Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
A K20D-ben megvan ez a funkció és gondolom az új K7-ben is, annyival megfejelve, hogy ott jobb a kijelző felbontása.
Állíthatod egyrészt az egész lcd fényerejét, valamint a színtéren belül eltolhatod a kijelző színeit a WB- finomhangoláshoz hasonlóan egy koordinátarendszerben.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
KTTech
veterán
A hátsó kijelzők soha nem voltak alkalmasak az elkészült képek helyességének megállapítására... arra a célra egyedül a hisztogram ad tűrhető választ (de nem tökéleteset, mivel RAW esetén fals információt ad vissza).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Ijk
nagyúr
Igen azt én is észrevettem, hogy egy kontrasztosabb felület fehér, ne adj Isten tükröződő része teljesen meg tudja bolondítani a TTL vezérlést, de még a váz fénymérőjét is. Legbiztosabb még a vázat is manualra tekerni ilyen esetben, és valami semleges felületre mérni spottal a fényt.
Amúgy ilyenkor jön ki még egy hiba a d50-en. Ami az lcd-n szépen kiexponáltnak tűnik, valójában már akár 2/3-addal is túl van lőve.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Láttam már ilyen vázvaku elé rakható szűrőt is, ami csak az infrát engedi át. D80-ra már semmiképpen nem váltanék, legalábbis a cls miatt nem.
Délután játszadoztam vele, kint napsütésben 10m-ről kb 60°-os szögben sikerült még elsütni az sb-600-at. Beltérben is eddig tökéletesen működött. Egy gondom van vele, hogy mindkét vaku alulexponáltan lő, pedig külön-külön viszonylag jól eltalálják. Persze felpumpáltam a FÉ-keket, így kompenzáltam utólag.
Viszont nem tudom eldönteni, hogy manuális, vagy TTL a jobb. TTL ugye elsőre kényelmesnek tűnik, de azért így több vakuval még nem sikerült sokszor eltalálnia az automatikának. Ilyenkor jön, hogy az ember végigklimpírozik a fényérték beállításokon. Viszont ennyi erővel manuálisan is be lehet lőni, igaz hosszadalmasabb játék, de a végén konstans világítást kapok (nem lövi össze vissza a fényerőt), ill. talán egy idő után gyakorlatból sikerül megközelítőleg eltalálni a beállítást.
Szóval sokat kell még vele játszadozni, olyan mint amikor kézbe vettem a d50-et, csak többek között pl. a mélységélességgel nem tudtam bánni. Hosszú út lesz ez, érzem.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Persze szívesen upgradelnék, ha lenne miből
Lássuk csak... D90 váz mennyibe is kerül? ~240k. D50 mennyiért eladható? ~40-50k. Tehát 200k-ért kapok + vezérlőket (ami tényleg jól jön), d50 után álom méretű keresőt, jobb fókuszrendszert, nagyobb lcd-t, cls master vázvakut, és ugye a jóval fejlettebb érzékelővel jobb (kevesebb) zajt, ill. valamivel jobb dinamikát, és a piros csatornám sem folyik néha túl. Ez mind nagyon szép, de a végeredmény nem lesz szignifikánsan jobb, legalábbis annyival nem, hogy 200k-t kifizessek.
A váz, hogy tudja a CLS-t nagyon jó, de nem szeretem a szemből érkező fényt, tehát fényforrásként kizárva. És pénzt tekintve is jobban járok mégegy vakuvalEgyébként nem bíztam a véletlenre, rendeltem filléres rádiós kioldót. Hétvégén talán ki is tudom próbálni, hogy szuperál. Ha beválik, később még megpróbálok sb-28-at szerválni.
Egyébként a legnagyobb átok nekem a D50-en az min. iso200. Ha az ember verőfényes napsütésben nem akar végtelenségig rekeszelni, főleg ha vakut is használ (akkor ugye az 1/500-as záridő miatt), akkor meg van vele verve.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest