Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Vezessetek be ezekre egy új nevet, mint pl "légies notebook".
Amúgy az Air-t nehéz bármivel egy kategóriába keverni, mivel az OS X miatt speciális eset. Az OS X nyilván nagy visszatartó erő az emberek 90%-ának (igen, a dörzsöltebbek tudják, hogy fel lehet rá kanalazni a Windows-t). Másfelől akik eleve Mac-esek, azokat statisztikailag biztosan jobban érdekli a megjelenés és a presztízs amit a notebookjuk áraszt, szóval nekik nagyon bejöhet (mert a vékonyságban ez legalább annyira fontos, mint a praktikussága). Aztán persze vannak akiket a Air csábított át Win-ről ill. Linux-ról OS X-re... szóval mindenféleképpen telitalálat a cucc, az biztos.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
RockyHorror #47 üzenetére
November 15-én lesz róla döntés. Akkor többet tudok. Egyelőre csak annyi az infó, hogy az S3TC kérdéskörében az Apple valszeg szabadalmat sért. Mivel a szabadalom az S3 felvásárlását követően a HTC-hez került, így most az Apple-t elkapták. A többi vádpont kérdéses. Igazából az S3TC tűnik eléggé valószínűnek. Az egyértelműen az S3-é. Ha jól tudom ezzel kapcsolatban az AMD sem vitatta ezt a tényt, csupán azt vitatták, hogy az S3 felváráslása után új szerződést kel kötniük a HTC-vel, így megkérték az FTC-t, hogy halasszák el a döntést ezzel kapcsolatban, mert még nem kötötték meg a HTC-vel az új keresztlicenc szerződést. A VIA-val kötött megállapodás él ideiglenesen. Nyilván az nem kérdés, hogy a HTC mindenkivel megújítja ezt, de itt valszeg az FTC rájött arra, hogy az AMD csak időt akar nyerni az Apple-nek, amíg az OS-ből kiveszik az S3TC támogatást, és lecserélik az AMD 3Dc-jére. Ha az FTC november 15-én dönt, akkor nagyon valószínű, hogy az Apple jogi alap nélkül használja az S3 egyik szabadalmát, így vagy egyezkednek a HTC-vel, vagy leállítják az Apple azon termékek forgalmazását, melyekben Intel vagy PowerVR IGP, illetve Radeon van. A Quadrós munkaállomásokat elvileg nem kell leállítani, mert azoknál a V8U8-at alkalmazza az OS.
-
Tigerclaw
nagyúr
Lehet egy kalap alá venni a többivel, de akkor maga a cikk értelmetlenné válik. Ennél a cikknél el kell fogadni azt, hogy nem a macbook air-ről szól, hanem a wannabe macbook air gépekről. A cikk forrása csak az Asus és az Acer ultrabookjainak adataival számol egyébként is és ez a PH-s cikkben is így szerepel. A lényeg az, hogy a "klónok" nem szerepelnek jól, hála a magas árnak. Kicsi az a vásárlói szegmens akik ilyen összegért ilyen gépeket vesznek.
Egyébként ettől semmi sem változik, nem dőlt össze semmi, csak kiderült hogy az intel megint zsákutcába futott az egyik ötletével annak ellenére, hogy az összes partner gyártója előre megjósolta a bukást. Lehet hogy hosszabb távon 1-2 gyártó maradni fog ennél a termékvonalnál, de jelenleg a modellek száma túl nagy ebben a szegmensben. Persze csökkenthetne árat az intel, de nem erről híres.
-
rudi
nagyúr
Szerintem az Airt bőven egy kalap alá lehet venni az ultrabookokkal, ha a potenciális vásárlói réteg irányából nézzük. Rendben van, hogy az Intel specifikált valamit, és a Samsung S9 vagy az Ati éppen nem fér bele, de amikor az ember vásárolni megy, akkor tutira megnézi ezeket a gépeket is alternatívaként. Abszolút mindegy, hogy a kategóriáról ultrabookok vagy ultrabookok + air + S9 néven beszélünk, bár tény, hogy a statisztikákkal (amiknek azért olyan sok értelme nincs) emiatt játszani lehet, és minimum azt illene megjelölni, hogy az Airt beleértik-e vagy sem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tigerclaw #42 üzenetére
Nem hiszem, hogy annyira perelgetnek majd most. A HTC elkapta a töküket az S3 szabadalmaival. Az AMD most bizonygatja az FTC-nek, hogy nem úgy van az, ahogy a HTC mondja, de egyelőre az Apple áll vesztésre (nem az összes benyújtott pontban, mert az AMD-t is bevonta az Apple segítségnek, de az S3TC kérdéskörében a HTC-nek van igaza, és ez baj). Ha az FTC a HTC-nek ad igazat, akkor lényegében majdnem a teljes Apple termékskála forgalmazása veszélybe kerül. Esetleg az S3TC-ről át kell térni az AMD 3Dc-jére, de ahhoz frissíteni kell a szoftvert, illetve az Intel IGP-ihez is kell hozzá új driver. Valószínűleg idővel meglépik, de jelenleg fizetni kell majd a HTC-nek.
Nem olyan jó dolog ez a pereskedés, mert mindenkinek van vaj a füle mögött. Vagy, ha nincs, akkor raknak mögé, lásd azt a zseniális döntést, hogy az S3-at megvette a HTC. -
Tigerclaw
nagyúr
A lényeg az, hogy az Intel által "megálmodott" Ultrabook kategória a MacBook Air paramétereit és sikerességét volt hivatott lemásolni, persze Intel alkatrészekkel, hiszen nekik ez az üzlet az egészben. A cikk pedig azt jelenti, hogy amíg a MacBook Air sikeres, a klón Ultrabookok nem igazán kelendőek. Egyébként az Apple azonnal le is védette az MB Air megjelenését és most árgus szemmel figyelik, hogy kit lehet beperelni az Ultrabook gyártók közül.
-
Andresito
csendes tag
A Macbook Air szóváltást lezárandó: a screenshot szerint most épp Ultrabook a Macbook Air is. (A cikkben említett tanulmány elkészítésekor pedig valószínüleg még nem árulták ezt a modellt (vagy nem ennyiért) ezért akkor még nem volt Ultrabook az Air.)
(Ebből a példából is látszik, hogy mennyire gyenge lábakon áll ez a kategória besorolás.)Szerintem jövőre javulni fog az Ultrabook-ok eladhatósága, mivel az olcsóbb laptopok ára is emelkedni fog a thaiföldi áradások miatti HDD mizéria miatt.
Bár én nem tartom ezt az ultrabook-ot akkora nagy dobásnak, hogy igaz lenne rá a "re-inventing" szó. Nem történt itt akkora újítás, hogy ilyen nagy szavakkal fényezhesse magát az Intel. (Már évek óta látható az a trend, hogy, egyre kisebb méretbe képesek vagyunk egyre nagyobb teljesítményű és egyre kevesebbet fogyasztó elektronikát belezsúfolni. Most jött el az az idő, amikor mindezt 1000$ alá lehetett szorítani.)
-
Szizol
tag
Nem mindegy, hogy ki mit nevez ultrabooknak? Végülis elég közel áll az Air is a kategóriához. Ha úgy definiáljuk, hogy benne van, akkor az ultrabook-ok eladásai az egekben vannak, ha meg úgy definiáljuk, hogy nincs benne akkor a kezdeti ultrabook eladások döcögősek (legalábbis a cikk tanulsága szerint
). Mindkettő állítás megállja a helyét, itt csak a szóhasználaton megy a vita
-
adalbert1
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Inkább annak a kérdése, hogy az Intel mit definiál ultrabooknak. Az egyik kritérium, hogy a termékcsaládon belül a legolcsóbb mobil gépnek 1000 dollár alatt kell lennie. Ez annyira konkrét dolog, hogy semmilyen ízlés nincs benne. Innentől kezdve előveszed a gyártók anyagát és megnézed, hogy a mobil termékcsaládból van-e 1000 dollárnál olcsóbb verzió. Az Asus, az Acer, és a Lenovo esetében van, míg a Samsung és az Apple esetében nincs. Ennyi. Az, hogy ezt a cnet, a PCWorld és a wiki nem veszi figyelembe elég szomorú, de nem is elemzőkről van szó, így elnézhető, hogy nem néznek utána miről írnak.
Az ultrabook végleges specifikációit 2011 augusztus 25-én fogadták el a gyártók, előtte DRAFT specifikációk voltak. Az Air hamarabb jelent meg. Ugye állandó vita volt erről, amit sokszor meg is írtunk, hogy a gyártók szerint nagyon alacsony lesz a haszon az ultrabookokon, ha az Intel tartja magát az 1000 dolláros limithez. Ezért nem sikerült lezárni a speckókat hamarabb, mert ez egy kérdés volt. Végül az eredetileg tervezett dolgokhoz képest az SSD nem lett követelmény, így itt az Intel egy indítási időt szabott meg, amit a terméknek teljesíteni kell, de tök mindegy, hogy milyen meghajtóval. Persze annyira alacsony a követelmény, hogy egy SSD-re szükség van gyorsítás céljából, de a HDD is alkalmazhatóvá vált, így az 1000 dollár alatti termékekbe ilyen kombó került. Emellett ugye az is változott, hogy az összes ultrabook 1000 dollár alá kerüljön, mert a gyártók szerint ezt lehetetlen volt kivitelezni. Itt jött az a könnyítés, hogy akkor lesz egy termék ultrabook, ha a sorozaton belül legalább egy verzió 1000 dollár alá kerül.
Ezért érdemes lenne az arányokat átértékelni. A Macbook Air az Applenek sikertermék, de nézd meg, hogy mennyi fogy belőle. A Q4-re előlegezzük meg neki most a 1,5 milliót. Erre jön rá a negyedévenként elkelő közel ~55-60 millió mobil PC. Hivatalos definíció szerint pedig a Q4-re ~200 ezer ultrabookot jósolnak (Digitimes cikke). Ha ez neked siker, akkor értékeld annak.
Mondjuk a kudarcról még talán korai beszélni. A nem kezdett jólból még bármi lehet jövőre. Az utsó bekezdésben le is írtam, hogy mire számítanak a cégek. Majd ha jövőre nem teljesítik az előzeteseket, akkor lehet komolyabban venni, hogy az ultrabook nem sült el jól. A pár héttel a megjelenés után még csak a kezdetet lehet vizsgálni. -
JulWCZar
senior tag
Az hogy ellene definiálja valaki vagy sem az csak ízlés kérdése.
A cnet, a pcworld, vagy a wikipedia (rákerestem az "ultrabook macbook air" kombóra) simán egy kalap alá veszi a kettőt.
De most azt írod hogy nem fogy, és nem siker az a kategória, amit az Intel definiált.
Viszont rengeteg Air fogy, és 10 ULV Coreból 8-9 biztos hogy egy Airben kerül eladásra. Amit visznek mint a cukrot, és bizony az Intel megkéri az árát ezeknek a chipeknek, nem véletlenül sírt a többi gyártó az 1000 dolláros ár betartása miatt.
Vagyis az Intel, aki ezt kitalálta, rengetegek kaszál, egy olyan laptoppal, ami az ultrabook definiálása után jött ki nem sokkal, amelyik pontosan megfelel a specifikációknak, és aminek a lelke pont a kategóriát meghatározó méregdrága Intel chip.
Vagyis az Apple és az Intel ketten, partnerként, rengeteget kaszálnak az ultrabookkal.
Hol itt az ultrabook kudarca?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Macbook Air hivatalosan egy ultravékony notebook, ahogy a Samsung Series 9 is. Akkor lesznek ezek ultrabookok, ha a sorozaton belül a legolcsóbb modell ára 1000 dollár alá megy. Ez egy kritérium. Amíg ez nem történik meg, addig sem a Samu S9, sem pedig az Air nem mondható ultrabooknak hivatalosan, így az elemzők sem számolhatnak az eladási adataikkal. A Digitimes pontosan ezért számolt csak az Acer és az Asus adataival, mert az Intel definíciója szerint nekik van ultrabookjuk.
Ettől függetlenül, ha te az ultrabook kifejezést akarod az Airre használni, akkor használhatod.
Az, hogy mi mennyire erős elég specifikus kérdés. Számos szempont alapján erős a Macbook Air, míg számos szempont szerint jobb a 2010-es verzió. Például az előd támogatta a GPU oldalról az OpenCL-t, a CUDA-t, volt hozzá korrekt OpenGL driver és képes volt lejátszani natív módban a 23,976 fps-es filmeket. Általánosan az erő, meg a képességek tekintetében nem érdemes ítélni, mert számtalan helyen történhet visszalépés. Ebből a szempontból nem egy netbook van, amelyek jóval okosabbak az ultrabookoknál.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már ezerszer mondtam, hogy a Macbook Air nem ultrabook. Nem izgat, hogy te ezt nem fogod fel, de ettől még nem az. Nem felel meg az Intel ultrabookra vonatkozó előírásainak. Már leírtam, hogy jelenleg az Acer Aspire S3, az Asus Zenbook UX és a Lenovo IdeaPad U300s sorozatok ultrabookok. Felőlem rámondhatod, hogy ultrabook, de ettől az ára nem csökken 1000 dollár alá, ami a sorozaton belül kritérium.
A hírben az Intel definíciója szerint értelmezett ultrabookok bizony nem kezdtek jól, mivel év végére az előzetes várakozás felét-harmadát teljesítik. Az, hogy az Air megy, senkit sem érdekel, mert nem ultrabook. Az ASUS-t, az Acert és a Lenovót is hidegen hagyja, mert nem származik belőle bevételük.
-
JulWCZar
senior tag
Nekem ez csak akadékoskodás. A hír az hogy "Nem kezdett jól az ultrabook".
A valóság meg az hogy június óta már egy milliót eladhattak belőle, és házon belül az Applenél két dolog történt:
- Az iPad2 eladások visszaesnek. Sokak szerint fölösleges az Air mellé tablet.
- A MacBook Pro-k helyett Air-t vesznek.Elég nagyot szólt, annak ellenére hogy az Apple csöndben frissített modellt.
Én sem véletlenül írtam róla egy blogbejegyzést. És ez a tendencia most is megy. Új MacBookot nyár óta nem láttam, viszont a környező cégeknél gomba módra szaporodnak az Airek, amiket komoly munkára használnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a Macbook Air dolog kétpólusú, az Apple egy teljes szolgáltatást kínáló cég, vagyis technikailag külön ligában eveznek. Olyan ez, mint a tabletpiac. Mindenki erre ment, mert sokat reméltek, aztán egyedül az Apple iPad sikeres, míg az Androidos gyártók a piac kisebb szeletén osztozkodnak nem kevés konkurenssel, elvéve egymás elől a bevételt. Az ARM-nak az egész jó, mert mindenki tőlük licencel IP-t. Az Applenek jó, mert dominálnak a piacon. A többi gyártónak pedig szar, mert magyarázkodniuk kell, hogy miért gyengék az eladások. Aztán ugye jön az Amazon tabletje, és itt is arra számítanak az elemzők, hogy az iPad nem szorul brutálisan vissza, viszont a Kindle Fire a többi gyártó eladását rendesen megcsapolhatja.
Felőlem te elnevezheted az Airt ultrabooknak, de ettől nem lesz olyan modell a családon belül, ami 1000 dolláros MSRP alá kerül árban. Éppen ezért az elemzők és az Intel nem is tekinti annak.
-
JulWCZar
senior tag
Ok.
1. Az Intel nem a MacBook Airrel szemben határozta meg az ultrabookot.
2. Az Intelnek hála a MacBook Air 2011 lett az első ultrabook a piacon, mert itt debütált a Core ULV, ami az egész kategória kulcsa.A f_szom már ebbe a fanboykodós hülyeségbe, hogy ki-ki ellen van. Az Intel elnevezte a fenti specifikációt ultrabooknak. És a 2011-es Air is az. A 2010-es csak ultrahordozható laptop.
A kérdés: kell-e a népnek ez így?
Hogyne kellene, bár az Apple nem közli hogy mennyire estek vissza a MacBook Pro eladások, az látom hogy mindenki az Airre cserél az elmúlt három hónapban, és azt tudjuk hogy a laptop eladásaik növekedtek, tehát valami brutális mennyiségű Core ULV procis Airt adhattak el nyár óta.
Ha tavaly az ünnepi szezonban eladtak 1.1 millió Airt, akkor most simán hozhatnak 2 milliót is. Mondom, egyrészt több laptopot adnak el, másrészt az arány házon belül is tolódik az Air felé. Ehhez még hozzá lehet csapni a Q3-at is, és akkor biztos hogy meglesz idén a 2 millió ultrabook.
Azaz kelendő az ultrahordozható, bivaly erős laptop.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van egy nagyon fontos paramétere az ultrabookoknak, az adott családon belül kell lennie egy 1000 USD (MSRP) alatti verziónak. Ez az Airre nem igaz. Ugyanígy a Samsung Series 9 is tekinthető a kivitelezés szintjén ultrabooknak, de nincs 1000 dollár alatt a sorozatból termék. Éppen ezért sem az Air, sem pedig a Samsung Series 9 sorozat nem ultrabook. Jelenleg az ultrabook kritériumainak az Acer Aspire S3, az Asus Zenbook UX és a Lenovo IdeaPad U300s sorozatok felelnek meg. Aztán a kivitelezés szempontjából tekinthető az Air és a Samu S9 is annak, de hivatalosan már nem, mert nem teljesítik az Intel összes kritériumát.
-
Tigerclaw
nagyúr
A macbook air nem ultrabook. A saját sikerét csak saját magának köszönheti és jóval az ultrabook előtt már sikeres volt.
Az intel épp azt találta ki, hogy a többi notebook gyártó is készítsen olyan notebookokat, amilyen a legújabb macbook air és persze az egészet intel alkatrészekből. Erre mondták a gyártók, hogy nem lesz sikeres, mert ők egyrészt a drága intel alkatrészekből nem tudnak nyereségesen kihozni 1000 dollár alatti gépet, másrészt ha sikerül is az 1000 dolláros határon belül maradni, nem tudnak konkurálni a szintén 1000 dollár körül beárazott macbook air-el.
Az egész olyan, mintha azt találta volna ki az Opel vagy VW, hogy készítenek pont olyan luxusautót, amilyen egy Rolls Royce és ugyanolyan áron. Szerinted aki luxusautót venne, melyiket választaná, az eredeti Rolls Royce-t, vagy a wannabe RR Opelt. Még az se számít, hogy az Opel jóval fejlettebb technológiát rak az autóba, és az se hogy a legtöbb paraméterben jobb mint az RR. Az egyik már elfogadottan luxuskategória, a másik meg csak az akar lenni, mondhatni nincs még neve abban a vevőkörben.
-
JulWCZar
senior tag
válasz
Cyberpunk #24 üzenetére
Az Air pontosan az ami az ultrabook az intel szerint.
Valamint az ultrabook kapcsán szokott felmerülni hogy senkinek sem kell. Dehogy nem, sőt, a MacBook Prok helyett veszik mostmár.
De itt van ha nem hiszed:
"An Ultrabook is a computer in a category of thin and lightweight ultraportable laptops, defined by a specification from Intel corporation[1] The name Ultrabook is an Intel trademark. By this marketing initiative and an associated $300M fund, Intel hopes to stimulate the market for Intel-based laptops similar to Apple's MacBook Air, against rising competition from ARM processor-based tablet computers.[2]
Incorporating new CULV Intel processors with integrated graphics, and flash-based SSDs, Intel claims that Ultrabooks will have 5 hours of battery life, mainstream performance, and ultra-fast start up.[3] Announced at Computex 2011,[4] Intel estimates that by the end of 2012, 40% of the consumer laptop market segment will be Ultrabooks.[5]"
Nem csak hogy hozza, de bevallottan az etalon hozzá.
-
JulWCZar
senior tag
Tekintve hogy a 2011-es Air az első piacra került ultrabook, a cím egy kicsit félrevezető.
2010 utolsó negyedévében 1.1 millió Airt adtak el, és ez a szám idén emelkedett.
Ha hozzávesszük hogy az év közepétől van a Core procis modell, akkor ott van minimum 1 millió ultrabook
-
T-bag
tag
Itanium, Larrabee, Ultrabook. Vajon mi lesz a következő nagy dobás ?
-
ddekany
veterán
A következő év végére 20-30%-os részesedés? Gondolom ez még akkor is prémium kategória lesz, és nehogy már az emberek 20-30%-a prémium notebookot vegyen. Azt viszont el tudom képzelni, hogy 10 év múlva már természetes lesz, hogy egy notebook ilyen vékony, de nem az ultrabook koncepciótól, hanem mert fejlődik a technika és vele az alapelvárások.
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem értem az egészet. A gyártók előre látták, jósolták, tudták, hogy nem lesz kelendő az ultrabook, szóval csak bejött a papírforma. Nem is értem milyen közgazdász zseni volt az, aki kitalálta hogy a pénzügyi válság közepén hirtelenjében az emberek áttérnek a nagyon drága prémium notebookokra. Ráadásul egy olyan piacra kell betörniük, ami az Apple kezében van. Szerintem ha valaki már ennyi pénzt kiad, akkor inkább vesz MacBook Air-t.
-
rudi
nagyúr
Azért bele kell számolni, hogy egy 17 wattos Core i5-i7 proci 50-70 000 forintba kerül, az Asus UX gépek SATA3-as SandForce2 vezérlős 120-as SSD-je úgy 70-80 000 forintot kóstál, és máris a gép árának felénél tartunk, az alu ház, kijelző, akku, alaplap meg még sehol. Olyan sokat nem keresnek ezen a gyártók, csak a technológia, amivel most ultrabookot lehet építeni még nagyon drága. Majd 1-2 év múlva lesz talán értelme újra elővenni.
-
Z0mbi
senior tag
Ezekert a cuccokert 200k-t fizetnek kb. Valoban csunyan tularazottak,...
-
Tikakukac
titán
Ez egy réteg-cucc, ultrabook árból futja már wörksztésön notikra is, én inkább abba ölném a pénzt. De ha ez kell a népnek, akkor ámen...
-
Angel1981
veterán
"A hírek szerint a következő év tavaszára az ultrabookok a teljes notebookpiac 10%-át tehetik ki, míg az év végére 20-30%-os is lehet az utolsó negyedéves részesedés a Windows 8 bemutatása után."
Figyelembe véve az eddigi eredményeket, az a 20-30% igencsak optimista szerintem...
-
digitalz
csendes tag
Lehet, hogy jó minőségűek, illetve lehet, hogy az emberek az olcsóbb és kevésbé minőségi note/netbookokat veszik. De nem azért mert nem számít a minőség hanem azért mert nincs rá pénzük ^^
-
fogtunder
nagyúr
szerintem csak az ára miatt rétegtermék az air is.
aki sokat utazik, hurcolja a notebookját, annak rohadtul nem mindegy, mennyit cipel magával, a legtöbb diáknak jobb lenne szerintem, mint a 15,6"-os monstrumok, csak amíg két-háromszor annyiba kerül egy ilyen könnyű gép, a többség cipelni fog.
-
"Reinventing" és irreális ár együttes használata szerintem szabadalmat sért...
De majd megkapja a jogi osztályuk úgyis. -
audi100td
nagyúr
Nem tudom mit vártak, amilyen áron ezek a gépek mennek, inkább vesznek az emberek macbook air-t, főleg, hogy a gyártok saját dizájn megtervezésére sem képesek és ne felejtsük el, hogy az air is rétegtermék, ezeket meg oda szánták mint konkurenciát, ebből logikusan következik, hogy nem fognak belőle annyit vinni mint egy olcsó net/notebook-okból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Acer és az ASUS egyelőre nem lehet elégedett, de még bármi lehet.
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest