- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
válasz Dr. Akula #592 üzenetére
Amennyiben nem az RT az isten a mérlegelés során, hanem a raszteres teljesítmény, akkor a mérlegelő felhasználónak van választási lehetősége. Emiatt sírtak a zemberek már generációk óta, hogy nincs az AMD-nek felsőházban versenyzője. Most van, igaz, nem tökéletes, de mégis van. Lehet választani. Eddig nem lehetett.
Illetve most akinek van esze, nem választ, hanem kivár, mert brutális az, ami a piacon, de még a használt piacon is megy. Majd ha lemennek MSRP+10% köré az árak a normális modelleknél, akkor lesz érdemes vásárolni. De a mostani helyzetet látva fene tudja, mikor jön ez el, ha egyáltalán eljön...
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Sok pénzzel a zsebben máshogy látja ám az ember a dolgokat, könnyű olyan kijelentéseket tenni, mint pl. mindenki a maga sorsának kovács, ilyesmi. Ebben van igazság, de az emberek nem egyformák: az eltérő képességek, az eltérő származás, az eltérő háttér, ahonnan érkezett, nagyon sokat számít, hogy hova tud eljutni az adott illető. De nem vagyok szociológus, szóval itt be is fejezem.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Mivel nem lehet mit kezdeni a nyerészkedőkkel, a vásárlóknak kellene tudatosnak és következetesnek lenni. De látod, nem sikerül. Akinek pénze van rá, megveszi 300k helyett 400k-ért a 3080-at, vagy 580k helyett 750k-ért a 3090-et. El kell fogadni, hogy ez a helyzet, életben tartják a scalpereket a pénzesek. Direkt nem írtam pénzes hülyét, mert a hülyének nincs annyi esze, hogy sok pénzt csináljon.
Kolopele: No offense, valószínűleg sok ember ezt csinálná, ha lenne annyi pénze.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz Maelephant #533 üzenetére
(pl. a 3080 alulfeszelése kapcsán, ahol majdnem 100W-tal csökkenthető a fogyasztás úgy, hogy alig van teljesítménycsökkenés, 10% alatti).
Hah, a 10% teljesítmény különbség már a kétszer kettéhugyozza kategória errefelé.#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz wattafaka #293 üzenetére
Én majd akkor váltok 4k-ra monitoron, ha lesz 100k-ért 4k 60+FPS kártya. Többet nem vagyok hajlandó kiadni azért, hogy heti néhány órát játsszak. Az az idő már rég elmúlt sajnos, a HL1 megjelenését is már huszonévesen éltem meg. Sőt, amire lesz olyan kártya, lehet, nem fogok játszani már, bár a HL3 miatt biztos meggondolom magam!
4k TV más téma, mert ha le akarom cserélni a mostani fHD 40" TV-met, akkor már csak 4k TV lesz az opció, de azon meg nem játszom, csak sorozat és film megy a számítógépről.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Nagyon kevés helyen mértek 5000-szériás AMD-vel, ebből is látszik, hogy hiába jött az AMD egy többmagos porcesszorral ami bizonyos tesztekben gyorsabb, az Influencerek hadát ez nem hatja meg, náluk a 10900k maradt a top processzor.
Most jött ki a Zen 3, én nem várnám azt, hogy mindenki azonnal átáll AMD-re. Sok időbe telik újrateszteni minden kártyát az új platformon.
Egyébként én nem láttam akkora lemaradást az AMD részéről a tesztekben. Piros vihart nem is ígért az AMD, csak annyit, hogy felzárkóznak. Az megtörtént. Szóval?
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
Navi 10 = Zen 1
Navi 21 = Zen 2Jó lett a big Navi, odaért a felső kategóriába vele az AMD. A DXR1.1 képességet még meglátjuk, de az is biztos, hogy a játékok RT nélkül is nagyon szépek tudnak lenni, így sokat nem csorbul az élmény, ha most még nem olyan acélos az RT teljesítmény.
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest