- Alienware notebook topik
- Öt hibát korrigál a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Milyen széket vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Tul sok zagyvasagot hordasz ossze.
Vinyora meg mindig fenntartom, hogy nem a masfel evnyi 24/7-tol hangosodott a vinyom, hanem az elmult 4-5 honapban napi 3-4-5 felporgestol.
Vga kapcsolgatas: Megszakitom a vga tapjanak az ereit. Nem csak elkepzeltem, hanem kiprobaltam. Mukodik.
Ez nem jelent semmit.
7900GTO is mukodik extra tapcsati nelkul, amig netezek.
Csak akkor akad ki, ha 3D cuccot inditanek.Vagy a PCI-E slot tapvezetekeit is atvagtad?
(PCI-E 1.0-nal 75W, 2.0-nal 150W veheto ki az alaplapbol.)Tomshardware teszt szerint
Azt a szponzorok altal kilora megvett vicclapot mar 10 eve nem tartom szamon.
(Kb. akkor lehettek a csucson, amikor Old Man a PC Guru tuningrovat cimszoval havonta netrol osszelopott anyagahoz TH kalapacsos logos kepet rakott illusztracionak
)
En gyengebb alaplappal, de jobb hatasfoku tappal szamolok.
Azzal ne szamolj, ilyen kicsi terhelesnel alig lesz kulonbseg.
Plane, hogy fogalmad sincs rola, mekkora 10% terhelesnel a tap tenyleges hatasfoka, ugyanis a 80/82/85/87+ minosites errol konkretan nem arul el semmit -
nyunyu
félisten
Szunetmentest ugy akarom megoldani, ahogy valoszinuleg a google is csinalja, Csak az aku onkisuleset kell potolni.
Mennyit eszik a szunetmentes temaval
itt foglalkoztunk.Hdd-bol mindig csak azt kapcsolom be, amelyikre eppen szuksegem van -> X db hdd kb 0W.
Hamar tonkre fognak menni.
Eddig semmi baja nem volt a ~2 eves Hitachi P7K500-asomnak, teljesen halk volt.
Januarban a regebbi doglodo vinyokat kivaltando vettem egy Samsung F1-et, meg felraktam a Win7 7100 x64-et, ami alapertelmezetten lekapcsolgatja a nem hasznalt vinyokat.Par napja filmet akartam nezni a 2. vinyorol, aztan felporges kozben feltunt, hogy milyen traktorhangja lett a 24/7-ezo koraban teljesen nema P7K500-nak.
-
nyunyu
félisten
Most nezem, 295.6W-ot mutat a szunetmentes ele kotott mero, pedig alapjaban veve csak netezek+fejemen a fules.
Hmm, visszaraktam a regebben hasznalt szuperenergiatakarekos beallitasaimat, most 287.9W-t mutat az egesz hobelevancra.
Kemeny 8W lenne a kulonbseg a C2D 3GHz@1.285V es a 2GHz@1.1V kozott tap meg szunetmentes hatasfokaval egyutt.
Ezek szerint felesleges bohockodnom az elektronokkal, nem er annyit a megsporolt villanyszamla, mint amennyit szivok amiatt, hogy jatekokban 2/3 fps-t produkal a gep a procilimit miatt.
-
nyunyu
félisten
Jol irtam. Es par funkciot meg ki is felejtettem.
Kozben beleszerkesztettem, hogy a 150W-ot sem latom kivitelezhetonek.
(Most nezem, 295.6W-ot mutat a szunetmentes ele kotott mero, pedig alapjaban veve csak netezek+fejemen a fules.
Igaz, ebben gep+monitoron kivul van par aprosag is: egertolto, telefontolto, ADSL modem, router, meg az erosito 30-40W-ja is.) -
nyunyu
félisten
En desktop geppel 4 magos procival 22-es monitorral, jatekra alkalmas vga kartyaval, sok hdd-vel, szunetmentessel akarom elerni internetezes kozben az 50W-ot. Es kb meg is lesz.
Sok sikert hozza
(Nem maradt le egy nulla a megcelzott fogyasztas vegerol?)
Az a 10-20W, ha mindet tud a rendszered, amit feljebb felsoroltam, inkabb 150W.
Ugy sem realis, szunetmentes eleve rarak ~30W-ot a rakotott cuccok osszfogyasztasara, TFT is eszik 30-40-sok Wattot. (21" CRT 90-100W
)
Modern energiatakarekos vinyok darabja 6-8W (ami mar mindjart 10W/db, ha a tap hatasfokat is nezzuk)
4 lapos villanyrezsot+videokalyhat akkor meg nem is szamoltam. -
nyunyu
félisten
válasz
tothjozsef #130 üzenetére
Még valami: ha ION, akkor sima tápos vagy hozzáadott tápos (90w) a jobb?
Fogyasztasat tekintve a beepitett DC/DC tapos joval hatekonyabb.
A hozzáadottat nem nagyon lehet pótolni ha elpukkan, nem?
Mivel 12V bemenetet var, barmilyen boltban kaphato 12V-s adapterrel tudod potolni, legfeljebb mas dugo kell a vegere.
(Van is itthon valami 5A@12V-s FSP vagy Seasonic
)
-
nyunyu
félisten
N230/N330
Terhelve (CS 1.6) 42-45 50-55Ez baromi sok.
Atom topikban 40W koruli fogyasztasokat mertek a D945GCLF2-vel (N330+i945G) hasonloan rossz hatasfoku tapokkal (*), en 80% folotti miniITX cuccal ~30W-ot.
Pedig a cikkben megenekeltetek, hogy az i945G mennyire elavult gyartastechnologiaval keszul, es nagy fogyasztasu, de ezek szerint a kisebb csikszelessegu, modernebb Ion meg tobbet zabal.
*: FSP 350PNF 61%-ot tud 10% terhelesnel, ha lehet hinni a teszteknek.
Baaaar, a ket kulonbozo procis lap kozotti 8-10W kulonbseg az 50% alattit sugall, mivel 4W az asztali Atomok fogyasztasa magonkent.Masik meg: HTPC dolog ott bukik ezzel az alaplappal, hogy nem lehet belerakni PCI vagy PCI-E tunert.
(USBseket hagyjuk, hadd szopjanak veluk a notisok)
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix x570-f gaming 1 év jótállással
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, AM5, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest