- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
karicska
tag
Már lefordul és fut is
NVidia SDK: ha a bináris fájl betöltést kikommentezem akkor semmi gond.
ATI Stream SDK 2.0 beta3: ha kikommentezem a bináris fájl betöltést akkor problémázik a program végén, hogy a binary változó nem ment át a run-time checken. Nem láttam még életemben ezt a hibaüzenetet.
Este ha visszaértem utána járok. Már így is 1 órával többet foglalkoztam vele, mint kellett volna
-
karicska
tag
Piszkálta a fantáziám a dolog, úgyhog megnéztem, de nem nyert, röpke 102 error + 45 warninggal fordult :S
Az első hiba: error C2275: 'cl_platform_id' : illegal use of this type as an expression
Visszaérek este valamikor aztán megnézem pontosan.
Az én kódom eddig tök ugyanez (van egy két kiiratás de az nem zavar be ) és nekem lefordul. Ugyanabba a környezetbe raktam be, amiben az enyém van. Még dolgozom este rajta.
-
karicska
tag
Egy kis javítás a cikkhez:
a parameter cannot be allocated in a named address space -t dob a clBuildProgram ha az "a" paramétert nem __private címtérbe kerül ( ATI Stream SDK-ban, NVidia sdk alatt megy a dolog )Utána olvastam az OpenCL doksiban (Khronos_OpenCL_Specification.pdf 149 oldal ) és azt írják, hogy a __kernel függvények bemenő paramétereinek mindnek __private address space-ben kell lennie, viszont ha pointer a bemenő paraméter az lehet __global, __constant, __local és a címterek közti castolás nem lehetséges.
Tehát a példa progi jól megy NVidia sdk-val viszont Ati sdk-val nem.
Kérdés: tud valaki valami olyan eszközt amivel jól lehet profilozni a futó kódot?
-
karicska
tag
Ha asztalid van akkor egy 9600GT-t belehet szerezni 20Ft környékén már simán. Nekem is az van. 9600GT-t használom koprocesszornak
3DMark Vantage-ban így a procim 10000 helyett 21000 pontot kapott!
Törések szimulálásáról a grafikában és ezt gpu-n akarom számoltatni, dióhéjban erről szól a diploma munkám.
Egyébként érdekes lesz ez az openCL-s dolog, ugyanis ma szórakoztam a dologgal egy kicsit.
Feltettem Ati Stream sdk-t és az NVidia-s NBody projektet nem sikerült az Ati -s opencl.dll -l műküödésre bírni (újra fordítottam a projektet és az Ati-s headereket valamint librarykat használtam, majd az Ati-s opencl.dll -t ette meg). Valami felszabadító függvény még nem került bele az AMD-s opencl dll-be. Mellesleg a Stream SDK 2.0 beta-ban jelenleg még csak CPU támogatás van.
-
karicska
tag
2 napja letölthető NVidia driver OpenCL-hez: [link]
Nagyon jó a cikk, már egyébként is foglalkoztatott a dolog, valamint a diplomamunkámhoz is kelleni fog. Amint lesz időm meló és suli mellett rögtön alkotok valamit
Feldobta ez a cikk a napom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest