Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• osztraksajt

őstag

válasz CPT.Pirk #46 üzenetére

Én érezhető minőségveszteséget nem láttam Dsub/hdmi esetén 720nál, de ez nagyban függ TV-től/kábeltől/netbooktól is, ebben igazad van.

Mindenkinek van igaza, belátom, hogy rengeteg embernek lenne megoldás egy FullHD képes netbook, én is szurkolok a mielőbbi előrelépés érdekében!

Ha ez meglesz akkor már látom, hogy a proci lesz kevés a játékokhoz, stb. de ettől megy előre a világ, hogy az embernek semmi nem elég.

Mindenkinek minél hamarabbi HD-t kívánok! :C

• osztraksajt

őstag

válasz stevve #45 üzenetére

Természetesen a konkrét termék nagyon jó, örülök a tendeciának, ki fog az alakulni. Csak arra akarok célozni, hogy ésszerű kompromisszumokkal elérhető egy ilyen gép funkcionalitása is, akár most Mo.-on is, hátha valakinek ötletet adok vele.

Egyenlőre úgy néz ki, hogy a HD 2-3 évben nem fog változni, elég nagy lépés volt a DVD-ről, most jön a profitrealizálás kb 3-5 évig. Még prototipus szintjén létenek nagyobb kijelzők, inkább most szerintem a kijelzőtechnológiára feküdtek rá, emberi szem felbontásából adódóan nagyobb felbontást csinálni felesleges. Persze ha a képméret nő...

Félreértés ne essék nem irigylem én a sávszélt senkitől, én ugyan koromnál fogva kimaradtam ennek örömeiből (akkor még iternet se nagyon volt mikor én tanúltam), csak arra akartam célozni, hogy nem minden esetben fenntartható mindenhol amit most sokan alapnak tekintenek a hozzászólások alapján. Nekem sincs nagy netem 4/0,25, de természetesen én is "etetem" a lejátszót valamivel...

A hd képesség fantasztikumát nem vitatom, nekem is van hozzá berendezésem. Meg persze 6 hangfal TrueHD erősítő ami ugyanúgy hozzátartozik a HD-hoz, és ugyancsak sokat hozzátesz az élményhez, nem csak a pixelesség a lényeg a netbook kijelzőjén. :DD

Én is elég rendesen kütyümániás vagyok, bár az utóbbi években sokat csilapodtam (az asszony csilapított bevallom... :DDD )

• osztraksajt

őstag

Elöljáróban, nekem van HD lejátszóm, PCH-A110, fullHD TV-vel 94cm, úgyhogy tudom mi az a HD.

Azért látom sok sulis van itt, akik azt hiszik, hogy a 100mbit+ majd a való életben is ugyanúgy lesz mint a koleszban. Ennek ellenére a realitás (a digi netet leszámítva és azokat a mázlistákat akiknek van) az a helyzet, hogy ADSL 8/0,5 mbites csomagok vannak, ezen töltsetek/(de leginkább) seedeljetek HD-t havi 8 eFt-ért+villanyszámla. Jó lesz még az a 600MB divx-is majd.

Amúgy egy egymagos ATOM netbook is letud játszani 720-as HD-t, sima Dsub szinte minden TV-n van, azon is lehet HD-t nézni. Akinek meg van 200+ egy FullHD Tv-re, az tegye mellé a mondjuk a WDTV-t 30e-ért, vagy hálózatban a Popcornt 70-eFt-ért és mindjárt megvan oldva.

90e netbook + 30 WDTV, HD 120-ból, távirányítóval. Gondolom senki nem a netbook 120-160-as vinyóján tárolja a HD-ket amúgy sem.

Vagy lehet kompromisszumot kötni a netbookkal is, van E-sata HDMI fujitsu laptop 130 eFt bruttóért 15" kijelzővel, igaz nem tud öt órát csak kettőt és 3 kiló a súlya, de egy reális alternativa.

Szóval szerintem ez a HD hiszti fel van fújva elég rendesen, én meg kibírom azt a 2-3 évet, amíg úgyis felerősödik a netbook hardver arra a szintre, hogy simán tud lejátszani HD-t. Bár nekem felesleges, én rászántam a pénzt, már ha annyira fontos volt a HD.

3-4 éven belül a 15 eFt-os kínai dzsunka lejátszó is fog tudni HD-t lejátszani USB-ről E-sataról, Eternetről. Elég cska a DVD evolúvióra nézni, az első DVD-met 120-eFt-ért vettem (3 havi fizetésem volt, és nem tudott írott CD-t játszani) az utolsót 5 eFt-ért, és minden megírt feliratos DIVX-et korrektül vitt, volt közötte mindössze 6 év.

Korral jár a bölcsesség. Minden kütyü elmúlik, csak a minőségi cuccok meg az árukat , lásd a sztereó végfokomat most se tudnám olcsóbban megvenni mint annó, de például a TV-m már csak a felét éri mint 2 éve, és már a cserén gondolkodom.

Új hozzászólás Aktív témák