Új hozzászólás Aktív témák
-
tyaty1
tag
Ez ugyanaz, mint a DDR3-as GT720.
Mindenesetre jó tudni az Nvidia felhagyott azzal, hogy az 5 éves GF108 aló új VGA-jat adjon ki.
-
Elsősorban ez nem azoknak készül akik értenek hozzá, hanem akik úgy mennek be a pécé boltba , hogy "szeretnék venni egy, 1 gigabájtos videókártyát". Sok ilyen vásárló van. Meg persze szokásos htpc stb..
-
válasz
szinesz.bob #43 üzenetére
+1, szerintem is!
Amúgy én először azt hittem, hogy notebookokba szánják, biztosan azért, mert megláttam hogy IGP. De amikor megláttam a képet akkor rájöttem, hogy ez aligha férne be egy notebookba.
A másik kérdés az az, hogy ki -e tudná használni a régi processzor a kártya erejét. Nekem az első gépemben anno egy 2,4-es egymagos Intel Celeron dolgozott, vettem bele egy Radeon HD 4650-est(az alaplap csak az AGP-t támogatta), hogy tudjak Cod4-et játszani. Hiába, a játék akadozott, a processzor nem tudta kihasználni a grafikus kártyában levő potenciált. -
kiliman
tag
Hogyha tudja azt a teljesítményt akkor nem rossz, viszont ettől függetlenül ennek a kategóriának teljesen el kellene tűnnie(gt 710). Kb az 5100/5200-as teljesítményű IGP kellene i3-tól az alsóbb szegmenstől, és az IGP kiszolgálhatná a GPU piacot a kőpmezőny aljáig.
Nekem egy Iris-es MBP-m van és szoktam rajta diablozni/régebben wow és teljesen meg voltam vele elégedve, Full HD ban olyan custom beállításokkal, hogy még szép a játék volt 40 fps, raiden kellett low-ra tenni de a full HD maradt és a legnagyobb fight alatt is maradt 30 fps. Tudom nem egy gamer gép de egyetem mellé nemrossz, és olvasni is kellemes rajta. -
mcs
veterán
válasz
szinesz.bob #43 üzenetére
Majd meg fog téveszteni sokakat a 710 elnevezés, és emiatt meg is veszik egy használt 210 vagy 610 helyett.
-
szinesz.bob
senior tag
Szerintem aki ezen akar spórolni, "vagy csak képet adjon"az használt kártyát vesz pár ezerért.
-
mcs
veterán
Ezt a 64 bites ddr3 és a Kepler architektúra teszi totálisan versenyképtelenné.
Ha ddr5 lenne Maxwell alapon, akkor azt mondanám, hogy hasznos. -
pengwin
addikt
Semennyivel, sacc/kb. ugyanazt tudhatja nyers erőben.
Talán a dedikált memória miatt akkor lehet előnye a 710-nek, ha a CPU és a VGA egyszerre van terhelve, bár ebben se vagyok biztos.
De az összehasonlítás teljesen felesleges, mert:
1. Iris Graphics mellé/helyére nem fog ilyen kerülni
2. Az Iris tipikusan notebookokban és Mac-ekben szokott feltűnni
3. Egy 5100/5200-at tartalmazó asztali CPU-ban (van egyáltalán ilyen) szerintem már az eDRAM kb. annyiba kerülhet, mint ez a GeForce.
Ez tényleg régi konfigokba való, vagy tartaléknak, vagy IGP nélküli CPU mellé, vagy jól jöhet ha szükség van a plusz VGA kimenetekre.
Már a PCIe 2.0 is mutatja, hogy hova szánják ezt.
Szerintem ugyanez Maxwell 2-vel meg esetleg GDDR5-tel nagyon is nyerő lenne mondjuk HTPC-be. -
exedoc
senior tag
Van az a szegmens ahová ez jó, de ez tényleg nagyon az alja. Ahova nem kell erő ott jó lehet.
-
kiliman
tag
Ennél mennyivel erősebb egy Intel HD 5100/5200, ha erősebb persze?
-
Chaser
legenda
válasz
juliabrilke #31 üzenetére
Kémfotó?
lowend vga, ezzel max annyit kell tenni hogy kidobják a partnereknek.
-
Z_A_P
addikt
$10-ert okes.
-
törölt tag
Jól látom, hogy a borda 2 slot helyet foglal?
-
twollah1976
őstag
Nesze semmi, fogd meg jól!
Anno volt GeForce 7200 GS-em és komolyan mondom hamarabb rajzoltam volna ki a Vista képét a monitorra, mint a VGA.
Játszani lehett vele... ....passziánszt.
-
Lacok
őstag
?
-
Deer76
aktív tag
Édesanyám gépébe (AM2 - AMD Athlon X2 5600+) vettem egy nVidia GT210-est (1GB) passzív hűtéssel, mivel nincs IGP és az előző videókártya tönkrement. Mivel gyorsan kellett egy, így a legolcsóbbat vettem újonnan. De ennek a képességei sincsenek kihasználva, hiszen főleg 2D alkalmazások mennek.
Csak azért írtam, hogy vannak területek, ahova kell, nem minden processzor APU vagy IGP-s. -
Az már most látszik, hogy a 210-ért verekedni kezdtek a piaci szereplők, így hogy tudják kifutó széria. Erre is lesz kereslet,csak idő még az SI partnerek listázzák szertifikációkkal együtt.
-
Chaser
legenda
Nindzsa módjára érkezett meg GeForce GT 710
Egy "a" névelő is érkezhetett volna vele
szerk: Információink szerint a GeForce GT 710-ra -re?Egyébként mitől ninja? Mert fekete rajta a borda?
-
szinesz.bob
senior tag
Mint 1 falat kenyér annyira kellett ez!
-
Sinesol
veterán
Pl. Sandy/Ivy bridge igp-k.
Sok ismerősöm csak munkára használja a gépet ezért nincs dVGa, emiattt sokszor még egy videólejatszas sem úgy működik ahogy az ember elvárná. Ezeknél a kártyáknál kb senkit sem érdekel az erő, a technikai tudás a lényeg.Lehet itt beszélni arról, hogy az uj igp- már sokat tudnak, de legtöbb helyen elég régi konfigok vannak.
Egyáltalán miért cserélné le Mari néni az otthoni feladatokra bőven overkill Sandy Celeronos rendszert, amikor egy ilyen kártya kb minden gondot megold? -
törölt tag
6-8 giga DDR3-al pedig lenne piaca
-
GémerPistáknak 2Gb Value Editiont! OC-vel...
Sokkol neha a piac....Intel HD, IRIS es tarsai tobbet tudnak szinte...
-
deicide
veterán
-
Béééla
őstag
Melyik IGP és milyen igény az, amit EZ ki tud váltani/ki tud szolgálni?
-
deicide
veterán
Azért érdekes, mert meg fog szűnni az N210, 610 sem lesz, így a szub $40 kategóriában nem maradna versenyzője az nVidiának. Párhuzamosan az 5450 is el fog tűnni a másik oldalon, de ott ott van az R5 230 pont ugyanazokon az árakon, mint a 710 lesz. Véletlenek nincsenek.
Hogy ki veszi? Ahogy lejjebb egy kolléga mondta, akinek kell plusz videokimenet és régi lapja van. Illetve kormányzati körökben még nincs meg a fejekben, hogy párezer forint plusz-ért olyan lappal is tud gépet konfigurálni, amelyiken van DSUB/DVI és HDMI is. Helyette veszik a teljesen felesleges dVGA-t. De az ég tartsa meg jó szokásukat, mert éves szinten is többezres tételben lehet ezeket eladni.
-
snecy20
nagyúr
Amúgy ezzel vajon már szaggatna 4k-ban a Windows desktop?
-
Ivy.4.Ever
őstag
Kérdezem én mivel jobb ez mint a gt210 azonkívül hogy tudja a 4k-t?
A komolyabb shader filmvideó feldolgozást ez se bírhatja. -
Sinesol
veterán
Bőven van ennek létjogosultsága.
Régebbi gépekbe videolejátszáshoz, weblapok, progik hardveres gyorsításához ennyi éppen elég, ráadásul még passzív is.palacsa: Kevsebbet fogyaszt, videós képességekben szerintem fejlettebb a 4k-n kívül is, dx11/12-es gyorsitást tud progikhoz, wddm 2.0 kompatibilis, tehát win10 feature-öket is ki tudja használni, stb.
-
szerintem ilyet olyan vesz, akinek kell még vga kimenet. más hasznát nem látom.
-
E770
aktív tag
memóriát bele még még még - ne sajnáljuk a cuccot
-
scope2007
addikt
érdekes cucc
-
cskamacska
addikt
Aki ilyet vesz annak szerintem mindegy.
Amúgy érkezhetne akkor már PCI csatolóval is.
PCI-os GT610 (ZT-60606-10L) forgalmazása épp most szűnt meg.
-
törölt tag
Cikk alapján ez lesz az "a kétségbe esett lépés", aminek alá kell támasztania az előzményben leírtakat/tárgyaltakat.
Már vártam.
-
Fiery
veterán
Ez miert is nindzsa vagy miert is erdekes? Miben mas ez a cucc mint a GeForce GT 630?
NVIDIA GeForce GT 630 Rev. 2 PCIe x8
Azon kivul persze, hogy me'g a 384 shadert sem kapja meg...
-
bacsis
Közösségépítő
nem is olzan xar ez, szerintem a GT430-nál tuti gyorsabb
Viszont nem értem a címet.. miért Nindzsa módjára érkezik? -
Televan74
nagyúr
Tényleg nindzsa,csendes mert passzív, halálosan lassú.Jó tudom nem játékokra szánt kártya,de akkor is. 2016 -ra sok fölös chip maradhatott,amit még a váltás előtt ki akarnak szórni.
-
Dyingsoul
veterán
Azt hiszem a VGA-ra is gáz, ha azt mondja valaki "De kis cuki!"....
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Én ennek nem látom értelmét...
-
Mans20
addikt
Jobb lenne már ha a low kategória is maxwell lenne az átnevezések helyett.
-
snecy20
nagyúr
Még ha belépőszintű cucc, nem vékonyka nagyon így 2016-ban az a 64bit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA új, belépőszintű megoldása az IGP-ket akarja kiváltani.
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest