC nélkül, mert spórol.
De olyat is láttam már, hogy a HP fej az IC-s volt, a Dell meg nem!Ez van.
Szerencsére van olyan gyártó a piacon aki korrekt és remélhetőleg lesz még pár ilyen.
A cikkben említett Fantec ahhoz képest, hogy mit tud nagyon korrekt árban van.
Sajnos így látatlanban nem tudom megitélni, hogy a csatlakozók mihez jók, de okésnak tűnik. Majd beszerzek egyet aztán jelentkezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új SSD-ket, akciós RAM-ot, rengeteg notebookot és más apró érdekességeket mutatunk a hazai hardverpiacról.
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest