- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
üzenetére
Mindenben igazad van csak még mindig nem a témáról beszél. Más gond nincs.
Pedig úgy láttam eddig, hogy 10-ből 10-szer tárgyilagos és maximálisan korrekt vagy a hsz-ekben.1. Költségek: Írtam, hogy abba bele lehet kötni, így ez mellément. Egyébként is arról volt szó, hogy nincs olcsóbb ennél. Nem arról, hogy nincs túlárazva. Túl van. Ahogy a többi, nagyobb modell is, mivel 6-8k alatt nem kapni rendes, nagy, de alacsony bordát kb.
2. Járhatsz bontóba és építgethetsz. Én is szoktam. ezzel együtt még mindig alma-körte. -
sb
veterán
Kis ellentmondást érzek.
Ez semmiresejó. Előbb meg a kis fogyasztású cpu-ra egy bármilyen nagyobb borda is elég. Rádobva, messziről.
De tényleg. Most minek pl. egy komplett konfigot mérve 35-40W-ban tetőző Pentiumra hőcső meg nagyobb cucc?
Az egyetlen ami valóban kell az a légmozgás. De az meg kell réz, hőcsöves meg akár kriptonit hűtőnél is kell. -
sb
veterán
válasz
üzenetére
Igen, nekem meg van alubányám, úgy olcsóbb.
Korrekt összehasonlítás kéne, almát az almával. Vagy akkor nézzük mennyi órabérben a bontólátogatás, túrás, fúrás/faragás?Egyébként én is valószínűleg ezt csinálnám mert ennyit meg tudok oldani, de nem ez volt a kérdés.
@saril:
ha olcsóbb lesz akkor egy atom halk ventit rá 5-6 voltal és annak sem lesz sok hangja csak éppen 100 watt felé viszi az elidsszipálható hőt
Ha meg 5x nagyobbat veszel, szigetelt házat és megküldöd paszta helyett lekvárral akkor 200W-ot is elbír. Szintén nem ez volt a kérdés.@ALBY:
Van egyáltalán olyan Intel proci ami befér ez alá?
Ahogy látom még a kis Pentiumok is többet esznek. Ez így nem igazán műxik.
Szinte mindent elvisz. Kb. csak az i3-ak érik el a hivatalos gyári TDP keretet. Pentiumok elmennek 20-30W valós fogyasztással terhelés alatt. -
sb
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Max respect!
Bírom a sok észlényt, hogyaszondja:
1. drága
2. ménem ventis gyári
3. nem jó 80W-ra...Aztán a fentiek után 35-50W-os penyára ajánlanak 80W hűtőt 18k-ért. A penya meg 8-12k.

Még jobb amikor jönnek a toronyhűtő ajánlatok, mert nyilván hely is mindig kell legyen egy kis konfig maxi toronyházában.
A gyári Intel meg búg minimum fordulaton is. Venti nélkül pedig kb 1.5cm vastag ami végképp semmire sem jó.Bónusz, a kedvencem: Csak akkor jó ez a borda, ha van egyéb légmozgás. Mintha ez bármilyen passzív hűtőre nem lenne igaz... azok biztos átsugározzák a 'zenegiát a másik univerzumba, de minimum a házon kívülre.
Szvsz teljesen jó. Annak aki ilyet keres. Akinek 80W-ra kell annak nyilván nem. Ahogy szánkózni sem alkalmas. Az ára már jobb kérdés. Lehetne olcsóbb de ha úgy nézem, valóban nem nagyon van hasonló méretű passzív borda jobb árban jelenleg.
@daa-raa:
Félkiló értelmetlen és felesleges alaméniumért egy fillér is sok.
Mit ajánlasz akkor mondjuk a fentebb írt 35W-ra? Ahova ennyi még befér, de nagyobb nem és a házventi kicsit megszellőzteti 600rpm-en. Olcsóbb is jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Automata kávégépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bundle topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- APC Smart SU700INET 700VA valódi szinuszos szünetmentes,új akkukkal,2 év akku gari,számla
- be quiet! Dark Power 12 750W 80+ TITANIUM - FirstShop garancia 2032.12.05.
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1200W 80 PLUS Titanium Tápegység!
- Cooler Master Silencio 650 számítógépház
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Tianium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3909, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A gyári Intel meg búg minimum fordulaton is. Venti nélkül pedig kb 1.5cm vastag ami végképp semmire sem jó.