- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
Persze, akkor kellene, meg ha intel/nvidia platformról később amd-re szeretnék váltani.
De én a lehető leghatékonyabb és leghalkabb gépet szerettem volna és nem vagyok a magam ellenségeA csúcsmodell esetében az értékhez meglehetősen magas, 345 wattos TDP érték társul, ami máris megmagyarázza, hogy az AMD miért választott folyadékhűtést. Bár az érték nem feltétlenül jelenti azt, hogy terhelés alatt ennyit fogyaszt a kártya, a konkurens leggyorsabb megoldásánál lényegesen alacsonyabban van a léc, a Titan Xp TDP-je ugyanis mindössze 250, a GeForce GTX 1080-é pedig csupán 180 watt, ami jó eséllyel azt jelenti, hogy hatékonyságban bőven a Pascal-alapú GeForce-ok mögött maradnak a Radeonok.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Pont ez az hogy későbbi upgrade-nél már valószínűleg kevesebbet fog mutatni a fogyasztásmérő erősebb teljesítmény mellett.
Én a 430-as táppal is bőven 100%-osan fölé kalkuláltam magam mert eddig max 180W-ot láttam a fogyasztásmérőn játék közben is.
C2duo + 560Ti = max 250 W
I7 6700 + 1050Ti = max 180 WA pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
haxiboy
veterán
Én személy szerint a jobb hatásfok érdekében mindig túlméretezem a tápot. Általában másfélszeres teljesítményre mint amire MAX számítani lehet. Persze ez nem hátrány a későbbi upgradek esetén.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Chaser
legenda
1060 és i5/7 mellé is sok a 300w, de tételezzünk fel nagyobb pillanatnyi kilengéseket, és a táp részéről 0 toleranciát rá, ezért legyen 300w amiből bőven elvan
- nem egy 200-250w-os brand gép járt nálam mai genes cpu-val, vga foglalattal, vígan használják a 200w-ost is 1050ti-vel és i7-tel -
300w a felhasználók valószínűleg több mint 80%-ának bőven sok_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
csongi
veterán
Kiegeszitem, Egy szoval nem emlitettem Fx-et. .
Ryzen 5-ot irtam. Annak a 200W eros lesz.
Valaki VGA-ra irt 350W
Melyik is? Ja igen R9xxx. Hol van az mar?
Mai kozepkategoria egy r5 egy rx 470 vagy 1060 350w korul megall.
Nyilvan nem veletlen, hogy ebbe az iranyba is nyit a Corsair. Office irodai gepkbe meg a 300W is sok lehet.
Vegre lathato teljesitmeny novekedes, ugy hogy a fogyasztas csokkent. Mind CPU mind VGA fronton.
Es nem csak a teljesitmeny/fogyasztas aranyaban, hanem egyertelmuen az elozo generaciohoz kepest is.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz #74018560 #26 üzenetére
Fogyasztói társadalom. Vegyél minél nagyobbat, nem baj ha sose használod ki. Csak költsd a zsét. Az hogy az ilyen oldalak mit dobnak ki és ténylegesen egy jó táp mit visz el vígan sztem nem ugyanaz.
Az elmúlt években szépen elhullott körülöttem jó pár húzott vga. Egy 25 fps-es értékre ha rámegy 3-5 fps még mindig vicc.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
koby11h
őstag
Nincs izom gépem - nem játszom, dolgozom - puszta kíváncsiságból a fentebb linkelt kalkulátorral Load: 170W, Recommended: 220W, erre amit ajánl: Seasonic S12II-520 Stromversorgung (520 Watt, ATX22).
Kisebb nincsen csókolom? Mérve meg 100-120W körül vagyok általában."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Bandit79
aktív tag
...hmm pont ilyen értékű hardverek alá nem raknék be egy ippenhogy elég tápot ráadásul ilyen "minőségit"..
Minnél jobban nem terhelsz le egy tápot , annál egyenletesebben szolgálja ki az alatta levő hardvereket.
Azért egy 180-200 w ot számoljunk akármilyen cpu fogyasztásának és akkor még a vga stb. Az user hagy próbálja ki hogy a processzora megy valyon-e 4ghz-el.. vannak szélsőséges esetek , ne korlátozzon már egy táp...[ Szerkesztve ]
-
Shreky
tag
Nekem egy Corsair CX430 van fasza Channel Well Technologies béllel, mert hirtelen csak ezt tudtam hozatni amikor raktam össze a gépet, de én 250W-nál nem fogok rábízni nagyobb terhelést. Ha mégis nagyobb fogyasztásom lesz, akkor majd tápcsere lesz FSP-re vagy Seasonic-ra.
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput! :D
-
a2d2
addikt
válasz #74018560 #22 üzenetére
Pont ezért nem kell ráncigálni ezeket mert pár % plusz teljesítményért cserébe csak izzadnak szegények.
Én is pont a kedvező TDP értéke miatt vettem a sima és nem K-s I7-est.
(Bocs elírtam az előbb, 6700-as a procim nem 6600-os).Kinéztem most gyorsan pár csúcs hardvert:
1080 TDP: 180 W
1080 Ti TDP: 250 WI7 8700 TDP: 65 W
I7 8700K TDP: 95 W (de soha az életben nem fogja tudni a simához képest a 1,5x-es teljesítményt)1080 Ti + I7 8700 = 315 W
Ehhez jön még alaplap, memória, ssd, hdd de ezeknek elenyésző a fogyasztásuk a fentiekhez képest.Simán be merném tenni a 430-as Corsair-om alá és abban szerintem megegyezhetünk hogy itt nincs szükség tuningra, valamint hogy ez egy full hardcore gamer gép lenne nem pedig irodai ahogy pár HSZ-el feljebb írták.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz #74018560 #22 üzenetére
Nem lesz ezen veszteség, feleslegesen nem fognak tápot gyártani.
Nagy tételben rendelik az OEM/ODM partnertől, aki jelen esetben a HEC.
Őszintén szólva, sima logika, te sem fognál bele bukó bizniszbe, ha nincs rajta hasznod. Azt nem tippelgetem meg, mennyiért is veszik valójában a készre dobozolt terméket, de nem 35 euró lesz az az összeg.
Az FSP alap tápja, ami mondjuk 250-300W körül van, újan 5-6 ezer körül forog.
A panelt úgy tervezik ezek a tápgyártók, hogy pár alkatrész cseréjével lehet 300-350-400-450-500W-os tápot készíteni... A többit könnyű kitalálni.
És ez az FSP.
A HEC nem viszi annyira túlzásba a minőségi tervezést, te természetesen alap dolgokat ez is tud.. Viszont a hatásfoka a béka segge felé közelít.. ez a 80 Plus White csak ilyen parasztvakítás
A HEC 400-500W-os alap tápjai 4000-6000Ft-ért kapható, ami úgy gondolom már a haszonnal terhelt ár...
Tehát a Corsair szépen keres ezen a bizniszen , hidd el
A HEC-nek nem kevés OEM tápja van kínálatban , és tegyük hozzá, emellett még olyat is gyártanak, amit kérnek, tehát akár a fillérbaszás is simán jelen lesz.
De ez utóbbi vonatkozik bármelyik OEM/ODM-re is ,tehát akár a CWT-re is, akár az is lehet benne
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Húzott proci meg tud enni 150-200W-ot, ez húzott csúcs kártya pedig 300-350W-ot. Máris ott vagy, hogy a 600-as táp koppra elég és akkor inkább veszel egy 750-eset. Ha meg SLI, máris létjogosultsága van a kilowattos tápoknak is.
Duliee 35EUR akkor is nevetségesen kevés. Nem csodálkoznék ha veszteség lenne ezen a terméken.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Aha, persze.
Nekem is csak egy 430-as corsair tápom van.
Van egy Thermaltake fogyasztásmérő a front panelen.
I7 6600 + 1050Ti-vel szerelt rendszerből eddig nem tudtam kicsikarni 180W-nál többet.
Pár hónapig csak a proci volt bent a gépben, úgy a teljes I7-es rendszer fogyasztása nyugalmi állapotban 60W, 3D-vel terhelt állapotban 90W volt!
Akkor meg miről beszélünk?
Egy modern irodai gépnek 100W elég lenne.
(Érdekességképpen Core2Duo + 560Ti kombó bőven 250 körül mozgott még anno.)
Erős túlzásnak érzem a mai modern hardverek alá a 6-700W-os tápokat.
Javaslom inkább a watt értékek hajszolása helyett ugyanolyan áron egy normális minőségű de kisebb teljesítményű táp beszerzését.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sok hasznuk nem lehet ennyi pénzért, de arra pont jó, hogy a
parasztuser következő tápja is Corsair legyen (egy drágább kategóriában).... nah, akkor már inkább Seasonic -
haxiboy
veterán
-
Shreky
tag
Már nem azért, de ennyi pénzért kapok FSP tápot is amiben tuti a saját elektronikájuk van.
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput! :D
-
csongi
veterán
Kellenek az olcsobb normalis tapok.
Egy Ryzen 5 es RX vagy uj NV vga-hoz elegendo egy 400-as tap is.
Eppen ideje volt . -
Sanchez638
addikt
Ezt a nyelvtörő címet.
"Pénztárcabarát táptriót dobott piacra a Corsair"
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
MMIX
addikt
A Corsair VS 500 és szerintem a magyarázat, hogy hogyan lett rövidebb. forrás[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
A leírás alapján pont annyit érnek, amennyiért adják őket.
De max. irodai gépbe.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
nesze semmi, fogd meg jól ( :
tápnál az első az elektronika, talán a cikk írónak kellene ezt leközölnie, nem a fórumozóknak
egy vmilyen venti? ha nincs gyári info akkor oda kell biggyeszteni, az a második leglényegesebb pontja a tápnak_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tibaimp
nagyúr
Abu85: a táblázat, ahol a csatlakozókat részletezed, miért kellett táblázat, ha mind a háromnál egyforma a csatlakozók száma és típusa? Vagy én nem látok valamit?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
senior tag
Nem lenne ez rossz. Ha kapcsolható félpasszív lenne, meg legalább félig moduláris.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
MMIX
addikt
-
Fred23
nagyúr
Ezeknek milyen belük van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest