- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
previa69
csendes tag
Üdv szakértők
Netezésre szeretnék egy hangtalan minigépet, nonstop üzemre
Linkelnétek nekem melyik fórumban írnak ilyenekről ?
Vettem egy xiaomi boxot az tényleg hangtalan de egyszere csak egy oldalt lehet megnyitni rajta sajna
De a csend nagyon kellemes
Ez a mostani gépem
Itt a memóriát keveslem és zavar a hang
Ebból max az SSD tudom hasznositani
Fujitsu Simens
Windows 8.1 Pro 64 bites
Intel Core2 Duo Cpu T5270 @1.40 GHz 1.40 GHz
RAM 3 GB
128 SSD
2 terrás külső merevlemez és 4 terrás NAS van még hozzá -
tntmax
aktív tag
Amire ez a konfig képes azt talán egy Raspberry Pi 4 is tudja hozni hatod áron.
-
Akula
őstag
Biztos jó kis gép, de sajnos csak az itel celeron-ig sikerült elolvasnom.
-
Ismerek olyan irodát, ahol ennél gyengébb CPU-jú, 2 GB RAM-os miniPC-ket használnak már nagyon régen. Excel, Word, Outlook, böngésző.
Tökéletesen beváltak, erre a célra bőven elég a hardver.
Egyébként én is ősidők óta használok egy atomos (!!!), szintén 2 GB RAM-os tabletet, hasonló célokra. Nem vagyok mazochista, mégsem tervezem a lecserélését.
Úgyhogy ez az eszköz is kiváló választás lehet klasszikus irodai célokra, bár a dualhead azért tényleg hiányzik -- bár sok munkakörhöz az sem létszükséglet.
MaCS
-
AssAssynn
őstag
válasz
macilaci78 #7 üzenetére
Jól van az. Mert a low-end laptopok mennyivel gyorsabbak?
-
koop6
tag
Nos ne haragudj, részben szakmai ártalom, részben aggodalom.
Bár írták már előttem, hogy az APU jól boldogul a kadenciával, de sajnos egyelőre azt látom, hogy olyan emberek, akiknek szakmája a mozgókép, többekközött a kadenciahelyesség mellet is elsiklanak...
Kértem már vissza mozijegyet az első 10 perc után, mint kiderült gagyi laptop + VLC volt a felállás, meg persze a DCI rendszernél szokásos jegyár...Youtube részt komolyan mondtam, van más elterjedt platform, ami 30 fps-t használ? Bevallom e téren nem informálódtam egy ideje már.
-
SunMount3r
nagyúr
-
koop6
tag
válasz
SunMount3r #10 üzenetére
Illetve számomra az is kérdés, hogy kadenciahelyesen ki tudja e adni a jelet, vagy csak 60Hz-en, mert ez utóbbinál még az SD-t is feleslegesen tudja lejátszani, youtubon kívül milyen mozgóképet lehet szaggatás nélkül nézni rajta?
-
SunMount3r
nagyúr
Ez egy htpc-nek valo cucc.
Ja arra is jó lehet, max FHD-ig, mert ugye az UHD-hoz HDR támogatás is kellene az a Celeron-okban meg nincs. -
macilaci78
nagyúr
Cégnél a Gigabyte zsebszámítógépeit használjuk irodai alkalmazásokra.
Pár pdf, excel, word doksi nasról (gigabites lan), böngésző 20 ablakkal, youtube zenehallgatásra és már nem is olyan fluid az a Win10.
Viszont nem fagy ki, csak a taskváltás, állományok megnyitására kell várni. SSD-vel hozza egy merevlemezes konfig szintjét. -
Sanyi.mTs
addikt
de miért w10 pro-t adnak hozzá?
-
berVi
senior tag
Ilyen keszrefozott gepeknek nem sok ertelme van, mert amikor megerik a csere, az egesz megy a levesbe. Egy mini ITX board sokkal jobb valasztas, ott csak a lapot kell cserelgetni, meg modularis az egesz, barmikor cserelhetsz rajta SSD-t, RAM-ot, WiFi-t. Pl:
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Asszonynak szeretnék majd a régi PC-je helyett valamit. Laptopban is gondolkodtam, de lehet jobban járnék, ha egy ilyen kütyüt felcsapnék a már meglévő 22"-os, (ips, fullHD) monitorra. Talán felhasználóbarátabb és olcsóbb is lenne, mint a laptop.
A kérdésem, hogy ez a Minix mennyire ajánlott, vagy van valami jobb helyette?
Egyéb vélemények mini pc-ről? Élettartam, stb..? -
drotsztyuart
tag
Gondolom az a celeron nem csapta ki a szemed ami benne van.
Na az hamarabb "fogy" el ha olyat inditassz amihez keves lenne a 4giga az garantalt.
Ez egy htpc-nek valo cucc.
Arra jo mert halk.1#: Nem tudom mi a baja mindenkinek az emmc-kkel.
A transformerbook tok jol el van vele.
Gyorsan is bootol. -
snecy20
nagyúr
Az az 1x4GB memória nagyon húúúrka még a Win10-nek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Minix Neo G41V-4 négymagos processzort, M.2 SSD foglalatot és előre telepített Windows 10 Pro operációs rendszert is kapott.
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest