Passzív hűtésű mini PC a Minix-től

A Minix Neo G41V-4 négymagos processzort, M.2 SSD foglalatot és előre telepített Windows 10 Pro operációs rendszert is kapott.

Új apró számítógéppel bővíti kínálatát a Minix, a Neo G41V-4-ről ráadásul az sem mondható el, hogy hangos lenne, hiszen a hűtése teljesen passzív módon történik, a szellőzők mögé helyezett porszűrőknek hála pedig takarítani sem nagyon kell.


(forrás: NotebookCheck) [+]

A gép lelke egy négymagos, legfeljebb 2,4 GHz-es órajelre képes Intel Celeron N4100, egy UHD Graphics 600-as integrált grafikus gyorsítóval és 4 GB-nyi, alaplapra forrasztott DDR4 memóriával megtámogatva. Nyilván nem ezen a konfiguráción fogunk csirkevacsira vadászni a PUBG-ben, de 4K videók lejátszására és alapszintű feladatok ellátására ez is elég lehet. Az adatokat – és az előre telepített Windows 10 Pro operációs rendszert – a szintén nem eltávolítható, 64 GB kapacitású eMMC flash tároló várja, ha pedig ez nem lenne elég, a tárhelyet tovább bővíthetjük egy M.2-2280 SATA III SSD-vel vagy microSD méretű memóriakártyával. A kábelek szerelmesei négy USB, egy Gigabit Ethernet, egy HDMI 2.0a, egy DisplayPort, egy VGA és egy 3,5 milliméteres jack csatlakozón keresztül köthetik a gépre perifériáikat, míg a vezeték nélküli kapcsolatok a Bluetooth 4.2 és a 802.11ac 2x2 MiMO szabványú Wi-Fi modulokon keresztül folyhatnak.


(forrás: NotebookCheck) [+]

Az újdonság várhatóan novemberben kerül a boltok polcaira, vételára egy VESA rögzítő kitet is magába foglalva 270 euró környékén alakul majd. A részletesebben bemutatott G41V-4 mellett hamarosan elérhető lesz az aktív hűtést alkalmazó Neo G50C-4 modell is, mely már cserélhető RAM modult és Intel Pentium J5005 processzort állít csatasorba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Minix

Előzmények

Hirdetés