Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
umek
tag
Gondoltam leírom a problémámat, és hogy hogyan oldottam meg, hátha segít a jövőben valakinek.
Szóval.
Western Digital My Cloud Ex2 Ultra, ezen egy PLEX szerver telepítve.
Samsung S95B 65” OLED TV, PLEX telepítve.
A problémám az volt, hogy egy komplett sorozat összes videófájlját (mkv, H.264, 720p), amin két hangsáv volt (1. angol, AAC 2.0 126kbps; 2. magyar, AAC 2.0 126kbps) le tudott játszani gond nélkül a TV az angol hangsávval, azonban amint hangsávot váltottam a magyarra, fekete kép, beletekerésnél a „homokórázás”, és semmi nem történt. Nem fagyott le a rendszer, de nem is tudta lejátszani. Visszaraktam angolra, gond nélkül ment.
Ugyanezeket a fájlokat egyébként PC-n böngészőből nézve a plex gond nélkül lejátszotta a magyar hangsávval is.
Ahogy olvasgattam a topikban, hasonló esetekben mindig jönnek a „vegyél egy normális médialejátszót”, „a tv nem erre van kitalálva” jellegű hsz-ek, de ez az irány nekem nem szimpi, és nem hiszem el, hogy egy tv, ami amúgy gond nélkül viszi a videóanyagot ugyanolyan kódolású hanggal, az ne játszaná le a magyart is, így más irányba kezdtem gondolkodni. (Illetve általában ennél sokkal jobb minőségű anyagokat nézek, amik szintén mindig gond nélkül mennek, de mivel ez a cucc, amiről szó van, egyszerűen nem létezik más rilízben, patthelyzet…)
Először megnéztem, hogy ha a plex beállításaiban kikényszerítem, hogy több hangsáv esetén a magyar legyen az elsődleges, akkor az megoldja-e, de nem oldotta meg.
Gondoltam kipróbálom, hogy mi történik akkor, ha valamilyen alkalmazással lekapom az angol hangsávot a francba, marad a magyar, és hátha. Itt a videószerkesztős fórumban találtam egy jó kis free alkalmazást (HandBrake) ajánlás alapján, amivel egész könnyen meg tudtam oldani a hangsáv kiszedését. A kódoláson szándékosan nem változtattam, és láss csodát, a TV gond nélkül lejátszotta az anyagot.
Egyébként azt nem próbáltam még meg, hogy ha változtatok a kódoláson és a hangsávokat meghagyom, mi történik. Feltételezés csupán, de el tudom képzelni, hogy ez is megoldotta volna, és az eredeti fájlok valamilyen hibája miatt nem tudta kezelni a TV a hangsáv váltást. Ezt többek között arra is alapozom, hogy egyébként eddig jó néhány olyan anyagnál, ahol több hangsáv van, gond nélkül vitte mindegyiket.
Új hozzászólás Aktív témák
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- Telekom mobilszolgáltatások
- Robot fűnyírók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fedora Linux
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Milyen autót vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest