Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bendegruz
őstag
azert az uj egreat tipusok nem gyengek....mondjuk arban sem
-
gulyasa
őstag
válasz
bendegruz #4105 üzenetére
Azt azért nem mondanám, hogy jól megkonstruálták. Egyrészt a chip nem az ő érdemük (volt), hanen a Realtek-é. Másrészt megvolt az oka a számos korai téglásodásnak: gagyi kondenzátorok, forrasztás, elégtelen hűtés,... és még sorolhatnám. De annyi pénzért teljesen megérte. Az elsők között vásároltam. Ha jól emlékszem, 25eFt volt, VÁM, se ÁFA...
Az utódról (HiMedia Q5) röviden csak annyit tudnék mondani, hogy nem tetszett annyira, így hamar eladtam.
Helyette vettem használtan 15ezerért egy használt Mede8er MED600X3D-t. Az jól teljesít.De változnak az idők. Nyáron vettem egy új tévét, a régi révé a Med-el együtt beköltözött a lányom szobájába, az új tévéhez már komolyabb lejátszóban gondolkodom, a Dolby Vision-t kezelni képesek közül, de egyelőre a tévé saját lejátszóját használom.
-
joco52
tag
Sziasztok AZ Egreat R6S " 9UIdE " ezt írja a kijelzője, és zöld lett a kijelzője , ez mit jelent ? de még működik
-
joco52
tag
Sziasztok megprobálom jobban leírni, régebben itt segítettetek nekem, most ugyanaz a baj, csak már nem tudom hogykel megcsinálni sajnos, az Egreat (Egreat médiajátszó) vezetékes internetröl nem látja a laptopomat, (WINDOWS 10) valamit átkellett állítani a laptopon hogy lása az Egreatomat,és utána jó lett, Másik laptoppal megnéztük ott jó, az új Win 10 (frissítés után) valamit átálított és azt kellene vissza állítani, minden hálózat jól működik a hálozaton minden látszik csak az Egreat nem , köszönöm a segítséget
-
joco52
tag
Sziasztok régebben itt segítettetek nekem, most ugyanaz a baj, csak nincs már meg az hogy kellett megcsinálni sajnos, az Egreatomat wifiröl nem látja a laptopom, valamit átkellett állítani a laptopon hogy lása az Egreatomat, köszönöm a segítséget
-
gulyasa
őstag
Az eszköz elhalálozott.
Az előlapi piros led ki-bekapcsolódásán kívül semmi reakció a távirányítóra.
RESET gombbal felélesztés nem működik.
Szétszereltem, de az alaplapon semmilyen káros elváltozás nyomát nem tapasztaltam, sem a chipeken, sem a kondenzátorokon.
Élt 8 évet. RIP.
Az utód - egy HIMEDIA Q5 Pro - megrendelve.
Most már tényleg ennyi volt… -
nuke7
veterán
válasz
gulyasa #4088 üzenetére
na az a kihívás adódott a linkelt, frisebb bast castle-el, hogy az install végén zöld halál fogad... (egy teljes zöld képernyő és semmi más - utána meg fekete...
és minden bekapcsolásnál is) lehet, hogy a bastcastle elrontotta a lejátszómat és már csak a gyárival működik..?
-
-
gulyasa
őstag
Nem tudom, mi ez a sok fájl, de szerintem nem R6S firmware...
Most megnéztem (letöltöttem) a legutóbbi Bast Castle fw csomagját (Bast_Castle_v1.04_CSv1.4.0_xLiveCZ.rar), de abban is csak egy install.img fájl van, meg külön a szokásos "Resource" nevű mappa a háttérképekkel.Szóval ismétlem, nem tudom, mi az, amit rá akarsz erőltetni az R6S-edre, de az biztosan nem R6S-re való...
A Bast Castle fw-eket itt találod: http://www.mediafire.com/?ibtddec3rdnrm
-
nuke7
veterán
válasz
gulyasa #4079 üzenetére
fat32, 4gb, usb2.0 - 4 vagy 5 file van rajta, kicsomagolva (meg talán egy asus bios) a gyökérben, nem mappában. Csak az image kell? Én azt olvastam a tutorial-ban, hogy a zip-ből mindent rá kell másolni.
- bootargs.bin
- fatboot.bin
- recovery.img
- update.zipcsak az update zip-et kellene rátennem, kicsomagolva..?
-
gulyasa
őstag
Ugye kicsomagoltad a fw-t és csak az install.img fájlt másoltad a pendrive gyökerébe és nincs semmilyen mappába belerakva?
És egy másik sajátosság - ha a sok év alatt elfelejtetted volna -, hogy fw frissítésre egy max 8 GB-os, kizárólag FAT vagy FAT32-re formázott pendive-al képes az R6S.
(A tény nem öszetévesztendő azzal, hogy médiafájlok lejátszásakor sokkal nagyobb méretű és változatos fájlrendszerre formázott külső meghajtók kezelésére is képes, de fw frissítéskor csak a boot rendszer megy, annak viszont vannak korlátai.)
-
nuke7
veterán
sziasztok!
Az R6s-em azt csinálja, hogy bekapcsolom, kiírja, hogy hello - ugye ilyenkor sötét még a képernyő - aztán eltűnik a hello róla, a képernyő mutatja hogy wifi-plugin, aztán nagy sötétség, se kép se hang csak kikapcsolni tudom...
Esetleg valami megoldási javaslat, vagy nézzek másik médiaplayer után..?
Ja, bastcastle van/volt rajta. -
gulyasa
őstag
válasz
aleister #4066 üzenetére
Ez furcsa.
Nem igazán emlékszem arra, hogy létezett volna olyan firmware, amiben csak Android mód volt...
Inkább fordítva, hogy pont az Android módot gyalulták ki belőle (Bast Castle).Biztos, hogy neked R6S-ed van és nem R6S II változat?
Tudnál a tévéden megjelenített (Android) menüről fényképet iderakni? Hátha tévedek... -
korikmate
tag
-
gulyasa
őstag
válasz
aleister #4062 üzenetére
Én már évek óta nem használom a rajta lévő netes alkalmazásokat, nem is működik már mindegyik szolgáltatás.
De ha csak a youtube hiányzik, meg esetleg más internetes (stream) tartalmak, akkor inkább vegyél egy Google Chromecast eszközt. 15 ezer körül már kapható Chromecast 3, azzal teljes a youtube támogatás (is).
Én is vettem CC3-ast tavaly, az R6S megmaradt filmnézésre hordozható HDD-ről. -
aleister
veterán
válasz
gulyasa #4061 üzenetére
Igazából az Android is elavult már. Eddig a kislányom tudott YT-n meséket nézni rajta, de így hogy ez a lehetőség már megszűnt, gondoltam áttérek Linuxra. Mindenki azt írta, hogy sokkal gyorsabb lett neki a lejátszó L* alatt.
Nekem is megvan már 6-7 éve biztos. Belenézek hétvégén, hogy mennyi port szedett össze szegényke. -
gulyasa
őstag
válasz
aleister #4060 üzenetére
Nekem is az van - az elsők között vettem -, mindmáig probléma nélkül teszi a dolgát.
Nem lehet, hogy csak túlmelegszik nálad és azért lassult be?
A passzív hűtésnek vannak előnyei és hátrányai is, főleg ahogyan az R6S-ben van megoldva.
Meg kellene nézni, nincsenek-e eltömődve a portól a dobozon lévő nyílások. Ezen kívül szét kellene szedni, hogy milyen állapotban van van a hűtőborda a chipen, nincs-e leválva róla. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Van egy régi Egreat r6s lejátszóm Realtek 1186DD chipsettel, ami mára már nagyon belassult. Anno volt egy tutorial az Android helyett Linux+Kodi telepítésére, de most nem találom.
Megvan esetleg valakinek a könyvjelzők között? -
bendegruz
őstag
Most nézem az új egreat cuccokat, hát csúnyán elszálltak az árakkal… azért ebben az árfekvésben amiben ők árulnak most, vannak komolyabb nevű gyártók is.
-
gulyasa
őstag
Többet már nem nagyon tudsz vele mást csinálni, csak bekonfigurálod a saját magad ízlésére és kész.
Évekkel ezelőtt kihalt a hozzá kapcsolódó fejlesztés.
Akik a custom szoftvert csinálták, már azok is felhagytak régóta a script-ek frissítésével is - leginkább az online tartalmaknál volt ennek jelentősége. -
gulyasa
őstag
Mit mondtam az USB3.0-ról?
(Igaz, azt konkrétan nem írtam, hogy a pendrive se legyen 3.0-ás, mert ez nálam már ilyen esetekben evidens. A viszonylag régi szerkezetek "karbantartásánál" mindig kerüljük az USB3.0-ás eszközöket... Amikor annak idején elkészítettem az egreatr6s.wikidot.com oldalt, akkoriban még nem voltak annyira elterjedve és nem is voltak olcsók az USB3.0-s pendrive-ok. Nem éreztem lényegesnek, hogy azt is megemlítsem ott.) -
tomic
addikt
Ilyet még nem tapasztaltam. Kicseréltem a kingstont egy másik névtelen pendrivra és láss csodát megy.
-
tomic
addikt
válasz
bendegruz #4051 üzenetére
https://www.mediafire.com/?7zo5edl4zm888
Ezt az oldalt találtam. Erről melyiket kell(ene) szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy újabb Egreat lejátszó a PH!TV-ben!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Last Epoch
- PlayStation 5
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest