Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacee83
tag
Olvastam, hogy a Gledopto izzók kompatibilisek a hue bridgel. A kérdésem az, hogy a Philips tvm Ambilight+hue funkciója is tudná őket működtetni? Lehet ez olcsóbb alternativa a philips izzók helyett?
-
oszy
veterán
Valaki tud még segíteni? Látom már eléggé megállt a topic.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
PhilBrick
őstag
-
beza84
csendes tag
Sziasztok, próbáltam utána olvasni, de nem találtam sehol egyértelmű választ.
Samsung tv-hez (tizen os), szeretnék ambisense világítást, tv mögé illetve a szobában lévő izzókhoz.
A problémám, hogy általában synology nas-ról nézünk a filmet.
Létezik megoldás? Milyen eszközökre lesz szükségem? -
Galahed
senior tag
Van arra lehetőség , hogy a Hue mozgásérzékelőjének hőmérőjét termosztát kapcsolására programozzam? pl Hue- amazon alexa - termosztát , vagy egyéb más útvonalon? Köszi!
-
Statikus
senior tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy HUE Bridge-hez lehet-e csatlakoztatni más gyártó okosotthonos termékeit, konkrétan Apple Homekit kompatibilis dolgokat, távoli eléréshez?
Köszi
-
istvan170
aktív tag
Üdv! Használja itt valaki a Hue entertainmentet Kodival? Mert nálam Video módban van és mindennel megy, ami a számítógép kijelzőjén megjelenik, de a Kodi indulásakor lehal a Hue sync.
-
NGA
addikt
válasz sirarcheer #73 üzenetére
Kell a bridge.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
TV vásásrlás előtt állok és nagyon megtetszett a Philips TV a képminősége és az ambilight miatt.
[Philips Ambilight + HUE ]
Ilyen esetben szükséges egy HUE bridge megléte, vagy a TV tudja kezelni az izzókat/lámpákat?Előre is köszi a segítséget.
PSN: sirarcheer
-
PhilBrick
őstag
Philips Hue nyit a Bluetooth fele.
Most kaptam a reklamot, jelenleg csak 3 fajta izzot lehet kapni. Es hub melle nem is kellene. -
kelna91
senior tag
Köszönöm, hogy leírtad az égő viselkedését, erre voltam kíváncsi. Ezek szerint jó lesz.
Az általam leírtakhoz Philips Hue és egy windows szerver kell, szerintem ezt okosnak nevezik.Te pedig valószínűleg azt nevezed okosrendszernek, ami neked van. Rendben. Bár én inkább hobbirendszernek nevezném.
-
NGA
addikt
A Philips HUE égőt, ha betekersz egy foglalatba, akkor áram hatására bekapcsol, és maximális fényerőn világít. Ha lekapcsolom a sima villanykapcsolót. Lekapcsol. Ha ismét felkapcsolom, akkor világít azonnal. Nincs késleltetés. Míg nem kötöd hub-ra, vagy Dimmer switch-re, addig egy sima égőként viselkedik.
Ezzel remélem kiveséztük ezt, mert neked nem okos világítás kell. Az más. Pl nálam ahogy hazaérek, és a gps pozicióm alapján 50 m-es körben vagyok, akkor felkapcsolja a világítást, hogy ne sötétbe lépjek be a lakásba. Vagy pl ha beállítom alexán, hogy jelezzen fél óra múlva, akkor az egyik lámpát pirosan megvillantja párszor. Ha elmegyek hazulról, nem kell lekapcsolgatnom a kapcsolókat, elég annyit mondanom, hogy alexa bye és minden lekapcsol. Kivéve, ha családtag otthon van, ezt érzékeli a készülékek gps poziciója alapján. Vagy pl ha vihar várható, akkor mondjuk kéken elkezdi vioogtatni az égőt. Ezek összetett feladatok, amik okossá teszik a világítást. Meg az is, hogy a horvát tengerparton a strandon rá tudok nézni a lakásra, hogy nem-e maradt valami bekapcsolva.Ez a szinhőmérséklet a napszakoknak megfelelően nagyon nem érdekel, igy ezt neked kell megoldani. De ehhez nem okosrendszer kell.
-
kelna91
senior tag
Kíváncsi lennék, miből szűrted le, hogy "az egész okosrendszert nem értem".
Pontosan tudom, mi az a Zigbee. Leírtam, hogy nincs szükségem "okos" kapcsolóra, sőt semmilyen "okos" funkcióra azon kívül, hogy a körték színhőmérséklete a napszaknak megfelelően állítódjon. Mint kiderült, ezt alapból nem tudja ez az "okos" rendszer. Viszont tud egy csomó mindent, amire sem szükségem, sem igényem nincs, sőt kifejezetten nem szeretném egyiket-másikat.
Közben egyébként utánajártam kicsit jobban, és valószínűnek tűnik, hogy működne a rendszer, amit kitaláltam. Lehetséges, hogy nem Hue lámpákkal, hanem Innr-ekkel, de valószínűleg működne. Egy ismerősömnek Innr izzói vannak, és újraindításkor az alapértelmezettre állnak be, vagyis bekapcsolnak és max fényerőn világítanak. Ez pont az a viselkedés, amit várok egy ilyen körtétől, itt a tervezők is okosak voltak. Sőt, még jobb a helyzet, mert felkapcsoláskor azonnal van fény.
Viszont inkább vennék Hue lámpát, csak ezzel kapcsolatban még nem tisztázódott a fenti két kérdés: újraindításkor mi az alapértelmezett állapot, és van-e késleltetés. A gyártói adat szerint, amit találtam, <2 másodperc alatt kapcsol a fény. A 2 elég sok. De a <2 lehet 0.1 is... Ha kiderülne, hogy mondjuk alapértelmezetten nem világít a lámpa vagy valamiért nem lenne elfogadható számomra, akkor még mindig ott az Innr, amit tudok használni a Hue Bridge-dzsel, amit a f.lux támogat.
A f.luxos vezérlés pedig tutira működik, utánanéztem. 30 másodpercenként állítgatja a lámpák színhőmérsékletét a napszaknak megfelelően. Vagyis felkapcsolás után várhatóan 15 másodpercig világít csak alapértelmezett színnel a lámpa, utána beáll, ami bőven elfogadható viselkedés.
-
NGA
addikt
Valamit nagyon félreértesz. Én veled nem vitatkozom. Én már 2 éve nagy megelégedéssel használom itthon a HUE rendszeremet.
Nekem otthon minden Hue. (egy panelban lakom)
A nappali:
- Hue Fair Pendant lámpa Hue Play a tv mögött:
Hue Iris a sarokban:
Az állólámpa, és az olvasólámpa E27 foglalatos 400 lumenes RGBW
A gyermekszobába egy E14 foglalatos 800 lumenes RGBW és hangulatfénynek egy E27 RGBW
Fürdő, konyha, előszoba 1-1 E14 fehér szinhőmérséklet állítós.
Ezeket a saját kapcsolóival, valamint ipaddal, telóval kapcsolom.
Nem Philips cuccom kettő db OSRAM SMART+ okoskonnektor van. Ezzel 2 fényszalagot kapcsolok
Ehhez van kötve egy Amazon echo dot 3, amivel hangvezérlést tudok adni. Akár fényerő, akár szinhőmérséklet. Lehet parancsszavakat is mondani neki, pl light cold, warm, day stb.
Ehhez van még egy Broadlink Infra port, amivel az infrás cuccokat vezérlem.
Sajnos a leghalványabb fogalmad sincs a Zigbee rendszerről, így felesleges bármit is mondanom. Még véletlenül sem úgy működik, ahogy képzeled. Az egész okosrendszert nem érted, már ne haragudj. -
kelna91
senior tag
A semmin vitatkozunk. Szerintem nem túl okos sem egy ennyire high-level rendszer, sem a felhasználó, aki folyton feszültség alatt tartja a lámpáit. De ez részletkérdés, ízlés dolga.
Tehát hogyha minden lámpát "felkapcsolok" az appban, akkor onnantól kezdve vidáman kapcsolgathatom a megszakító kapcsolót, és mindig világítani fog a lámpa, amikor felkapcsolom? Ez már valami!
Na és hogyha beüzemelem a f.luxot, akkor vajon felkapcsoláskor a lámpa egyből megkapja a megfelelő beállításokat a hubtól, vagy csak kis késéssel, vagy esetleg egyáltalán nem?
Ezzel csak az a baj, hogy be kell üzemelnem egy virtuális windows szervert, ami a lámpáimat állítgatja majd, de ha működik, akkor egye fene.
-
NGA
addikt
A hubbal miért kommunikálná le az időt? Az égőnek semmi köze az időhöz. A hub vezérel mindent. És ha fizikailag lekapcsolod az égőt, akkor azt úgy látja, hogy nem létezik.
Áramtalanitás után azt csinálja, ami be van állítva a hub-on. Ha kikapcsolás, akkor marad kikapcsolva. Ha bekapcsolás, akkor azonnal bekapcsol. De csak egy előre beállított állapotra. Ez egy beállítás csak, nem lehet variálni. Ezt a rendszert úgy találták ki, hogy a Philips zigbee kapcsolóit használod. Ettől okosrendszer. -
kelna91
senior tag
válasz PhilBrick #63 üzenetére
Igen, ilyesmit szeretnék (de mondom, pont ezt tudja f.luxszal, ha kap áramot folyton). De miért ne tudná az időt? Amikor bekapcsolom, egyből lekommunikálhatná a hubbal.* A kérdés csak az volt számomra, hogy ez milyen gyorsan történik meg. De hát itt sokkal alapvetőbb bajok vannak, ha nem jegyez meg semmit a körte. De azt megköszönném, ha valahogy kipróbálnátok, hogy ténylegesen mit csinál egy áramtalanítás után.
*Illetve lehetne benne egy lítiumelem is, amivel 10+ évig mérhetné az időt offline is.
[ Szerkesztve ]
-
PhilBrick
őstag
Aha. Szóval ha nappal kapcsolod fel a megszakitos kapcsolóval akkor legyen mondjuk 1000 lm, 6000 K, este viszont ugyanez legyen 300 lm, 3000 K? Na ilyet szerintem sehol nem találsz. Már csak azért sem, mert áram nélkül nem tudja az időt.
-
kelna91
senior tag
válasz PhilBrick #61 üzenetére
Előre beprogramozva, nyilván. Ahogy a f.lux is állítja a képernyő színhőmérsékletét a napszaknak megfelelően. Ami azt illeti, az f.lux tudja vezérelni a Hue lámpákat, de azt hittem, hogy ma már ezt maguktól is tudják. De tök mindegy, ha az égők visszaállnak áramtalanításkor.
-
PhilBrick
őstag
Az izzoi nagyon okos rendszert alkotnak. Te vagy aki nem szeretne rendszert, csak valami automata megoldast.
Az ambilight vagy a napfelkeltet imitalo ebreszto nagyon jo fejlesztesek. És egy valódi rendszerben én Alexat kérem meg, hogy melegitsen a fényeken ha ahhoz van kedvem.
De tenyleg, mond mar meg, milyen külső hatásokra szeretnél automatikus reakciót kapni.[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
válasz PhilBrick #59 üzenetére
Köszi az alapos választ. Ezek szerint sajnos a Hue nem lesz jó nekem. A Philips szerintem túlgondolta ezt, és így az okosizzói egy nem annyira okos rendszert alkotnak. Meg fogom nézni a kínai lehetőségeket, de nem akarok olcsó, vibráló, alacsony CRI-s gagyi izzókat. Most is a legjobb minőségű Samsung égőket használom mindenhol, ennél nem akarok rosszabbat. De sem mozgásérzékelőt nem akarok, sem egy helyről kapcsolgatni a lakás lámpáit, sem minden helyiségbe okos kapcsolót felszerelni nem akarok.
Arra számítottam, hogy az égők megjegyzik az állapotukat, és arra állnak vissza újraindításkor. Nekem ez nagyon magától értetődő viselkedés egy égőtől, de ezek szerint a Philips máshogy gondolta.
-
PhilBrick
őstag
- Mitol fuggjon az automatikus szinhomerseklet? Fenyerzekelo nincs bennuk.
Viszont keszithetsz rutinokat az appban, napkeltere, napnyugtara(lokacio alapjan) vagy meghatarozott idopontra. Bekapcs, kikapcs, fenyero, szinho.- Az izzoknak aram alatt kell lenniuk. Ha a regi kapcsoloval megszakitod az aramkort, olyan mintha resetet nyomnal ra. Bekapcsolas utan visszaall az alapertekekre, amig valamelyik rutin meg nem valtoztatja. Philips kapcsolo viszont nem kell kulon mindegyiknek, rendezheted csoportba oket. Sot van olyan kapcsolo, amelyik tobb csoportot is tud kezelni. Opcio a mozgaserzekelos vezerles is.
- A Hue-hoz szukseges egy intranet HUB, internet kapcsolatot nem igenyel. Ezert valasztjak sokan az olcsobb kinai megoldasok helyett.
Egyebkent ha tenyleg csak automata szinhomersekletet, fenyerot akarsz manualis vezerlessel, nincs szukseged smart rendszerre. Nezd vegig mondjuk az aliexpressz kinalatat, hatha talalsz fenyerzekelos, automata, de nem smart izzokat!
-
kelna91
senior tag
De több égő lenne, szerte a lakásban. Nem akarok mindegyikhez kapcsolót venni és azokat még a falra ragasztgatni a meglévő kapcsolók mellé. Hogy érted, hogy nem fog menni normálisan? Lassú lesz a felkapcsolás? Vagy mi nem fog jól működni?
Az pedig elég elkeserítő, hogy automatikus színhőmérséklet-állítás nincs az appban. Az én szememben ez lenne az egyetlen dolga egy okoségőnek, mert szerintem ez az egyetlen okos felhasználási módja. De ha jól sejtem, akkor IFTTT-vel valahogy meg lehet csinálni, viszont ahhoz meg talán folyamatosan online kéne lennie az égőknek?
-
NGA
addikt
Az automatikus szinhőmérséklet állítást nem tudom hogy lehet megcsinálni. Az biztos, hogy kell hozzá 1 égő, 1 bridge és a kapcsoló.
A kapcsoló szoftveres, azaz a bridge segítségével kapcsol, vagy csak 1 égő esetén simán párosítható az égővel.Sima villanykapcsolóval nem fog menni szerintem normálisan.
-
kelna91
senior tag
Gondolkodok egy Hue White Ambiance szett beszerzésén, de van egy kérdés, ami izgat. Egyetlen célom van vele: hogy a napszaknak megfelelően automatikusan változtassa a színhőmérsékletét és a fényerejét. Ezt egyszer be akarom állítani, és onnantól nem foglalkozni vele. Nem akarom telefonról kapcsolgatni meg semmi ilyesmi, a meglévő kapcsolóval akarom vezérelni, ahogy eddig, csak a színhőmérséklete változzon a beállításoknak megfelelően.
Lehetséges ez? Nem kell folyamatosan feszültség alatt tartani? Azonnal, késlekedés nélkül felkapcsol akkor is, ha addig le volt választva a hálózatról?
-
NGA
addikt
Megpróbálom feléleszteni a topicot, mert azóta sok érdekes dolog történt Hue fronton.
Az első, amit saját tapasztalatként tudom írni, hogy a Hue teljesen kompatibilis az Osram Smart+ okos konnektoraival, így akármit lehet kapcsolni távolról a Hue appal is. De szépen működik a Hue kapcsolóval is.
Én vettem két ilyen konnektort, így a nem távkapcsolós erősítőmet is tudom vele kapcsolni, ezt összefűzni más világító elemekkel, azaz zene hallgatáskor azonnal felkapcsolódik a háttér fény is. Hátránya, hogy nem homekit kompatibilis.A másik, hogy most olvastam, hogy a GLEDOPTO C - 008 ZIGBEE RGB / CCT LED Strip Controller is Hue kompatibilis lett, így nem kell a Philips 25e Ft-os led sorát megvenni, lehet olcsóbb ledekkel is variálni.
Van valakinek még valami új dolga, amivel megy a rendszer?
Használ más is Hue rendszert otthon?
[ Szerkesztve ]
-
Bazs87
tag
Sziasztok ismét!
Közben megjött a starter kitem, üzembe helyeztem telefonnal, majd dhcp reserve ip-vel kapott egy fix ipt.
Ezután kb 5 perc alatt sikerült elérnem, hogy programból vezérelhető legyen.
Python 3.4 alatt készült. Ha valakit érdekel részletesebben is tudok infót adni róla.Az alábbi libet használtam: [link]
Üdv!
Bazs87[ Szerkesztve ]
-
Bazs87
tag
Sziasztok!
Én is most rendeltem meg a lámpám. Aki kcisit kacsintgat a programozás felé elérhető több lib pythonhoz, amiből lehet kapcsolgatni a lámpát. Ergo Hozzá lehet kötni filléres szenzorokból készült boxokat és az alapján irányítani mindent.
Továbbá elvileg tud más rendszerekkel is "párosodni":
http://www.vesternet.com/resources/using-z-wave-and-philips-hue-togetherAmi azonban engem leginkább érdekelne az az, hogy milyen kompatibilis típusok vannak, amit nem a philips gyárt és olcsóbbak.
Izzók (nekem fehér dimmelhető elég) illetve elem nélküli kapcsolók (még a dimmelés sem sos). Annyi a kérés, hogy egyállású kapcsolók legyenek.
Van valakinek ebben tapasztalata?
Véleményem szerint van ennek egy előnye: minimális hardveres beavatkozással lehet a teljes világítást automatizálni. Nem kell mindenhol színt váltani sem. A másik megoldás az AC relé, de amint ebbe belekezdünk szaporodnak a kérdések, dimm, minőség, biztonságtech... én nem vagyok jó hardveres, programozónak is olyan, hogy reális célkitűzések mellett megoldom amit akarok, lehet nem a legszebben legjobban, de működik
Ilyen fronton mozgolódik esetleg valaki?
-
feri2345
újonc
válasz theplayer01 #50 üzenetére
Szia! Mennyiért adod? Mert most láttam 39ezerért itt: http://www.ledleet.hu/blackfriday/philips-hue-color-ambiance-10w-e27-2460. Érdemes egyébként megvenni? Egy ideje már szemezek a sztorival.
-
theplayer01
újonc
Sziasztok, látom hogy lassan egy éves a topic de azért ha érdekel valakit épp árulok egy Philips hue szettet.
-
javie
csendes tag
Fun, hogy most, kb 2 évvel megjelenés után írtak cikket a rendszerről, miközben Amerikában már jelenleg is, nálunk pedig kb november közepétől kapható az új, Apple Homekit-el felvértezett rendszer, ergo Siri enabled controll.
A "Lux" típus fényereje nőtt,ára csökkent, kb 10.000-ről 5.000-re, bár amcsi árakkal számolok, nálunk lehet marad a 10... vagy nő, ezeknél a fránya 200usd = 250 eur átváltásoknál sose lehessen tudni
A színes égők árai (gondolom) maradnak a régiek, kaptunk egy olcsóbb kapcsolót hozzá, nekem sokkal jobban bejön mint az előző (Hue Tap/Hue Dimm)
A Hue Light Strip (led csík) mostmár bővíthető, ez is igen hasznos (és elvárható) feature, mivel 2 méterenként senki se akarja újrakábelezni a rendszert + olcsóbb is így, az 1 méteres bővítés 8 ezer.
A Siri integráció pedig csak hab a tortán, én speciel örülök neki, mivel Apple user vagyok, de megértem, hogy ez a rész sokakat hidegen hagy. Tehát összességében egy remek kis rendszer, remek tulajdonságokkal. Tény és való, hogy drága, de ha azt nézzük, hogy a többi rivális "okoségő" képességei véget érnek a dimmerelésben és a színváltásban, akkor láthatjuk, hogy ez egy remek one-of-a-kind termék. Különböző applikációkkal hangulatos bulit teremthetsz a lakásban, Hue+Ambilight-nak köszönhetően Ambilightos TV-re csatlakoztatva pedig fenomenális élmény otthon filmezni. Értem én, hogy sok embernek "felesleges", de ha megnéztek róla egy két videót, hogy miket lehet vele művelni, akár már 3 égővel (10 égőről nem is beszélve) akkor talán megértitek miért gondolom, hogy számomra, ez egyértelműen egy szelet a jövőből.
(Szegény cikkíró tényleg várhatott volna 1 hónapot a cikk megírásával)
[ Szerkesztve ]
"Time is a flat circle!"
-
orbano
félisten
színes fényeknél nincs értelme színhőmérsékletről beszélni igazából. azt a nagyon világos fényforrásokra használják. ha RGB ledekkel kikeversz egy színt, akkor az olyan színű és kész, nincs emellett még színhőmérséklete. estére meg keverj ki meleg színeket, ne kéket, meg lilát, és ne kapcsolj fel fehér ledes fényforrást. meg egyáltalán semmilyen erős fényt, mert alapvetően a lenagyobb baj este nem is a kékes fénnyel van, hanem úgy általánosságban a fénnyel, ugyanis sötétben termel melatonint a szervezet, amitől elalszol
A vér nem válik VAZZE!™
-
haxiboy
veterán
Az addíg oké, de a különböző színek keverésénél már van kék is.
Oké hogy a fénytől nem lehet aludni, de magamon is észreveszem ha sokat ülök a gép előtt, hiába vagyok hulla fáradt nem tudok elaludni, ugyanez telefon esetében is. Ha 1-2 napig nem ülök gép előtt, és lefekvés előtt nem telefonozok elég gyorsan kidőlök.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
Nem feltétlen erre gondoltam, hanem magára az RGB világításra a lakásban. Hálószobába egyébként mennyire javasolt? Ha jól emlékszem valahol olvastam régebben hogy a led elég kék fényű amitől nem lehet aludni.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
Nagyon bejövős, alig várom hogy legyen egy lakásom, garantáltan ilyesmit veszek. És nem azért mert "menő" nem mert tényleg a hangulatomhoz tudnám állítani a világítást, épp a monitorhoz tervezek rgb szalagos ambient lightot hogy ne bántsa annyira a szemem este (na meg a gépházba ofc)
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Vesa
veterán
Apple mint elite okostelefon? Ez volt a napi LOL! :-)
A rendszerhez pedig annyit, hogy szokás szerint erősen túlárazott.
A tudomány a valóság költészete!
-
rudi
nagyúr
Időtállóságot szem előtt tartva igyekezz új Hue hidas/átjárós (a szögletes és nem a kerek) szettet venni, bár a régi modellek jó eséllyel ki lesznek most söpörve jobb áron. Az új híd viszont fél-egy éven belül rendesen hangvezérelhető lehet.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
[CsuCsu]
őstag
Nekem tetszik. Baratnomnek meg jobban fog tetszeni. Azt hiszem karacsonykor beruhazok egy csomagra. Ez hangulatvilagitas, jo szinvonalon.
-
-Skylake-
addikt
Egy kerdes , nem olvastam vegig a cikket lehet kiter ra , de inkabb olyantol erdekelne akinek van ilyen lampaja : a szines fenyu E27 kozott van olyan aminek szabalyozhato a fenyereje a villanykapcsoloval ? ( tehat hogy dimmelheto e ? ) elore is koszi.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Kékes525
félisten
Az okos lakás fontos része.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Bohus
aktív tag
Szelektíven olvastam, de ezt második olvasásra sem leltem meg benne. Fején találtad a szöget, mert szenzorok nélkül nem lehet igazán "okossá" varázsolni a világítási rendszert. Az eseményvezérlés valamilyen szinten megvalósítható külön appal, de valódi intelligens világításhoz integrálni kell a rendszerbe a mozgás/jelenlét -érzékelőket, dimmelésnél fényérzékelőt is. Ilyen smart rendszerek már jelenleg is léteznek, bármilyen fényforrást választhatsz, nem zavarja a wifit, és szintén megoldható a tuning külön alkalmazással. A Hue-nak talán kis lakásba lehet létjogosultsága, a komplexebb rendszerek induló ára magasabb, de nem növekszik olyan dinamikusan a fényforrások számának növelésével.
A "Tetszett" értékelés helytálló, többet nem érdemel. Nem titkoltad a hátrányokat, respect. A fogyasztást hiányoltam csak, de - mivel a hozzászólásokat is végigolvastam - arra is megkaptam a választ.A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
DarkByte
addikt
A Hue sajnos tényleg drága, 30 ezer forint játszadozni erre tényleg sok.
Én pont ezért döntöttem a MiLight mellett mert próbálkozni az is megteszi. Abból már kiderül hogy tudod-e bármire használni vagy sem. Amennyire emlékszem 9 ezer volt az RGBW LED körte plusz a WiFi bridge akcióban. Most ugyanez 13-14 ezer forint körül van eBay-en. Úgy már lehet nem vettem volna meg, még így is filóztam a 9 ezres áron. De egyébként nem bántam meg, este jól elvagyok vele hogy mindig más fény van a gép mellé. -
rol33
aktív tag
A cikkben lett említve, hogy az internetről lehet jeleneteket letölteni, nos ez hogy működik? erre nem jöttem még rá, azt tudom hogy a my hue weboldalon van egy csomó, de azokat meg nem lehet letölteni...vagy én nézek be valamit?
®
-
félisten
Én erre használom. Alapcsomag, de imádjuk 27 ezer forintért vettem Philips Webáruházba akcióban. Alapból egy ilyen égő ára is borsos, szóval szerintem megérte és az élmény film nézés közben is nagyon Jó, de sokszor csak a szobában pihenéshez, vendégek jövetelkor, karácsonykor jó hangulatot tud csinálni. Elhiszem ,hogy sok embernek ez nagyon sok pénz, nekem is, de az Ambis Tv minket nagyon meggyőzött és az miatt vettem meg ezt is.[link] remekül kiegészítik egymást.[link]
örülök , hogy olvashattam róla tesztet, remélem szélesebb rétegeket is elér ez a dolog.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
total90
veterán
HUE Go-m van, karácsonyra kaptam. Én nem szeretem az ilyen karácsonyfa effekt cuccokat, egyszer próbáltam ki és azóta is ott van a szekrény alján.
Hónapokig próbáltam eladni E-Bayen de senkinek nem kellett 😳Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
rudi
nagyúr
A Hue Go-nak volt mécses effektje, az meglepően kellemes hatással volt rám. Anno még a LIFX-nél láttam láva lámpát, hogy szép lassan átmenetezett két-három égőt, az is érdekes volt. El kell játszani ezzel a dologgal pár napot, hogy az ember ráérezzen, és akkor lehet megtetszik neki. Nekem pl. tetszett, hogy a nappaliban ehetett a Hue Tapra belőne tévézős tompított fényt (csak azért nem tettem mellé ambilightot, mert nem kedvelem), fol a fenébe lett a távirányítós erősebb fényt és egy romantikusat. Appozni sem kellett hozzá, csak nyomni egy gombot a korongon.
Amikor leszereltem, pár napig még hiányzott is Ha pedig lenne hozzá okos radiátort szabályzó, a bitang ára ellenére is megvenném, mert útálom reggel-délben-este-éjjel áttekergetni az összeset a 10 itthoni radiátoron. De jó is lenne egy gombnyomásra...
-
rudi
nagyúr
Cikk megvolt vagy csak a képeket futottad át? Éppenséggel kikapcsolja. Be lehet állítani, hogy amikor elmész otthonról, nem érzékeli a vezérlőeszközödet, akkor lekapcsoljon, illetve kapcsolóval az interneten keresztül is lekapcsolhatod. Ha telefonod ébresztésére kelsz, vagy fix időben, akkor a botorkáló mutatvány is megoldható egy folyamatos, lassú világosítással. De igen, akkor lesz fullosan tuti, ha több mozgás és ajtónyitás érzékelő lesz hozzá. Ezek már ZigBee alapon meg is vannak csak egyelőre IFTTT kell hozzá, hogy If "kinyit a klozettajtó" then "olcson ott villanyt". Egy hosszú útnak az első lépéseit teszik most éppen ezek az okos vagy automata világítós dolgok, szóval nem kell egyből leírni őket.
-
hemaka
nagyúr
Nem igazan tudom elkepzelni, hogy ilyet hasznaljak. Vannak kedvenc szineim, de hogy valtogassam... Akkor inkabb veszek par lava lampat az is beszorja a szobat es meg jol is nez ki. En legalabbis inkabb ezt preferalnam, de szerencsere nem vagyunk egyformak.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Bohus
aktív tag
Kikapcsol magától ha elhúzok otthonról? Bekapcsol hajnalban amikor botorkálok ki a mosdóba? Nem dimmelhető? Akkor mitől okos? Tud amit tud, de azt csak rengeteg kompromisszum mellett képes nyújtani.
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
bbandi
tag
Arra várok, hogy az IKEA elkészüljön végre a saját rendszerével, ez szerintem le fogja nyomni a versenytársak árait is:
[link][ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
válasz fehér_ember #15 üzenetére
Simán lehet ez okos is, vagy minimum automata. Pl. villog, ha SMS jött, vagy nem hallónak, ha éppen csöngetnek, vagy a tolvajnak, ha éppen nincs otthon senki, hogy kevesebb ingerenciát érezzen a belátogatásra, vagy ha már lehet kivenni a zöld teát, amiből én mindig 20 percig lúgozott mérget csinálok, amikor eszembe jut, hogy egy perc után ki akartam venni. Sőt, most hogy Sirizik/Alexázik elkijáltom magam, hogy csináltam teát és erre elindítja az egy percet, utána villogtat itt a monitor mögött, hogy vehetem kifelé és betolja a nappaliba a nyugtató fényt, mert tudja (ok, tudattam vele), hogy ott fogom elfogyasztani az italomat.
-
Reggie0
félisten
Megneztem a spektrumat, hat jo fostos, 450 es 500nm kozott rendesen beszakad, amit a 450nm tultolasaval kompenzaltak. Jot tesz a szemnek
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #13 üzenetére
Tehát NEM OKOS LÁMPA, hanem HANGULATVILÁGÍTÁS és akkor nem vagyunk félre vezetve meg tájékoztatva, meg... stb. a sajtó jól bevált alantas módon kényük-kedvükre kiforgatott kifejezéseivel.
(#14) Tigerclaw
Azért keresik a hagyományosat mert azért kevesebbet kell fizetni a pénztárnál.
Én ledeset szoktam venni 4200K-től.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha csak lámpáként, fényforrásként nézed, akkor drága, hiszen egy ledes "izzó" olyan 1200-2000Ft- körül megvehető 7-10W-os teljesítménnyel, de ha úgy nézed mint valami dísztárgy, vagy valami ami feldobja a szobádat, akkor már nem olyan vészes. Ha meg van igazság az élettani hatásával kapcsolatban, akkor még kevésbé. Persze ettől függetlenül az átlagember nem veszi meg...sőt az átlagember még ma is vadássza a boltokban a hagyományos izzókat, vagy a halogén verzióit, amik még nincsenek betiltva. Páran már vesznek kompakt fénycsövet, még kevesebben LED-es "ízzót". Egyik csoportot sem ítélem el, sőt mindegyiknek igaza van bizonyos szempont szerint.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
fehér_ember
addikt
De jó hogy lassan már mindennek a használatát napokig kell tanulni. Lassan úgy járunk mint a Pusztítóban, segget se tudunk majd törölni, mert nem tudjuk hogy működnek az új szerkentyűk vagy épp a hagyományosak.
Szerintem ez csak egy dizájnelem (nem világításnak nevezném) ezzel játszadozni akaróknak, nekem elég a déli napfény utánzása, nem akarok napfelkeltét és napnyugtát generálni a valódin kívül.
Meg amúgy is... ha már lúd, legyen kövér. Tehát megvárnám inkább a folyadékkristályos tapétát vagy valami hasonlót és azzal bélelném a szobám, ott legalább nem csak a sima színeket és fényerőt kapnám, hanem bármilyen környezet látványát megteremthetnénk. Igaz pénzem arra se lenne, de legalább az már sokkal jobb játék lenne.[ Szerkesztve ]
-
Lazsnak
tag
azért ne mondd hogy nem néz ki jól. Elhiszem hogy aki még életében nem látott ilyet annak baromság, de én azonnal rászakadtam Most az h épp lila egy dolog, csak ezt találtam hirtelen. Valaki sok mütyürt, képet, zöldséget vesz a lakásba. Nekem ez jobban tetszik azért
stresszoldásra is tökéletes bár ezt sokan ilyen 1st world problemnek érzik
[ Szerkesztve ]
-
Gomezz
senior tag
Úristen, mekkora baromság! Tényleg erre van szüksége valakinek???? Betegek az emberek!
-
Lazsnak
tag
Nekem most ennek a cikknek a hatására (elküldtem neki, a philipsnél dolgozik ) küld ismerösöm hollandiából egy nagyfoglalatos kezdőszettet +1 körtét. ez 130 juro most akciósan a philips belső boltjában. Van már 3 philips IRIS -em, és imádom őket, egyszerűen jobb az ember közérzete tőle a lakásban. Ha bejön még szép lassan szerzek 6 másik HUE izzót és beterítem vele a dühöngőt. Próbálkoztam már kinaiakkal, de ehhez képest nevetséges a fényerejük meg ugy az egész minősége.
szerk: ennek meg az ára igen tudom
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Na, egy lényeges dolgot csak kihagytam a cikkből a fogyasztást! A híd nagyjából 2-4 wattot fogyasztott, a világítótestek pedig idle állapotban pár tized voltot. Hatékonyságuk világítás terén 40-60 lm/W közötti, más RGB LED-es modellek sem tudnak sokkal jobbat, a meleg fehér Hue Lux pedig 80 lm/W körüli, ezzel már a jobb hatékonyságú LED-ek közé tartozik.
-
DarkByte
addikt
Jup, a kínai MiLight-ot használom már jó pár hónapja. Rittyentettem is egy kis unboxing videót: [link] Egy baja van, hogy a színes funkciók fényereje nem valami nagy. De lehet venni további égőket és beszórni vele a szobát (ez is a terv, csak egyelőre azt teszteltem hogy milyen a minőségük és hogy nem gyújtja-e fel a lakást )
Árra nem emlékszem már, én valami akcióban vettem. De kb. fél-harmad áron (beszerzési lehetőségtől függően) ugyanezt tudja. A gyári MiLight progit mondjuk érdemes elfelejteni mert az siralmas és valami külsős app-ot használni hozzá. Még Windows-ra is van asztali progi ami a tálcára ül.
[ Szerkesztve ]
-
VIC20
őstag
Nézegetem a videót, és csóválom a fejem: milyen hiábavaló baromság ez az egész.
Aztán felrémlik egy emlék a régi múltból: rég megboldogult nagyapám mesélte egyszer, tréfás kedvében, hogy a falusi iskolában a tanító kérdezgette a gyerekeket: mivel telik egy este otthon, családi körben, mire az egyik bátran kivágta: ,,Apám fingik, mi meg nevetjük."
Itt meg: ,,apám kapcsolgatja a villanyt, mi meg nevetjük", meg ,,versenyt kapcsolgatjuk a villanyt apámmal"...
Próbálok rájönni, keményen töröm a fejem: valami különbség csak van a kettő színvonalában, de egyelőre nem találok semmit...
-
kpal
nagyúr
Tetszik nagyon ,de árban nagyon sok .
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha már a tulaj HUE, legalább a lámpái legyenek okosak, nem?
Vagy ha nem is HUE, legalább pénze van ilyen játékszerekre. Remélem lesznek olyan
okos lámpák is, amiknek pl. az energia takarékosság a specialitása...bár ahhoz már az
egyszerű buta ledes társaik is megfelelnek.Gondolom a kínai klónok már rég a spájzban vannak töredék áron.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest