- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Egyébként mi az amitől egy CD lejátszónak ilyen -relatíve és a képek alapján- benga méretűnek kell lennie? Nem azt mondom, hogy legyen DiscMan mérte, de komoly házimozi erősítők vannak ekkora méretben már.
Presztízs, "többet" kapok a pénzemért, meg szoba dísze feeling? Vagy bármely technikai oka?!
-
DudeHUN
senior tag
Jézusom emberek. Nehéz elhinni, hogy valaki csak egy minőségi CD lejátszót akar? Nem is hallottátok (gondolom egyik Marantz-ot sem), nem is használtok ilyet. De az okoskodás az megy. Én a CD gyüjteményet szeretem hallgatni. Nem érdekel mi kényelmes vagy kinek mi logikus. Nem érdekel a Flac, az ape és a többi. Nem kell bele nekem memória. (Van olyan lejátszó is amúgy). Csak olvassa a lemezeket. Van aki ezt szereti. Nekik most jött egy igényes lejátszó, ami az elődök tekintetében biztosan remekül szól.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #14 üzenetére
Szilikonból cicit készítenek, amit te keresel az a szilícium
-
junkpod
veterán
Minek kell bele digitalis-analog konverter ha optikai és koax kimenete van? És milyen dinamikát kell a kondenzátorok az kezelnie? Ja, ha az 1-es után jön egy 0,az valóban nagy dinamika...
Az meg, hogy prémium, válogatott alkatrészekből készül, hogy vesztesegesen tömörített zenét jatszon le, 190eft-ert, már vicces. -
Z10N
veterán
"ezek a miniatűr erősítők külön optimalizált alkatrészekből épülnek fel a legjobb hangminőség elérése érdekében"
Regen ez alap dolog volt, nem?
Illetve ennyiert van jobb is tudtommal. Amugy SACD-t, DVD-Audio-t tud? Codec-ek kozul flac, ape, stb? USB3/FireWire ezeknek a kiszolgalasara?
-
mepet
addikt
Én pl. nem tervezem lecserélni az Audio CD gyűjteményemet. Nekem nem hiányozna az USB a legkevésbé sem. Az SACD és DVD Audio sem hiányzik. Én pl. elektronikus zenét (legfőképp technot) hallgatok, nem is jelennek meg lemezek ilyen formátumokban, amik kicsit is érdekelnének...
-
bambano
titán
válasz
SunMount3r #14 üzenetére
belőled is frajd beszél, szilikonból csöcspótlékot csinálnak, a memória szilíciumból van
-
gondoni
csendes tag
Hogy ON is legyek:
Audiofil szemmel nézve tényleg nincs elvadulva a cucc árazása, de gyanítom, hogy ők eleve nem szavaznak bizalmat ilyen "kommersz, tucatterméket gyártó márka" termékének, legyen bármilyen csilli-villi a kinézete és a fizika ma ismert határait döntögető adatokkal zsúfolt a specifikációja. Még egy nyamvadt elektroncső sincs benne...
Jómagam egy külső FireWire hangkártya/DAC-cal táplálom az analóg láncomat, így amikor forrást nézek, kb. az egyetlen lényeges szempont, hogy legyen koax SPDIF kimenete is.
Ennek a portékának végül is van, úgyhogy ha hozzám vágná valaki, nem dobnám vissza. Persze kipróbálnám analóg kimenetről direktben is, nem hinném, hogy szégyent vallana.
Hoppá, jut eszembe, a zenegyűjteményemet mindössze egy kb. 400GB-s mappa testesíti meg, mit is tennék bele!Írott/újraírható CD-ket vajon olvassa?
-
gondoni
csendes tag
válasz
SunMount3r #14 üzenetére
Bizony ám!
Én is úgy jártam, hogy véletlenül egy olcsó kínai pendrive-ról telepítettem újra a vindózt, és azt vettem észre, hogy sokkal fakóbb így a monitor képe, különösen a piros árnyalatok, és a térábrázolás sem az igazi. De a villanyórát lecserélve 99.9999-es csillám-réz alapúra azért sokat javult. -
D.Va
őstag
Lenne egy kérdésem... egy ilyen lejátszó mint ez, lényegesen jobban szól mintha a PC-mben lévő Pioneer lejátszóból hallgatom a CD-met? (nyilván tudom hogy hangkártyán is múlik, ez nekem egy közel 100 ezer Ft-os Focusrite Saffire Pro24 DSP ami külső "studiós" hangkari és firewire-n keresztül kapcsolódik a PC-hez...)
(egyébként ezt a CD-zést azért tartom kicsit baromságnak (egy ideje) mert van sok CD-m de sok mégis szarul szól mert szimplán szar a masterelés, keverés... vagy szimplán noob volt aki a zenei alapot készítette...)
-
kiliman
tag
Én sem értem ezt. Bár a leg pénztárcabarátabb megoldás ha nem bohóckodunk eleve CD olvasóval. Kell egy jó DSD-s dac vagy integrált erősítő aztán lehet etetni berippelt cd-vel, flac-al, sacd isokkal stb. És még a cd-ből adódó hibák sem fognak jelentkezni. Ha meg megvan CD-n akkor saját használatra egy flac letöltése se hiszem, hogy törvénytelem. Oké feelinges betenni a CD-t de akkor legyen inkább vinyl.
Mai világban szvsz legegyszerűbb ha gépről játssza az ember a zenét. Ehhez én vettem egy Nuprime ida-8 at. Bedugom az USB- be és gyönyörűen lejátszik minden formátumot. Kábelek se lógnak szanaszét.
-
SunMount3r
nagyúr
Vigyázz, mert most mindjárt jön az, hogy a "memória minősége is számít ám"
. mert, hogy az igazán High-End cuccokba az űrállomásokon, speciális eljárással "tenyésztett" extra szilikonból készült memóriachipek csak a jók. -> (Audiophil körökben mindent el tudok képzelni...
)
-
duke
aktív tag
" miert nem olvassa be parszor elore a lemezt, hogy biztosan hibamentes legyen. "
Erre en is kivancsi volnek, hogy miert nem memoriaba olvassak, es onnan jatszak le, ha mar a minoseg mindennel fontossabb ? Nem tudom elkepzelni, hogy a valosideju lemez olvasasnal, memoriabol rosszabb minosegben lehetne lejatszani a digtalis anyagot.
-
Sanya
nagyúr
DVD-audió lemezeket sem fogad 190.000 forintért?
-
DudeHUN
senior tag
Szépséges. És nem mellékesen biztosan nagyon jól szól. Nekem egy Marantz CD6005 van és elégedettebb nem is lehetnék vele. A DAC elsőrangú benne és a fejhallgató kimenet meglepően jó rajta. Egy CD lejátszót arra vesz az ember amire kell. CD-t lejátszani. Azt meg remekül tudja. A cikk tárgyát szívesen elfogadnám
-
törölt tag
Kollégám panaszkodott, hogy a CD-nek nincs jövője, mert a lejátszók lassan de biztosan kihalnak alólla... ja nem
-
SunMount3r
nagyúr
Ezért az árért nem fért bele az USB és a FLAC lejátszás?
-
Tutu7030
veterán
Én pár hete vettem egy kis onkyo cr-n765 lejátszót, az ügyes kis mindenes. Tudom, nem ilyen prémium, mint a marantz, de legalább olcsóbb is. Egyedül az ébresztő hiányzik róla.
-
Reggie0
félisten
En nem ertem, hogy a sok merevites/razkodasvedelem helyett miert nem olvassa be parszor elore a lemezt, hogy biztosan hibamentes legyen. 1 GB ram ma mar nem a vilag vege, es hiba nelkul olvasni egy CD-t szinten nem egy nagy dolog.
-
Soká
senior tag
És 190.000Ft-ért nem olvassa az SACD lemezeket?
-
ALBY
senior tag
Ez még bőven nem a drága prémium vagy high-end kategória. Kompakt mérettű, igényes emberek múzikcentere.
Simán belekerül ennyibe ha jól akarják lejátszani a lemezeket.Nagyon szép a külseje!
Szerintem még egy USB és egy optikai bemenetet elbírt volna a háta, ha már úgyis van benne jó DAC, had kössük már rá a pécéket, és tévéke is. (persze attól is függ mi jön utána a láncban)Ott van a tesója a Marantz HD-AMP1 erősítő, az szerintem önmagában hasznosabb, épp csak a lemezeket nem játsza.
-
Akula
őstag
Mennyíííííí???!!!
Értem én, hogy válogatott minőségi dolgokból épült, de hát mégis csak egy CD-MP3 player.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kifejezetten elegáns külsejű HD-CD1 a lehető legjobb minőségű megszólalás érdekében megkapta a saját fejlesztésű HDAM technológiát.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest