- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
saril
senior tag
nembaj! én lecseréltem és ha nem lesz elég még akkor is tudnám cf-bekötni és úgy már minden egymagos 6os szériás vga-t leköröz de mint mondtam felesleges mert kis memória tuningal majdnem hozza 6870 szintet
szerk: az a 36 az maradjon csak 37! és úgy már az a 2ezer párszázforint nem lényeg, legalábbis nekem
gémerek meg úgysem gondolkodnak ilyen vga-ban... -
saril
senior tag
Sziasztok
Én tegnap rendeltem egy Gigabyte 7770-t az ipon-ból és most adtam el a 6870-et nem véletlen!!!
kevesebbet fogyaszt, 10% rosszabb csak és halkabb is! ha meg 5Ghz húzzuk a memóriáját akkor majdnem hozza a 6870-es szintet, nekem full hd ben való játszáshoz elég lesz a szűrőket AA meg FSAA 6870-en sem használtam ja és a kártya 39ezer huf szóval nem értem azokat akik azt írják hogy drága és kisebb teljesítményű mint a 6850 mert szerintem ez nem igaz!
üdv: saril
-
KAMELOT
titán
válasz
Turbolada II #174 üzenetére
40 liter felett?!?! Hát ez nagyon drága! 32 000ft-ért veszek tiszta új HD6850-et. Mehetnek a sunyiba!
-
tome.jr
addikt
válasz
Turbolada II #174 üzenetére
A cikk a GTX 560 SE-ről szólt, ő azt kérdezte az mikor lesz kapható.
-
BiP
nagyúr
válasz
forjanattila #173 üzenetére
(#173) forjanattila+(#174) Turbolada II:
Ahogy #40-ben, 3 napja már linkelték.
Ahogy nézem, 4 típus, 40.300-44.844-ig. -
Turbolada II
őstag
válasz
forjanattila #173 üzenetére
A 7770 már kapható az Iponban.
-
forjanattila
csendes tag
Sziasztok! Nincs info arról, hogy pontosan mikortól kapható? Lehet hogy vennék egyet, ha még a hónapban kijön, de ha késik akkor inkább másikat választok hogy addig is legyen vga. Előre is köszi!
-
zed1983
őstag
Na akkor, aki egy kicsit sincs képbe válasszon VGA-t!
Lassan minden teljesítmény-százalék le van fedve! -
KAMELOT
titán
Érdekes a teszt. Ára akkor is nem jó.
(#168) Zeratul: na akkor átolvasom ezt az új architektúrát mégegyszer.
(#170) Turbolada II: igen sajnos az ár közrejátszik....csakhát mi egy kis vásárlói réteg vagyunk. Máshol viszik is mert ott keresnek 2-3-4000eurot havonta 1 ember. Nálunk meg 2 ember ha összehoz 800eurot akkor örülünk.
pl. haver kint dolgozik szőlőültetvényen itt bécs mellett napi 8 órát dolgozik ingyen szállás ,napi 2x kaja. 3 hetet van kint 1 hetet itthon. Kap 1300eurot.És akkor csak bécs közelében vagyunk. Lényegében nem csinál semmit mondhatjuk azt is. Vagdossa a szőlőt.
-
tombar
senior tag
"azonos csíkszélességgel lehet csak versenybe szállni", igen teljesítmény/fogyasztásban, de tisztán teljesítményben azzal állsz ki amivel akarsz meg amivel nem szégyellsz. ez kb olyan, mint 2jz-gte vs rb26dett. 3,0l vs 2,6l.
"GTX560-at lebutítják azzal nem sokra mennek" szerintem a nonti árát kellene lejjebb vinni, bár lehet h akkor az árrés már nem lesz megfelelő profitalap. szerintem ezt is figyelembe vették, mint a 460 senél is.
"HD6770-ben volt 800 stream processor...HD7770 640stream processor
Sokat fejlődtek! Tehát ugyan azt tudja akkor hol itt a fejlődés??" azért nem teljesen [link] és ez csak az alapórajelű verzió, so-k bőven többet tudnak, cirka +10% és ugye ehhez hozzácsapódik a +10/15% alap előny.
amúgy indulóárak mindig drágábbak, gondolom nem lesznek restek kihasználni a a kepler tavaszi startjáig. -
KAMELOT
titán
mindegy....azonos csíkszélességgel lehet csak versenybe szállni.
Azt hogy a GTX560-at lebutítják azzal nem sokra mennek.
HD7770-nek meg csak a fogyasztását csökkentették. Többi az mind kuka!
HD6770-ben volt 800 stream processor...HD7770 640stream processor
Sokat fejlődtek!Tehát ugyan azt tudja akkor hol itt a fejlődés??
Legalább 20%-nyi gyorsulást kéne produkálni. Legalább 90GB/s-nak kéne lenni a kártyának.
Új 7-es soroztaban csalódtam. Inkább veszek tiszta új HD6850-et 110euroért mint ilyen gagyit drágán. Ami meg jó kártya az meg keményen drága. Azaz 7950/7970. -
törölt tag
"Hogy mennyire forraszanyagnak volt köszönhető nem is bizonyítja jobban semmi mint hogy aki fekvő helyzetben használta annak szinte soha nem fordult elő, ellenben az álló helyzetben használt Xboxok tömegesen produkálták."
Ugyan ez van a normál tájolású atx álló házaknál is... fekvő elrendezést használok jó ideje, nem véletlen
"Ha egy 250-300 dolcsi árkategóriába szánt GPUt leviszünk a 150 dolcsis kategóriába, akkor általában nem azt hűtést fogja kapni ami 300nál kapott. Az 560 eleve nem egy kis fogyasztású GPU, a csonkítás nem fog akkora fogyasztás csökkenést hozni ami kompenzálná a jóval gyengébb hűtést."
Összes "olcsó" vga ami hozzám került: olyan nem ref. hűtést kapott, boisban: órajeleket, feszültségeket, ventilátorprofilt ami a gpu-t 55C°-alatt, a pcb-t 60C°-alatt tartotta. úgy hogy csenben is maradt a teljes terhelésnél is! Ebbe nem egyszer komoly tuning is belefért (4850-ek tömege). soha nem hoztak vissza egyetlenegyszer sem, ilyen módosított kártyát.
Pedig ezeket dobálták vissza gariba elég gyakran
-
MZperX75
addikt
válasz
Sondi1986 #31 üzenetére
Most nézem ,érdekes a táblázatod,hogy sebességben hol áll 7770!
De jobban megnézem ezen a táblázaton a GTX590 a leggyorsabb,és 8%-lemaradva a HD6990-es kari.
Ha ez ilyen fars adatokkal dolgozik,akkor az égész el lehet csúszva? Nem? vagy csak benéztem valamit?
Turbolada II
kifújni sem egyszerű...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én sem a piaci részesedésre értettem. Egyszerűen arra, hogy az NV-nek volt pár notebook GPU-ja, amiket hibásra tervezett. Ezekből borzalmasan sokat eladtak, és garanciálisan eléggé félvállról vették a dolgot. Kvázi ismerve a hibát kijelenthető, hogy ezek a termékek előbb-utóbb megpusztulnak, ami az átlagosnak mondható 3-5%-os hibaarányt kapásból 100%-ra emeli a sorozaton belül. Ez dobja meg nagyon az NV hibaszázalékát. De ha ezeket a bevallottan hibás sorozatokat kiveszed a képből, akkor már az NV hibaszázaléka is közel átlagos.
Abban igazuk van a felhasználóknak, hogy az NV-nek ezeket a hibás chipeket vissza kellett volna hívni, és nem azon dolgozni, hogy a BIOS módosításával kihúzassák velük a garanciát, azután úgysem a felelősségük, amikor tönkremegy a termék. De az NV-nek ez sokkal több pénzbe került volna, mint amennyit eredetileg költöttek erre. Ez innentől kezdve erkölcsi dolog. Valszeg azok akik megszívták többet nem vesznek NV GPU-t, ezt gondolom az NV is számításba vette. -
tombar
senior tag
a csíkszélesség csak egy dolog, az meg egy másik h a fogyasztásigénye majd 2szerese lesz, de még mindig inkább ilyen legyen a verseny, mint olyan, amelyben jövő őszig kell várni h 28 nm-en is legyen ellenfele a 7770nek. am gk110/06/04 tavasszal jön majd elvileg, szóval remélhetőleg a tsmc rosszabb kihozatala ellenére is élvezhetjük az "árversenyt" már ha az a marha megint nem köp bele a nullás lisztbe.
-
KAMELOT
titán
GTX560SE 40nm...HD7770 28nm
Hol itt a verseny? Majd akkor lesz ha nvidia is kiadja a 28nm-es GPU-kat. Addig csak nekünk jó...lejjebb megy az ára. -
Zeratul
addikt
Abu85: a piaci részesedésből kiindulva se indokolt az nV ekkora túl reprezentáltsága a meghibásodás terén, meg azt is figyelembe kell venni hogy hozzá olyan VGAk, notik kerülnek amelyek vagy már nem garanciálisak vagy megtagadták a garanciális javításukat, így ezek nem is szerepelhetnek a nagykerek kimutatásában.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jó ezt értem is, és nincs okom kételkedni benne, de ez így nagyon messze van a reprezentatív mintától. Az meg főleg igaz, hogy az ismerősöd konkrétan szervizesként hatványozottan arra van kényszerítve, hogy hibás termékekből készítsen statisztikát. Az eladásokat már nem látja, hogy az összesített arányból mennyi a hibás. Azt meg tudjuk, hogy az NV a notebook GPU-kat csak nagyon korlátozott szinten cserélte garanciában. Ezek idővel mindenhol bekrepálnak majd, vagyis a bevallottan hibás mobil GeForce-oknál a hibaarány biztosan 100% lesz ez csak idő kérdése. Ezeket viszont nem biztos, hogy megéri belekeverni egy statisztikába, mert ez erősen azt fogja mutatni, amit az ismerősöd mér, holott a nagykertől nem kapok ennyire durva eltérést a garis termékek arányáról. Sőt alig van eltérés.
-
tombar
senior tag
válasz
atti_2010 #148 üzenetére
nekem nem szúrja, inkább az"... óvakodjatok tőlem!" mondat rész az, ami többet sejtet a kelleténél. amúgy szerintem 80%ban az dönt h ki melyik gyártóhoz húz és neki melyek speciális képesség a fontos. no meg az hogy twimtbp vagy amd gaming evolvedes játékkal akar játszani. ezek alapján lassan csak bf3 fps értékeit nézem csak
-
Zeratul
addikt
Maga a kártya nincs rendesen megtervezve, meg a kivitelezésen is eléggé spórolnak gyártók.
MZperX75: nekem máig is a saphirre féle 483-am van természetesen 750 MHzre húzott magórajellel. Saphirrék teljesen új nyákot terveztek, rövidebb a referenciánál, áthelyezték a feszültség szabályzó áramköröket, a hűtést meg egy módosított CPU hűtőre bízták (eléggé hasonlít a LGA 775 gyári hűtőjére
)
-
MZperX75
addikt
A Szervizes barátom mesélte,szinte ugyanezt amit leírsz!
HD4850-512 ref kártyám többször belement 100-105Fokba,Nagyon gyenge hatásfokon dolgozott az az 1 slotos hűtése,ezt a fajta hibát magyarázta a szervizes,javítás jobban rászorította a GPU-t a nyákra(ráfeszítette) És túráztassam csak nyugodtan 100% a ventit(csak hát nagyon hangos) így tényleg jól ment max 76-80Fok,idle 48fok.
De eladtam hibásként,aki megvette örült ,mint majom a farkának,én már nem buzulok vele.Sajna az olcsó kategóriát engedhetem meg magamnak,ez pont hogy látszik a kártyák meghibásodásaiból.
Ezt még követte ,még egy HD4850beszart 1 hét alatt(pedig nem ref hűtős volt) kis ráfizetéssel garba csere, 4870-esre Azután később még egyre (nagyon vigyáztam a hőfokokra,nem is volt velük probléma!)
Szép múlt,de eladtam,ma már diszkrét VGA-t nem veszek és nem használok,hajrá IGP
(a memória tévesztés ott is látszódik néha csíkoz kép ,ergó 1.5V ram feszt 1.65-re emelem a hiba mexünik) -
Zeratul
addikt
válasz
MZperX75 #147 üzenetére
MZperX75: a gpu felválás alapvetően az RoHSnek köszönhető, merev repedésre hajlamos forraszanyag. Első nagyobb szériás jelenség az ATI érintette a hihedt red ring of death jelenséggel a Xbox360-n. MS gariba javította a hibát. Hogy mennyire forraszanyagnak volt köszönhető nem is bizonyítja jobban semmi mint hogy aki fekvő helyzetben használta annak szinte soha nem fordult elő, ellenben az álló helyzetben használt Xboxok tömegesen produkálták. PCben a GPU fejjel lefele lóg, a hűtő súlya is húzza kártyát és valamennyi deformáció elkerülhetetlen. A GPU mikor dolgozik mivel a hő felfele szeretne szállni elég rendesen fűti maga alatt is a nyákot, aki nem hisz, próbálja csak meg a ujját a gpu backpanelre rakni, de legyen felkészülve egy min 1 fokú égésre. GPU maglassulási küszöbe és üzemi hőmérséklete is jelentősen magasabb mint egy CPUé. A VGA gyártók viszont szeretnék a lehető legolcsóbban megúszni a hűtést, főleg a közép és alsó kategóriában.Az olcsó hűtés + erősen melegedő GPU nagyobb hőingadozást okoz ami megágyaz a forrasztás megrepedésének. Ha egy 250-300 dolcsi árkategóriába szánt GPUt leviszünk a 150 dolcsis kategóriába, akkor általában nem azt hűtést fogja kapni ami 300nál kapott. Az 560 eleve nem egy kis fogyasztású GPU, a csonkítás nem fog akkora fogyasztás csökkenést hozni ami kompenzálná a jóval gyengébb hűtést. Nem azt mondom hogy be fog mind sülni, de jelentős lesz forrasztás leválás. Ezeket az olcsóbb VGAt akik veszik nem fognak drága hűtőre költeni, egy rosszul szellőző házban pedig elég jelentős hőingásoknak lesz kitéve.
Mind nV mint ATI vonalon minden VGAmat tuningoltam, egyik se sült be vagy vált el a GPU paneltől, mert hűtésére mindig figyelmet fordítottam. SZVSZ a GPU leválás szempontjából azok akik ésszel tuningolják a VGAt nagyob biztonságban vannak, mert a OC frekvencia általában jóval alacsonyabb GPU hőmérsékletet engedélyez mint a stock kártya üzemi hőmérséklete. pl. Stock üzemel 80-90 fokon, maglassulás 115 fok, OC esetén 80 nál fagy, akkor kénytelen az ember min a 50-60 celsius üzemi tartományt megcélozni. hogy legyen elég biztonsági tartalék.
-
emmm
őstag
Amúgy miért van az, hogy emberek két vga kártya gyártó cégen ennyire hajba tudnak kapni?
A tényeket nézve, ha ár/teljesítmény arányban megfelelő a kártya, akkor miről beszélünk? Az új AMD kártyák túl drágák, hiába jók. Majd kijön a Kepler, és megint lesz verseny.
-
MZperX75
addikt
válasz
Cyberpunk #134 üzenetére
"A lényeg az hogy elromlott, minden gyártónál megesik ezt, kisebb/nagyobb számban."
Na ez a lényeg!
A Funboy dumát kérem mellőzni,mert engem nem érdekel,milyen néven fut az alkatrész a számítógépemben,csak jó legyen és olcsó relatív ehhez képest használható,minden másodlagos.Azt hogy neked van működő 8800GTS-ed tök,jó mert nekem van rossz,ill ami memóból csíkozz,cseréljünk
HD4850-512 gainward beszart csíkoz,HD4850-512XFX beszart csíkoz,(mondjuk jó lóvéért megcsinálták és eladtam,ill kicserélték garba.HD4870-1G működik a mai napig 2 is volt belőle. eladtam!
Sem, az AMD sem pedig az NVidia hibája,itt ez a lényeg!
"és ti szépen elkönyvelitek szarnak az nV-t pár darab elhullott kártya miatt. Csak gratulálni tudok ehhez."
Én? én biztos nem ,kik azok a Ti?
Én magam nevében írok!(példát kérek ,hol írtam ilyet!)Nem könyvelek el semmit,senkit és semmilyen céget nem támadok,csak azt tudnám,hogy ki mondta ,hogy "védő ügyvéd légy,egy nem létező perbe" ???
Eddig sok jó hozzászólásod volt,remélem lesz is ,ne most "ba*d" el!
OFF -
tombar
senior tag
válasz
atti_2010 #142 üzenetére
ugyan fejtsd már ki légyszíves.
figyelj, úgy is vissza lehet ám vágni, h nem írsz mandinerből. "érzelmi úton veszek", keverem a szezont a fazonnal meg az üzleti évet a naptári évvel, nem ritkán tárgyi tévedések. gondolom érzed h fenntartással kezelem/jük a dolgokat. no persze én is sok mindenben tévedek meg széles intervallumban nincs elegendő információm/tudásom. -
-
Zeratul
addikt
Cimborámnál a szervizben ilyen arányban fordul elő javítás nV panel elválás miatt, ebbe persze az nV IGPk is beleértendőek nem csak a VGA-k. IGP leválás főleg notikban jelentkezik ami kb 50% ban javítható. Passzív nV szinte mind megfő, a ATI meghibásodások zöme is a passzív kártyákon jelentkezik.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
MZperX75 #131 üzenetére
A lényeg az hogy elromlott, minden gyártónál megesik ezt, kisebb/nagyobb számban.
Nekem is volt G80 (8800GTS) ami köszöni szépen még mindig jól érzi magát.
Nekem csak a hülye fan dumával van bajom itt, mintha az ATI kártya nem mehetne önkre, és ti szépen elkönyvelitek szarnak az nV-t pár darab elhullott kártya miatt. Csak gratulálni tudok ehhez.
Én is fanboy vagyok de azért nem állítok sületlenségeket. -
válasz
atti_2010 #117 üzenetére
ezt most komolyan is gondolod? szerinted azért ad ki egy cég egy új terméket nem kevés pénz- és energiabefektetéssel, hogy mosakodjanak? nem azért, hogy elvegyék a vásárlókat a konkurenciától? think again. ha valaki, akkor az nVidia pont tudja, hogy mibe érdemes pénzt ölni, és mibe nem. erről híresek / hírhedtek.
amúgy (sokadszor is) meg kell jegyezzem, hogy attól, hogy valami technológiailag és / vagy innovációban megkérdőjelezhető / sz** / etc., attól még lehet egy teljesen értelmes termék fogyasztói szemszögből. nem mondom, hogy ez a re-re-re-badged 560-as az lesz, de itt sokan elvi síkon elássák, anélkül, hogy látnának ár/értéket.
-
Viktor77
titán
Szóval mostantól senki ne vegyen nV-t, mert haverodnál behalt egy kártya.
Nem semmi hozzáállás. Ha mindenki így cselekedne, akkor ma nem lenne miről beszélni, ugyanis senkinek nem lenne hardvere, mert olyan cég nem létezik, akinek még ne ment volna tönkre valamilyen cucca.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Cyberpunk #120 üzenetére
Semmi bajom sincs a fannboysággal csak neked, nekem a zöldekkel volt bajom hogy mosdassák a szerecsent, de még szerencse hogy te véletlenül véded az Nvidiát állandóan és nem vagy fanboy.
#122) Cyberpunk Néz be a videokártyás topikba, úgy hullanak a G 8xxx VGA-k mint a legyek.
-
Zeratul
addikt
válasz
Viktor77 #119 üzenetére
Platformosodás korában elég cumi dolog mixelni a vasakat. Imádom mikor i3 mellé beraknak egy olyan nVt ami kb az IGPvel egyenértékű. Persze a IGP nem tudja lekapcsolni hagy zabálja az is a telepet.
Műszerész mester barátomhoz hoztak egy 5xx nVt gyógyulni mert szokás szerint leforrasztotta magát a nyákról a GPU, reball, folyatószer, rámelegít, megy 3-4 napot és újfent elvált, kártya kuka. Heat spreader miatt nem tudta annyira rámelegíteni a hőlevegős forrasztó állomással hogy tökéletesen megfogja. Jó ez a nV, vegyétek csak.
-
Viktor77
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #114 üzenetére
Annyira háhá van, hogy ha nem lép erre az nV valamit, akkor az agyonistenített AMD az egekben fogja tartani ezeknek a kártyáknak az árát, konkurencia hiányában.
Tényleg háhá.
MOD: Sorry, nekem nem így jött le. Akkor félreértettelek.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Úgylátom ebből megint az lett, hogy jöttek az NV-sek verni a rappot, hogy márpeig csakazértis na. Pedig úgysem. És háhá van.
Szerk:A háhá-t nem arra értettem. Az versenyhiányról és a többiről egy másik topikban nyilatkoztam. Ez most arra szólt, hogy visszaolvastam az egész topikot, és olyan érveket és kijelenteéseket támadnak meg légből kapott dolgokkal a fanok, hogy egyszerűen nevetnem kell.
-
selejtes tákolmány :/ ez a kétféle sebességen működő ram pedig a marketing(?) legalja... 1 giga, napersze. johogy nem raknak rá 16 giga 1gb/s sebességgel elérhető "szegmenst" ...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Brutális eb #108 üzenetére
Ők profitot mi az értlmesebbek meg versenyt szeretnénk.
Viszont nem régiségkereskedők vagyunk,azzal menjenek az ószereshez.
-
-
Hát ez elég szánalmas próbálkozás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én honnan tudjam, hogy kinek mire van igénye? Nekem ezt nem kell felmérni. Le van írva, hogy ez meg az van, és kész. Ha kell, akkor kell, ha nem akkor ignoráld. Ettől még nem lesz igaz, hogy a GF114 technikailag fejlettebb egy Cape Verdénél. Senki sem várja el tőle, mert egy évvel öregebb technológia ...
-
kapeti07
senior tag
Inkább adják olcsóbban a sima 560-at "butítás" nélkül.
-
Egon
nagyúr
Hiába próbálod sugallni a cikkben (is), ezekre a fícsörökre (a nagy részükre) az átlagos júzerek 101%-ának semmi szüksége. 6 monitor kezelése, anyám...
Pontosan tudod azt is, hogy mire elterjed a DX11.1, addigra a most megjelent AMD-s vasak karcsúak lesznek az aktuális játékok futtatására, ergo azt az "előnyt" is el lehet felejteni.
Amúgy meg tipikus hozzászólások születtek: már megint nincs sapka az nV-n. Ha nem fejlesztenek, az a baj, ha meg igen (lásd 4 magos Tegra3), akkor meg az: "kijafrancnakkell4magegymobilba'...". Hát igen...Ez egy teljesen átlagos hír, semmi extra. Abszolút logikus lépés az nV oldaláról, ami ráadásul generálhat áresést a konkurencia oldaláról, ergo kb. mindenkinek jó. Jellemző, hogy ebből is flém kerekedik, még jellemzőbb, hogy szítva is vagyon. Hiába, gondolom számít a hozzászólások száma valahol, valakinek...
-
MongolZ
addikt
válasz
djculture #95 üzenetére
Tudod mit, vedd meg te az 560 SE-t és szívjad a fogad 2-3 év múlva, hogy ezt sem tudja, azt sem tudja. Vagy mondok jobbat, vegyél MOST egy GeF6xxx-et. Vagy Radeon Xxxxx-et.
Ezeknek a szolgáltatásoknak ha csak egy kis része is el fog terjedni (és úgyis el fog terjedni, egy idővel minden extra szolgáltatás elvárt szolgáltatás lesz), már a sunyiba dobhatod a kártyádat. -
DRB
senior tag
Ebben a kártyában(meg sok másikban is) akkor lenne okosság, szerintem, ha az nVidia meghagyná az usereknek azt a lehetőséget, hogy mondjuk egy BIOS mod-dal visszalehetne kapcsolni a letiltott egységeket. Ez a kis "feature" nagyjából mondjuk egy hónap múlva derülne ki, és 10 kártyából úgy 3-4-nél lehetne megcsinálni. Az nV eladja a hibás gpu-kat(is), és az userek egy része is jól járna. Meg biztos lennének pretested kártyák, mint ahogy pl. a Phenom II X2/3 prociknál, kis felárért biztosan visszakacsolhatót kapna aki ilyet akart. Persze ettől még egy jó árazás is kell ennek a kártyának. Mondjuk nV-től ilyet "feature-t" várni kissé meseszerű, de kitudja még az is meglehet, hogy így lesz.
Egyébként volt már régebben ilyesmi okosság az az nVidiától?Én nem emlékszem, de ettől még lehetett.
-
djculture
félisten
Az a baj ez mind nagyon szépen hangzik de egy kezem se kell hozzá hogy megszámoljam hogy mi és ki használja ezeket. De ezt tudod te is, szerintem egy 3-4 évvel vannak elmaradva az alkalmazások/szoftverek a hardverek fejlődéséhez képest minimum.
Na ezt szokásosan kihasználja az nvidia. Régen is ezt csinálta mikor dx8 as érában kihozta a gf4mx440-et, azután némi ugrás az időben és kihozta a dx9 es érában a papíron dx9 es geforce fx sorozatot. Ez ennél a cégnél alap... Amit te írsz kb 3 év múlva lesz elterjedve annyira hogy ne csak béta meg demók meg összefércelt programokba lehessen használni. De jó esetben mint mindig addigra túl is lépnek ezen, mint ahogy a dx10.1 es újítások egy részén túlléptek. -
jozsef m.
tag
NVIDIA Kepler Yields Lower Than Expected.
Ha esetleg erre gondolsz, akkor ez nem éppen örömhír.
-
Srodney
senior tag
jólenne egy bővített megateszt hogy újjabban tisztába legyünk az erőviszonyokkal is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Köszönöm. Tehát szerinted egy 2011 januárjában megjelent GF114-nek, mely nem támogatja a DX11.1-et, nincs hardveres enkódolója, nem tud hat kijelzőt kezelni független hangfolyammal, nincs 4K video supportja és nincs hardveres megvalósítása a virtuális textúrázásra (csak, hogy a leglényegesebb különbségeket említsem) ... szolgáltatás és tudás tekintetében esélyes egy új generációs cGPU ellen?
Elfogadok sok egyéni álláspontot, de a száraz tények ellen nem lehet mit tenni. -
fatallerror
addikt
válasz
atti_2010 #86 üzenetére
ez a márkabuziság olyan hülyeség, azt kell venni amelyik éppen jobb...
jobban kampányolsz az amd mellett minden hírnél mint 1 amd alkalmazott... sosem értem mért akarod ráerőltetni a véleményed másra, vagy addig csinálod míg nem lesz minden pc-ben legalább 1 amd hardver? xDDDDDDDDDDD
nem vitatkozni akarok nem kell reagálnod erre a hsz-re :] főleg mert van amd hardver a gépemben
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Löncsi
őstag
Egy jó tanács, ne kezdj vitába semmilyen AMD-s cikkben mert csak hsz-törlés és bannolás lesz a vége (függetlenül, hogy igazad van-e vagy sem).
Már a cikk fogalmazása is flém keltő, emellett az AMD fanok elvakultsága csak rátesz egy lapáttal.
Amit tudok javasolni, hogy látogasd inkább az Ip*n nevezetű oldalt, egyrészt frisebb sok esetben (most is van új nV-s hír), másrészt mentes az AMD-s flémkeltéstől valamelyest.
-
-
tombar
senior tag
válasz
atti_2010 #79 üzenetére
szövegértés rulezzzzzzzzzzz
mobilkepler még csak véletlen sem volt összehasonlítva a desktop dgpukkal, pusztán gazdasági szinten volt megemlítve. amúgy felettébb érdekes, ahogy, vagyis inkább amire reagáltál. cirka 80 hsz közül legalább 60 hszban rinyálnak h már megint mekkora átb*szás az egész és hogy így úgy szar úgy ahogy van. az össze inteles nvidiás hírnél és tesztnél mindig csak azt kell olvasni h az amd userek arról ugatnak egész végig h milyen szar a másik konkurens vállalat. nem az a gond h kiállnak az általuk választott cég mellett, hanem az h agyatlanul szapulnak összevissza. más kérdés h sokszor jogosan. persze ha valaki meg a hőn szeretett amd-t veszi a szájára, az már rögtön egy világi troll... -
M^xx
aktív tag
Egyre jobban lemarad az nv, remélem csinálnak magukkal valamit, nem lesz elég a régi architecturát kiaknázni. Az ati ellen félek így az árverseny is eltűnik, hiába lesz hasonló árban kártya ha fogyasztásban/tudásban elmarad.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Turbolada II #81 üzenetére
Nem hiszem hogy bírni fogja de legfeljebb átnevezik 6000W-ra.
-
DemonDani
addikt
Radeon HD 7770 GHz Editon
ez állandó jelleggel így lesz kiirva?
-
tombar
senior tag
28 nm vs 40 nm és a fogyasztáson vagytok fennakadva... bitch please.
másrészről meg nem látom okát a sietségnek. 50 alatt van rendes 560 nonti pont annyival többért, amennyivel jobb is. 2-3 kval kellene olcsóbban adni és máris volt nincs fogyasztáskülönbség, tudniillik nem napi 24/7ben jár full loadon a kicsike. egyébként ez az egész attól függ h mikor jön ki a kepler és milyen az árazása. ha mobil fronton szakítanak, márpedig az elég erős rábeszélőképességük miatt komoly bevétellel számolhatnak, ergo dgpu fronton édesmindegy h mit ajánlanak lévén h valszeg kepler nem lesz komoly visszalépés a fermihez képest. -
T_Stark
őstag
1GB, 192 bit... megint egy GTX550Ti féle nvidia gány edisön...
Ezek csak vergődnek az AMD ellen, nem versenyeznek. -
MZperX75
addikt
Ja! Csak az ársávban lehet ellenfél,aztán semmi másban.
Az egyik 19 a másik 1 híján húsz teljesítményben,fogyasztásban ,NV 1híján 40,a másik meg 19.
Egy tapasztalatlan 19.éves és egy tapasztalt kissé fiatalos 40.között mi a különbség?
A 19-évesnek még egy séta elég egy suzuki-val elegendő a kábitásra,a 40-es többet fogyaszt,de legalább tapasztaltabb,kicsit fel van varrva ,de legalább húzza a száját a susukira,és nem fogazz -
Apika
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #69 üzenetére
Én a kártyára gondoltam, nem az alaplapra. Az előbbi esetében a sebesség miatt említettem...
-
Simon02
tag
Nem értem miért gyenge próbálkozás
Valószínűleg elveri a 7770-et, ez volt a cél, cserébe magasabb fogyasztással (csíkszélesség különbséggel nem lehet mit kezdeni), de mindenképp ellenfelet állít oda. Az már egy másik kérdés, hogy akkor már inkább egy olcsóbb 6870 éri meg..
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #64 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk. Illetve szerintem csatlakoznának még páran.
Ha, mindenki, aki szeretne árversenyt, harcot a vásárlók kegyeiért -bankóiért-, mind árban, mind teljesítményben remek portékákkal, egyszerre, egy megnevezett dátumon, keresztbe tenné az ujjait, annak talán csak lenne valami emócionálisan okkult hatása...
Ha, más nem, idővel ínhüvelygyulladás, azzal meg úgyse lehet gépezni, nem kell jobb vga, erősebb proci stb., ergo így is jól jöttünk ki.. -
kinsy2
csendes tag
Csak nekem van olyan érzésem, hogy az NV már le*arja a VGA piacot és gőzerővel tolul mobil irányba?
Mondjuk a Notebook VGA fiaskó óta kerülöm őket, mint ördög a szenteltvizet...
-
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror #7 üzenetére
+1
Látszik, hogy a gyártók is egyre kevésbé veszik komolyan - leszámítva a professzionális piacot... -
Zavarónak, zavaró.. de nézd csak meg az N-vídiát...
mod: nah, tombar megelőzött
Ł-IceRocK-Ł: Tartok tőle, hogy nem jövünk mi (vásárlók) ebből ki jól... Annyi lesz, hogy 2-3 ezres árbeli, pár százaléknyi teljesítménybeli különbséggel lesznek sorban az -indokolatlanul drága (átnevezett/tervezett)- kártyák...
-
nihill
őstag
Teljesen felesleges erőlködnie az Nvidia-nak, amikor az AMD-nél házon belül 2 kártya is elveri ár/teljesítményben a 7770-et ugyan abban az ársávban.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ez nekik válasz? inkább röhej. De ha kedvez az áraknak akkor már megérte. (nekünk)
-
-
Z10N
veterán
-
gyiku
nagyúr
NVIDIA: gyors átnevezés a Radeon HD 7770-re?
-
MZperX75
addikt
-
-
Watchdog
aktív tag
... bizonyára lesznek gyári OC verziók is, haccójjon...
-
Apika
addikt
Kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle?
-
Az Se videókarik-ról valamiért nekem a 64bites memória jut eszembe. Azaz az olyan kártyák ahol nem a GPU-t nyirbálják (csak órajelet csökkentenek) hanem a memória sávszélt felezik le.
Ennél a kártyánál elég érdekesen oldották meg a sávszélcsökkentést.
Akkor ez most 192 biten ér el 768mb ramot és 64 biten a maradék 256-ot?192bites mint a voodoo2-esem
-
XtremLor
őstag
valamivel elő kellet már állni sem sok hírt lehetett mostanában hallani a másik fél felől
ez a herélt gtx560 mehet a ringbe 40-45 árával -
Sondi1986
addikt
válasz
dangerzone #38 üzenetére
-
dangerzone
addikt
válasz
Mooka-Miki #22 üzenetére
Inkáb Shit Edition...
-
tombar
senior tag
gtx 460 gyártását leállították? mert az simán mehetne.
másik kérdésem az lenne, h miként is kell érteni ezt a semmi esélyt? ez "homeuser" szemszögből mit jelent? most nem pl a dx 11.1re gondolok, meg ilyen olyan transzkódolásokra, hanem beteszem oszt játszok stílusra. -
-
Attix82
addikt
Már megint csak a kapkodás
....nem lesz ennek jó vége, AMD pariban van nagyon, de az NV csak szenved.
-
banhammer
veterán
Beindult az átnevező gőzgép.
Nem elég, hogy a piacon kinn van a kicsit jobban megbolondított 560-as kártya amiről ember legyen a talpán aki megállapítja elsőre, hogy ez az új 560-as kiadás.
Most meg jönnek a nevekkel bűvészkedő típusok. -
Retekegér
MODERÁTOR
GTX 550 mellett mi értelme ennek? A Keplerrel kéne haladni inkább...
-
Klemice
senior tag
És akkor ez most hova illeszthető be az nvidia erősségi rangsorba?
-
Turbolada II
őstag
Az AMD válasza ez lesz: HD7730SELELE DDR1 256Mb Low-profile Single-slot Edition.
-
Zso2
őstag
Látoma hírt nem olvastad, nem a fogyasztással akar versengeni(abban nem tud most) ,hanem árban és teljesítményben lesz jobb.. valamit valamiért... Én pl inkábbmegveszek egy erősebb vga-t mint ahogy a hír szerint olcsóbban, ami többet fogyaszt akár, engem valahogy sosem a fogyasztás érdekelt ,hanem a teljesítmény és az árcédula.(játékos vagyok)
-
Mooka-Miki
senior tag
Az SE az a Slow Edition?
-
ghost22
csendes tag
Miért nem inkább a sima gtx560 árát viszik lejjebb ?
-
Recon666
Közösségépítő
Szóval olyan 6850 körüli lesz teljesítményben.
ghost22: Azért mert az a 6870-el van egy súlycsoportban, nem a 7770-el.
-
atti_2010
nagyúr
Ezzel a VGA-val úgy kb 2 évre vannak lemaradva az AMD-től, megint csak tűzet próbálnak oltani a zöldek, gondolom így hatalmas árversenyre kell számítani, AMD most javította ki a 78xx széria árát úgy +50$-al.
-
MZperX75
addikt
válasz
Plazmacucci #15 üzenetére
77W@150W Nagy verseny lesz itt kérem!
560SE? miért nem inkább 745TI
úgy is szeretik a tik a meggyet.
-
clippy
tag
Ez a tipikus kapkodás, ahogy látom az nvidia kicsit ült a babérjain.. most elővesz egy régi "erős" kártyát azt kezdi butítgatni, mert új fejlesztéssel nem tud előrukkolni.. képletesen szólva elővesz egy 580-590-es kártyát, ollóval félbevágja oszt majd csak jó lesz a másik ellenében..
-
csak kétszer fogyaszt többet mint a 7770?
-
-
miresz
veterán
Kritikán aluli.Elég gyenge próbálkozás. Ez a kártya "csonkítás" mindig is a szíven csücske volt,mindkét oldalról.Ezzel félek,hogy nem lesz árverseny....
-
Tombi
őstag
Senkinek SE ajánlott ez az SE verzió!
-
rankesz
veterán
Az árverseny jó, a termék elég gáz, szerintem.
-
MongolZ
addikt
Ezektől az SE verzióktól már kiráz a hideg...
-
atti_2010
nagyúr
Na most kezdődik a közép közép kategória átnevezgetése amire az AMD lehet ugyanígy fog válaszolni, jövőre meg az Nvidia kezdheti a magasabb szintű átnevezgetést is, kíváncsi vagyok mikorra érik el a csúcskártyákat.
-
fatallerror
addikt
kezd szánalmas lenni a vga piac
47 ezerért 6870et választanék am
-
kpal
nagyúr
árverseny, hajrá !
-
Sondi1986
addikt
Ezt találta ki az nvidia 7770 ellen? Elég gyenge próbálkozás!
-
tome.jr
addikt
Remélem a GTX 560 SE nem olyan elcseszett árazással jön mint a 7770, ami jelenleg gyengébb mint a 6850, cserébe viszont drágább.
-
mghltm
addikt
ez a negyedik, ha jol szamolom: se, sima, ti, 448
-
fondorlatos
aktív tag
Csonkított kártyák egyre-másra. Wow.
-
Taragas
aktív tag
Csak legyen egy kis árverseny...
Ha lesz, akkor az nekünk csak jót fog tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest