Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghgabor
aktív tag
Hát igen, ilyet szerettem volna Karácsonyra én is, de aztán olvastam a 3410-est, meg akadt egy nekem elérhető áron (49ezerért). Szóval ennyi pénzért, meg az én igényeimnek igenis megfelel. (na, jó lenne igényem, de ez elérhető és vállalható is, amit tud). Egy eléggé fehér lepedő (nem, nem 100ezres vászon), meg ez a picike 3m-ről vetít egy 2m átmérőjű képet rá. A hangja ráküldve egy régi hifire, ja ami szintén nem 5.1, csak sztereo, de nekem ez is jó. A TV is kezd döglődni, így a DIGI beltéri is kicserélve HD-sre, főként a csatlakozó miatt, így azt is nézhetem rajta. Szóval némi természetfilmet DIGI-n, vagy pár filmet megnézve: nekem örömet okozott eddig! Persze ha nyerek a lottón, akkor veszek majd igazi projektort, építek köré egy moziszobát is, meg 5.1 hangrendszer is lesz benne majd . . . De mielőtt felébredek, megnézek a Picikén egy újabb filmet.
-
haxxika
senior tag
Nekem ehhez hasonló cucc van, PPX3410. Egy Philipses alaprendszer van rajta, nem android, de minden másban megegyezik a cucc. Kb. 3 hónapja használom, filmezni, tv-zni, xboxozni teljesen tökéletes. 3m-re van a proji a faltól fejjel lefele megfordítva. A kép felső tartománya éles, az alsó már kezd homályosodni, de teljesen tökéletes. HDMI-n elviekben 1080p-re van konfigolva, de látszik, hogy mégse ekkora azért a felbontás. Ez viszont csak 90e Ft-ba került (Telekomnál üzleti csomagváltásnál viszont hozzádobják az emberhez ingyér). Így ennyi idő után azt mondom, hogy ajánlom bárkinek. Aki eddig találkozott vele mind azt mondta, hogy kell neki egy ilyen.
-
BalanceR
addikt
Nem rossz cucc, de ebben a formában szerintem gyengécske.
Ha ilyet vennék ez lenne a minimum:-1280x720 felbontás
-Minimum 50 lumen
-Valami combosabb hardver (4mag/1GB ram akár MTK is)
-Legalább 2 USBport (OTG funkcióval) -
DarkByte
addikt
válasz
Tigerclaw #31 üzenetére
Y kábele van, de borzasztó rövid a másik szára. Némelyik lapossal megy, de nálam az ultrabook-on ahol két port van és az is az átellenes oldalon, esélytelen.
Ha pedig aktív hub-ot kell hozzá hordani akkor ott ette meg a koncepciót a fene. Inkább felkapom a nagy projektort a tárgyalóból és viszem magammal.
-
Tigerclaw
nagyúr
Egy aktív USB hubot talán még érdemes lenne kipróbálni hozzá, vagy ha Y kábeles, akkor két USB-re kötni, vagy 1 USB-re és egy erősebb USB-s töltőre. Mármint, hogy elérhetővé válljon a két erősebb fokozat is. Ha jól láttam 2A-t igényel USB-ről 5V-on, vagyis nem csoda, hogy nem tud elég naftát adni neki egy gép.
-
DarkByte
addikt
Nálunk a cégnél van egy kis USB-s Picopix projektor. A lassú képfrissítésébe nem kötök bele mert az USB 2.0 ennyit tud, illetve arra lett véve hogy kódot vagy pár slide-ot meg tudjunk mutatni a másiknak, nem videózni. A fényereje viszont elég kevés. A 4 szintű fényerő szabályzásból az utolsó kettőt nem is engedi mert az USB naftája kevés neki, újraindul ha mégis erőltetem. Ami viszont szerintem a legidegesítőbb hogy igazán élesre lehetetlen állítani. Bár ez valószínűleg annak is köszönhető hogy abban is ilyen pici felbontású panel van, és a host gép képét valami módon le kell skálázni rá, aminek az eredménye sosem lesz tűéles.
Nem sokkal, de többet vártam ezektől a kis projektoroktól, és sajnos még ehhez képest is csalódni kellett. Talán majd egy 4-5 változattal később már használhatóak lesznek (főleg ha bekerül a DP támogatás az új USB-be és ki is tudják használni). Addig ez nem túl hasznos, az értelmes fényerővel vetíthető képe nem sokkal nagyobb mint egy 24"-os monitor.
-
szasza_1
senior tag
"Maximális fényereje 100 ANSI Lumen, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy világosban vagy lámpafénynél is látható a képe." Jha, látható, hogy van valami maszat ott a falon... Sötétben (félhomályban), max 1-1,5 méteres képátlóval látható is, hogy mi van ott.
Ezen is átlósan vannak elrendezve a pixelek? A betűk olvashatóságának nagyon rosszat tesz. Nem tudom, hogy ez miért jó...
DLP villogás: amikor nézed a képét, fordítsad hirtelen oldalra a fejed. Teljesen szétválnak a színek. Normál használatnál nem látható, de valakinek fárasztja a szemét. Vagy epilepsziás rohamot kapnak... -
wortz
tag
"...Azonban e modellek a mai napig nem váltották be igazán a hozzájuk fűzött reményeket..." ilyen felbontással soha nem is fogják. Persze legyünk igazságosak. 20 rugóért vennék egyet én magam is. Csak hogy legyen. De ennyiért, ilyen tudást, hehe...
-
zdanee
őstag
Azért 110k erősen kérdéses, hogy megéri-e. Az android része a dolognak felejtős, a 2.3.1 őskövület, a felbontás kicsi, a fényerő sem sok. Egy SoHo LCD projektor ugyanebből a pénzből (Android nélkül) 2000 lumenes fényerővel XGA vagy WXGA felbontást ad, ráadásul a DLP idegesítő villogása nélkül. Igaz, nagyobb, de ez sem annyira kicsi, hogy megérje a kompromisszum. Vagy kb $50-ért Kínából lehet kisebb hasonló projikat (igaz Android nélkül és kb HVGA felbontásban) rendelni.
-
pigster
senior tag
Alakul: már majdnem sikerült az első mondatba beírni egy adott termék árát. Majdnem. De legalább már az első oldalon abbahagyhattam az olvasást.
Szerk.:
Tamás9x csak most olvastam. -
Tamás9x
őstag
Első oldalon megláttam az árát, már nem olvastam tovább. Jó cikk köszönöm, csak sajna a cikkben szereplő termék nem ért annyit, hogy fáradozz miatta.
-
Chrys_
addikt
-
Geller72
veterán
Annyival egészíteném még ki az előbbit, hogy arra is remek megoldás, hogy ha elmész nyaralni, (vagy külföldön dolgozol és nem te foglalod a szállást magadnak) és ott kirakod az asztalra akárhol. Beletolsz egy sd karit, rajta filmekkel, fülest bedugod és csók. (Ha jól értelmeztem, csak a hangszóró rész mono, a kimenet nem az.
)
-
Geller72
veterán
Azt értsétek meg, hogy ez nem otthoni felhasználásra készült. Ez arra tökéletes, hogy ha valahol rögtönzött prezit kell tartanod egy olyan kölcsön teremben, ahol semmi sincs. Építkezési területeken, reggeli eligazítást, munkavédelmi meetinget..etc. ~40 collra kihúzva. Tetszik.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ma már 720p alatt pénzkidobás otthonra projektort venni, főleg ilyen drágán. Üzletkötőknek persze lehet hogy megéri.
Kíváncsi lennék, hogy a projektor piacnak is van-e egy olyan szegmense, ahol a viszonylag jó minőség összetalálkozik az olcsósággal kínai, "noname" gyártók által, a telefonos-tabletes piac mintájára...
-
Zimmy88
tag
De ha kidobnák belőle az akksit, már nem ez a projektor lenne.
Persze, lehet vitatkozni, hogy miért nem 150-200 lumen, meg miért nem 540 meg 720p, de ennyi pénzől ekkora méretben jelenleg ezt lehet kihozni.
Ha 15x15 centis, 150lumenes, 720p lenne, és 160k-ért adnák, akkor azt is sokallná a nép -
Peter13
senior tag
A legtöbb DVD rip full felbontásban kirakható, szóval szerintem filmnézésre OK. Nálunk a hálószobában egy 800*600-as régi Acer projektor van, és 16:9-es konverzióknál kb 450 sort használ, mozifilm aránynál meg általában 340 körül tetőzik a sorok száma. Hihetetlen, de ez van: az SD filmek túlnyomó többsége (kivéve a 4:3-as produkciókat) mind kifér natív felbontásban.
Ettől függelenül persze mehetne bele egy nagyobb felbontású panel, na. Ha kidobnák belőle az akksit meg az andriodos bizbaszokat, akkor talán az ár sem menne feljebb (ezt nem tudom, találgatok).
-
ALLAT001
senior tag
Ilyen felbontással ez konkrétan mire jó?
-
Akárhogy is szépítjük a dolgot a felbontása akkor is kevés,akárcsak a fényerö.Ha ezt megnövelik legalább 1280x800-ra akkor már igen kelendö termék lehetne belöle.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a sokoldalú, multimédiás vetítőt, ami akkumulátorról is működtethető.
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest