- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Soltee1 #7880 üzenetére
Hat ha erre gondolsz [link] akkor "csak" az a baja, hogy inkabb sport mint okos az ora. Azt me'g elviselnem, hogy emailbe nem lehet belenezni (bar nem ertem, mi akadalya), de a viber pont arra valo, hogy rovid uzenetben megkapjuk ami prompt fontos. Vagy hat ki melyiket hasznalja. Ez lenne a minimum, nekem, az always-on kijelzon felul.
-
-
axioma
veterán
válasz
Soltee1 #7599 üzenetére
Attol fugg. A Garmin szines kijelzoje (es emlekeim csak az van) gyengebb, mint a pebble monokromja. Nem kicsivel. Volt rajtam egyszerre, toparton. Es kulonben se akarok annyi infot hogy a szin is szamitson, ezert boven nyer a pebble. Szerencsere az enyem me'g jol viselkedik (csak votl 4 nap szunete mert egyhetes nyaralasra nem toltottem fel hogy viszem a kabelt erre az is otthon maradt).
-
hatpersze
tag
válasz
Soltee1 #7599 üzenetére
Ennyi a különbség a két kijelző között (Tic Pro vs Fenix 5), a ház mérete hiába egyforma nagyjából. És hidd el, ez (ekkora méretben) sokat számít:
A Tic Pro kijelzője is mindig aktív, azt nem tudom hogy zafír vagy sem? Egyébként köszönöm a segítő szándékodat (:
Nem akartam ebből vitát, nem is igazán szoktam írogatni (tény, ha mégis, akkor sokat...), szóval értem én hogy másoknak más elvárásaik vannak, viszont akinek hasonló enyémhez, azoknak (esetleg) segítség lehet óra választásában.
-
hatpersze
tag
válasz
Soltee1 #7595 üzenetére
Üdv
Szerintem is (az Amazfit) mellett a garmin áll legközelebb a Pebble órákhoz.
De a Garminokból a fenix 5 széria jönne be, és azoknak az ára már túlmegy a lélektani határomon. A másik gondom hogy már idősebb korosztály vagyok, és számít a kijelző (valós) mérete, a Garmin kijelzője (nekem, szememnek) kicsi.
Se a Wear, se a Tizen órák rendszereivel nem volt soha gondom, nekem a kijelző megoldás nem jött be. Hiába gyönyörű az amoled, azokon az aod használhatatlan napfényben, jobban kivilágított helyeken. A felém fordítva felvillanó kijelző (nekem!) kevés. A Tic Pro ezt kiküszöbölte, nagy a kijelzője, ára (fogjuk rá...) barátságos. Ennyi. -
nyisziati
veterán
válasz
Soltee1 #7558 üzenetére
Köszi az infót.
Az "Okosóra" topikban egy ideje figyelem én is, Memmao nagyon ajánlja. Gyak. a fórumtársak elmondták, ami miatt kétségeim vannak: 1) az ára. Újonnan a P. 200-250 volt max. Használtan én pl. 50$-ért vettem.
2) kinézetre a Garmin JÓVAL kvarcórásabb, azért egy Time Steel ettől elegánsabb. 3) funkcionalitásban a P. általánosabb, a Garmin sokkal inkább ki van hegyezve a fitnessre. Ez jó is lehet, bár nálam annyira nem előny.Mindenesetre kösz az infót, elraktározom ezt is.
Más: sajnos elvált az üveg a testtől, nem tudtok véletlenül egy jó szerelőt Bp.-en, aki minőségi munkát végez, és szépen meg tudja csinálni?
-
axioma
veterán
válasz
Soltee1 #7560 üzenetére
A hsz-ed elejen kezdtem ketelkedni hogy megerte beta'razni meg egy pebble2-t. Az a'rna'l rajottem, hogy nem... amugy korabbi garmin volt a kezemben/kolcson, a gps-en kivul amivel lehet jatszani ha epp Balaton-atuszol, nem sok elonyet lattam. Eleve a szines kijelzonek se, hiaba lathato, nem ugy mint a monokrom.
A pebble 2-nek sose volt teljes ara, valami olyan volt hogy eredetileg nem kickstarteres arnak valami 160 dollart mondtak (itthon plusz afa). -
nyisziati
veterán
válasz
Soltee1 #7198 üzenetére
Azért ez erős túlzás. Az AppleWatch is akkor jött ki, amikor a Pebble még jónevű versenyző volt, az emberek mégis inkább a márkanevet fizették meg.
De ugyanígy a Samsung, Motorola stb. Aztán a Pebble nem bírta a versenyt és ahelyett, hogy beevezett volna egy nagynevű patrónus alá, inkább megpróbált továbbra is egyedül előremenekülni - és ebbe belebukott. -
-
-
-
nyisziati
veterán
válasz
Soltee1 #7080 üzenetére
Hardcore geek-ek nemigen váltanak, az tuti, de mások igen. Elég sok videót láttam a témában. Persze ez nem baj, csak jó tudni.
Amúgy ez az óra mindazt tudja, amit a 8 és 16 bites gépek (pl. Commodore) anno.
Gyors bekapcsolás, kis op. rendszer, kis felbontás és kevés szín - viszont emiatt kicsi a hardver- és energiaigény is.
Kb. mintha egy miniatűr C64 lenne a csuklómon, egy képernyővel egybeépítve, amit pár gombbal irányíthatok.
Ráadásul egy csomó hasznos progi van hozzá, amiket a telón keresztül közvetlenül letölthetek, mintha egy disk drive-val tenném ugyanezt.
Zseniális.
És pont annyira atomstabil az egész, mintha egy C64-gyel dolgoznék GEOS-ban, egy Final III cartridge-dzsal + egy 1541-gyel. Nagyon klassz.Egyébként itt van egy videó a témáról.
-
-
nyisziati
veterán
-
-
hatpersze
tag
válasz
Soltee1 #6994 üzenetére
Ha jól olvasom a tesztjét az órádnak, akkor ez egy monochrome kijelzős kütyü. Valószínűleg ez a gond, mert színesben (próbálja) megjeleníteni az ikonokat. A Pebble Steelen sem működik, próbáltam, de a kevesebb memóriának tudtam be a problémát. Mondjuk a PS-en meg se "mozdul". Pedig rémlik régen azon is használtam...
Egy pohár vízben meg tudnám folytani azt aki lelőtte a Pebble-t... Az egyetlen használható, és igazán jó óra. Kész szerencse hogy bírom a "retro" cuccokat, már a koromnál fogva is (:
-
nyisziati
veterán
válasz
Soltee1 #6994 üzenetére
Nem akarok belekotnyeleskedni, de nem lehet, hogy az oreo a gond? Nekem lollipop alatt szinte minden prímán megy.
Egyébként az óra szoftverének verziószámában is 4.4 van, tehát valószínűleg a kitkat volt az utolsó, amire komolyan ráfejlesztettek. Talán még a lollipop alatt is csak azért mennek jobban a dolgok, mert közel van a kitkathoz. Nem tudom, csak feltételezem.
-
hatpersze
tag
válasz
Soltee1 #6991 üzenetére
Üdv
Nexus 6, Note 4, Note 5, Lg V20, Note 8, ezekre emlékszem biztosan hogy használtam, jelenleg Note 8 hónapok óta.
Minden engedélyt megadok amit kér, kiveszem az akksi kímélő módból (nem figyelheti a rendszer a működését), ahol csak találok rá lehetőséget. Engedélyezem az értesítésekhez hozzáférést. Kb ennyi. Az első indítás szenvedés. Elindítom az órán a wf-t, a telefonon beállítom az instant for pebble alkalmazást (azt hiszem ott is kell vmi engedély...), nyomok egy azonnali szinkronizálást a telefon alkalmazásban. Ilyenkor a wf kiakad, választok másikat, majd vissza az instant wf-t. Újra indítom az órát, telefont, és általában pár perc múlva beindul. Az időjárás jelzés nemigazán működik, minden más tökéletesen, és folyamatosan, gond nélkül.
A Notification Center a másik alkalmazás, ami (számomra) nélkülözhetetlen az órán (ezt is kell telepíteni órára és telefonra is), ennek beállítása hogy jól működjön, idő. Sok idő, de megéri (szerintem). -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Soltee1 #6871 üzenetére
Na, pont ez a baj, hogy nem jelez az órán, csak ha azon aktiválom a figyelést.
(Régen vettem meg, de mostanában nem használtam, mert kikapcsolt telefonnál csak a gyári ébresztő tud jelezni)
Viszont az alvás figyelést meg nem lehet kikapcsolni, legalábbis nem találom.
Amint az órán belépek az alkalmazásba, a telefon elkezd rögzíteni. -
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Soltee1 #6266 üzenetére
Itt a link.
Sajnos csak fehér van, egy fekete, esetleg piros már a kosárban lenne. -
-
hatpersze
tag
válasz
Soltee1 #6008 üzenetére
Szinte ugyanez a problémám, és igen, szerintem is a legjobb óra a piacon, egyelőre.
Van itthon mindenféle egyéb okosóra, és valószínűleg ha végleg leáldozik a pebble-nek, akkor a samsung tizen rendszerénél maradok. Igaz a pebble-hez képest sok kompromisszumot "követel", de talán üzemidőben még ez az ami (nálam) versenyképes.
De ha tudsz mást, szívesen olvasok róla. Azt hiszem lassan gondolkodni kell utódon. A Citizen ha bevállalná az okosóra piacot, valahogy belecsempészve az eco drive megoldást, biztos vevő lennék rá.
A casio okosóra is tetszik, a dupla rétegű kijelzővel, de normál használat közben nemigazán látni róla tesztet, olyan mintha csak koncepció lenne. -
axioma
veterán
válasz
Soltee1 #6008 üzenetére
Latod, viszonylagos. En ara'nyaiban sok ertesitest csak tudomasul veszek, hogy majd ha eloveszem a telefont akkor raer (illetve van amikor lekezelem valami mas feluleten, pl. kozben nyitva a webmail a gepen ami elott ugyis ulok, ott olvasom, a telo viszont majd 15 perc mulva frissit ra, akkor se mindig tunteti el a notit). Viszont ha van mar ket email es bejon egy harmadik, akkor egymas utan mind a harmat ujra ujkent feldobja. Na nekem meg olyan opcio kene, hogy ne minden me'g aktiv notification-t dobjon fel, hanem csak azt, ami az utolso ota jott - akkor is, ha csak raneztem, de nem nyultam oda masik kezzel gombot nyomogatni, OK-zni. Fontos, hogy ha nem rezges miatt az orara nezek, az idot lassam alapvetoen. Mert a notit meg leghosszabb, teljes kepernyoskent szeretem, eleg sokszor eleg az az info, de pont keves lenne ha fele vagy ilyesmi lenne.
Szoval izlesek es pofonok.
Ja amugy nem lehet hogy neked eleg lenne egy olyan wf, ami a nem torolt notik szamat irja feltuno helyre? Ranezel, ha nem nulla vagy ures, pont ugyanannyi info hogy van uj, mint ha az utolso kint viritana. Mintha lett volna ilyen, de nem eskudnek. -
hatpersze
tag
válasz
Soltee1 #6006 üzenetére
Még hasonló a notiwatch, megvettem, de sajnos a szemem már nem az igazi, nagyon aprók a karakterek. Beállítani sem sikerült rendesen melyik app értesítését hagyja figyelmen kívűl, bár lehet nem hagytam neki időt "kibontakozni". Maradt a n2w, ez legalább stabilan tudja amit tud. A (számomra) fontos értesítések appjait ismeri.
Egyébként vegyél egy fitband-et vagy mit, ha nem felel meg a gyári értesítési rendszer...
-
-
-
doongoo
addikt
válasz
Soltee1 #5833 üzenetére
most visszaolvastam pár hozzászólást és egy kicsit összezavarodtam, hogy te most mit is keresel:
- gyorskioldós szíjat (amit az óráról gyorsan le tudsz szedni)?
- vagy gyorscsatot (amivel a szíjat magát tudod gyorsan nyitni)Én ez első opciót értelmeztem elsőre és ilyet ajánlottam. A "gyors csati" nálam azt jelentette, hogy a szíjat az órán gyorsan tudjam cserélni.
A második opcióra ilyesmit ajánlanék (ilyenem is van), de ennek az anyaga közel sem olyan minőségi, mint a pebble gyári vagy az amazfit szíjé. -
pampika
őstag
válasz
Soltee1 #5829 üzenetére
ilyen engem is érdekelne, hasonló beakadós gondok miatt.
van sima órám, amin remekül működik a pillangó (?) csat, vmi hasonló jó lenne erre is. a bőr sztem hülyén nézne ki egy aqua színkombó mellett, de ha lenne valami szilikon+gyors csat, akár feketében, pont jó lenne.de eddig hiába túrtam az alit, nem találtam
-
-
-
pampika
őstag
válasz
Soltee1 #5763 üzenetére
Pedig jó az!
Ha fülessel telefonálsz:
- kutya séta közben
- bringa közben
Zsebben a telefon, óra írja, ki hív és tudod kezelni a hívást.Kihangosításra:
Mosogatsz/vizes a kezed, az órán fel tudod venni a hívást, mert annak nem árt. A telefont tapicskolni vizes kézzel meg ált. nem annyira érdemes.Szóval én találtam benne potenciált
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A közösségi finanszírozás egyik legnagyobb sikere a Pebble, az e-ink kijelzővel szerelt okosórába ugyanis nem igazán lehet belekötni.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- szinte új Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- új bontatlan Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- Apple Watch Series 8 45MM
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch 8 44mm Cellular Használt/1 hónap gar./Akku 98%/p4229
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Vadiúj SSD-k!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest