Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• julius666

addikt

válasz dezz #169 üzenetére

De ki tudja, mikor ér el oda a technika, hogy egy hétköznapi tévébe is beépíthető lesz ez a QTGMC eljárás?

Akkor elkezdhetünk gondokodni esetleg komolyabb, hardverigényesebb tömörítési beállításokban/újabb, még jobb szabványokban (hiszenez azt jelenti, meg lesz rá a "kraft") és ismételten okafogyottá válik az interlacing.
    Vagy posztprocesszálási alternatívákon amik javítanak a H264 hiányosságain.

Az 1080i alkalmazására két ok lehet a szolgáltatók részéről: 1. Összességében mégis csak így éri meg nekik jobban. 2. A technika 1080i-re van beállva, túl sok pénzbe kerülne átállni 1080p-re. Nos, bármelyikről is van szó, ez jódarabig így is marad...

Pont ez az, hogy én azt állítom, a kettes megoldásról beszélünk. Innen indultam:
    Az interlacing az analóg korból ránk maradt ósdi rák, amivel ma már csak szopás van.

A 25p/50p-hez: nyilván jobb az 50p és jobb lenne ha abba rippelnének, csak ez nem kapcsolódik a témához. A ripperekről nekem technikai szempontból amúgyis nagyonnagyon rossz véleményem van, iszonyat inkompetens és igénytelen a 98%-uk. Szóval ebbe én bővebben nem szeretnék belemenni. Ezért írtam amit. :)

Én meg azt nem látom, mi értelme volt az 50p->25p-nek? A másiknak az lenne az értelme, hogy meglátnánk, lehet-e adott esetben preferálni az 50i->25p-t (pl. olyan amúgy 50 mozgásfázis/mp-es anyagoknál, ahol ez nem annyira számít).

Az eredeti célom az volt, megmutatom hogy ugyanazon a bitrátán mennyivel jobban néz ki a 25p-ből vett képkocka az 50p-ből vett képkockától (mert ugye duplaannyi bit jut rá), majd hogy ehhez képest mennyivel kisebb a különbség az 50i és az 50p között.
    Ebből egy nagyjáboli arányt le lehetett volna vonni, hogy mennyi kb az annyi, tehát hogy az 50p-nek 0,5×-ét, 0.75×-ét vagy ugyanannyit igényel bitrátában az 50i azonos minőségen, ha a 25p azonos minőség mellett vett bitrátaigényét durván a felének vesszük az 50p-hez képest. Összehasonlítási alapnak kellett.

Viszont valószínűleg a forrás nagyon nem alkalmas a célra, mert a 25p hozta kb. ugyanazt a bitráta/minőség arányt mint az 50p, duplaakora méret mellett (ugye feleannyi frameből állt). Ez egyrészt elég meglepő, másrészt az összehasonlítást lehetetlenné tette.

Amúgy a QTGMC az "bob-szerű", a forrással megegyező számú képkockát csinál, tehát az 50i-ből 50p-t csinál. 25p-t úgy tudtam volna csinálni belőle, mint az 50p-s forrásból, hogy elhagyom minden második képkockát. Annak meg semmi + értelme nem lett volna a már feltöltött 25p-hez képest, csak belekerült volna a képbe a deinterlacing algoritmus torzítása.

Amúgy a te screenshotodat összehasonlítva az enyémmel csupán annyi a különbség, hogy az enyémnél jobban "elkeni" az éleket/a tiédnél utólagos élesítés van.
    Nem jobb az egyik sem a másiknál, a tiédnél az artifaktok sokkal jobban kivehetőek. Engem az pl. jobban zavar.

Új hozzászólás Aktív témák