Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz RockyHorror #47 üzenetére

November 15-én lesz róla döntés. Akkor többet tudok. Egyelőre csak annyi az infó, hogy az S3TC kérdéskörében az Apple valszeg szabadalmat sért. Mivel a szabadalom az S3 felvásárlását követően a HTC-hez került, így most az Apple-t elkapták. A többi vádpont kérdéses. Igazából az S3TC tűnik eléggé valószínűnek. Az egyértelműen az S3-é. Ha jól tudom ezzel kapcsolatban az AMD sem vitatta ezt a tényt, csupán azt vitatták, hogy az S3 felváráslása után új szerződést kel kötniük a HTC-vel, így megkérték az FTC-t, hogy halasszák el a döntést ezzel kapcsolatban, mert még nem kötötték meg a HTC-vel az új keresztlicenc szerződést. A VIA-val kötött megállapodás él ideiglenesen. Nyilván az nem kérdés, hogy a HTC mindenkivel megújítja ezt, de itt valszeg az FTC rájött arra, hogy az AMD csak időt akar nyerni az Apple-nek, amíg az OS-ből kiveszik az S3TC támogatást, és lecserélik az AMD 3Dc-jére. Ha az FTC november 15-én dönt, akkor nagyon valószínű, hogy az Apple jogi alap nélkül használja az S3 egyik szabadalmát, így vagy egyezkednek a HTC-vel, vagy leállítják az Apple azon termékek forgalmazását, melyekben Intel vagy PowerVR IGP, illetve Radeon van. A Quadrós munkaállomásokat elvileg nem kell leállítani, mert azoknál a V8U8-at alkalmazza az OS.

Új hozzászólás Aktív témák