Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Akula

félisten

válasz #56573440 #274 üzenetére

"az outletben meg már a múlthavi készlet megy ki, amit a trendi vevők meg nem vennének"
    És te trendi vevő vagy? Nem azt mondtam hogy nem lehet drágábban is megvenni, ha szórni akarod a pénzt, hanem hogy lehet olcsóbban is ugyanazt. Lehet? Lehet! Akkor meg mit nem értesz?

"az előállítási költsége meg az így 10k-s pólónak 0.2 dollár, szal a lehúzás így is úgyis megvan"
    És akkor inkább megveszed 30k-ért a Westendben, mert 10k-ért is lehúznak? :C

"ezt értelmezni nem tudom"
    Sajnos nem csak ezt.

"boxos kiszerelésű win 7 120k-ért? mikor? melyik boltban? melyik kiszerelése? ultimate? szinte kizártnak tartom hogy hivatalos boltban ennyiért egy home csomagot akartak volna bárkire rásózni, az ultimate most is 80k körül van, és nem látom hogy annyival olcsóbb lenne kint, persze lehet hogy úgy volt 120k ahogy a szürkeimportos megjelenésnapis iphone 300k."
    Igen, Ultimate BOX, bár tökmindegy, mert értelemszerűen UGYANAZT a cikket hasonlítjuk össze kint is, bent is, akkor meg répa hogy az most Ultimate vagy Home Basic. Londonban meg bizonyára warezt árulnak a webshopokban, a helyi APEH meg hagyja...

"nem. eddig azt mondtad, hogy wegasban 5k az 50k-s pulcsi"
    Nem. 8k-t mondtam. Legalább azt olvasd már el amire válaszolsz! Sima helyi outlet, nem kell limóval menni, gyalog is ugyanannyit ér a pénzed.

• Dr. Akula

félisten

válasz #56573440 #237 üzenetére

2014. szilveszteri(!) las vegasi árakról beszéltem. Ez a valóság. Nálunk is elég az Outletbe kimenni hogy a Westend árak feléért vásárolj márkásat. És ez még csak hungarisztán, nem egy civilizált hely, ahol már nem merik lehúzni a vevőt.

Egész egyszerűen arról van szó hogy mire ideér a cucc, sok lehúzóemberen megy keresztül, akik mind tartják a markukat. Ezeket kéne kiiktatni végre, ma már úgyis szinte csak webshop van, akkor meg mindegy honnan hozza a posta, lehet felőlem Tanzániából is.

De ha ennyire webshopos vagy, akkor azt mivel magyarázod hogy Londonban (és ez EU, nem USA, ahol 1 euro = 1 dollár váltással olcsóbb minden) 49k HUF egy Win7 BOX, amikor nálunk 10--120k (volt)?

"az meg hogy én voltam kint, járok rendszeresen nyugatabbra tőlünk, a neten megkereshető az infó, az a szememben többet ér mint a haverod aki mond valamit. bocsi ha nem hiszem el."
    A haverom akit több mint 20 éve ismerek "kicsit" hitelesebb mint egy akárki a netről.

• bullseye

addikt

válasz #56573440 #237 üzenetére

"vagy rájön hogy kicsit finomítani kéne az árképzésen"

Arra várhatsz. A rendszerváltáskor a Levi's volt A farmer. És normál árakon kínálta a dolgait, sőt, az ottani csekélyebb és az itteni nagyobb infláció miatt kifejezetten kedvezően egy idő után. És majdnem tönkrementek. Visszaestek az eladások, mert mindenki nagyon ravasz volt, és rájött, hogy tuti rossz a farmer, ha már megfizethető. Aztán úgy döntöttek, kabbe, és felemelték az árakat triplára. És visszatért a márka hírneve.

Mindenki tanult a leckéből.

• Dr. Akula

félisten

válasz #56573440 #154 üzenetére

Nem kell elhinned, a valóság nem változik meg attól hogy te nem hiszed el. A kamu az az "á nem így van, mert én azt csak úgy bemondom, és azt mindenkinek el kéne hinnie, mert csak". A flémet meg addig fejezd be amíg bünti nélkül megúszhatod, a következő ilyen próbálkozásod a modiknál fog landolni. Viszlát!

• Dr. Akula

félisten

válasz #56573440 #132 üzenetére

Ki nem szarja le a "hivatalos" kamuoldalt? A valóságban árulják ennyiért, nem netes fantazmagóriában. Létező, 3D-s, kézzelfogható bolt kicsit komolyabb mint egy fake weblap.

Kérhet amennyit akar. Csak ne csodálkozzon ha nem kap. A pék is szeretne 10000000000 Ft-ot kérni a kenyérért, csak akkor nem sokat adna el.

"Szanalmas komolyan az ertekrend"
    A kötözködésed a szánalmas. Te nem velem vitatkozol hanem a valósággal.

• Dr. Akula

félisten

válasz #56573440 #117 üzenetére

"egyébként ekkora difi meg nincs. él kint ismerős, elég sokat dumálunk"
    Nekem meg pont Las Vegasban volt egy haverom és be is vásárolt belőle. Tehát van ekkora difi. Persze nem mindenben, a kaja pl. csak ugyanannyi mint itthon, csak épp a fizetés nem.

Te kényszerítve érzed magad hogy 21. századi életet élj? Az ősemberek ingyen is megoldottak mindent, akkor neked se kell villany, víz, kaja... De visszakérdezek: a kiadók kényszerítve érzik magukat hogy pofátlan árakat szabjanak meg? Mitől fontosabb az ő "kényszerük" mint a vásárlóké?

Fogalomzavar! Ittt nem lopásról van szó, hanem másolásról.

• Dr. Akula

félisten

válasz #56573440 #65 üzenetére

Mindenki tud magyarázkodni, a vevő is, hogy neki mennyi munka megkeresni a szoftverre valót. Az is csak egy termék, eladási szempontból nem különbözik a kajától vagy a ruhától. Amúgy ha már ruha, akkor hogy lehet hogy egy Tommy Hilfiger pulóver (márkás!) Las Vegasban 8 ezer HUF (átszámolva), itt az Arénában meg 50 ezer? Szegény amcsi biztos nem tudja megvenni 50k-ért a 10x annyi fizetéséből... Londonban a Windows 7 Pro BOX 49k (volt anno mikor újdonság volt), ugyanez nálunk 100-120k. És ezek osztják az észt hogy igenis vegyük meg magyar fizetésből... Üzenem nekik hogy bő nyállal...

Új hozzászólás Aktív témák