- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
warrior93
tag
Szerintem jó.
5GHz 50%/ all core Vs 2,5Ghz 100%/ allcore az nem ugyan az szvsz.
Intelt temetjük évek óta, de szerintem még mindig erős. Árazással volt csak gond, de elvileg az is megoldódik. -
Rexcor
őstag
10700k, 10900k-ról még semmi hír?
-
Kelori
tag
Elkészült hát a nagy mű, itt az intel 9590-e.
-
Csorbi
addikt
"jelenleg kiéneklik a sajtót a Santa Clara-i óriáscég szájából"
A sajtó nem örül ennek.
-
-
_Berci_
aktív tag
Ehhez csak gratulálni tudok...
Csak maga alatt vágja a fát, míg a piros szépen megnyer magának egyre több usert -
törölt tag
válasz
Depression #2 üzenetére
Simán lehet ez paper launch, az árszínvonal plusz a hosszú várólista tizedeli majd a vásárlókat.
-
Tetsuo
őstag
Játékkal demonstrálnak egy processzort?! Még jó, hogy nem fogja meg.
-
Raymond
titán
Pedig te olvastad bele, mert ez:
"We showed press Hitman 2 running on the new 9900KS with all 16 threads running at 5.0 GHz with a light per-core load, further driving home the point that what gamers need is better overall performance, not just higher core counts."
nem ezt jelenti:
"...a vállalat szóvivője megemlítette, hogy a Hitman 2 elég jól skálázódik, így magonként enyhe terhelést fejt ki. Ez azért lényeges információ, mert az i9-9900KS turbójának ez az optimális terhelés, ilyenkor az összes magra vonatkozóan képes tartani az 5 GHz-et."
Az az utolso mondat a te szulemenyed.
-
Predatorr
őstag
Ennél nagyobb parasztvakítást rég olvastam. 5GHz minden magon, de csak gyenge terheléssel, apááám...
-
Várjuk meg mi jön ki, ne ilyen negatívan
Mondjuk a 9900K fogyasztása sokat elmond a 9900KS potenciális fogyasztásáról. Nem valószínű, hogy az all core 5 Ghz kevesebb wattot kérne.
Minden esetre decemberre már biztosan lesznek normál userektől is eredmények, ha abból indulok ki, hogy 9900K-ra is kellett várni a megjelenés után, ez meg ritkább proci lesz. -
putti
aktív tag
Én 8 év után idén még év elején váltottam konfigot. ( Utólag kár hogy nem vártam még egy kicsit, akkor ryzen 3 lett volna )
Egy Asus Maximus Formula XI alaplapra és egy i9-9900K procira váltottam. Tuningolással a proci összes magját jelenleg 5GHz-n hajtom. A hűtésről egy EK waterblokk felel és egy 4x120-as alphacool radi.
A proci gyári TDP-je tuning nélkül 95W. De tuning mellett nagyon megugrik a fogyasztás. A mért eredmények alapján ilyen tuninggal kb 160-170W és 210W között mozog a fogyasztása, arról nem is beszélve hogy EK vizesblokk mellett is erőteljesebb alkalmazásoknál a hőmérséklete kb 76-84 fok között van. Szóval eléggé forrófejű. Egy AIDA stress tesztnél néha megugrik 90 fokra is. A gyártó leírása alapján 105 fok neki a max.
Amúgy átlagban 38 és 65 fok között mozog a nem erőteljes prociigény mellett. -
nihill
őstag
Nem titkolják ők a fogyasztást, csak még nem tudták mivel lemérni.
De az eddigi tesztek alapján stabilan 3,6. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem olvastuk. Helyszínen mondták.
Szerk.: Ryan is ezt írja a blogjában... [link] - "We showed press Hitman 2 running on the new 9900KS with all 16 threads running at 5.0 GHz with a light per-core load..." - valószínűleg ez a sztenderd szöveg a terhelést firtató kérdésekre.
-
proci985
MODERÁTOR
ugy, hogy kuszobon a 3.gen TR4 ennek ideje.
a 3200 meg lehet gyakorlatilag silicon spin, ket alaplapgyarto gyart ket lapot kb 500-1000 lapos nagysagrendben (vilagszinten) es kb az osszes system buildereknek megy.
-
Petykemano
veterán
Ez nagy hiba volt.
Vagy saját korábbi termékemhez hasonlítom, vagy a konkurenciához, de nem teszem fel úgy az ábárára a konkurenciát, hogy látható legyen, hogy az én korábbi termékemnél az tényleg jobb.Viszont a 3950X ezen az ábrán elég verhetetlen perf/$ értékkel szerepelne.
-
M@cika
őstag
Vérpistike edition 2.0. Sajnos még így is egy csomót eladnak majd belőle, mert rengeteg az idióta aki bedől a marketing szövegnek.
-
Ixion77
addikt
"...magonként enyhe terhelést fejt ki. Ez azért lényeges információ, mert az i9-9900KS turbójának ez az optimális terhelés, ilyenkor az összes magra vonatkozóan képes tartani az 5 GHz-et..."
Ha érti valaki, kérem magyarázza el nekem.
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy akkor tud a specifikációs sebességén menni, ha minden mag csak mondjuk 50% terhelést kap. Tehát amikor felesleges 5GHz-en menni, mert 2.5GHz-en is el lehetne ugyanazt intézni csak 100% terheléssel. Valóban így lenne? Akkor mi értelme? -
Cythyel
senior tag
nem csak te, én is, meg az intel szenvedésén hogy még mindig ilyennel próbálkoznak (nem is beszélve a múltkori benchmark progis próbálkozásukkal), csak a vérpistike intel fanboi réteg fogja bevenni lassacskán a maszlagjukat, nomeg az annyira naívak akiket a leggyengébb eladó is meg tud győzni hogy a túlárazottat vegyék meg pár % előnyért...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Petykemano #3 üzenetére
-
Petykemano
veterán
a TDP-ről nem beszéltek?
-
Ragnar_
addikt
"A 14 nm marad, az órajel nő, a fogyasztásról pedig nem beszél a cég, de az árazás állítólag jó lesz."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 14 nm marad, az órajel nő, a fogyasztásról nem beszél a cég, de az árazás állítólag jó lesz.
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest