Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jaffafa

aktív tag

válasz orbano #66 üzenetére

A példa tökéletes, de úgyis lehurrognak, majd mert a MS monopolhelyzetben van.
    Szerintem meg a megoldás kulcsa VALÓDI ALTERNATÍVA nyújtása a MS ellenében. Ha az Apple elérhetö áron adná a cuccait, mondjuk kaphatnál már 400-500€-ért egy MAC-OS-es gépet, akkor az már valóban verseny lenne. Hiszen a nagyokosok azért nem támadják az Apple-t mert az a "piac" túl kicsi. A MS meg úgyis monopolhelyzetben van. Azt már elfelejtik, hogy azért kellett kemény 20év munka, hogy abba kerüljön és ma már marhára nem az, aminek beállítják.

• Jaffafa

aktív tag

válasz Csakénvagyok #6 üzenetére

De miért nem lehet azt felfogni, hogy a MS egy KOMPLETT RENDSZERT ad neked és nem egy OP systemet? Különbenis ki jogosult meghatározni azt, hogy mi tartozik bele egy OP rendszerbe vagy sem.

Mielött bárki belémkötne, bár többnyire MS termékekkel foglalkozok/dolgozok és fogok az elkövetkezö jövöben is (többnyire elégedetten, de persze nem mindig, mivel tökéletes szoftver nincs és nem is lesz soha), én is támogatom azt, hogy a felhasználók érdekeit a többféle alternatíva szolgálja. Nosza neki. Lehet összefogni és EGY VALÓS ALTERNATÍVÀT nyújtani a MS termékei helyett. Jah, hogy egyszerübb ezt a módszert választani, ahol nem kell "semmit se" tennem és mégis eladható lesz a cuccom? A Firefox a jó példa arra, hogy igenis lehet másképp is. Én inkább annak örülnék, ha nem csak 1 valódi alternatíva lenne mind a vállalati és mind az otthoni felhasználóknak. Nevezetesen jelenleg az MS. De arról ´nehogymár csak ö tehessen, hogy nincs SENKI az egész világon aki ilyen KOMPLEX és majdnem mindenre kiterjedö szolgáltatást tud nyújtani, mint ök! Ez nem MS ajnározás, ezek tények. Az MS messze nem az, mint ami 7-10 éve volt, nevezetesen a piaci eröfölénnyel visszaélö szoftveróriás. Amúgy meg szerintem ez a vita addig meddö is marad amíg nincs (azonos fajsúlyú) valós alternatíva.
    Ott a MAC-OS, ott a Linux is, bár egyik sem veheti, vagy AKARJA felvenni a versenyt.
    Talán majd a Google, bár szerintem ök már most rosszabbak, mint az MS.

• Jaffafa

aktív tag

Én szerintem meg a Mozilla-nál megtanulhatnának egy PIACKÉPES programot írni, amit aztán akár egy OP saját rendszerrel meg is spékelhetnének, ahelyett, hogy mindenféle úton módon a saját szarjukat akarják belerakatni mások programjába.

Uff

Új hozzászólás Aktív témák