- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
balinyo
tag
Sziasztok!
Hátha van valakinek tippje, megoldható-e, hogy amikor bekapcsolom a TV-t (Pana 50G20), HDMI2-őn induljon? Ugyanis tegnap bekötöttem a digitális UPC-t, és most már minden jelforrásom ezen van (mivel az erősítőm kapcsolja a HDMI forrásokat).
Eljátszottam a menüjével, de nem sikerült megoldást találnom rá. A forrásoknál kivettem a listából mindent, csak a HDMI2-őt hagytam benne, de ugyanúgy TV-n indul.
-
balinyo
tag
Tegnap este átdugdostam, tökéletesen működik az ARC. Az erősítő megkereste az eszközöket, és automatikusan a TV adás esetén fogadja a hangot a HDMI-n. Szerencsére a meglévő kábel is alkalmas volt rá, olvastam külföldi fórumban, hogy valakinek kábelt kellett hozzá cserélni (gondolom valami gagyibb, kis sávszélességű HDMI kábele volt).
A HDMI2-es csatlakozóba dugva nem is kapcsolgatja a bemeneteket magától, szintén köszi a tippet.
-
balinyo
tag
Még nem próbáltam, de most meg fogom, a HDMI2-es a TV-n az ARC azt hiszem (de rá is van írva), az erősítőmön meg az egyes out, ha működne, akkor valószínűleg egyből megoldódik a külső hang.
A bekapcsolást mindjárt gondoltam, hogy szándékosan van így, csak a tanítható távirányítómon vannak makrók, ami 1 gombnyomásra kapcsolná a tv-t, erősítőt és a lejátszót, így viszont a TV-t nem tudja kapcsolni. Ezért gondoltam, hogy hátha eltekinthetek ettől "saját felelősségre"
-
balinyo
tag
Illetve még egy, az előzőhöz kapcsolódó kérdés. használja valaki az ARC (Audio Return Channel) funkciót? Jól működik? Elvileg az erősítőm is tudja (Onkyo 808).
-
balinyo
tag
Sziasztok!
Elég új tulaj vagyok, és van 1-2 dolog, amit meg szeretnék változtatni a beállításokon, de nem tudom hogy hol (egyáltalán lehet-e).
Az első, hogy a TV csak a bekapcsoló gomb hosszú (kb 2mp-es) nyomására kapcsol be. Ezt át lehet állítani, hogy egyszeri nyomásra kapcsoljon?
A másik, hogy a TV-m minden alkalommal automatikusan a HDMI jelforrásra kapcsol (az erősítőbe van bekötve HDMI kábellel, és az erősítő gondolom valami jelet állandóan küld). Ezt hogy lehetne kiiktatni, hogy ne kapcsolgassa a jelforrást magától?
Harmadik, hogy a hang nálam mindig erősítőn keresztül megy. Nincs a tv-nek olyan beállítása, hogy hang erősítőn keresztül? Most egyszerűen csak lehúztam a hangerőt nullára, de az nem túl elegáns, meg ha valaki nyomogatja a hangerő gombot, akkor a tv is elkezd szólni, ami nem túl jó.
Köszi előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LED világítás a lakásban
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- sziku69: Szólánc.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest