Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunone
aktív tag
Tg-620-as kistestvért vettem meg a minap 65-ért.
Vízpartra, gyerek és rakás csomag mellé pont ilyenre kompakt méretre van szükségem. Első néhány nap alapján meglepően jó képeket készít, többnyire beltérben, gyenge fényviszonyok mellett próbálgattam. -
wavrekordz
csendes tag
válasz PRO-peller #41 üzenetére
Megnéztem, mindenben (!) űbereli, csak az árban nem
...egyébként ez a belépő ár, mire itt a szezon legalább 10%-kal olcsóbb lesz. A TG-810 megjelenéskor bőven száz felett kezdte, most 80-85e.Zárt logikai rendszerben minden igaz állítás tautológia.
-
bwoay
nagyúr
válasz PRO-peller #47 üzenetére
annyiért jó vétel, és ahogy elnézem, máshol sem sokkal drágább. ugyanakkor sportfelvételeknél nagyon jó szolgálatot tesz (tenne) a drágább típusok 28 mm-nek megfelelő gyújtótávja, ami ennél a típusnál 35. a manuális üzemmód miatt számomra az FT4 is nagyon kívánatos, más kérdés, hogy az elődhöz képest minden újítása kb sw-es, és ezért olyan 25 rugóval kérnek többet
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
PRO-peller
senior tag
válasz matyi012345 #45 üzenetére
Most volt a kezemben FT10 a csepeli auchanban 45k-ért. Most érted, ki nem sírja le ezeket a drága újdonságokat, ha alig gyengébb gépet lehet venni kis szerencsével fele annyiért? Nem mindenki jár ilyen hipermarketekbe, meg nem is mindig van akció, de már 3 fgépet is vettem ilyen helyeken "érthetetlen" olcsón.
-
bwoay
nagyúr
válasz matyi012345 #45 üzenetére
nade érted, itt pont az határozza meg az értékét, hogy por/víz/ütésálló. ha ebből csak a vízállóságot vizsgálod, és kiszámolod, hogy mennyibe kerül mondjuk egy 50e. Ft-os kompakt géphez egy búvártok, akkor nagyon könnyen el lehet jutni összegben ugyanide. nyilván mindenki örülne, ha olcsóbbak lennének, de a helyzet az, hogy itt nem a képminőségért, hanem az ellenállóságért fizetsz, az pedig bizonyos felhasználási területeken elengedhetetlen. én pl eddig egyetlen egyszer vittem DSLR-t snowboardozni, de akkor nem is csúsztam, csak fotóztam, amihez mellesleg hátizsákban kellett cipelnem a felszerelést. ez a példa azért is jó, mert ilyenkor egyszerre féltheted a gépet a nedvességtől, a hidegtől, meg attól, hogy összetörik (nem feltétlenül a te hibádból, hanem mondjuk beléd megy valaki).
-
bwoay
nagyúr
válasz matyi012345 #43 üzenetére
te most itt komolyan a strapabíró fényképezőgépek létjogosultságát próbálod vitatni?
-
matyi012345
őstag
válasz nagysandor88 #42 üzenetére
A fényképezőgéppel fényképezni szoktam, nem labdázni vele.
aki meg nem tud rá vigyázni az vessen magára. -
nagysandor88
tag
válasz matyi012345 #40 üzenetére
Vágd földhöz a tükröst, és meglátod miért kerül ugyanannyiba. Vagy ha van egyáltalán tükrösbe strapaálló, akkor azt is nézd meg mennyibe kerül?
Általában telóról írok, így gyakran elgépelek dolgokat, találd ki mit akarok! #### Kedvenc hirdetéstípusom: Eladó laptop, Ár megegyezés szerint Aztán álmodd meg mit adna el és mennyiért!?
-
PRO-peller
senior tag
Pana FT3-ast nem übereli. Az már olcsóbb is.
A belépő tükröst nem egyértelműen ehhez kell hasonlítani és viszont.
Bár én sem szurkolnék le 1 kilót egy ilyen strapagépért. Akármennyire praktikus tud lenni. -
matyi012345
őstag
válasz wavrekordz #39 üzenetére
senki nem hasonlítaná tükröshöz, ha nem kerülne ugyanannyiba.
szerk: sőt többe..
[ Szerkesztve ]
-
wavrekordz
csendes tag
Komolyan nem értem mire a fikázás, a kisebb felbontás és a hátsó megvilágítású szenzor látható javulást okozott, legalább egy nagyságrenddel jobb a képe, mint a tavalyi TG-810-é... aki erre húzza az orrát, azt az utóbbi időben nem fogott kompakt gépet, 99%-uk konkrétan használhatatlan... szerintem a TG-820 átlagon felüli! Tükrössel meg csak hülyék hasonlítgatják
Zárt logikai rendszerben minden igaz állítás tautológia.
-
bwoay
nagyúr
matyi012345, avman: elég volt
-
Maximum1
őstag
Nekem volt egy első szériás túlélő gépe 1030SW.
Rettentő szar képeket csinált, szerencsére asszony elhagyta.
Helyette lett Samsung ST500, ahhoz képest hogy samsung sokkal jobb képeket csinál és negyedébe került.
Nem egy kategória, de az SW-re is úgy vigyáztam mintha nem lenne túlélő gép, nehéz elhinni hogy mindent kibír.stol: nagyon ronda macskád lehet
[ Szerkesztve ]
-
stol
addikt
Tesztképen a gyereknek akkora a pupillája, hogy a macskám is elbújhat mellette
-
matyi012345
őstag
válasz #95590400 #30 üzenetére
ha jól emlékszem te kezdtel el belekötni mindenkibe aki leszólta a minőségét. kb 4 éve vettem egy bridge gépet ha jól emlékszem fuji s5700as volt anno 50k volt ujan ma felé ennyiért kapható és messze lenyomja ezt a gépet mindenben. és meg a kabatzsebembe is belefért. ahoz képest ez 100 000 ftert semmit nem tud. ráadásul azóta fejlődni kellett volna a gyártóknak ha jól sejtem...de nem ezt tették és ez a gép ennek ékes bizonyítéka. az, hogy lehet vele porban meg hóban fagyban fényképezni az pont nem érdekel ha normális képet sehogy nem tud csinálni. nem vagyok azok ellen akiknek nem kell olyan jó minőség de ennyi pénzért sokkal jobb rendszer osszerakható
-
törölt tag
válasz matyi012345 #28 üzenetére
nemtudom (aú) miért van bajod azzal, hogy valakinek nincsenek akkora az igényei képminőség terén és teljesen mást tekint használhatóságnak. nem fér el a dslr a farzsebemben, pedig arra van szükségem.
elnézést, de a vesszőhibákat nem parafrazáltam, fájtak. de csak mert igénytelen vagyok.
a linkhez meg annyit, h te is felhoztad a puffin lekvárt. a következő modellváltáskor gyanítom már 50-60k közelébe csökken ennek az ára.
továbbra sem érzem, h az a képminőség ne felelne meg nekem (illetve az emberek nagy részének, akik pl. ájfonról tolják a képeket a netre, pedig én még nem is "publikihikálok". ), amit pl. ez tudna. persze én nem vagyok olyan kifinomult, mint az itteni fényképezőgépfejű fórumdroidokat.[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz matyi012345 #26 üzenetére
nemtudom miért van bajod azzal, hogy valakinek nagyobbak az igényei képminőség és használhatóság terén. nem fér el nekem sem a dslr a farzsebemben de nincs is rá szükségem hogy elférjen. a kényes jószágról meg ennyit: link
-
mikej95
aktív tag
Ennyi pénzért lehetne nagyobb felbontású is.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
törölt tag
értem, tehát ultimate érvként továbbra is szeretnéd összehasonlítani a hagymás babot a puffin lekvárral.
azzal, h tudom, a tükörreflexes jobb, nekem még pont nem lesz igényem rá. és továbbra sem érzem igénytelennek magam. bár én alapvetően leszarom a fotózást. évente nem meló ügyben, ha 30-40 képet ellövök ilyenre. és akkor már lehet túloztam is. de erre is bőven jónak tartom.
a tükörreflexest nem tudom berakni a farzsebbe, és továbbra is kényes jószág.
másrészt továbbra sem tudni, milyen körülmények között, milyen beállítással készült a kép, és nincs hozzá tükörreflexes referencia fotó sem.
de értem, ez a minőség szar, mert te azt mondtad. rendben, nyertél.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz #95590400 #22 üzenetére
Nem mondtam, hogy rosszabb, mint a többi kompakt. Egyszerűen rossz.
Az meg, hogy kinek mire van igénye... Egyik ismerősöm is azt hitte, hogy elég neki a 30ezres kompakt. Aztán amikor lefotóztam a gyerekeit a tükörreflexessel, rendes vakuval, akkor már neki is igénye támadt jobb gépre. Az, hogy valaki nem tudja, milyen a jobb, nem azt jelenti, hogy nincs igénye rá. -
válasz #95590400 #22 üzenetére
Vegyétek má` figyelembe a megvilágítást is mert az sem mindegy ám. Ez a kép elég sötétnek tűnik.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
törölt tag
speciel semmilyen problémát nem látok rajta. persze, ha kinagyítom... amit ugye rentegen szoktak, hogy úgy nézegessék a gyerek bal pofikáján az anyajegyet, vagy a kép jobb oldalán a fotel sarkát.
a kérdésre válaszolj, ne csak a magos lovon vágtass, mennyivel rosszabb ez, mint bármely hasonló érzékelővel ellátott kompakt?
nekem speciel nincs nagyobb igényem családi fényképezésre (ahogy az emberiség 99%-ának), igazából családi fényképezésre kb. kétszer használtam, ellenben monnyuk építési területen, hóban, porban, esőben elég sokat, illetve itt fetreng egy öregebb tesója a táskámban, (talán 7 megapixeles??), vagy zsebemben, meg ha le kell kapni valami helyi papírt, jegyzőkönyvet emlékeztetőnek, arra is tökéletes.
előtte két fostalicska fuji-t elhasználtam, a szerviz még csak javítani sem volt hajlandó, mondván, az optika elkoszolódása nem garanciális.[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Tetszik nagyon, de mikor megláttam mennyire lassú...
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
rovtiv
tag
A kissrác a hatodik oldalon, a rácsos ágyban, zseniális!
...már bocsánat...
-
hibavissza
veterán
hehe butus erről írtam, ez az új gnóm omd a kreténség netovábbja....én nem jósolok nagy jövőt az eu-ban nekik. első milc gépük, amivel talán lehet fotózni, erre berakják egy 410-es vázba és árulják arany árában...sebaj a japók úgy is veszik majd mint a cukrot, mert ott a kretén a trendi.
-
törölt tag
azt árulja el már nekem ez a rengeteg magos lovon nem enyhén szédülő magasságban kvalifikálódott vájtszemű, mégis mi az a hihetetlen probléma ezekkel a képekkel?
vagy mit vártok egy ilyen jellegű fényképezőgéptől? működik hóban, porviharban, sárban, esőbe, vízben. lefotózza azt, amire rászögeled. rendben, 50k-nál többet nem ér, és max 30-40-ért venném meg, ahogy az idősebb testvéreit.
vagy mi az, amire nem lehetne használni, a többi, hasonszőrű kompaktot meg igen?
egy másik topikban is volt valami szépreményű, aki nagyon megmagyarázta a pórnépnek, mi a fényképezés, oszt a 300k-s gépével kb. ugyanazt a napi semmiséget kapta le, amit az emberek 99%-a.[ Szerkesztve ]
-
sphe
senior tag
válasz hibavissza #8 üzenetére
-
forgonati
őstag
Olympus? Hmmm. Emlékszem, valamikor régen, csináltak fényképezőgépet is...
Keelah Se'lai!
-
bwoay
nagyúr
GPS? az elődben volt.
-
nagysandor88
tag
"A hátlapon egy 3”-os HyperCrystal III LCD kijelző teszi a dolgát, ami szintén páncélozott védelem mögött rejtőzik. Az elvileg karcmentes védőréteget már a teszt első napján sikerült összekaristolnunk a víz alatti termékfotó elkészítése során – a medencébe tett kőlap érdes felülete túl nagy kihívás volt a kijelző védelmének. Szerencsére a karc nagyon vékony és nem is mély, de azért látszik."
Általában telóról írok, így gyakran elgépelek dolgokat, találd ki mit akarok! #### Kedvenc hirdetéstípusom: Eladó laptop, Ár megegyezés szerint Aztán álmodd meg mit adna el és mennyiért!?
-
MLaca
őstag
-
nagysandor88
tag
Szerintem meg az gáz, hogy az elvileg karcálló üveg az első érdesebb felületre való !letétélnél! megkarcolódott.
-
holodp
aktív tag
Az kemény, hogy egy telefonnal jobb képet lehet csinálni, mint ezzel. Kb ugyanennyiért. És még telefonálni is lehet vele.
-
hibavissza
veterán
olympusz....számomra a morbid szinonimája a fotózásban. egyre rémesebbek a termékeik. mintha mindent japán belpiacra szánnának.
-
HARDVERAPRÓD
A strapaság jó ötlet a képminőség hát...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
-
MZperX75
addikt
100ezer Ft
-
Hasznos funkciónak tűnik ez a beauty mód. Az enyémből kimaradt. Photoshop real mód.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest