Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #70 üzenetére
Így már sokkal jobban érthető számomra is Viszont az FF sokkal jobban bírja a magas ISO-t, szóval nem akkora gond.
(#78) Stauffenberg: Persze, én is ha hátrébb mentem és nem a pálya mellől közvetlenül fotóztam, mondjuk 180mm-en voltam, akkor f/4.5-tel is elégséges DOF-om volt, de a pálya mellől kellett az 50mm (ekv. 80mm) f/1.8-as obi az APS-C-s gépemre, hogy leválasszam a közönséget és a partjelzőket / labdaszedőket.
[ Szerkesztve ]
-
Kristof93
senior tag
válasz Mercutio_ #34 üzenetére
Megetted az olympus marketing marhaságait s most ámítod itt az embereket... A két rendszer közt nem csak a dof lesz a különbség, hanem a felbontás és a képzaj is. Ezért lehet nyugodtan a rekeszt szorozni. A végeredmény számít és a fizikában soha sincs ingyen ebéd. Az oly 300-asát egy 100-400 + TC teljes mértékben ki tudja váltani.
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #34 üzenetére
"Képileg a DoF-tól eltekintve nem lesz semmi különbség egy 300-as obival m4/3-ad vázon és egy 600-as obival FF vázon készült kép között, mivel az elkészült kép azonos látószöget fog adni."
A mondatodban van amire ki akartam lyukadni. A DoF nem lesz ugyanaz és ezért nem fer a súly összehasonlítás A két rendszer úgy hasonlítsuk már össze, hogy mindenben ugyanazt kell tudnia. Ha pedig A7RIII-mal dolgozunk, akkor kétszeres felbontás előnye van az FF-nek és az üveg is van elég jó, hogy ezt kiszolgálja. A súlynak valahol le kell csapódnia képminőségben, olyan nincs, hogy feleslegesen nagy egy objektív.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Mercutio_ #29 üzenetére
Ha képileg ugyanazt a végeredményt akarod kapni, akkor szorozni kell az f értéket FF-en fele akkora DOF-od lesz f/4-en, mint m4/3-on, mert kétszer több fény éri a szenzor egészét adott idő alatt. Ötezer videó van erről YouTube-on, szóval ha akarod, akkor utána nézhetsz, hogy mikor kapsz pontosan ugyanolyan képi végeredményt m4/3, APS-C és FF esetén.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest