Hirdetés

Passzív hűtőt kínál az Intel processzorokhoz az Arctic

Az Arctic bejelentette az Alpine 11 Passive nevű processzorhűtőjét, amely az Intel LGA1150, LGA1151, LGA1155 és LGA1156 foglalatú alaplappal rendelkező felhasználók számára lehet hasznos.

A 95 x 95 x 69 mm-es kiterjedésű, 580 grammos alumíniumborda előnye természetesen a zajtalan működés, de fontos kiemelni, hogy nem minden processzorral használható. Az Arctic hivatalos leírása szerint maximum 47 wattos hőmennyiséget képes elvezetni, de ezt is úgy, hogy a 35 wattos TDP keretnél többre hitelesített Intel processzorok erősen visszavesznek majd az órajelükből, ugyanis folyamatosan a 95°C-os maximális hőmérséklet mellett fognak üzemelni. Mivel ezt nem léphetik át, így a hőmérséklet megtartását az órajel csökkentésével érik el. Persze ez a működés is hivatalosnak, illetve konkrétan stabilnak számít, de tényleges teljesítménycsökkenéssel jár, amit fontos észben tartani.

Az Alpine 11 Passive előre felhelyezett hővezető pasztával érkezik, így a felhasználóknak ezzel sem kell törődni. Az újdonság hamarosan elérhető lesz a boltokban méghozzá 13 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés