- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Steam Deck
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
JóGeri.
tag
jó írás volt!
-
JanR
addikt
Nem "vírusról" van szó.. az én igényeim is megváltoztak. Eleve nem játszom már annyit és ehhez viszont a jövőben jobb lesz egy konzol. Igazából a problémám az, hogy vannak olyan dolgok, amiket PC-vel oldok meg és egyenlőre nem tudom és nem is akarom ezeket kiváltani. A konzol meg a pc együtt meg tök felesleges számomra.
-
JanR
addikt
Be kell szerezzek egyet az új konzolok közül.. Nem vagyok abban biztos, hogy szebb lesz mint PC-n, főleg nem hosszú távon, de ez az integrációs mizéria nem annyira tetszik.
-
Jakuu
őstag
Megy a nepbutitas. Csak ujraszervezik a piacot , mert mindig kell a nagy bevetel.
Ugyanazokat a koroket futjak, ujra meg ujra.
Az amiga azert volt jo mert egyben volt minden, aztan jott a piaci valtozas, hogy az a jo, ha kulon van minden la PC, aztan hogy ujra milliardokat lehessen keresni, jon ismet a, az a jo ha minden egyben van. Folytassam ? -
Findzs
addikt
igen erre akartam utalni, hogy régen ha megjelent egy játék pl: far cry 1 akkor sokan mentek a boltba vasat cserélni mert jött egy játék ami kihasználta és a játék meg is érdemelte
most vagy az van, hogy elfutnak a több éves vga -kon, vagy olyan színvonalú a játék, hogy nem érdemes érte gépet fejleszteni
-
ddekany
veterán
Már csak futni fog Intel-en is, csak néhány látványelem hiányozni fog. Mert az EA (vagy ki, most mindegy) meg nem mondhatja egy BF4-re, hogy a meglévő játékos PC-k 90+%-án nem fog futni... elég nagy bukás lenne szerintem.
Amúgy arra leszek kíváncsi, hogy a konzol verzió is HSA-t fog-e használni, vagy konzolos "natívabb" felületet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Dany007
veterán
Nem próbáltam még. Szerintem is szar lehet, de állítólag meg lehet szokni.
A pénz meg a trendek diktálnak... PC játékra mocskosul drága. Konzol meg jóval olcsóbb lesz még így is. A trendek szerint pedig a játékok konzolra lesznek jól optimalizálva. Minden tekintetben. Ez a kettő együtt meg épp elég a döntéshez. -
tDr1v3r
veterán
Meg igazából nincs is nagyon olyan játék (Crysis, Metro, esetleg BF3-4 kivételével), ami kihasználná azokat a VGA-kat... ismerősöktől már hallottam jópárszor hogy a HD5850-5870-ek leváltását nem tartják érdemesnek, szerintük egyszerűen nincs olyan játék ami miatt megérné fejleszteniük.
-
ddekany
veterán
Az APU-sodás még tán nem is lenne akkora gond PC-n, de az már annál inkább, hogy az Intel elszabotálja, hogy azokat ki is lehessen használni (ha 90+% Inteles PC-n nem megy vagy nem értelmes sebességgel HSA, stb., akkor aligha éri meg rá fejleszteni). Mert akkor jóval nagyobb lesz a rés aközt amit a konzol tud és amit PC, a konzol javára. Most még nem látszik ha így lesz, mert a mostani konzolos cuccok még csak tapogatódznak az új lehetőségek tekintetében, de pár év múlva már lehet hogy nagyon más lesz a felállás...
Mellékesen nem lehet, hogy a PC-s játék bizniszt pont az dobná fel, ha nem fonódna össze ennyire a hardvermaffiával? Most ha valaki játszani akar, nem elég ha megveszi a szoftvert, a gépét is át kéne alakíttatnia...
-
Findzs
addikt
nem hiába csökken a vga -k eladása, a piac úgy alakítja
pár éven belül alig fognak vga -kat árulni, gyártani
apu-k lesznek meg konzolok
hol van már a 10 ével ezelőtti játék és pc biznisz? sehol és sajna ár sose lesz olyan mint akkoriban volt
-
Jakuu
őstag
válasz
velizare #166 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy a regi analog kijelzokon ez nem latszott. Viszont most egyre szembetunobb.
En ugyanugy latom a szagattast annyira erzekeny a szemem es lassitott jeleneteknel meg jobban szembetuno szamomra, olyannyira, hogy megfajdul a szemem tole es az egesz film elvezhetetlen olyan jeleneteknel, ahol statikus allokep elott van gyorsabb oldal vagy fel-le iranyu mozgas, vagy kamera panning. -
válasz
Andrash22 #161 üzenetére
észreveszi. a kép ugyan folyamatos, de ez csak annyit jelent, hogy a statikus tárgyak a helyükön maradnak. ha egy mozgó tárgyat vizsgálsz adott framerate mellett, akkor annak mozgása fokozatosan szaggatottá, ugrásszerűvé válik, ahogy növeljük a mozgása sebességét, vagy éppen változtatjuk a gyorsulását. játékoknál is tipikusan ez a helyzet.
-
-
Andrash22
csendes tag
filmeket is 24 -30fps el nézzük. annál magasabb fps értékeket nehezen veszi észre az átlag ember..
-
tecsu
addikt
válasz
Callisto #156 üzenetére
Való igaz.
A legtobb fórumozó persze nem hiszi el, mert egyrészt nem is érdekli a hifi, csak az infó meg a trendi technika, másrészt igénytelenek. Mármint a legtobb ember igénytelen.
Nem érdekli oket a komolyzene, csak a tinglitangli, háttérben hallgatós gagyi popzene, annak meg mindegy milyen a minosége, alapból szarul is van maszterelve, zenei értéke nulla.
Ma a technikafétis idején a fiatalság jórésze elvan a teló kihangosításával, meg akár a gyengébben tomorített mp3-mal. Sokan nézik a kamerás ripeket, stb.
Az emberiség nagyrésze ilyen, foleg a legfejlettebb térségekben, zombi fogyasztók, identitás nélkul, akiket a marketing meg a média irányít.Persze, ez ki van sarkítva, meg nem "kell" mindenkinek, mindenben igényesnek lennie, de durva, ahogy észreveheto, hogy generációról generációra épul le társadalmunk ill. k*rvára nem fejlodunk. A technikai fejlodés onmagában céltalan semmi, ha az emberiseg meg butul vissza az "állati sorba", vagy teljesen elveszti a gnózist, kinek hogy tetszik.
-
ddekany
veterán
Hát te is finoman lehülyézed a többieket, mikor azt mondod, hogy placebó effekt...
"A sima SD videólejátszás is látványosan folyamatotsabb lett az új gépemen, a régihez képest! "
Ne fokozzad azt amit... Nyers erő szempontjából SD-vel kb. Pentium III időszakban lehetett utoljára gond, vagy ha valami egészen archaikus videókártyád volt, ami nem gyorsította a vászon skálázását meg színtér konverzióját... Ettől persze még simán lehet, hogy a régi géped szarabbul játszott le, mert PC-n rendszeresen van mindenféle bug-jai a videólejátszásnak, mint pl. hogy nem működik a vsync. Ha meg működik a vsync, akkor semmiféle "micro lag" nem játszhat be, mivel a vsync üteme fix. (Olyan van, hogy mivel a videó frame rate-jének nem egész számú többszöröse a monitor frissítésre, egyenletlen lesz a képkockák megjelenítési ideje, de mivel te a két pattogó négyzet közt sem láttad a különbséget, valószínűleg ez már mindegy. Meg ez a jelenség sem függ össze a gép erejével.)
"Nem azt mondtam, hogy nem látjuk, csupán nem érzékeljük! Ha nagyon odafigyelsz, esetleg..."
Te nem látod, és nem hiszed el, hogy tudatosan is látszik, mi több akkor is zavaró ha nem szeretném látni. Pl. filmek 24 fps amikor a kamera mozog, főleg monitoron (ahol nincs meg a villanás a képkockák közt), nem kicsit gáz, pedig ott van még motion blur is. Te nem látod, vagy tagadod... a konzoloknál remélhetően más véleményekre alapozva döntik el, hogy mi a cél fps. Bár amekkora gagyik tudnak lenni a dolgok... az sem érdekli az embereket, a brutál lag van, pl. Gaikai és társain.
-
Callisto
őstag
Nem. Nincs olyan futóműves CD lejátszóm, ahol ez kijöhetne. Hogy adott rendszeren hallanám-e? Nem volt lehetőségem ilyen összevetésre, szóval nem tudom, de kipróbálnám.
(Egyébként ennek oka többek közt a jitterben rejlik. Ha jól bufferelt és időzített a DAC, akkor véleményem szerint nem lehetne hallani sehol se. Egyszerű DAC-nál, lejátszónál hallható lenne szerintem, még ha csak nűasznyit is.) -
Callisto
őstag
válasz
Plazmacucci #150 üzenetére
Ha neked ez jön le egészségedre.
-
-
Callisto
őstag
"Xonar D1 és AT-TAD400"
1. Xonar D1-et dobd ki. Már ott el van cseszve az egész. Onnantól kezdve pedig lehet bármid...
2. Fülhallgatót is felejtsd el. A TAD-400 elég jó, de füllhallgatón hallgatni és észrevenni különbségeket nem nagyon fogsz. (Sztereókép, dinamika, hangszerek elkülönülése stb.)
3. Amiről én beszélek az jó sztereó erősítő + hifi/audiofil hangfalak. Amin állad földre esik és azt mondod csessze meg nem hittem volna, az hangfalnál úgy. 200 ezernél kezdődik/darab. Erősítő pedig még ugyanennyi minimum. Sztereóban, nem házimoziban! Házimozi erősítő esetében ugyanez a minőség 700 ezer minimum.
Jó hangfal kábel? 100 ezernél kezdődik 2x1,5 méter. (Igen hallani a különbséget a kommersz hétköznapi és a minőségi audiofil kábelek közt...) És ezek még csak az alsó kategóriát jelentik az audiofil/hifi szegmensben.
4. FLAC, WAV és gyéb lossless-nél semmi sem jobb (MP3, OGG főleg. Ezek röhej tárgyai.) Az sem mindegy milyen lejátszót használsz és milyen beállításokkal, ha gépen hallgatsz zenét. Hardvernek pedig a legjobb az USB DAC, de az sem mindegy milyen ugye.
Komolyan csak egy jótanács: ha lesz hifi vagy audiofil kiállítás menj el. Magam is ugyanilyen szkeptikus voltam, de csak addig amíg el nem látogattam egy ilyenre és ott ne hittem a fülemnek. Szó szerint a jazzt (amit utáltam addig) úgy hallgattam tátott szájjal, hogy haveroknak kellett elrángatni, mert nem akartam hazamenni.
Mondjuk azok ott 5-6 millás rendszerek voltak.
Nem győzködlek, menj el és győződj meg róla magad alkalomadtán! Onnan kezdve nem is akrsz mást otthonra. Legalább az alsó kategóriát. -
Chiller
őstag
"Biztos, hogy a fáknak csak bizonyos részére van ütközésvizsgálat. A lombokra nincs, azon bármit át lehet lőni. De ez minden programban így van, egyszerűen a lombok textúrából állnak össze, melyek átlátszók, így ha lenne ütközésvizsgálat, akkor megfogna mindent, hiszen hiába látsz át a lombokon, az akkor is egy fizikailag tömör rész a játék értelmezésében."
Lassan 6 éve van ilyen:
http://www.youtube.com/watch?v=gMTmsV8lH8U&t=19De mondhatnám a legújabb részt is, ahol a fűmodellezést sikerült "tökélyre" vinni.
Lassan szerintem megoldhatnák már a fa lombját is igazán... -
krx21
nagyúr
válasz
battery999 #139 üzenetére
Ez volt az első legfontosabb információ amit megosztottál velünk?
Ja, már vissza se tud írni... "(* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos megsértése miatt végleg felfüggesztettük!)"
-
SylverR
senior tag
válasz
Callisto #136 üzenetére
Xonar D1 és AT-TAD400-zal űzöm az ipart, nem a levegőbe beszélek.
Vaktesztet hajtottam végre MP3, WMA, OGG, FLAC négyessel, aminek az eredménye az lett, hogy minél kisebb a tömöritési ráta, annál inkább áll a következő minőségbeli sorrend: MP3, OGG, WMA, FLAC. Magasabb minőségen, az OGG és WMA egymás mellett vannak. Vakteszttel csináltam, igy a placebo nem hat bele. És kapcsolgattam már 96 és 48 khz között. Van is SACD hanganyagom. Valamit mintha hallanék, de szerintem csak bemesélem magamnak... -
SylverR
senior tag
Komolyan nevetséges.
Sejtettem, hogy huszan nekem esnek majd, olyan kommentekkel, amikkel gyakorlatilag finoman fogalmazva hülyéznek le.Látom még nem használtál alacsony teljesitményű gépet. A sima SD videólejátszás is látványosan folyamatotsabb lett az új gépemen, a régihez képest! 10 és 20 fps között, sokkal inkább látod a különbséget, mint 30 és 60 között. Visszatérve arra, hogy gyorsabb, folyamatosabb a videó az új gépemen, ez nem azért van, mert 30 fps-sel renderel, 24 helyett. Vagy mert 24-gyel, 23 helyett. Hanem nincsenek "mikrolagok".
Nem azt mondtam, hogy nem látjuk, csupán nem érzékeljük! Ha nagyon odafigyelsz, esetleg... De azt hivják placebo-nak...
-
törölt tag
válasz
battery999 #139 üzenetére
Neked aztán érzékeny szemed van
-
battery999
csendes tag
Nálam 5000 FPS-nél kezdődik a játék.
-
ddekany
veterán
Placebo effekt... basszus, lehet hogy neked speciális agyad van és nem látod, de ez még nagyon messze van "bebeszéljük magunknak" kategóriától. Egész képes forduláson (tipikus játékokban) még valószínűleg jobban is látszik, mint azon a pattogó négyzeten.
"A 24 határérték, de a 30-tól több igazából nem szükséges."
Ez honnan jött? 24 és 30 fps közt látod a különbséget ezek szerint? Mert azt pl. én kizárt hogy lássam.
Amúgy be kéne tenni a házirendbe már, hogy a "24 fps-nél nem látunk többet" felvetése üközik a szabályokkal, mint a politizálás stb.
Kicsit túl gyakori felvetés...
-
Ed3r_X_
nagyúr
Szívás, de mi mást várhattam volna? Ez van, most a szél nem fog annyira hiányozni.
-
Callisto
őstag
"Hogy jobban szól 96 khz-en az adott zene - még mp3 is -, mint 48-on. De ez csak részigazság."
Te ezt a baromságot honnan szeded? Lehet, hogy azon a cuccon amin Te hallgatod nem hallani szart se, de gyere már el hozzám hogy állad földet érjen. Vagy ha ide nem, akkor egy audiofil/hi-fi kiállításra. Vaktesztet is csinálunk. Jó hogy azt nem mondod a lossless és mp3 stb. formátumok közt sem hallani a különbséget.
-
törölt tag
Figyelj én játszok egy játékkal, ahol 300-1000FPS-em van. Lekorlátozom 60-ra már látom bőven a különbséget, 30-ról meg ne is beszéljünk. 60, és 100 között is megmondom hogy van különbség. Aki css-zik az tudja miről beszélek, gyors kameramozgatáson észre lehet venni, hogy mennyire gyors vagy lassú a kép.
-
Dr. Akula
félisten
Úgy nem nehéz jobbnak lenni hogy a többit direkt lebutítják. Ez nem teljesítmény, max igénytelenség. Reméljük a kasszánál is visszaköszön a hála.
-
SylverR
senior tag
Megnéztem. Nem látni az általatok gondolt különbséget a 30 és 60 közt. Ezt hivják úgy, hogy placebo-efekt! Én is tudok ilyeneket mondani. Hogy jobban szól 96 khz-en az adott zene - még mp3 is -, mint 48-on. De ez csak részigazság. Az agyam valszeg felfogja a plusz részleteket, de valójában nem lesz jobb. Csak azt hiszem. Itt is ez van. NEM jobb a 60, mint a 30. Direkt megnéztem. Nem látni a különbséget. Mikor játszol egy játékkal, 30 fps-nél, NEM azért szaggat, mert csak 30 fps. Hanem mert a hardware nem birja. Ha fogsz egy játékot, ami jelenleg fut a gépeden 200 fps-sel, teljes folyamatosság mellett... Ezt lekorlátozod 60-ra. Majd 30-ra. Nem fogsz látni az égvilágon semmi különbséget! Tehát a 30 fps kellően folyamatos. A 24 határérték, de a 30-tól több igazából nem szükséges.
-
BlackSoft
addikt
válasz
danikollar #125 üzenetére
Nem használok emukat. Egyszer kipróbáltam pár hónapja, és 2 eredeti ps3 játékot rendesen az optikai meghajtóba betéve, rányomva a "boot media" gombra beolvsta és futtatta rendesen, persze megfelelő kontroller hiányában nem nagyon volt játszható, de teljesítmény szempontjából nagyon jól futott minden.
Szerintem több emulátor is van, hogy én mit használtam azt meg nem mondom, letöltöttem egyet, az működött is, de nem foglalkoztam vele, viszont ennyi nekem elég volt, hogy tudjam, PC jobban viszi a PS3 játékokat is.
Torrent oldalakon, (pl ncore) vannak külön letölthető PS3 emu-ra játékok ISO-ban, hogy ne kelljen szenvedni azzal is, de én blu-ray meghatóba próbátam csak eredeti játékkal (ami nem az enyém, mert nincs ps-em)
Lehet ez volt az: [link]
De fogalmam nincs már, google-ben találtam, és kipróbáltam. -
Reinkz
senior tag
Még annyit hogy 24fps-t látsz, igen folyamatos, de ez csak a tudatos képérzékelésed ettől függetlenűl a 60fps vs 120fps is megtudod különböztetni mert " érzed ".
lásd: be tiltott reklámozás, magyarul igen is felfogja az agyad. -
BlackSoft
addikt
válasz
danikollar #112 üzenetére
És még én nem értek hozzá
Nézz utána kicsit, és aztán okoskodj
Emu már rég van, csak a játékok nem mindegyike fogadja el az emulátort, mint playstation...
És lehet, hogy a futtatás olyan minőségű, mint a PS3 esetében is, tehát nem lesz szebb, viszont a PS3 képes időnént behalni és 24alá is vinni az fps-t, PC-n pedig fix 30megvan, és nem ingadozik, tehát jobban futtatja a nem rá írt szoftvert
-
Reinkz
senior tag
Beszéltek itt pc-s lemaradásról amikor még a konzol be sem hozta a pc-t.
Szuper jönnek az új konzolok és? ez nem úgy működik hogy itt egy csoda hardware és már mindenki tudja programozni, emlékszünk még a ps3 cell processzorára?, ott is ment a paraszt vakítás,részben igaz is volt szép is volt, de programozni nem tudták ahhoz idő kellett
peace
-
Puma K
nagyúr
válasz
#97716736 #109 üzenetére
Nem tudom, AMD-vel nincs tapasztalatom. De ezeket a linkeket találtam:
-
ddekany
veterán
"Milyen szempont szerint kategorizálsz be egy játékot/játékost casual-nak vagy éppen hardcore-nak?"
Az én szótáramban, egy játékokat akkor causal, hogy úgy van tervezve, hogy a hülye is végig tudja játszani, és lehetőleg szinte fennakadás (értsd nagyobb mennyiségű meghalás, vagy komolyabb gondolkodás) nélkül. Ha jól tudom a Last of Us azt pont efféle. Ettől még lehet színvonalas munka, csak játéknak már egyre kevésbé tudom felfogni ezeket. Ez valami új szórakoztatási stílus már, ami nem baj, csak mint játék, az én szótáramban causal. Amikor én felnőttem (kb. C64 korszak), még elég komoly trófea volt ha végig tudtál vinni valamit (persze cheat nélkül). Ezért volt öröm, ha sikerült. És ez nem függ olyan nagyon attól, hogy mennyi időt tudsz rászánni... ha én rászánok évi 16 órát játékra, akkor azt nem szeretném úgy tölteni, hogy nincs semmi sikerélménem, mert nincs mit legyőzni, kitalálni, mindent tálcán tolnak elém.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
danikollar #112 üzenetére
Pedig van már (úgy tudom hogy megy is normálisan), az már más kérdés hogy a játékokat nem tudja nagyobb sebességgel futtatni mert az erőforrás ugyanolyanra van belockolva (framerate-el együtt) mint az igazi konzolon.
-
BlackSoft
addikt
válasz
danikollar #110 üzenetére
Lehet, hogy téged nem zavar a 30fps meg a 720p, de szerintem meg játszhatatlan, és egy ps3 grafikája önmagában már az
PS3 exkluzív játékokat meg emu-ban futtatom PC-n, és még magasabb képkockaszámmal, mint ahogyan egy PS3 valaha tudta...
-
Puma K
nagyúr
Downsampling ...
-
tecsu
addikt
Fimek mozis és lemezes kiadásánal is alapból van blur effekt a masteringnél, hogy kellemesebb vagy elviselhetobb ill. univerzálisabb legyen.
-
-
BlackSoft
addikt
válasz
danikollar #70 üzenetére
Pontosan tudom hogyan van a dolog, és bár sokat javítottak a ps3/xbox360 óta, azok akkor is gyenge gépek. És a fene akar 60fps alatt játszani...egyszerűen élvezhetetlen, és bővíthetetlen az egész dolog.
-
Low Noise
senior tag
válasz
Plazmacucci #98 üzenetére
A film az más valamièrt,de játéknál nagy pontossággal megmondom megy e 60fps-t vagy csak 50, ha nem látnám a külömbsèget fele ennyièrt elèg lenne vga-t vennem, de sajnos látom.
-
danati
senior tag
-
aki nem látja hogy egy 24 kocka sebességű film akad, az minek papol itt az fps nem fontosságáról?
-
berVi
senior tag
Az emberi szem (es agy) kepessegei vegesek, tehat a kijelentesed igy, ebben a formaban egyszeruen nem fedi a valosagot.
Az audio kodekek sem veletlenul 44.1 kHz-es mintavetelezesuek. A ful ennyit bir (igazabol meg ennyit se, de ez reszletkerdes), folosleges folemenni. Igen, studioban dolgoznak nagyobb szamokkal is, de teljesen mas okokbol, nem azert, hogy "jobban szoljon".
Ha vegeznenk egy vaktesztet 144 Hz-es monitorral, egyik esetben 24, masik esetben 48 FPS-sel, nagyjabol 99.99%, hogy nem tudnad eldonteni, hogy melyik melyik (kiveve, ha jol totozol).
-
Miért, ó vajon miért lepődök meg, hogy pont egy konzolthreadben üti fel megint a fejét ez a 24fps-es orbitális baromság is...
-
gianni85
veterán
A 75ös kommentre akart menni
Milyen korlát? A 24 fps a minimum amit az emberi szem folyamatos mozgásnak fog fel. Minél magasabb az fps, annál simább mozgásnak fogod látni.
Egyébként meg erre téved egy szaki akkor el fogja neked magyarázni. Én több topikban is olvastam, de nem maradt meg úgy, hogy vissza tudjam itt most adni. Keresgélni meg nem fogok, annyira nem érdekel.
-
berVi
senior tag
válasz
#97716736 #83 üzenetére
Kernek valami szakmai referenciat is, mert ez a "jobbnak erzem" szintu kijelentes ide keves lesz. Ahogy az is, hogy szerinted a filmek ugy kategorikusan lassabbak, mint a kantor sztrajk.
Vannak 100Hz-es TV-k is, igen, de attol meg a tartalom ugyanugy 24 FPS marad. Nem a mozgas lesz folyamatosabb, hanem a szemed farad kevesbe.
-
törölt tag
-
Jack@l
veterán
válasz
danikollar #70 üzenetére
Mindenki abban hisz ami neki jól esik
-
-
berVi
senior tag
válasz
HawerKing #73 üzenetére
Nyers szamitasi teljesitmenyt elvileg a PS4 nyujt tobbet. Bar azt meg senki nem tudja, hogy az Xbox-ban levo ESRAM mennyivel tudja megdobni a gep erejet. Plusz ez meg termeszetesen fugg a rendszerszoftvertol, a driverektol... ezekben pl. az MS hagyomanyosan jo. Illetve az sem elhanyagolhato tenyezo, hogy a Sony kvazi "off-the-shelf" alkatreszekkel dolgozik, mig az MS eseteben speci hardvert dobtak ossze az AMD-vel.
Szoval a kerdesedre igazabol nincs valasz
Meg persze a ket konzol sikere nem is ezen fog mulni, hanem a jatekfelhozatalon.
-
WoodrufF
tag
Egy normálisabb videó kártya kerül annyiba,mint ezek az új generációs konzolcsodák,majd biztos ezeken lesz szebb a játék...
Persze mert úgy portolják át,hogy ne legyen szebb(vegyé konzolt),a játékok amúgy is konzolon készülnek,nem is értem minek akarnak a PC-sek játszani... -
Angel1981
veterán
"minimális változtatásokkal megoldhatók az új generációs grafikai effektek PC-n is"
Ezt már korábban is tudni lehetett, csak túlmisztifikálták ezt az egész "a konzol hardver tök más, mint a PC" dolgot...
-
berVi
senior tag
válasz
#97716736 #72 üzenetére
60 FPS keves? Ezt megis honnan veszed? Szerintem nem egy FPS-rol beszelunk. Az emberi szem korlatai FPS jatek eseten is ervenyesek...
Egy dolog, hogy hany valos kepkocka van, egy masik dolog, hogy ezeket a valos kepkockakat hanyszor vetiti ki a kijelzo. Egy kepkockat jellemzoen 2-3x is kivetit, hogy a szemednek ne legyen faraszto. A mai napig a filmek 24 FPS-sel keszulnek, megse "szaggat" egyik se. Most ujabban, kiserletkeppen a Hobbitot forgattak 48p-vel, fajt is tole sok embernek a feje...
-
HawerKing
őstag
Egy kerdes : elvileg melyik a kemenyebb a PS4 vagy az Xbox One?
-
danikollar
őstag
válasz
BlackSoft #69 üzenetére
Ne ez a szemellenzős hozzáállás, ami nem tetszik!
Látszik, hogy fingod nincs a dologról. Megint csak Abu85 írásait és hozzászolásait tudom neked ajánlani.
Pl. ezt: PC és konzol, avagy az új generációs játszma -
BlackSoft
addikt
Ez megint egy marhaság, ezek számítási feladatok, ha egy PS4 kitudja számolni, akkor egy PC a hatványait is kifogja tudni, maximum nem fogják akarni megcsinálni pc-re is a dogot.
Nincs, és szerintem ne is lesz soha olyan dolog, amire egy konzol képes, egy pc pedig nem, mert a konzol is egy számítógép, és ugyan olyan alapelvű alaktrészek működtetik, azzal a különbséggel, hogy egy pc sokkal többre képes...
-
ilor14
tag
Battlefied 4 az biztos
#17 na igen az AC3 portolása szerintem az egyik legszarabb a világon egy HD 7950-el nem lehet stabilan 60 fps-t kapni ami silány...
Mostani legjobb videókártyák még mindig szebb képet adnak majd,mint a Ps és a One fog adni
Ha a 4 is olyan sz*r port lesz biztos nem szerzem meg...
-
törölt tag
" Az örök elégedetlen emberekkel nem lehet jót tenni."
Valószínű inkább a két csoport eltolva volt hangos: elébb a kocajátékosok, utóbb a kemény mag- akik közül sokan esetleg már hamarabb, jobban verték az asztalt a túl egysíkú pályák miatt, stb.
Azt is látni kell: a kocajátékosok vannak többségében, nekik trágya, de sikerélményt nyújtó játék kell. A kisebbség a kemény mag, nekik meg élvezetes, összetett, kiterjedt világú. Az utóbbi a szakmailag nagyobb kihívás, az előbbi hoz pénzt. -
satz18
őstag
A diablo 3 az PC exclusive és volt benne kihívás. Erre jött az, hogy hónapokig sírtak a 'HC' gamerek akik szidják a casual konzol portokat blabla, hogy üthetetlen, túl nehéz. OKÉ jött a nerf, boldog boldogtalan kiütötte a játékot, és most ott tartunk, hogy arra is mondják, hogy gagyi casual játék, a n00bok játszótere, és hogy valójában csak a konzolokra való fejlesztés beta-ja volt a PC változat, kvázi az is csak egy gagyi konzol port. Az örök elégedetlen emberekkel nem lehet jót tenni.
-
leviske
veterán
Most úgy őszintén ezt kit lep meg? Az AC mindig is konzolpárti játék volt. Az AC1-es DX10.1 után sose próbálkoztak kihasználni a PC előnyeit, akkor majd pont most ne kezdenék köpködni a platformot? Ugyan...
Inkább elszégyellném magamat a helyükben, hogy amit a BF4-ben meg tudtak oldani (élethű szél és hullám animáció, megspékelve ezek multis összerendezésével amire egy AC-féle vacakban nincs szükség), pontosan azokat a funkciókat veszik ki és reklámozzák PS4 exkluzívnak.
Mindenesetre nevetséges, hogy a fantáborukba még a 6. rókabőr lehúzása során is hajlandóak pluszban belerugdalni ilyen baromságokkal. Remélem még egy jó nagy klisé, vagy logikai bukta is lesz az egész...
(#53) ddekany: Az előző generáció esetén is évekbe telt, mire kihasználták a konzolokat. Emellett aktuálisan a legtöbb játék még X360-ra és PS3-ra is be van jelentve, ezért is csodáltam a folyamatos kántálást az oldalon a PC "helyzetről".
-
gianni85
veterán
Mi számít neked kihívásnak? Milyen szempont szerint kategorizálsz be egy játékot/játékost casual-nak vagy éppen hardcore-nak? PC-sek hajlamosak csak a komplexitás alapján ítélni, és minden konzol játékot casual-nak skatulyázni, de szerintem a hozzáállás a fontos. Ha valaki naphosszat rekordokat próbál döntögetni angry birds-ben, az bőven hardcore, de ha valaki hébe-hóba flight simulatorozik pc-n, az még casual.
-
törölt tag
válasz
huskydog17 #48 üzenetére
Ötvenezer elemre ütközésszimulációt real time szerintem nem olyan evidens megvalósítnai, pláne nem otthoni kapacitásra, konzol, vagy desktop oldalon, mindegy.
-
tDr1v3r
veterán
Ubisoft? Az, aki az AC: Black Flag E3-as demójával csontra fagyasztotta a bemutatásra használt PS4-et?
Ne röhögtessenek... az első AC is egy fagyós-akadós szar volt PS3-on, ilyen múlttal inkább maradjanak csöndben.
-
ddekany
veterán
Na, most akkor meg a PC fogja visszafogni a konzolt?
Mert nem raknak be olyan APU-t igénylő részeket, ami a játékmenetet befolyásolná, mert az nem fog menni (Intel-es) PC-n. Ez az sportjátékos izomszimuláció meg nem tudom mi, de nem csak grafikai effekt az is?
-
Jack@l
veterán
Hacsak direkt nem úgy programozzák a pc részleget, hogy butítanak (szánt szándékkal) akkor bizony ez egy nagy humbuk. AAA-s neveknél majd elválik, szóljatok ha kézzel fogható bizonyíték is lesz rá szájtépés helyett
-
Mégis, új konzol kiadása előtt mi mást nyilatkoznának? Ezt minden generációnál eljátszották eddig is, ezután is el fogják... vihar egy pohár vízben.
-
huskydog17
addikt
válasz
Low Noise #45 üzenetére
Sok ugyan nincs, de ha PC-exkluzív cím érdekel, akkor bátran ajánlanám figyelmedbe a Hard Reset című alkotást, ami grafikában és fizikában sok mai AAA címet a porba aláz nagyon csúnyán. Ráadásul most csak 3,37 euróba kerül a Steam-en.
Ősszel érkezik a Shadow Warrior, ami szintén PC-exkluzív lesz. Ez utóbbi játékot ugyanaz a lengyel banda (Flying Wild Hog) készíti, akik a Hard Reset-et is készítették.#46: Én nem vagyok biztos benne, hogy ez lehetetlen, sőt, szerintem az új konzolok képesek lennének ilyesmire, de ez csak tipp.
-
ProEvoFan
nagyúr
A nextgen konzolokban ott van a brutális erő, az innováció lehetősége, erre csak a Fifa 14 használja ki?
Ez gáz.
Kíváncsian várom mi lesz később.... -
törölt tag
válasz
huskydog17 #44 üzenetére
Abban kételkedem, hogy rendes ütközésszimuláció legyen egy rétre, a rengeteg fűszál miatt nem bírná egyetlen gép sem.
-
Low Noise
senior tag
Ezért baj, hogy túlárazni tervezi az AMD is a felső kategóriás VGA-kat, hiszen talán ez lesz az egyetlen piac amit a PC-sek keresnek, közép és alsó kategóriás gépek helyett ott lesznek a konzolok amik a felső kategóriás PC-k szintjén lesznek kb. Most lenne szükség 50-60ezer forintos 7970 ekre. nem pedig a megfizethetetlen Hawai-ra.No meg néhány ütőképes Exclusive játékra akár koppintás vonalon is. (Gears of Warfighter, Hahó, stb
)
-
huskydog17
addikt
válasz
#06658560 #39 üzenetére
Nem. Arra nincs, de talajnövényzetre és bokrokra van.
Sőt, a FC2-ben miután a fákat vagy bokrokat szétlőtted, a játék utána is tudta, hogy a földön hol hevernek az ágak (de ha jól tudom a Crysis-ban is, csak ott azt hiszem a bokrokat nem lehetett szétszedni).Egyébként az Ubi-nál egyértelműen lehet látni, hogy mely játékainál fontos nekik a PC verzió, ugyanis ha nem lényeges, akkor megy az ukrán stúdiónak, ha viszont nem lényegtelen, akkor inkább a montreali csapat csinálja meg. (lásd: Far Cry 3)
-
-
wolfman
veterán
válasz
huskydog17 #38 üzenetére
Erre gondoltam én is. Azért lesz jobb a PS4-es verzió mint a PC-s, mert a portot a gyenge Ubisoft Ukraine végzi. Ubi tudja, hogy sokat nem kell az ukrán csapattól várni, van amihez nem is értenek, aztán olyan, mint a 'szél szimuláció', inkább kihagyatják velük, aztán a magyarázkodásnál meg picit ferdítenek, mint az a marketing kijelentés, hogy 'Most 25%-al kevesebb cukorral', ami annyit tesz, hogy '25%-al több olcsóbban előállítható mesteséges édesítőszerrel!'
-
gianni85
veterán
Nem igaz. Arról van szó, hogy a lehető legnagyobb tömeget el szeretnének érni a kiadók a nagyobb bevétel reményében. Ezért egyszerűsödik a játék. Egy hardcore játék már rétegjáték, nem hozza feltétlenül a számokat. És megint alaptalanul vannak a konzolok fikázva.... egyszerűen nagyobb a felhasználóbázis, ezért oda fejlesztenek. Ellenkező esetben is olyan játékokat kapnál, mint most, ha a PC lenne a fő platform. Errefelé fejlődünk, ha tetszik, ha nem.
-
törölt tag
válasz
huskydog17 #38 üzenetére
Falevelekre ütközésszimuláció?
-
huskydog17
addikt
"Simán átsétálsz rajta, mert fizikailag nem részei a világnak."
Hát azért jó pár PC játékban látni ütközésszimulációt, tehát szerintem ez a kijelentésed így ebben a formában nem igaz.
A listából csak egy kevés példa: Far Cry 2, Crysis 3, Two Worlds II
Ez a három igen tisztességes ütközésdetektálást kapott.#20: "Nem akarom az Ubisoftot bántani, de a szélszimuláció implementálásának technikai akadálya nincs."
De van, és azt az akadályt úgy hívják: Ubisoft Ukraine stúdió"Igazából a kérdés az, hogy miért maradnak ki az effektek a PC-s portból."
Mert köztudott, hogy az Ubi magasról lesz*rja a PC-seket, ezért is ad oda sok nagy címet a végtelenül tehetségtelen és béna ukrán stúdiónak. Tudják, hogy ők úgyis jól lesz*rják a PC-s portot ,de "Who cares?" -
pengegyerek
aktív tag
Az lenne a furcsa ha nem lennének szebbek az új konzolokon a játékok.
Jöhet a CGI grafika
-
satz18
őstag
válasz
Plazmacucci #30 üzenetére
Ja oké, nem tudtam, hogy csak a multiplatform gémek számítanak, ha arról beszélünk hogy a konzolok húzzák a mélybe a PC piacot. A konzol exclusiv címek nem számítanak természetesen. Azt szintén nem szabad figyelembe venni, hogy PC-n is lehet xbox 360 kontrollerrel játszani. Nyugodtan játszad a a tps játékaidat egér billentyűzettel, és fogd rá a gyártóra hogy szar az irányítás. Ha mindent gondosan így vesszük figyelembe akkor teljesen jó az érvelésetek.
-
FireKeeper
nagyúr
k*pja be az ubi, az AC3 botrányos portolása után ezzel még rá is tesznek egy lapáttal? már nem csak lassú lesz, de hiányos is?
-
ignorant
senior tag
Jah igen. a 3-ra gondoltam. igazabol kis ido, es a hiba ellenere igaz lesz az allitas.
Sajnos, sok embernek nem esik le, hogy a konzol gaming csak a "hulyegyerekek" megfejeserol szol joideje. kb hollywood szintu repetitive, silany minosegu mocskot ontanak sajnos magukbol.
Ez meg huzza magaval a PCs jatekpiacot....
-
-
Jakuu
őstag
válasz
Plazmacucci #26 üzenetére
Es emiatt a jatekok egyre gagyibbak, tokfejeknek. Csili-Vili kozben meg egy nagy gej a legtobb.
-
-
Kisteker
tag
Kíváncsi vagyok, ahogy többen is mondták, ez az előny a PC-s piac szorgalmán és kitartásán múlik, de mellesleg amúgy se lesz sokáig előnye a konzoloknak.
-
ignorant
senior tag
Emlekeim szerint ugyanez a propaganda ment a PS4 megjelenes korul aztan nem lett belole semmi.
-
satz18
őstag
Az ubisoft az a cég aki eddig minden tekintetben a konzolokat részesítette előtérben. Hamarabb jött a játék, drm nélkül, optimalizáltan konzolra. Megfordult már néhány ue3-as játék a kezemben és eddig a legszarabbul a splinter cell 4 és 5 ment.
#22:Az ubisoft elkötelezetten hisz benne, hogy a PC=warez, pénz nincs benne, fejleszteni nem éri meg rá, örüljünk ha egyáltalán kiadják a játékaikat PC-re. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyelőre szebb nem lesz. Csupán törekednek majd a fejlesztők a közel megegyező minőségre. Bizonyos effekteket le kell cserélni a PC-s portban, mert a DX11-ben nincs elég UAV slot, így trükkökhöz, vagy a DX11.1-hez kell nyúlni.
(#16) Raymond: A WD PS4-es portban nem aktív minden effekt, ahogy az AC4 bemutatókon sem volt aktív a szélszimuláció például.
Nem akarom az Ubisoftot bántani, de a szélszimuláció implementálásának technikai akadálya nincs. Tehát a PC-s AC4 is felfogható egy butított portnak, mert megoldható lenne PC-n is a PS4-es grafika. De ezt le is írtam. Ez nem egy FIFA14, aminek a motorját a teljesen koherensen megosztott memóriához építették, az valóban megoldhatatlan a PC-k nagy többségén.
Igazából a kérdés az, hogy miért maradnak ki az effektek a PC-s portból. -
AGE-T
őstag
Ezek a konzolok is 30fps-re vannak belőve. És kizárt hogy full hd mellett kapod az összes effektet.
Ez az egész pedig marketing, mindenkinek érdeke, hogy jó sok konzol fogyjon. Különben pc-re nem adnak el 10millióknak. Pc-n fejlesztenek, tesztelenek, hogy nem fut el egy erős vason,...kizárt!
-
Raymond
titán
Információink szerint a Watch_Dogs PlayStation 4-es verziója is szebb lesz, mint a PC-s...
Csak ha direkt lebutitjak a PC-s valtozatot, mert egyelore ugy nez ki az egy eves PC-s kod meg mindig szebb mint a bemutatott PS4-es verzio:
-
Jakuu
őstag
Gyonyoru troll cikk.
Amugy mi van a maradekkal ? Ennek meg kellene irni egy olyan cikket, hogy par PC-s jatek szebb lesz es akkor ket topicban is folyhatna a hirig. -
törölt tag
válasz
danikollar #12 üzenetére
" A grafika azonban a PlayStation 4-en adja majd a legteljesebb élményt, mivel a fejlesztők kidolgoztak egy szelet szimuláló rendszert, mely vihar esetén a fa ágainak mozgását, illetve a tenger nagy hullámait valósághűen adja majd vissza. Ez nem hat majd a játékmenetre, tehát szimplán grafikai effektről van szó, ami segít, hogy a játékos láthassa az erőhatásokat egy nagyobb trópusi vihar során."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
danikollar #12 üzenetére
Biztos, hogy a fáknak csak bizonyos részére van ütközésvizsgálat. A lombokra nincs, azon bármit át lehet lőni. De ez minden programban így van, egyszerűen a lombok textúrából állnak össze, melyek átlátszók, így ha lenne ütközésvizsgálat, akkor megfogna mindent, hiszen hiába látsz át a lombokon, az akkor is egy fizikailag tömör rész a játék értelmezésében. Ugyanez igaz a mai játékokban a magas fűre és a bokrokra. Simán átsétálsz rajta, mert fizikailag nem részei a világnak.
-
törölt tag
Tehát akkor hiába tépi a fákat a szél, egy kilőtt nyílvessző egyenesen fog repülni. Gratula, zseniális megoldás.
-
Dany007
veterán
Hát, a múltkori részletes konzolos cikkből az szerintem egyértelműen érthető, hogy miért lesz így.
Sőt, előre várható és jósolható volt a dolog.
Sajnos ez van, ma már én se vennék gamer PC-t 300k-ért (kijelző nélkül persze). Inkább feleannyiért konzolt + játékokat. -
törölt tag
Nem tudom, ki hogyan van vele, de engem ezek az apró-cseprő effektek egyáltalán nem érdekelnek, ha amúgy a játék jó. A portokban eddig sem a grafika zavart, hanem a játékmenet és/vagy az irányítás.
-
satz18
őstag
Én arra leszek kíváncsi, hogy fps számban mit fog tudni a ps4. Az effectek nem érnek sokat, ha 30 fps lesz a játék.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #1 üzenetére
Abu mostanság eléggé "flame ready címeket ír"
Nem hinném, hogy sokáig kitart majd a PS4 erőfölénye.
Ami azt illeti ha nem átmatricázás menne egy jó pár éve VGA téren, illetve a driver fejlesztők néha többet dolgoznának egy cigiszünetnyi időnél
, akkor szerintem már előbbre lennénk.
Persze azt is kell nézni, hogy jelenleg "a bizniszben" nem sokan érdekeltek a PC játékok támogatásában.
Magyarul: Többnyire az online (multiplayer) szférától lehet várni az áttörést, ha a PC-n is 100%-os next gen élmény kell
.
-
Spancho
senior tag
1-2 játék biztos szebb lesz a legelején.
Aztán meg ugyan olyan lesz ,addig amíg ki nem adnak pár modot a pc-s játékokhoz.
(pl gta4 ,hez vannak elég komolyn grafikát is javító 'modok')
Pár év múlva meg 100% hogy szebb lesz a pc-n a játékok nagyja.
De addig még sok víz lefolyik a Dunán
Lesz itt felhő meg 4k stb... -
buherton
őstag
válasz
Mooka-Miki #3 üzenetére
Ugyanakkora esély van arra, hogy az erősebbre optimalizálnak, és majd a gyengébbre portoláskor kidobnak egy rakat opciót. Ez semmi mástól függ, mint hogy az adott Sony, vagy MS párti.
-
Mooka-Miki
senior tag
Én úgy gondolom, hogy azok a stúdiók akik mindkét platformon ki szeretnének adni valamit (XBO és PS4), azok a gyengébb vasra fognak optimalizálni és azt max apróbb módosításokkal teszik át a másikra.
(Ez persze nem jó, csak így érzem költséghatékonynak.)Szerk.: "Arról nem tudni, hogy a szél szimulálását megkapja-e az Xbox One, hiszen a rendszer elméletben ugyanarra képes, amire a PlayStation 4, de nem elképzelhetetlen, hogy a gyengébb teljesítményű IGP miatt hiányzik belőle ez erő az előbbi effekt megvalósításához."
A fentiekben erre reflektáltam.
-
v!ct0y
veterán
Legyen úgy
-
Abu, let's start a war
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- A pornóóriások ellen indít vizsgálatot az EU
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Iqos cigaretta
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest