- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
Led háttér világítás az LCD tv lenne? Létezik olyan kommersz LCD tv ami képes lenne hdr szinteret megjeleniteni?
Box's don't touch!
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
Nem tudom mit ertesz video technika alatt. Manapsag filmeknel, sorozatoknal nyilvan olyan kamerakat hasznalnak, amik eleg nagy dinamika tartomanyt tudnak felvenni. A rogzitett anyagokban ez meg is van, az utomunka soran sem tunik el, a vegso viewing transzformacional dol el, hogy ebbol valaki HDR mastert vagy SDR mastert csinal, mostanaban csinalnak mar HDR mastert, szoval a rogzitesnel, utomunkanal, vegso rendernel vegig lehet HDR, illetve a megjelenitesnel is. Mindent nem kell HDR-nek hivni, az oke, de ha eddig nagyon ossze volt nyomva a vilagos tartomanya a kepnek, most meg ki lehet nyitni, es valami meg is tudja jeleniteni, akkor azt en azert HDR-nek hivom.
-
krx21
nagyúr
Akkor tudod, hogy a videó technikában a HDR-nek a rögzítésnél van szerepe. Ezt pedig csak a megjelenítő fizikai kontrsztjában lehet maximum megjeleníteni... Az hogy bővítik a színteret és egyéb törekvések vannak, teljesen rendben van... Csak én ezen fejlesztések összességét nem HDR-nek hívnám, mert szerintem nem helyes... Például a Sony X8505C egy firmware frissítéssel kapta meg a HDR plecsnit... Mostani cikk pedig arról szól, hogy megállapítsák a HDR feltételeit... Te nem érzed úgy, hogy a sorred nem túl logikus??? Sőt úgy mondanám itt valami bűzlik... Hasonlóan, mint a 1200Mhz-es LCD TV esete, ami a 75Hz jelet sem tudja már megjeleníteni... Ja, hogy ezek a számok már messze nem a megjelenítő sávszélességét jelentik... Aha..
Nos legalább ennyire képlékeny és megtévesztő a HDR TV is... Az én mondanivalóm csupán csak az, hogy a műszaki paraméterek közlését, már rég nem a fejlesztő mérnökök hagyják jóvá, hanem a dumagyáros marketingesek... Ennyi. Nem azt mondom, hogy rossz maga a fejlődés.[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Azert eleg sok mindent lehet tudni, a studiok mar egy ideje dolgoznak HDR anyagokon, szoval pontosan lehet tudni a specekbol, hogy ki mit var el a displaytol. Es igen, en viszonylag sokat tudok rola, mert pl. az altalam keszitett algoritmusokat hasznaljak. Nincs vita rola, hogy a HDR sokkal tobbet jelent, mint egy kijelzo kontrasztja, csak te mondod ezt, de a valosagban nem igy van.
-
arnyekxxx
veterán
de nyilvan tobb, mint 8 bit adatot allit elo, kulonben nem lenne neked tonemappelt gammas keped, max nagyon szar.[/I
A kiindulási Honor6-ban sony szenzor van, amiről nem derül ki, a weboldaláról hogy hány bites (ha 10-14 bites lenne biztos vagyok benne, hogy öles betűkkel hirdetnék) , de az igen, hogy "HDR"-t 2 különböző expós képből állítja elő, szóval lehet akár 6bites is...:
(I)SME-HDR Technology
This time Sony released the IMX214 featuring SME-HDR technology, which is capable of outputting 13M-pixel HDR images. The technology sets two different exposure conditions during shooting and seamlessly performs appropriate image processing to generate optimal images with a wide dynamic range(/I)
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Csak magamat tudom ismételni... De hagy ne soroljam fel, hogy hány fajta definíció, törekvés, bevezetendő szabvány van, amelyet a HDR címszó alá akar tenni a TV szakma! A fórumindító cikk is erről szól.
Szóval eleve még azt sem lehet tudni pontosan, hogy mit kellene tudni... De te tudod, persze...
Szóval eleve kár azon vitatkozni, hogy ki mit tud egy olyan dologról, ami csak most körvonalazódik mint konkrét műszaki tartalom. Persze nem marketing találta ki, de a HDR megnevezés már látható pár TV-dobozon... Persze, hogy nem marketing...ÁÁÁ -
lenox
veterán
Pont hogy pontosan tudom
Szerintem a megfogalmazas is mutatja, hogy nem, hiszen a tv nem csak kepernyobol all, hanem komoly kepfeldolgozas is van vagy legalabbis lehet elotte, ami HDR alatt fut, es benne van/lesz a tv-ben.
#35: PQ Curve fogalmat nezd meg.
Ha a kontraszt lenne csak a lenyeg, akkor neked egy mezei oled tok eleg lenne. Persze teljesen sotet kornyezetben ez valamennyire igaz is, tehat pl. a Dolby fele HDR mozi az jo lesz/van, es alig nagyobb a fenyereje 100 cd/m2-nel, ellenben nagyon sotet a sotet. Viszont az elmenybe mar a veszkijarat lampai is bezavarnak, egy otthoni kornyezetben meg nem realis, hogy tok sotet legyen, szoval kell a nagy fenyero.
-
tibaimp
nagyúr
Nagyon helyes, így (talán) a vásárlók megvezetése is nehezebb lesz.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Jamesch
tag
Én is így látom. A kontraszt a lényeg
Nem is értem miért olyan nagy szám a nagy fényerő, nagy hiány nem volt belőle sose.
Egy ultimate Micro Dimming érhet még vmit, de amíg nincs pixelenként vezérelve a világítás addig sztem nincs joguk rámondani hogy HDR.És mi az hogy HDR film? Tone-mappelt? Ahhoz nem kell semmiféle extra kijelző, meg forrásformátum se.
Ja és |V|etal !!! |,,|¸
-
krx21
nagyúr
A csillagos égboltnál természetesen nem csak a csillagok fényereje hanem a fekete is számít... Vagy akár említhetném a tűzijátékot is. A locam dimming azon funkciók közé tartozik, melyet egyértelműen az összes tv teszt oldal kikapcsolásra javasol, nem véletlen. A megjelenített fényforrások körül igen érdekes felhők maradnak a használat közben, stb..
"Ugy latom nem ertetted meg, hogy a HDR mit jelent,"
Pont hogy pontosan tudom és ezért nem helyes egy képernyőnél szakmailag alkalmazni, mint megnevezés...
"lehessen valamit HDR-nek hivni,"
Na, itt bukik ki a szög a zsákjából! Most pont azon aggyal a TV-s üzletág, hogy mit hívjanak TV-s HDR-nek... -
lenox
veterán
A Sony X300 tud 1000 cd/m2-t tokeletes feketevel, bar az nem tv, de gondolom lesz idovel tv is hasonlo tudassal. De mivel a sima tv-k sem tudnak tokeletes feketet altalaban, ezert ez egy nem valos feltetel, ennek ellenere van ennek megfelelo kijelzo. A local dimming termeszetesen mukodik, az mondjuk kerdes, hogy miert akarna valaki csillagos egboltot nezni 1000 cd/m2-es kijelzon, mikor a csillagok nem ilyen fenyesek. Szerintem aki csillagokat akar nezni az vegyen oledet, aki meg ugy altalaban akar hdr filmeket nezni, ellenben nem akar extrem sokat fizetni annak jok lesznek a local dimminges lcd-k.
Ugy latom nem ertetted meg, hogy a HDR mit jelent, tehat hogy nem kell hozza extra kontraszt, hogy lehessen valamit HDR-nek hivni, mert pl. a hagyomanyos kijelzore tonemappelt kep is a HDR ala tartozik. De nekem mindegy, lehet mondani, hogy csak marketing, es behunyni a szemet az elott, hogy eddig nem csinaltak nagy fenyereju kijelzoket, most meg elkezdtek csinalni. Igen, ertem, hogy szerinted csak a kontraszt szamit, de a valosagban nem. -
krx21
nagyúr
Melyik tv tud 1000cd-t, ráadásul az emlegetett tökéletes feketével??? Local dimming? Soha nem működött, nézz megy egy csillagos égboltot egy ilyen tv-n. (amúgy ez sem új dolog...)
A lényeg, hogy a HDR alatt megnevezett törekvések, mindig is voltak mióta tv gyártás megy, csak most adtak egy szakmailag helytelen marketinges elnevezést egy csomó, olyan fejlesztésnek, ami kész sincs, sőt még változik is a koncepció! De jó beszélni róla... Attól meg pláne nem kell félni, hogy hiteles műszaki paraméterek lesznek mögötte, ez a piac az üzletről szól, tehát bármi megengedett (sajnos...) Úgyhogy lehet majd jövőre keresni az 1500mhz-es komoly műszaki paraméterek között a sokat mondó HDR-t is.
Aki viszont kevésbé szereti a marketing dumát, annak azt javaslom, nézze inkább a hiteles teszt oldalak, műszerrel mért kontraszt adatait az adott készüléken...
A másik tippem: jövőre minden középkategóriás uhd tv dobozán ott lesz a hdr jelzés...[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
"...Például az lcd tv-k kontraszja nem változott, mégis sok tv firmware frissítéssel hdr képes lett... Mindenki vonja le a konzekvenciát..."
Ezt akarják megakadályozni, erről szólt a cikk. Az idei oled tévék se kapják meg a "plecsnit", mert nem elég magas a fényerejük hozzá, még az is kérdéses hogy a most forgalomban lévő tévék bármelyike megkapná visszamenőleg, nem hogy a firmware frissítéses 8 bites edge-led típusok. A hdr-t alapvetően nem a marketing szülte, elég sok előadást hallgattam a témában. Az megint más hogy a gyártók mire használják, de pont ezt akarják korlátozni ezzel.
-
lenox
veterán
Ha csak a marketing szulte, akkor miert csinalnak mar 1000 cd/m2-re kepes tevet? Miert nem csak rarakjak a mezei 300-asra a HDR matricat?
Egy sok zonas lokal dimminges lcd tv-vel azert lehet erdekesebb kepet eloallitani, mint egy simaval, szoval azert valami megis valtozott... -
krx21
nagyúr
Csak magamat tudom ismételni... A HDR matrica a tv dobozán, mint műszaki tartalom, a mai napig folyamatosan változik... Mert az egészet alapvetően a marketing szülte.
A sok helyen említett kialakulóban lévő paramétereknek a mai tv-t közül fizikailag egyik sem tud eleget tenni...
Például az lcd tv-k kontraszja nem változott, mégis sok tv firmware frissítéssel hdr képes lett... Mindenki vonja le a konzekvenciát... -
lenox
veterán
válasz arnyekxxx #25 üzenetére
te se gondolod komolyan, hogy egy mobilkamera szenzora 12biten tud rögziteni
A szenzor nem rogzit, de nyilvan tobb, mint 8 bit adatot allit elo, kulonben nem lenne neked tonemappelt gammas keped, max nagyon szar.
Igazán nagyot vagy kicsit nagyobbat mint a mezei tv?
Dontsd el te, hogy neked mi a nagy, 1000 cd/m2 az egy normal ertek, amire HDR anyagot masterelnek manapsag. De van 800-as tv is meg 1500-as is.
És ugye attól, hogy tud világos lenni még nem lesz ténylegesen hdr ha ugyanazon a képet nem tud ugyanakkor nagyon sötét is lenni.
Igy van. Idealis tv-nel a sotet ugyanolyan lesz, mint a nem HDR esetben. Nyilvan lesz gagyi tv is, aminek emelt lesz a feketeje. En ezzel kapcsolatban sokat nem tudok tenni, nem tudom, mit varsz tolem, nem gyartok/arulok tv-t.
Mindemellett 100ból 99.99 esetben ha valaki leirja a HDR rövidítést akkor egy tonemapping képre fog gondolni. Amin olyan "ütős" az ég meg a felhők
Hat aki le van maradva a korral, az biztos, de neki akkor ideje aktualizalni a szotarat, mostmar a kijelzo oldalon is hivoszo a HDR. Amugy az az utos felho csak a kiegett feherhez kepest utos, az 1000 cd/m2-es megjelenitohoz kepest eleg gagyi...
dehát ha ott van a 12 bit és ott van a HDR megjelenítő ami ezt képes megjeleníteni akkor minek a tonemapping? Ha meg hagyományos tv-n nézed akkor az nem HDR lesz hanem tonemapping
Az a 12 bites adat tonemappelt adat, tehat a teteje ossze van nyomva, arra van felkeszitve, hogy 1:1000-1:1500 kontrasztaranyu 48 cd/m2-es moziban vetitsek. Ahhoz, hogy visszakapj az eredeti dinamikabol valamit a tonemap inverzet kell rarakni (vagy valami olyasmit).
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
válasz arnyekxxx #25 üzenetére
"hogy tud világos lenni még nem lesz ténylegesen hdr ha ugyanazon a képet nem tud ugyanakkor nagyon sötét is lenni."
Pont ezen megy a vita Samsung meg LG között, LG oleddel tud ilyet, Samsung meg nyögve kicsihol valamit az elavult LCDből, de fényerőt azt tud növelni egekig, ettől meg már super HDR lesz a tv-je marketingjük szerint.
-
arnyekxxx
veterán
Ha megfelelo tonemappinggel csinaltak a kepeket (ami eleg sokra igaz), akkor nagyon jo HDR kepet lehet csinalni beloluk.
dehát ha ott van a 12 bit és ott van a HDR megjelenítő ami ezt képes megjeleníteni akkor minek a tonemapping? Ha meg hagyományos tv-n nézed akkor az nem HDR lesz hanem tonemapping
-
arnyekxxx
veterán
kb. minden kamera nagyobb dinamikat lat,
a kiindulás a kollega "HDR" képes mobiltelefonja volt azt meg ugye te se gondolod komolyan, hogy egy mobilkamera szenzora 12biten tud rögziteni csak a szoftvere lebutitja jpg-re.
Nyilván lehet egy nagyszenzoros gép rawjából tonemappingolni, de a végeredmény 1.0 felhasználónál itt is 8bites jpg lesz"Amire ma HDR-kent hivatkoznak az arrol szol, hogy a kijelzo nagy fenyerot tud. "
Igazán nagyot vagy kicsit nagyobbat mint a mezei tv? És ugye attól, hogy tud világos lenni még nem lesz ténylegesen hdr ha ugyanazon a képet nem tud ugyanakkor nagyon sötét is lenni. Mindemellett 100ból 99.99 esetben ha valaki leirja a HDR rövidítést akkor egy tonemapping képre fog gondolni. Amin olyan "ütős" az ég meg a felhők
[ Szerkesztve ]
-
Partz
senior tag
Nem tudom Samsung JS9500-at sokan dicsérik, viszont olyan bevilágítása van, ha csak kicsit oldalról nézem hogy rosszul vagyok. Ha lcd akkor már sokkal inkább a Sony X940C, ott valahogy ezt jobban megoldották, nekem a színei is jobban bejönnek, bár ez egyén függő. Egyébként oled, már pletykálnak a januári Ces-ről. Állítólag Sony is készül consumer oled tévével, de kiderül.
arnyekxxx:
"Jövöre pedig jön az Exclisive UHD minősítés amivel meg tudják különböztetni a valóban kiemelkedő termékeket a gyártók. 2019-ben pedig leváltja ezt az elavult kőrszaki UHD-t a GMHD (Giga Mega High Definition) 40megapixeles felbontással."Ez így van mivel még most sem értük el az uhd teljes specifikációit, amik szabványban vannak. A hdr tévék fényereje is évről évre nőni fog, mivel erről sincs még egységes álláspont.
Viszont ez a mostani új minősítés arra jó, hogy az uhd blu-ray lemezek adta lehetőséget, legjobb minőségben élvezd. Következő években ebben a formátumban jelennek meg a hollywoodi filmek. Én pont ezért tartottam korainak azokat az uhd tévéket amik csak felbontásról szóltak, mivel már tudni lehetett hogy nem csak erről szól az új szabvány. -
ALBY
senior tag
Kell már egy új plakát, és új hímzés a MM eladók ingére
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
lenox
veterán
Nem, a HDR mar reg nem csak a high dynamic range-et jelenti, hanem a high dynamic range imaginget is, amibe beleertendo a regzitessel es megjelenitessel kapcsolatos osszes eljaras is, igy ha egy tv-nek erre vannak funkcioi, pl. tud ilyen jelet fogadni, vagy akar a megjelenites oldalon is tud valamit ezzel kapcsolatban, akkor termeszetesen van koze hozza.
#21:
Nyilvan lesz jobb es rosszabb kijelzo is, en a jokat szoktam latni, azokkal nincs baj. LCD-t eddig nem neztem, allitolag a Samsung 9500 az nem olyan rossz. A Sony X300 pl. nagyon jo, mondjuk nem LCD.
A valos fekete szint es az igenyes vasarlok kozotti osszefugges velemenyes, ahhoz a kepen is kell allitani, hogy a jobb valos fekete ertelmesen legyen kihasznalva, ezt egy otthoni kijelzon ki csinalja meg?[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
de a mostani HDR kijelzo felbuzdulas az extra fenyerorol szol.
Ha ez tényleg így van (és hogy a kb. 4000:1-es valós kontraszt arányt tudó LCD-k is bekerülhetnek ebbe a zártkörű buliba valahol ezt sejteti), akkor megint csak egy marketingfogás ahelyett, hogy pl. a jobb valós fekete szintre koncentrálnának (amit igényesebb vásárlók sokkal inkább keresnek mint az extra fényerőt)...
Persze amíg ilyenekkel lehet kábítani az átlag vásárlót.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
lenox
veterán
Amugy biztos meglepo, ha nem probaltad meg, de a digitalis mozicsomagok 250 Mbit/sec-esek 12 bit/csatornaval. Ha megfelelo tonemappinggel csinaltak a kepeket (ami eleg sokra igaz), akkor nagyon jo HDR kepet lehet csinalni beloluk. Ez teljesen biztos, hogy ilyen konverziokat fognak nezni a nepek, mert mar most keszulnek.
-
lenox
veterán
Ezzel nem tudom mit akartal mondani. A masik felevel se amugy, Sony X300 eleg jo kepet ad, meg konzumer HDR tv-k is eleg jok vannak mar, pl. Samsung 9500 mar nem rossz.
#16:
Tonemapping ha rögzited a nagy dinamikatartományt valahogy(több képet exponálsz pl) aztán ezeket összefaragod egy képre, hogy meg tudja jeleníteni egy nemHDR kijelző.
Miert kene tobb kep, kb. minden kamera nagyobb dinamikat lat, mint amennyit a szokasos kijelzok megjelenitenek. Konzumer cuccok persze legtobbszor benyomjak 8 bitbe, es akkor vege, de ha olyat veszel, ami raw-ban, vagy logban rogzit, akkor maris megvan.
Ha elfogadjuk, hogy a HDR kép megjelenítése nemHDR kijelzőn az a HDR akkor mi lesz majd ha jön az a kijelző amin a napsütés napfényerejű?
Ezt sem ertem pontosan, a nem HDR kijelzon tonemappinges megjelenites azt 10 eve nyomtak, ma nem hivjak HDR-nek. Amire ma HDR-kent hivatkoznak az arrol szol, hogy a kijelzo nagy fenyerot tud. Most hogy az adott kijelzo egyben nagy kontrasztot is tud-e az egy kerdes, van amelyik igen, van amelyik nem, de majd legfeljebb amelyik nem tudja, olyat nem vesznek az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
HDR az ha rögzited majd megjeleníted a nagy dinamikatartományt.
Tonemapping ha rögzited a nagy dinamikatartományt valahogy(több képet exponálsz pl) aztán ezeket összefaragod egy képre, hogy meg tudja jeleníteni egy nemHDR kijelző.
Az lenne a HDR ha a kijelzőn a fekete fekete lenne miközben a napkorong kiégeti a szemed ha odanézel ugyanazon a képen.
Ha elfogadjuk, hogy a HDR kép megjelenítése nemHDR kijelzőn az a HDR akkor mi lesz majd ha jön az a kijelző amin a napsütés napfényerejű? Elnevezik majd TrueHDR-nek vagy FullHDR-nek aztán majd jön belőle a PremiumTrueFullHDR ha mindezt duplafelbontásban is tudja?
-
Jamesch
tag
válasz arnyekxxx #11 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de akkor mi szerinted a HDR? Semmi nem képes megjeleníteni igazából, talán az OLED.
Képet csinálni meg egyszerre több szenzorral lehetne. Ezt valósítja meg lényegében ha 3 vagy több képet csinálsz különböző EV-n, gondolom a telefonok is ezt csinálják (vagy lehet csak SW-esen?) Tehát nem egyszerre, de ugyanonnan egymás utánA lényeg hogy maga a HDR elnevezés szerintem is szerencsétlen, de a tonemappelt, dinamika kompresszált képet értjük alatta, amit így egy normál kijelző meg tud úgy jelenteni, mintha a valós téma teljes dinamika tartománya belefért volna.
Ja és |V|etal !!! |,,|¸
-
törölt tag
És mikor tűnnik el végre az SD műsorsugárzás?
-
arnyekxxx
veterán
amit te meg a telefonod marketingese HDR fotónak nevez az sima tonemapping, szoftveres utófeldolgozás. Onnantól lenne HDR, hogy a telefonod szenzora képes rögziteni a szénfeketét és a napsütést egyszerre majd ezt képes lenne megjeleníteni egyszerre szénfeketeként és napfényként, csak erre se a szenzor nem képes se a kijelző, helyette "HDR" fantázianéven összenyomja a kép dinamikáját amit már meg tud jeleniteni egy mezei kijelző is, csak köze nincs a HDR-hez.
-
flexxx2
őstag
Nem egészen, mert egy LCD TV technikai tudása ma kevés ehhez. Ugye itt erős fényt kellene adni egy ablakon bejövő napsugárnak, és csak ott, tehát a szoba sarkának árnyékosnak kell maradni, és az abban lévő részleteknek is látszódnia kéne. Ehhez local dimming kéne (és nem 1-2000 zónával), és 1000cd/m2 fényerősség, speci szerint.
Namost az OLED tudja a local dimminget ugye pixelenként, de fényerőben el van maradva. A LCD meg fordítva tudja. -
mar_tin
tag
Hát igen ezt nem értem én sem. Van nekem egy Honor6 telefonom ami képes HDR fotó készitésére. A saját kijelzőén meg akármin nézve ezek a képek mindenhol egyformák leginkább akkor jön ki, ha ellenfényben fotózok. A lényeg, hogy a kép akármilyen kijelzőn jól jelenik meg. Akkor most ehhez egy ilyen HDR képes TV mondjuk mit tudna még hozzátenni?
-
arnyekxxx
veterán
Jövöre pedig jön az Exclisive UHD minősítés amivel meg tudják különböztetni a valóban kiemelkedő termékeket a gyártók. 2019-ben pedig leváltja ezt az elavult kőrszaki UHD-t a GMHD (Giga Mega High Definition) 40megapixeles felbontással.
-
-
flexxx2
őstag
Részlet a hazi-mozi.hu-ról:
"Az UHDA meg kívánja akadályozni a HDR felhígítását, de nemcsak a TV készülékek esetében, hanem a teljes iparágban, vagyis előírásaik vonatkoznának a stúdiókra és a tartalomszolgáltatókra is, mint amilyen a Netflix és az Amazon"
Nekem ez a fontosabb, mert a 3D nél rendesen elkoptatták ezt a szót a sok vacak szinte 2D hatású filmre.
[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
De rühellem ezt a szót...
-
krx21
nagyúr
Vajon melyik LCD HDR mivolta nem illúzió, mikor a kontraszt arányuk nem több 1000-4000:1-hez...
Egy újabb plecsni amit a nagyobb gyártók megvásárolnak maguknak... -
flashpointer
őstag
Hat mennyi uhd hdr tartalmat be lehet szerezni ezzel meg igencsak raertek volna.
Habar mondjuk sajat fotokat nezegetni pont alkalmas lenne , van olyan kepformatum ami tamogat ilyet ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Path of Exile 2
- További aktív témák...