Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Szerintem valamit rosszul értettél a cikkből.
Bár majd valaki okos biztos kijavít, de én úgy értettem, hogy a jelenlegi konzol generáció felépítéséből adódóan nem leginkább teljesítménybeli, hanem API-s korlátozások miatt lesz lemaradva a PC. Amit egyhamar nemfog tudni behozni nyers erővel.
Asszem a harmadik vagy a negyedik oldalon volt egy összehasonlító táblázat erről, hogy PC-s oldalon milyen korlátozások vannak, amik konzolos oldalon kb végtelenek, vagyis nincsenek.
Ebből következtetve hiába van 6x erősebb vasad PC-n ha az bizonyos effektek számában be van korlátozva.
Írták is a cikkben, hogy esetleg bizonyos PC-s portoknál előfordulhat, hogy ezen korlátozások miatt 1-1 effektet ki kell majd venni.
Tehát tökmindegy milyen bika PC-d lesz ha effekteket kell kivenni, grafikailag nem lesz jobb, sőt rosszabb lesz.@#49) pronyo : igen erre céloztam én is. De ahogy olvasom az még a habokban van...
-
pronyo
tag
válasz
GhanBuri Ghan #45 üzenetére
De egy új, egységes API miatt (ha összejön valaha is, és miért ne lehetnék optimista), akár nagyságrendi gyorsulás is elérhető a jelenlegi hardverek mellett, míg a konzolnál erre nincs lehetőség!
-
-
Cyberpunk
félisten
Komoly pénzeket ölsz PC-be, akkor a két konzol miért probléma?
Egyébként nem kell megvenni mindkét konzolt. Persze az egyik, másik exkluzív címéről lemaradsz, de hát ha PC-d van, akkor is lemaradsz ugyan úgy. A multiplatform játékok meg mindegyiken elérhetőek.
De te biztos sokat költesz játékra a videóidból kiindulva.
Minek megvenni minden platformra igaz.
-
GhanBuri Ghan
őstag
A PC-k fejlődése évek óta lassul, a trend már a tabletek előtt is létezett - átlagfelhasználónak office-ra bőven sok egy C2D is. Várható, hogy a zsugorodó PC-s játékos-piac miatt a videókártyák fejlődése is lassulni fog, akkor viszont a konzol élettartama alatt korántsem fog akkorát ugrani a technológia, mint ami eddig volt jellemző.
-
FireKeeper
nagyúr
jó írás, kicsit megdöbbentő mennyivel "okosabb" a GCN a konkurenciánál, kár hogy így visszafogja a DX.
a topik meg..
-
pronyo
tag
Akkor túlértékeltem a jelenlegi generációt
Az újnál azért írtam a 64-et, mert a BF4-nél erre hivatkoztak a DICE-nál. De a fejlődés mellett lehet, hogy 5 év múlva PC-n már 1000 fő játszik együtt, mert a hardver szerintem már most is elég lenne ehhez...
Az egész írásomban leginkább arra próbáltam utalni, hogy a PC esetében azért bőven van lehetőség arra hogy fejlődjön (főleg az egységes API, de ez jelenleg még utópiának tűnik, de talán eljön ez is 1-2 éven belül) -
Ejjjjjjjj,de jó kis cikk
-
P00By
nagyúr
Nagyon informatív lett, köszi!!
-
mephi666
nagyúr
...akkor hogy lehet, hogy virágboltokban be volt linkelgetve azonnal mindenféle gameplay-ed, yt oldaladon meg cuccaidnál xbox mellett nagy RGH felirat?
...egyébként szerintem nem nyitáskor kell megvenni mindent 15ért, hanem ha normalizálódnak az árak... most lett pl bontatlan tomb raider survivor edition-ön 8ért
...a játékaimat meg megjelenés után fél év/évvel szoktam venni 3-4-5ezerért... úgy máris nem olyan vészes
-
X Factor
addikt
Nagyon jó, részletes, mindenre kitérő cikk. Öröm volt olvasni.
-
pronyo
tag
Szerintem mindenkinek igaza van valamilyen szinten. De árnyaltan nézve a dolgokat, pont az az előnye a konzolnak, mint ami a hátránya is, konkrétan, hogy 5-6-7 évig nem változik a hardver.
A mai felgyorsult világban 2-3 év múlva, ki tudja megmondani, hogy az akkori kártyák pl.: DirectX 1000.1 vagy éppen OpenGL mellett mire lesznek képesek?
Valószínűsíthető, hogy 3-4 év múlva grafikailag ugyanúgy elhúznak a PC-k, mint amint ahogy a mai PC-k sem játszanak egy ligában az XBOX 360, PS3 konzolokkal (lásd pl.: Crysis 2 amikor megjelent).Sajnos a valóságban nagyon is számít a processzor nyers ereje is, mivel elég megnézni a BF3-at, ahol a konzolon (XBOX360,PS3) max. 32 fő játszhat, míg PC-n 64 fő is tud egyidőben játszani (bár az új konzolok már tudni fognak 64 főt, de őt év múlva ez mire lesz elég?)
Szinte évente gyorsulnak a PC processzorok, GPU-k kb. 20%-ot az előző generációhoz képest, míg a konzol ugyebár "helyben fog topogni"...
Csak ne haljon ki a PC-s játékipar addig míg egy normális API-t sikerül összehozni...
Persze én csak egy tudatlan emberke vagyok, aki jelenleg így látja a dolgokat
-
Dany007
veterán
Komoly cikk volt, köszönjük!
Ahogy látom akkor a Trinity-t le kéne cserélnem majd Kaveri-re... Csak kár, hogy akkor alaplapot is cserélhetek, ha meg már ott leszek, akkor már ramokat se ártana lecserélni... PfNembaj.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Mivel az új konzolok speciális PC-k, ezért csak a megfelelő driverek kellenek hozzá, hogy fel lehessen rájuk tenni mondjuk a Win8-at.
Ha a gyártó támogatná, én egészen biztos ezt venném a PC-m bővítése helyett. -
WayneGace
őstag
Így indít a cikk: "Vitathatatlan tény, hogy mindkét oldalnak megvannak a maga előnyei, és ezek annyira egyértelműek, hogy nem is érdemes érvelni ellenük vagy mellettük."
Erre 20 hsz-ből 15 kapásból elkezdi sorolni az ezerszer elmondott érveket, ellenérveket. :/
-
Ijk
nagyúr
Keveset játszom, de azokhoz egér és billentyűzet kell, így nálam kapásból kiesett a konzol, a stratégiajátékokról már nem is beszélve.
Az ember bedob egy 25-30k-s vga-t a gépbe és elég jól elvan vele, PC meg amúgy is kell.Sajnos konzolok mellett nem tudok állást foglalni, mivel azok a játékok 16 éves korom óta nem tudnak lekötni.
-
DummyBoy
senior tag
Nos, ahogy előttem is említették, a PC-s játékok is hasonlóak mint a konzolosok, csak jóval kevesebb ideig tartják az árukat. (Meg ott a warez ugye ...) Cserébe Boxon ott vannak a Live akciók.
A 0-day játékok, főleg a nagy nevek ugyanannyiba kerülnek.
Nekem is van PC-m, XBOX-om is ... Ha most megnézem mennyit költöttem PC-s és XBOX-os játékokra, plusz megnézem mennyibe került a két gép, akkor bizony elég szépen elhúz a PC.
150-180k körül lesz az box, PS4 még olcsóbb ... PC-s berkeken belül az nem egy nagy összeg, főleg ha játékgépekről beszélünk. Ráadásul ha mondjuk ez 5 évig élni fog, akkor meg bőven jobban jön ki mint egy PC.
Természetesen rengeteg érv van a PC mellett. Stratégiák, szimulátorok, MMO-k .(Én pl. Szimulátoroztam, amíg több időm volt, és ott a hajamra kenhetem a konzolokat ...) de ha egy átlagos játékost nézünk, akkor igenis elgondolkodtató, hogy akar-e az emberfia vacakolni a PC-vel, vagy leegyszerűsítendő az életét vesz egy konzolt és szórakozik.
Fizetős XBOX live: lehet rajta dühöngeni, de amekkora horror összegbe kerül, lenyelhető, főleg hogy mellé jó akciók is vannak rajta. Demókat Gold nélkül is lehet próbálgatni, ehhez nem kell fizetni.
Az hogy mennyi játék van konzolra vs PC-re ... Nos kétlem hogy ha valaki minden játékért pénzt ad, akkor az nem talál magának elegendő megfelelő játékot. Főleg hogy most ne csak a "gyerekeket" vegyük figyelembe. Apunak család és meló mellett nincs szüksége hetente 22 különböző játékra, amit 8 óra alatt kipörget.
-
A tervezői PC-k sem kerülnek többe, mint a játék PC-k, sőt... pl. az Inventor "mezei" DirectX-re építi a grafikus gyorsítást már egy ideje, így a Quadro és ilyen-olyan tervezői kártyák helyett sokkal jobban megéri "játékos" VGA-t venni a gépbe. Ugyanez a helyzet a grafikusoknak szánt Maya és valszeg egyéb programokkal, legalábbis amit az Autodesk készít. Nyilván létezik egy szint, ahol a "játékos" hardverek ereje elfogy, de általánosságban bőven elég.
-
törölt tag
PC-re is 10k+ nem egy játék.
"Tehát amit nem fizetsz ki többletet az Xbox-on tehát a hardver fejlesztést azt behajtják rajtad a játékok árával meg a fizetős Xbox Live-al.
Azért fizessek, hogy egy "ingyenes" Xbox-os DEMO játékkal játszhassak?"PC-n meg a "folytonos" hardver fejlesztéssel. az Xbox Live meg azért kicsit többet takar, mint ingyenes "demo" játékokkal játszás. el kéne olvasni.
"A másik meg az, hogy sokkal kevesebb játék jön konzolra."
viszont vannak a konzol exkluzív címek, amelyek némelyike van annyira jó, hogy több PC-s játékkal is felér. Forza, Gran Turismo mond valamit?
"Ha pedig nem akarok unatkozni úgy, hogy mondjuk nincsen PC-m akkor meg kéne vennem a mind2 konzolt és ingem gatyám ráfizetném a játékokra. Ugyan ott vagyok mintha vennék egy PC-t sőt az még többet is tud."
ki unatkozik annyira, hogy két konzol kelljen, raklap játékkal hogy 24/7 játszhasson? ez azért abszurd. a PC többet tud, persze, annak aki ki is használja a lehetőségeket. vegyünk egy átlag lakost / usert. a trend szerint egyre többet használják a smartphonejaikat, tabletjeiket mindenféle dologra és mondjuk a konzol a játékgép. a PC szerepe ilyen userek körében csökken és a lakosság egyre nagyobb százaléka tesz így.
"A konzolok semmi másra nem jók mint hátráltatják a PC fejlődését. Szerintem."
az egész cikkben egész pontosan arról van szó, hogy nemhogy hátráltatják a PC-k fejlődését, hanem előirányozzák...
-
M107
addikt
Ui.: Érdeklődve várom, amikor majd a tördelők, grafikusok konzolokon fognak dolgozni.
Oda pc-való mert az munka.... minden konzol játék is pc-n (Speciális) kerül elkészítésre.
Ezt soha nem fogják átvenni a konzolok, de nem is arra tervezik őket. A mindent egybe tervezői pc-k viszont sok pénzbe kerülnek, sőt 1-6 hónap múlva új speciális hardverek kellenek bele mert fejlődik a technika stb stb .
Ami ugye nem 10 Ft sok sok 100000- Millió Ft.UI:
Azt csak a nagy multi cégek tehetik meg hogy ilyet vásárolnak (Tervezők, hatalmas adatbázisokkal dolgozó cégek stb stb)
-
Def26
félisten
Vártuk már nagyon.
-
M107
addikt
Kiemelkedő cikk Abu legjobb cikk-je amióta olvasom az elemzéseit.
Hiába a pc-ben az erő, de látható hogy nincs optimalizáció.... így viszont megállíthatatlanul esik le a pc- mint játék platform.....
Nincs értelme szerintem középkategóriánál erősebb Vga-t venni SEMMI... Kapják össze a pc-s játék tervezők s programozók magukat mert akkor tényleg az lesz konzol játékra pc munkára.....
Aztán jöhetnek a techdemók, 3D Mark-ok stb stb.EA (Fifa 14 Pc eltérő motor mert nem kezeli le a pc az új Graf... motort Szégyen a pc-t nézve. )
Mondjuk engem nem érdekel már 08-Fifa óta nem játszom vele....
Amúgy is pár játék érdekel csak, Úgy látom most mindkét konzolt kell venni... (Resident Evil 7 melyiken lesz) ???
-
WayneGace
őstag
Szóval reménykedjünk, hogy az Nvidia és az Intel beáll a HSA táborba. Az a baj, hogy mindkét óriáscég megy a saját feje után és nem szívesen dobja a saját megoldását. Pedig jó lenne, ha végre közös nevezőre jutnának.
-
Matej
tag
Sziasztok!
Leszögezem előre, PC-m is van, meg konzolom is.
Nem vagyok már gyerek, megéltem pár konzolgenerációt.
Minden egyes alkalommal így kezdődött
"Ez a konzol olyan állat, hogy nincs az a PC, ami hozná a teljesítményét."Aztán eltelt 1-2 év és az aktuális középkonfigok is odaverték a csúcskonzolt.
Meglepődnék, ha most nem így lenne.
Ui.: Érdeklődve várom, amikor majd a tördelők, grafikusok konzolokon fognak dolgozni.
-
alevan
őstag
A cikk olvasása közben nekem esett le, hogy nemsokára integrált GPU mellé vehetünk PCbe egy új bővítőkártyát, ami a grafika megjelenítéséért felel, mivel a GPU teljes számítási kapacitása le lessz kötve koprocesszorként.
-
Tirexi
addikt
Ez mind szép és jó csak az a baj, hogy 15k egy új játék konzolra amíg PC-re csak 9-10k.
Tehát amit nem fizetsz ki többletet az Xbox-on tehát a hardver fejlesztést azt behajtják rajtad a játékok árával meg a fizetős Xbox Live-al.
Azért fizessek, hogy egy "ingyenes" Xbox-os DEMO játékkal játszhassak?
Ez úgy ki van találva, hogy ne én járjak jól.
A másik meg az, hogy sokkal kevesebb játék jön konzolra.
Ha pedig nem akarok unatkozni úgy, hogy mondjuk nincsen PC-m akkor meg kéne vennem a mind2 konzolt és ingem gatyám ráfizetném a játékokra. Ugyan ott vagyok mintha vennék egy PC-t sőt az még többet is tud.Az már más kérdés, hogy a fejlesztők lusták foglalkozni a PC-s verziókkal.
Most néztem nem rég képeket (még videót nem) abból a The Last Of Us játékból... hát undorító grafja van konzolon.A konzolok semmi másra nem jók mint hátráltatják a PC fejlődését. Szerintem.
-
gianni85
veterán
Hát Abu, ennél jobban már tényleg nem lehet összefoglalni amit az elmúlt hetekben több topikban boncolgattál. Ettől függetlenül tuti jönnek nemsokára a megmondóemberek.
-
Dany007
veterán
Ejha! Na ez kötelező olvasmány úgy látom!
Neki is állok! -
Kakaduku
senior tag
Ez megint egy vitát elindító cikk
Hajrá egyik, győzzön a másik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Xbox One és a PlayStation 4 képességeinek ismeretében megvizsgáljuk, hogyan viszonyulnak a PC-khez.
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Minden, ami hőszivattyú
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- TCL LCD és LED TV-k
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest