Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz
#09819904 #259 üzenetére
Hogy ő mennyire, azt nem tudom. Én, mint egykori amatőr fotós, bizony nagyon rossz néven vettem, ha pl. a flickr-ről valaki lenyúlta a képem a megkérdezésem és beleegyezésem nélkül.
Ahogy azt is, amikor valamelyik sajtófotó pályázatra beadott képemet láttam viszont egy ruszki oldalon, ahol már áruba is bocsátották... -
arnyekxxx
veterán
válasz
#09819904 #259 üzenetére
"Szerinted, ha már publikusan elérhetővé tette, mennyire fogja zokon venni, hogy még kb. 500 helyen megosztják? Nem pénzért publikálta! Neki ez csak jó, hiszen ingyen reklámról beszélünk."
Nono, manapság egy sikeres homevideóval jol lehet keresni a YT-on, szoval ha tizezer Magyar Béla az indára átlopott verziót nézi meg az eredeti helyett az simán lehet anyagi veszteség a srácnak. Az index meg nem jófejségből tolja az indás verziót , hogy tehermentesítse szegény google szervereit hanem azért mert akkor nála csörög a reklámkassza.
-
bullseye
addikt
válasz
#09819904 #259 üzenetére
A YT fizet a reklámbevételből az eredeti művek jogtulajának/közzétevőjének. Ha nem ott nézed meg a videóját, nem ketyeg a mérő.
Ez is az a tipikus eset, amivel minden oldalról visszaélnek, egyrészt ott vannak a reuploadok ezerrel, másrészt meg teljesen tisztességes videókat kapott el a rendszer pár másodperc kép vagy hanganyag alapján, és sokszor nem is engedte vissza a "jogtulaj", csak hogy neki jöjjön a pénz.
-
zzoltan2014
tag
válasz
#09819904 #259 üzenetére
"Szerinted, ha már publikusan elérhetővé tette, mennyire fogja zokon venni, hogy még kb. 500 helyen megosztják? "
Ha egy filmet már 100x lejátszottak a tv-ben, azt szabadon feltölthetem az internetre?
Nem."Neki ez csak jó, hiszen ingyen reklámról beszélünk."
A photoshopnak is jó, ha egy egyetemista lelopja, nem?
"Inkább olvasgass jogszabályokat és igyál egy kávét!"
Jogszabály nem tesz kivételt egy amatőr előadó és egy véprofi zenész, mint pl. Zámbó Jimmy között. Mindkettőt megilletik a szerzői jogok védelme, amelyet se a torrentező vérpistike, se egy hiéna médiacég nem sérthetne meg. Persze a gyakorlatban vannak egyenlőbbek.
Új hozzászólás Aktív témák
- i9 9980XE (18C/36T)/ 64GB DDR4/ RTX3060Ti/ 2TB SSD/ Dell Alienware Area51 R5/ garancia/
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- minigép/ i5 6400T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ WiFi+BT/ garancia/ ingyen foxpost
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- Retro ASRock P4VM800 Socket 478 alaplap
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest