- Memóriakártya topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorzy4
addikt
válasz
Archttila #15057 üzenetére
Mint korábbi note 7 használó, és jelenleg is tulajdonos! Hadd legyek szkeptikus egy kicsit.
1.az ember nem ilyen higgadtan jelenti be (azért ez egy komoly állítás a gyártóra nézve, nem hétköznapi, hogy csak úgy kigyulladjanak telefonok, ha egy típusból 2 kigyullad, az már hír a nagyvilágban)
2. képpel is illusztrálnám
3 más még véletlenül se égett el a környezetében?! -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Archttila #15024 üzenetére
Gondoltam megnézem, viszont belefutottam egy érdekes dologba.
A rom feltelepül, viszont az open gapps meg látszólag sikeresen települ, ám miután újra indítom olyan mint ha rom-ot cserélné le a rendszer a Gapps-ra.
Ugyanis újraindítás után a Redmi logo jön be, majd ott is marad.
Ha vissza rakom a rom-ot akkor megint jó lesz, de nincs Gapps.
Az opengapps a Carbon rom oldalán van fen fent, gondolom azt ajánlják hozzá.A fenti képen látható hogy melyik van ki választva.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Archttila #15033 üzenetére
Én már nem vagyok érintett az alkalmazásban (IOS-re tértem át), de azt gondolom, hogy ennek nem lesz megoldása. Korábban is az volt mindig, hogy a fejlesztő a google-t, google play-t hibáztatta a legtöbb egyedi hiba esetén. Pedig ugye más alkalmazások rendben működnek. Ebből én valamiért azt gondolom (lehet, hogy rosszindulatú vagyok), hogy az előfizetés ellenőrzése/reklámok megjelenítése (megjelenítésének ellenőrzése), stb. okozza a gondot.
Én anno az alkalmazás topic-jában is hangot adtam azon véleményemnek, hogy miért kellett, hogy ez legyen az első lépés, mint újítás a fejlesztő részéről. Persze, anno is le lettem hurrogva, mint többször utána.Egyébként a discord-os beszélgetéshez: szerintem a fejlesztőnek éppen vanilla androidon a legegyszerűbb tesztelnie, hiszen azt tudja alapból felrakni az emulator alá...
-
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
-
-
TIstvan4
tag
válasz
Archttila #15017 üzenetére
Kedves Archttilla!
Amit ajánlasz,attol megoldódhat a telefonom kijelző hibája?
Bolti próba készülékeknél lehet tapaszalni legjobban ezt a jelenséget.Azoknál érezhető a kijelző "beégése",mivel álandóan bekapcsolt teljes fényerővel üzemelnek.
Nálam "helyreáll"a kijelző "beégése".
Eleinte volt ez a jelenség. -
Lacuss20
senior tag
-
tomboy0013
veterán
válasz
Archttila #14920 üzenetére
A felette található OFFICIAL crDroid 12.1 is érdekes lehet. Nekem Poco F1-en és F2 Pro-n is az volt a legjobban működő a kipróbált ROMok közül. F2 Pro-n most is az megy napi használattal.
Sok Android 12-es ROM üzemidejére panaszkodnak a Note 7-nél, erre kíváncsi lennék mert nekem mindkét telómnál ezzel volt a legjobb az üzemidő. -
-
fluttershy
tag
válasz
Archttila #14848 üzenetére
Minden részével egyetértek amit írsz, mintha csak a számból vetted volna ki a szót. Annyit hozzáfűznék csak hogy gapps sem ördögtől való csak picit (tényleg picit) több erőforrást igényel egy olyan rom amiben a teljes google ökoszisztéma bele lett gyömöszölve. Én fentebb írtam hogy Arrow os v12.1 official GAPPS build-et használok mert számomra fontosak a google appok, friss parrot043 gcam-al, a rom alapértelmezett kamera alkalmazása is jó csak én a parrot gcam-et jobban szeretem. Hetente jönnek a frissítések, a rendszer gyors és stabil. Nem tervezek telefont váltani minimum jövő évig, nem szokásom 2 év után dobni a dolgaimat csak ha valami komoly indok van rá pl megdöglik benne valami és a javítás körülményes. A redmi note 7 így szerintem egy tökéletesen használható telefon 2022-ben, nagyon nem tudok olyan indokot mondani ami miatt váltanom kéne, pedig nem kisebbek az igényeim mint az átlagnak.
szerk: A rom telepítése szerintem pofon egyszerű. Nem rootoltam (utóbbi időben egyre kevesebb értelmét látom, meg egyre bonyolultabb is hogy ne akadjon össze semmi rootra érzékeny appal). Cts profile passed, banki alkalmazások, telekom app, stb minden minden működik alapból. Plusz, a google photosban továbbra is ingyenes a tárhely mert a telefont Google Pixel 6 Pro-nak nézi ezzel a rommal.
-
szergely86
csendes tag
válasz
Archttila #14768 üzenetére
Hali! Felraktam ezt az aicp romot, eddig a fejlesztői miui volt fent OF recoveryvel. Data format meg full wipe után simán települt de egy gondom azért lenne vele... Mi a frászért nem működik a gyorstöltés? Mit rontottam el, amatőr romolgató vagyok csak leírás után van bátorságom bele nyúlni de nem túl mélyen a rendszerbe... Köszi a választ
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Archttila #14761 üzenetére
Gondoltam ma felrakom, Pixelextended-et váltott, Hát amilyen testre szabási lehetőségek vannak az elég komoly, természetesen ez is teszt fázis alatt van számomra.
Viszont én csak ujjlenyomat alapú feloldást látok benne, arc alapút nem.Amúgy meg néha bizonyos gyártók megnézhetnének pár custom rom-ot, ha az azokban található funkciók felét bele tennék, már lehet többet érnénk el vele.
-
Fall-N
veterán
-
-
fluttershy
tag
válasz
Archttila #14768 üzenetére
Köszi az infókat. Lehet várok még kicsit, lineageos 19.0 2022Q2-ben érkezik. First release után pár hét amíg kijavítják a nagyobb hibákat ha mégis maradtak benne valamiért. Hátha A12 fronton los19 hoz áttörést. De lehet az is hogy nem fogom kibírni addig és nekiugrok egy xdroid, pex, vagy ppui-nak
-
Fall-N
veterán
válasz
Archttila #14763 üzenetére
Ez olyan, mint a Linux, nem Windows! Azért van a RAM, hogy használjuk, így pont nem jó, ha a fele üres. Dinamikusan kell tudnia kezelni, azaz hogy mit érdemes a multitasking miatt benttartani a memóriában. Ebben az esetben nincs semmi benne, így mindent újra be kell tölteni, ami sem a fogyasztás sem a gyors, fluid működés szempontjából nem jó. Ez a RAM-fétis már rég lejárt lemez. Az Android tudja kezelni megfelelően a taskokat, nem kell megerőszakolni. Nem hiába nem kap Play Store liszenszet az a gyártó aki belenyúl.
-
-
fluttershy
tag
válasz
Archttila #14761 üzenetére
Leragadtam az utolsó official A12 PE buildnél. Most már elég lassú és vannak vele apróbb problémák. Azért nem váltottam eddig mert amúgy nem vészes. Viszont lehet hamarosan ráveszem magam és váltok. Rólad tudom hogy szoktál próbálgatni romokat. Jelenleg mit ajánlasz? Neked mik jöttek be? Unlimited google photos backupot PE-n kívül tudja valamit? Ja meg persze fontos hogy stabil legyen és aránylag bugmentes
-
válasz
Archttila #14757 üzenetére
Elenzest rosszul emlekeztem. /vendor/etc/init ala kell bemasolni egy rc fajlt:
Universal screen retention fix for Tianma panels
This is a workaround to fix ghosting and screen retentions on your tianma panel devices.
How to install
Put the file inside `` /vendor/etc/init/
and reboot
NOTE: You need to have KCAL support,
you will see the effects after half an hour of use
Credits - @DarkJoker360dev -
Fall-N
veterán
válasz
Archttila #14732 üzenetére
Az jót tesz neki, mert sajnos nekem már lassú volt. Viszont az akku nekem már gyenge volt (kb. 70 %-os) és szinte telefonálás közben semmit sem hallottam, így lett a csere. Egyébként bár nem vagyok a híve, de lehet, hogy ráraktam volna valami ROM-ot.
Másik tapasztalat, hogy hiába MIUI fut ég és föld a különbség a RN7 és az X3P-n lévő ROM között. Mindkettő 12.5.x, de sokkal összeszedettebb a Poco. Itt nem felejették ki az alkalmazásváltónál a hosszan nyomáskor felugró menüt. Jó persze a hardver és a memória is sokkal erősebb és több, de olyan érzés, hogy a Note 7-nél csak egy kötelező feladat volt a 12.5 frissítés, amit letudtak gyorsan. Olyan is lett. Egyébként nem annyira gyenge még a hardver, hogy ne lehetett volna megcsinálni pörgősebbre.
-
0xmilan
addikt
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Archttila #14620 üzenetére
azért az android 12 is ajándék volt tőle, plusz javítva az akku merülés alvó állapotban, összehozva egy elég jó legfrissebb androidos rom-ot a készülék életének a végére dicséretes amivel még jó ideig el lehet az ember ha a készülék még bírja szusszal, így a maxot kihozva egy jelenleg 3 éves készülékből, úgyhogy nincs panasz rá. csak meglepődtem hogy már discontinued lett az is de ez van, semmi se tart örökké. és ki tudja valaki viszi-e tovább...
nekem muszáj vennem új készüléket mert az akku haldoklik, és cserélni se fogok ahogy itt olvasgattam róla, rosszabb is lett tőle több embernek stb, akkut venni + munka díj (én nem merném magam csinálni), aztán lehet kidobott pénz volt.
-
varaki
csendes tag
válasz
Archttila #14543 üzenetére
Ehh, délelőtt próbáltam magát a magisk appot hide-olni, csak nem jelez vissza semmit, hogy csinálna valamit, ezért menet közben kiléptem akkor...
Ezért akkor lett két appom, egy fake és egy rendes magisk is. Rendet raktam és most újracsináltam, ezúttal direkt kivártam; most már befejezte és csak a fake app látszott utána.
Így már megy ez a szutykos OTP app is, köszi.
Furmányos kis trógerek ezek, eddig nem kellett élnem sose a Hide Magisk feature-rel
-
varaki
csendes tag
válasz
Archttila #14538 üzenetére
Hmm, köszi. Nekem se a Redmi Note 7 (latest Arrow OS 11), se a Redmi 4X (crdroid 8 android 12) nem akarja megenni. Az újonnan bevezetett OTP Bank appot vagy a régi OTP Smart Bankot használod még (ezt nem mondtam egyértelműen, én az új appot próbálnám használni
)
Egyébként ezt force-olt bedurcizást sosem értettem, miért nem elég az, hogy "oké, tudom, hogy rootolt a telefonom, együtt élek a veszélyeivel" oszt kész... -
zsola32
őstag
válasz
Archttila #14521 üzenetére
nálam mostanában nem mindig indul el a töltés.
ilyenkor eddig egy újraindítás segített.
igazából sohasem volt csúcskategóriás készülékem, nekem a note7 az egyik kedvencem lett ebben bő két évben.
ha tönkre megy, bizti a márkán belül maradok.
(mostanában kap szegény rendesen, Pokemon go-zok vele, a program azért becsületesen terheli) -
fluttershy
tag
válasz
Archttila #14479 üzenetére
Tartózkodási hely. Emlékszem hogy láttam hetekkel ezelőtt beírta a nagy PE telegram csoportba más is ezt a bugot, más telefonnál, szóval valszeg ez a rom hibája. Engem nem zavar, nem merül vészesen, ezért nem foglalkoztam vele sokat, majd következő frissítésnél javítják úgyis.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
vargalex
félisten
válasz
Archttila #14455 üzenetére
Szia!
A kérdésem az lett volna, hogy Google Photos-ban a Fiók Beállítások -> Biztonsági mentés és szinkronizálás menüpont alatt írja-e, hogy "A Pixel készülékről történő Helytakarékos minőségű feltöltés ingyenes és korlátlan". Mert egyébként szerintem mindenkinek van Original quality opció...
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Archttila #14436 üzenetére
Végülis már nem fiatal a kártya sem, probáltam én volna megformázni az sd káryát win10 alól, viszont nem lehet olyan csinálni vele.
Az telefont dugtam fel a gépre, majd ki választottam a fájl átvitel dolgot, de lehet hogy az mtp mód miatt nem lehet formázni, sima usb háttértár opció meg nincs benne.
Kártya olvasó nincs... szóval gondolkodnom kell a megoldáson.
Ha csak Recovery-ben esetleg van mód arra, hogy le formázzam, de csak törlés találtam benne.Mondjuk mint ha már korábban is lett volna gond ezzel a kártyával, majd be rakom a Realme 6-ba, megnézem az mit mutat :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nem mintha a Redmi 7 ne lett volna elég erős ajánlat, de a Redmi Note 7 így is magasan felülmúlja. Nyilván egy kicsit többe is kerül, ami még mindig ritka kedvezőnek minősül a képességeit tekintve.
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest