Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kansas

addikt

válasz Chaser #375 üzenetére

1. van PVA és MVA ami jelentősebben különbözik egymástól, az összes többi marketing-buzzword minimális fejlesztésekre, nyugodtan olvass utána, ahhoz képest, milyen magabiztosan osztod az észt, meglehetősen nagy sötétségről teszel tanúbizonyságot a témában
    2. Igen, a legtöbb monitor 1800R-es, ugyanúgy, ahogy a legtöbb monitor 32" és az alatti méretű - a nagyobb görbületi sugarat a nagyobb kijelzőkben(tipikusan TV) használják
    3. a te kitalációd, hogy a *VA paneltípushoz kötött, a jelenség minden paneltípuson előfordul, a monitoros topikban, ahol említve láttad, többségében pont IPS paneles jószágokkal emlegetik együtt, a szemed funkcionalitását meg azt hiszem, már megvitattuk, hogy még szemmértéked se nagyon van

Az IPS-nek 3 előnye van a VA-hoz képest:
    - kicsivel nagyobb betekintési szög(amin belül határérték alatti a kontraszt-változás)
    - kicsivel pontosabb színvisszaadás
    - kicsivel alacsonyabb válaszidő

A mérleg másik oldalán pedig a negatívumok:
    - látványosan vacakabb feketeszint(sötét szobában kb. szürke), amiből fakad a jóval gyengébb statikus kontrasztarány
    - IPS glow, ami néha olyan durva, hogy bevilágításnak nézheti az ember, és minél nagyobb a monitor, annál gázabb(annál élesebb szögből nézed a széleket/sarkokat)

Nem vagyok aranyos, kezd baromira elegem lenni a marhaságaidból is, majd eldöntöd magadnak, hogy inkább a valóságra vagy kíváncsi, vagy a tévképzeteidet hajhászod, az egyetlen ok, ami miatt eddig is foglalkoztam veled, hogy ne kúrd át a kevésbé technikai vagy kezdőbb fórumozók fejét hazugságokkal, de ennél többet ez nekem nem ér meg az időmből, további jó önáltatást!

(#376) b.: ja, az lesz, az én türelmemnek is van határa... nem kis részben ezért lettem mérnök és nem tanár...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák