Új hozzászólás Aktív témák
-
etnies
senior tag
Érdemes nem hallgatni az itt károgókra, teljesen korrekt kis monitor.
Nem tud mindenki fél milliós monitoron játszani, ahogy a Suzuki sem BMW, de mind a kettő autó.
-
ló úr
őstag
A másik Philips monitor tesztben a másfél %-al nagyobb srgb színtér lefedettséget ajnároztátok, ennek meg csak gyenge közepes? Srácok a Philips többet fizet reklámra?
-
Aprósólyom
addikt
Érdemes szerintem LG monitorokkal is szemezni. Hazai képviselet, gyártói garancia pixelre is. Meg lehet találni a weblapjukon a a garis feltételeket és ha olyan időszakban fogod ki, akkor jó árban is vannak. Ősszel 60-ért lehetett GN600/GN650--t venni, ami az áráért nagyon jó monitor. Majdnem olyan jó pixel response-ja mint az én öregecske 24GM77 monitoromnak. Alig láttam különbséget mikor face-to-face mértem őket össze.
-
m529999
újonc
válasz
Aprósólyom #36 üzenetére
Pubg és gta v rp nálam a favorit.... Sajnos gta alatt is a mosódás nekem fárasztotta a szemem és volt fejfájás is. Nem szoktam szidni dolgokat, volt aoc, most nagyon jó hp van de ez egy alis olcsó monitornak talán elmenne amit akkor sem ajánlanék!
-
Aprósólyom
addikt
Az egészben az a gáz, hogy még magyar számtech bolt youtube csatornáján is ajánlják. Azért ennyire nem kellene aláfeküdni a PR nyomásnak vagy legalább korrekt ajánlást tennének, hogy mondjuk GTA-ra király, de azért nem ez lesz a kompetetive fps-ek kiráyla. Csak egy példa.
-
m529999
újonc
válasz
Aprósólyom #14 üzenetére
Még az év első felében vettem egy ilyet, olyan utánlövése van gameben hogy használhatatlan. Rtings oldalon fent van ez a monitor, ufo teszt is. Sajnos későn néztem meg.... De még vissza tudtam küldeni szerencsére. Hp x24ih van helyette ami rtings-en is jól szerepelt és olcsóbb. Senkinek sem ajánlom ezt a monitort!
-
Csandi
őstag
válasz
Aprósólyom #32 üzenetére
Én nem ragaszkodom, az eredeti komment amire válaszoltam ott volt az ultrawide a téma.
Nem tudom, másik threadet olvasunk vagy mi?
-
devast
addikt
Mint a kollega írta, 10ms egy 144-es paneltől gáz. Ezért csak az LG alternatíva, viszont a VA-t csak a technológia miatt kizárni butaság, az odyssey G7 meg G9 is kiváló panellel van szerelve, rettenetesen jók azok az új samsung VA-k. Csak a mutyik nem gyártanak belőle abban a méretben/felbontásban ami nekem (meg gondolom sok másnak) kellene.
-
Csandi
őstag
válasz
Aprósólyom #29 üzenetére
A G7 nem ultrawide. És most azokról beszéltünk.
Pont ezért az árához képest elég jó választás, mivel a következő lépcső amit devast is írt, a 300+ ezres LG, aminek 6ms a válaszideje.
Emellett pedig a G7 pont az olcsóbik 1440p, 240hz-esek egyike, kb az összes ami IPS panellel van szerelve és 200-300 ezer között vannak jobbak, de azok nem ultrawideok így azokat most számításba sem vettem. (VA-t én alapból kerülöm, de most ez más kérdés)
-
Aprósólyom
addikt
Mármint relatíve mire elég jó? Szerintem az árához képes rettenetes pixel válaszideje van. ~10ms körüli az átlaga a táblázatban, magyarán ~100fps-t tud megjeleníteni szépen. Inkább azokra a játékokra megfelelő, amikhez megfelelő a 60-75Hz monitor is, kompetetívekre nem. Viszont, akkor meg kicsit túl van árazva.
Szerintem jobb ajánlat akkor már a Samsung Odyssey G7. Az már tényleg egy jól sikerült darab, kérdés, megéri-e az árát. -
devast
addikt
válasz
Aprósólyom #14 üzenetére
Sajnos a samsung odyssey-ből csak a g7 meg a g9 kapott jó panelt, ami számomra kifejezetten bántó, mert adtam volna én több pénzt is egy 34"-os G5-ért, ha jó panel lett volna benne, de így... megint ott tartunk, hogy az egyetlen értékelhető lehetőség a több éves LG 34GN850-B 330k-ért....
-
törölt tag
A játékban az OSD-s célkereszt szar volt, ugyanis a monitoron a páros számú pixel miatt mindig egy pixel-négyes volt a monitor közepének ábrázolva, a játék maga, meg ezek közül csak 1db pixelre lőtt.
OSD (célkereszt) nélkül jobb volt a kép 3D-s hatása, könnyebb volt a távolságokat megbecsülni és amúgy is megérte számolni a lőszert, mert úgy könnyedén rá lehetett érezni a szóráskép-ritmus kapcsolódásaira.Az elejében én is pöttyöztem, de aztán megjegyeztem a pixel egyedi alakját, elég volt visszaszámoláskor 1x ránézni ~10 cm-ről a monitor közepére.
-
Csandi
őstag
válasz
fatpingvin #22 üzenetére
Igen pl nézni ahogy mások játszanak
-
Csandi
őstag
válasz
fatpingvin #20 üzenetére
Engem meg pont a játék hozott a pc-s hobbiba
Túlsokszor 10ezer órám van játékokban de ha épp nem volt gépem x hónpaig fogalmam sem volt mivel töltsem ki az időm
-
siposz
aktív tag
válasz
fatpingvin #16 üzenetére
Hogy most mennyire használható azt nem tudom. Nyilván csak akkor van értelme, ha a játékban nincs pontos célkereszt a képernyőre rajzolva, de ha lősz akkor kb/pontosan középre lősz.
CS 1.6-ban a mesterlővész fegyvereknek volt egy érdekes használatuk. Zoom nélkül szórtak és nincs is célkereszt: használhatatlan. Zoommal közelharcban használhatatlanok. De. Ha zoom nélkül céloztál velük a felrajzolt célkereszttel, majd nagyon gyorsan zoom + shoot, akkor pontos volt. Így egy lövés erejéig használhatóak hirtelen lövésre. Zoomshot. Nem túl valósághű de aki értett hozzá, az csúnya dolgokra volt képes.
pl:
https://www.youtube.com/watch?v=UChFCtYC-P4
Na ehhez volt jó egy pixelpontos játékon kívüli célkereszt.
Manapság persze valószínűleg ez kevésbé hasznos, mint 20 éve lett volna, mert esélyesen figyelnek rá a fejlesztők.
-
fatpingvin
addikt
baszki most értettem meg hogy általános iskolában miért kértee egy cimborám hogy csináljak neki egy olyan monitorra szerelhető keretet ami pontosan jelzi a kijelző közepét
hogy ezt videojátékokhoz használják... mik vannak...
mindenesetre én alulemezből csináltam egy keretet ami rápasszolt a monitorra, és vékony acéldrótból volt vízszintesen meg függőlegesen kihúzva. -
siposz
aktív tag
válasz
macilaci78 #5 üzenetére
2002 körül a CRT monitorok közepét jelöltük filctollal. Néha jól jött CSben.
-
Aprósólyom
addikt
Olcsó Samsung VA panel. Én se fényképeztem volna UFO tesztet, hogy kiderüljön a valóság. Eddig nem láttam még olyan tesztet, ahol gamer monitorként szép eredményt produkált volna egy olcsó Samsung. De ha van ilyen, akkor szeretettel várom a linkeket, ahol UFO teszten is lehet látni a szép eredményt.
-
Hát nem estem hasra tőle, annyira még csak nem is olcsó.
-
válasz
eszterencs #10 üzenetére
Kenjék a hajukra, vagy IPS vagy semmi
-
podtibi
senior tag
válasz
bitblueduck #2 üzenetére
Ha nem emlékszem rosszul akkor az volt régebben is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bitblueduck #2 üzenetére
-
törölt tag
Nem valami jó, nem is valami olcsó, de legalább az 5 dolcsis hangszórót is kisajnálták belőle. Köszönjük a nincsmit!
-
bsh
addikt
"Technológia 8 bites IPS"
"A kijelzőbe egy saját fejlesztésű és gyártású, 8 bites, 24 hüvelykes, VA paneltechnológiára épülő panel került." -
Dounter88
csendes tag
Milyen extra az, hogy: célkereszt?
Itt tartunk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a Full HD felbontású, FreeSync támogatású Odyssey G3 monitort.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- BestBuy topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Politika
- Temu
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest