Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
code1005
senior tag
válasz
MasterMark #6198 üzenetére
Letsencryp-es a cert-ed?
-
kory24
őstag
válasz
sugarforce #6193 üzenetére
Androidos a tv (8.0), sehogy se rakható rá plex kliens?
Nem szeretnék mellé még külön média lejátszót venni.
-
törölt tag
válasz
sugarforce #6193 üzenetére
vagy halkan teszem hozzá, hogy nekem nagyon bevált a mi box. most épp az s van,de évek óta nyúzom őket, android tv gyárilag, fut rajta a mytv meg hbo go, meg ami kell. Out of the box zseniális szerintem, és ha nagyon kell usb lan adapterrel még gigabitre is húzható ha a wifi nem lenne elég. Nálam nem igazán talált olyat amin transcode kellett volna, fullos cec-et tud, gyakorlatilag a saját távját el is csomagoltam mert ki-be kapcsolást is csinálja a tv-vel szinkronban ha kell.
-
sugarforce
addikt
Philipsre (nem vagyok biztos benne) úgy tudom nincs plex kliens.
Van pár lehetőséged szerencsére:
-Ha elég az fhd, akkor rpi3 openpht-val, rasplex-el, coreelec-el (azon plex app, vagy plexkodiconnect)
-amlogic s905/s905x/s905d/s912 lejátszó coreelec-el (azon plex app, vagy plexkodiconnect) Ezeken az eszközökön a gyári android az esetek 95%ban használhatatlan filmnézésre, kivéve pár eszközt, pl minix u1, vagy minix u9h -
sugarforce
addikt
külön felhasználókat hozol létre, majd csak 1-1 mappát osztasz meg a felhasználókkal:
-1. user /filmek/
-2. user /sorozatok/
-3. user /mesék/
A klienseken a userekkel lépsz be és csak az adott mappákat fogja látni, ehhez nem kell plex pass
Szinte minden plex kliensen van by folder mappanézet -
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Servioo-ról készülök áttérni plex-re.
2 dolog hiányzik így elsőre:
- megosztott tartalom korlátozása ip alapján. (adott mappát mely csoport láthatja)
- listázáskor csak mappaszerkezetet lássam, a sok többi kategória bontást ne.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
ti hogyan teszitek biztonságossá a plex külső elérését? Nekem az alap gyári megoldás nem tűnik annak...
-
MasterMark
titán
válasz
konigjanos #6184 üzenetére
Hatalmas szenvedés megnézni a WAN IP-d meg hogy mit ír a whatismyip...
-
gyugyo79
addikt
De ha belefér és egy böngészőből esetleg megnézed, hogy eléred e a ddnscímed:port alapján (vagy megnézed az aktuális publikus ip címed ha nincs ddns) és ha nem akkor utána megnézed, hogy megy e a https://app.plex.tv/desktop -on át akkor az segíthet egy kicsit közelebb kerülni a megoldáshoz, lehet szűkíteni a problémát kicsit.
-
Kronk
őstag
válasz
sugarforce #6178 üzenetére
Nem vagyok natolva.
Hogyan érem el telefonról akkor a neten keresztül vajon, és az hibátlanul működik, csak a tv kliens nem látja?
De majd pénteken ha a nyaralóban leszek, tesztelem, köszönöm szépen az ötleteket. -
sugarforce
addikt
válasz
enginev3.0 #6177 üzenetére
Akar az is lehet
-
enginev3.0
félisten
válasz
sugarforce #6172 üzenetére
Nem lehet hogy a digi natolt ip címe okoz gondot?
-
sugarforce
addikt
akkor a távoli elérése nem jó a szervernek.
A szerveren minden oké a távoli eléréssel? A plex relay szervere nem lát rá a szerveredre, ezért nem éri el szerintem a tv-d sem.
Portforward (vagy upnp) a szerver routerén van? ddns elérés megy( ha van beállítva)?Esetleg a plex szerveren a beállítások alatt a hálózatnál a Custom server access URLs-nél töltsd ki a ddns cím:port-tal, az szokott segíteni. -
Kronk
őstag
válasz
sugarforce #6174 üzenetére
Be tudok, be is vagyok, de utána valamiért a szervernél egy piros X-t dob, és sehogy sem tudom rávenni, hogy ez változzon, de ha ráérsz pénteken privátban majd átdobom a képeket.
-
Kronk
őstag
válasz
sugarforce #6172 üzenetére
Van is, de valamiért csak a local lanon próbálja keresni a szervert, nem bírom rávenni, hogy nem ott van
-
gyugyo79
addikt
-
wopi
aktív tag
Téves, megoldva.
-
Kronk
őstag
Sziasztok, remélem tudtok segíteni.
Bp-n van egy OMV szerver rajta Plex szerver. Digi internet 1000/300, csak Fullhd filmek és sorozatok vannak letöltve.
Chrome böngészőből bárhonnan nézem minden rendben.
Mobiltelefonról Plex klienssel bárhonnan nézem minden rendben.Most vettem egy x96 boxot, ami a nyaralóban van, sávszélességgel nincs gond.
Viszont a letöltött Plex klienssel gyönyörűen lejátszik bármit, viszont egyáltalán nincsen hang, akár filmet akár sorozatot nézek.
A boxon van még HBO go, Horizon GO, és Digi online is, és hdmi kábellel van összekötve a tv-vel, mindhárom app szépen működik, van kép és természetesen hang is.Szóval mit nem vettem észre, mit kéne máshogy csináljak, van ötletetek?
Köszönöm előre is.
-
válasz
Levente1991 #6164 üzenetére
Nem tudsz beállítani, ehhez Kodi-ra lesz szükséged.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Levente1991 #6164 üzenetére
Nem
-
Levente1991
tag
Sziasztok!
Új vagyok még a Plex-témában, körülbelül másfél hete használom, egyelőre csak a gépemen lévő filmeket streamelem TV-re egy Mi Box 3 és az arra telepített applikáció segítségével. Ez jól működik, viszont azt szeretném kérdezni, hogy magyar nyelvű online tartalmakat, mint pl. a sorozatbarát vagy online filmes oldalakat be tudok-e táplálni a Plexbe, és ha igen, hogyan?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
MasterMark
titán
Az azt állítja, hogy csak a képformátumú feliratot (azaz ami nem szövegfájl alapú) égesse rá a képre. Minden mást tovább küld először a tévének. Ha azt nem támogatja akkor muszáj transzkódolással ráégetnie.
Kapcsold ki a feliratot és nézd meg úgy is transzkódol-e, de általában ez okozza.
-
válasz
MasterMark #6161 üzenetére
Igen a feliratokat a burn only image subtitles vagy valami ilyesmire állítottam, a Sony tv-n.
-
válasz
MasterMark #6159 üzenetére
Köszi megcsinálom.
Amúgy mitől függ pontosan hogy transzkódol-e a TV?
Pl. most vettem észre egy baátomnál aki a NAS-omról Plex-el játszik le filmeket sorozatokat, hogy ha a Plex angolul indítja el a filmet akkor transzkódol.
Ha át állítom magyarra, akkor direct play.
Ez mitől függ?
A Tv beállításai jók (szerintem) -
MikeRenton
tag
Üdv!
AppleTV 4K esetében a Plex viszi zökkenőmentes, transzkódolás nélkül(!) a h.265 HDR anyagokat? Nektek ezidáig mi fektette meg a Plexet? -
Tautulli bug:
Ha valakivel csak a filmeket osztottam meg Plex alatt és a sorozatokhoz adok hozzá új tartalmat, akkor a Tautulli erről is küld ki e-mail értesítés az illetőnek.
-
Power03
csendes tag
válasz
konigjanos #6153 üzenetére
Szia, amelyik típus nekem van ott az applikációk közt egyik sincs sajna, különben már nyúznák a fiúk....
-
Power03
csendes tag
válasz
konigjanos #6150 üzenetére
Szia, Plex megy a mycloudomon is (online streamre nincs szükségem, otthonra elég lenne, ha nm akkor lesz másik szerver) csak applikáció nincs hozzá az LG tv-re....
thx.
-
Keksz
senior tag
rakd fel a sonarr-t ha sorozatokat, vagy a radarr-t ha filmeket szeretnél automatizálni és elég egyszerű bekonfigolni, grafikus, webes kliens mindkettő
megmondod nekik hol vannak a sorozatok, filmek
összekötöd őket a letöltő klienssel (usenet vagy torrent)
és megmondod mi a forrás
és milyen "minőségben" szedjék a cuccokatmajd hátradőlsz
van mindegyikből docker, így talán windows alatt is egyszerűen meg lehet csinálni, ha nincs linuxos gép
-
Power03
csendes tag
válasz
#56573440 #6147 üzenetére
Szia,
Köszi a választ,
gyorsan utána nézegettem csak átfutva mi az amiket leirtál ide nekem.
A gyerkőc 3 és 6 éves nekik a minél egyszerűbb lenne a jó, a Plex ben az tetszik nekik (Laptopon megmutatva) hogy látják a boritot s el tudják inditani nem kell dlna-n mappák közt böngészni, hiszen olvasni még nem tudnak.Egy A.C Ryan PlayON HD-m még van valahol..... lehet elő kellene szednem, hátha arra is van már egy két okosság s működne.
Köszönöm válaszod, még lehet kereslek kérdésekkel.
-
törölt tag
válasz
Power03 #6146 üzenetére
Ilyen tervekre a biztos megoldás egy külső lejátszó... A régi kliensekkel lehet sok nyűg, és ahogy megy előre a szerver oldal mindenféle más random gondod lehet...
Én mi-boxot használok igen nagy megelégedéssel, de pl amlogic lejátszókkal is rohadt sok okosságot lehet csinálni. Vagy akár egy raspberry pi-vel. Ha összerakod a legtöbb esetben még extra távirányító se nagyon kell, mert kezelik a cec-et, tehát a tv távirányítóval tudsz navigálni a külső lejátszóval.
Így elkerülhető a másik nagy plex betegség a beépített kliensekkel, a transzkódolás, amikor a tv-n a kliens azt hiszi, hogy az adott formátumot nem ismeri, ezért a szerver oldalon kéri, hogy egy másik, számára emészthető formátumra konvertáljon. Ez jellemzően erős procit igényel, ami neked pl nincs. Az eredmény meg szaggató kép és bufferelés lesz lejátszás közben...
Ezer megoldás van, a raspberry pi-re telepített natív rasplex-től kodi alapú libreelec-et futtató boxon át. Percek alatt megoldható, hogy kodi legyen a lokális lejátszó, és a plex csak a back endet adja a szerveren, az kategorizáljon és borítót töltsön, a kodi pedig minden mást lokálisan oldjon meg...
-
Power03
csendes tag
Sziasztok,
Olvasgattam a fórumot, MyCloud Home-al rendelkezem, már felraktam rá a PLEX szervert.
De, LG 42LM620s TV-m van amiben applikációk közt sem Plex, sem Xplay, sem PlayZ nem található.
Esetleg régebbi LG fw lenne a magoldás?
Vagy nincs esetleg valakinek egy ilyen lementett applikáció amit USB-ről fel tudnék rakni s a gyerekek,
a tervezettnek megfelelően Plexen keresztül tudnának TV-n nézni amit szeretnének.
DLNA jelenleg is működik, de plex mégis szebb érthetőbb lenne a gyerekeknek.
Tudom h nem mai dolog de most jutott rá idő foglalkozni...Köszönöm ha tud valaki segíteni.
-
enginev3.0
félisten
-
törölt tag
válasz
waccamár #6143 üzenetére
A plex webes felületén ha játszol le jobb felső sarokban a szívritmus jelnél mutatja hogy mit, és hogy. Ha transcode megy, azt is.
1080p-re a hivatalos oldal 2000 passmark pontot mond, a te procid 9k-t tud.
Nézd meg ha tudod, hogy mi eszi a procit. Attól hogy transcode megy, még nem kéne feküdjön. Ill ha van frissebb csomag javaslom hogy tedd fel a szerverre, hátha csak valami bug.
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! Használom egy ideje a Plex-et, viszont 1080p-nél van egy kis problémám, és nem tudok rájönni, hogy miért.
A gépem egy Ryzen 2400G 8Gb RAM-mal, VGA nélkül (Vega10), SSD-vel.
TV-re stream-elem a filmeket, egy Samsung NU7402-re.Lejátszásnál a következőt produkálja:
random módon jelenetváltásnál 1-2 másodpercre beragad a jelent utolsó képkockája, a hang megy tovább, majd "behozza" a kép a lemaradást, és szinkronba kerül a hanggal.Nem esik szét a kép, nincs minőségromlás, egyszerűen csak befagy a kép 1-2 másodpercre, majd pedig folytatódik.
És mindig csak akkor, amikor éppen jelenetváltás van.Nem tudom mennyire sikerül érthetően leírni
Guglizgattam, hogy mi lehet a probléma, de nem jutottam előrébb.
Valószínű a transcodinggal van valami.
Esetleg szimplán nem bírja a CPU? (Tény, hogy max.-on szokott menni).Ha ez így van erősítse meg valaki pls
Budget build-em van, VGA-ra nincs szükségem egyelőre - reméltem, hogy egy ilyen proci megbírkózik már a 1080p-vel...
Előre is köszönöm, ha valaki tud adni valami tippet, vagy valami irányt, amin tovább tudok indulni
-
Drag77
senior tag
válasz
enginev3.0 #6138 üzenetére
Szerintem van, főleg ha több megy egy időben.
-
Drag77
senior tag
válasz
MasterMark #6125 üzenetére
Köszönöm a tippet, sikerült. felraknom windows server core-ra a plex mellé. Remekül működik így.
-
enginev3.0
félisten
Van értelme a transcode mappát ssdre rakni, vagy mehet alap beállításon?
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Tegnap újratelepítettem a Windows-t, és azóta csak "indirect" módban megy a Plex. Van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Próbáltam állítgatni, de nem igazán jött össze.
-
Keksz
senior tag
Igen, nagyon jó cucc.
Én is használom a heti hírlevél funkciót például, és amíg ment a facebook posztolás, volt egy titkos facebook csoportunk is, a telegramBOT mellett.
Van benne potenciál. :-DAmit még nézz meg és akkor fognak igazán örülni a userek:
OMBIRequest rendszer a plexhez (másik app-okon keresztül)
Ha összekötöd sonarral vagy radarral, akkor kérhetnek sorozatokat vagy filmeket és mindent automatikusan lehúz a rendszered.
(Vagy ha ez nem megy, akkor legalább kapsz egy emailt hogy ki mit szeretne ha felpakolnál a serverre) -
nightvison
tag
eddig hibátlanul üzemelt a plex, hogy tv-n kikeresem és nézem, viszont most azt csinálja, hogy film indítás után random megáll a film és újra kell indítani. ez mitől lehet?
köszi(sima alap technika tv, semmi app csak betallóza a mappákat)
-
-
válasz
sugarforce #6131 üzenetére
-
gyugyo79
addikt
A synology topikba csináltam 1-2 konténer beállításról segítséget másoknak ha megnézed akkor látod, hogy lehet 100% -ra beállítani (Már ha érdekel). Pld.: Europe/Budapest -et jobb használni sokszor ha számít, hogy pontos időt láss. Mert pld itt is a legtöbb dologhoz tök8 mivel a PLEX -től átvett dolgoknál jó lesz az idő de pld amit szeretnél ott már nem biztos, hogy a kapott e-mailben jó idő pont lesz bár ilyenre nem használom azt nem tudom, de a jövőben még hasznos lehet.
-
válasz
gyugyo79 #6127 üzenetére
Meglett a hiba .
Ez alapján a Docker-en belül a Taultulliban beállítottam az America/New_Yorkot és egyből elindult a TautulliÉn is azt használom most már.
Most már csak az kellene kitalálni hogyan tud e-mail-t küldeni hogy valaki elkezdte a lejátszást.
Az meg van hogy hol kell beállítani.
Csak a gmail pontos beállításaiban nem vagyok biztos. -
gyugyo79
addikt
Az official Tautulli -nál valaki mintha írta volna, hogy ha nincs megadva a / jól megadva a TZ (timezone) akkor hibára fut. De ott a részleteknél a napló és abba írja is a hibát rá lehet keresni. A linuxserver -esről meg ilyet sem tudok ...
Én a official -t használom mióta kijött és sose volt vele semmi problémám ....
-
válasz
MasterMark #6125 üzenetére
-
válasz
MasterMark #6121 üzenetére
-
válasz
MasterMark #6119 üzenetére
-
Ismerőseim között megosztásra kerültek a filmek, sorozatok Plex-el.
Olyat tud esetleg a rendszer hogy ha valaki elkezd egy tartalmat nézni, akkor egy értesítést küldjön, mondjuk e-mailben? -
RadionHUN
csendes tag
válasz
sugarforce #6110 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, nagyon úgy tűnik, hogy ez a tipped volt a nyerő.
Amíg ezt nem állította át, felirat nékül tök jól ment minden is, felirattal nagy halál.
Arra esetleg van tipp, hogy ez a beállítás pontosan mit csinál? Már csak kíváncsiságból is. -
Keksz
senior tag
válasz
maddionmax #6114 üzenetére
Összekötötted a két világot?
Itt egy jó leírás, innentől érdekes "Link Plex to Alexa"
https://support.plex.tv/articles/115000320808-getting-started-with-alexa-voice-control/ -
válasz
MasterMark #6112 üzenetére
Köszönöm!
Közben meglett, hogy a Synology NAS-on nem voltak a jogosultságok egyes könyvtárakhoz helyesen megadva. -
Üdv!
A Plexben a filmeknél gondolom azért mert a Sample külön mappában van, ezért külön borító kerül gyűjtemény néven létrehozásra így kettő darab fanart képem lesz.
Azt hogyan lehet megoldani hogy azokat a filmeket amiket a Plex nem ismert fel automatikusan, mert elnevezési probléma volt, utólag hozzáadni a Filmekhez? -
Keksz
senior tag
válasz
RadionHUN #6106 üzenetére
(Ha lenne Plex pass-od, akkor használhatnád az "enhanced video player"-t IOS alatt. Azzal mindig megy direct play-ben minden, igaz az akkut szívja mint a franc, de nem kell transcode-olni, és jobb mint a direct stream. ;-))
Gondolom lesz majd sima usereknek is.
Plex pass usereknek early-access previewban van. -
Keksz
senior tag
válasz
maddionmax #6093 üzenetére
Én amikor megvettem 2 éve az amazon echo-t, akkor felraktam a plex skillt és párosítottam a kettőt (a plex az apple tv-n fut), akkor "jól ment", néha elfelejtette. De igazából annyival nem nyújtott többet, mint a "távírányító". Már rég használtam.
Ha jól emlékszem, ami király volt, hogy le lehetett "pause-ézni" a lejátszást.
-
RadionHUN
csendes tag
válasz
sugarforce #6078 üzenetére
Szia,
Valószínűleg igazad lesz.
Ugyanaz a 1080p film tök jól és gyosan megy kikapcsolt felirattal, míg bekapcsolt felirattal lassan indul, sokat pufferel, és iPad-en kaptam még egy "lassú hálózati kapcsolat" hibaüzenetet is.Mit lehet jól állítani a transcode-on, hogy ne kergessen az őrületbe?
Elvileg már levettem a minőségét gyors transcode-ra... -
MasterMark
titán
válasz
enginev3.0 #6104 üzenetére
Port-tal együtt kell.
Amikor én is áttértem UPnP-ről nekem is szenvedett a távoli elérés. Ha kitöltöm azt a mezőt, akkor jó mindig.
Valami máshogy műdödhet a Plex-en belül. Nem hinném hogy ez routerfüggő.
-
enginev3.0
félisten
válasz
MasterMark #6103 üzenetére
Nem zavar az upnp
Egyedül az zavar, hogy ha kézzel nyitom a routerben akkor miért nem olyan jó mintha upnp-vel megy, de ez gondolom a router faszságaA másik pedig az zavar, hogy most szimplán ezért váltottam windowsról xpenologyra, pedig akkor windows alatt is jó lett volna így
Hiába nyitottam portot, és írta is ki több port chekker oldal hogy nyitott a port, akkor is döcögve ment, most meg gyors mint a nyúl
De azért beírtam a ddns címemet is oda
Csak cím kell vagy írjam a portot is?
xxy.ddns.hu vagy xxy.ddns.hu:port
-
MasterMark
titán
válasz
enginev3.0 #6102 üzenetére
Ezért pofáztam, hogy érdemes kitölteni a Custom server access URLs mezőt a DDNS címmel.
De ha nem zavar az UPnP akkor hagyhatod úgy is.
-
enginev3.0
félisten
válasz
sugarforce #6094 üzenetére
Rájöttem, ha nem kézzel nyitok portot, hanem upnp-vel nyit magának, akkor sokkal jobb
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- További aktív témák...
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest