- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
- = Zk = - #172 üzenetére
Már igen.
-
válasz
- = Zk = - #172 üzenetére
Még nem...
-
válasz
- = Zk = - #170 üzenetére
+1.
-
agressiv
addikt
válasz
- = Zk = - #168 üzenetére
13-as.
-
coolpet
senior tag
Hi!
BF3 meg nem jott ki, es egyik BF-el sem jatszottam, csak az emlitett progikkal.
Azok meg nem hasznalnak 2nel tobb magot. Bar en a windows feladatkezelojeben neztem a procihasznalatot ahol mind a 8 szalat latom kulon kulon, nemcsak az elso mag dolgozott, hanem a masodik es minimalisat(2-3%) a harmadik is.1,6Ghz meg azert van mert agressziv energiagazdalkozad van bekkapcsolva a gepen, igy nem eszik tobbet 60W-nal az egesz konfig idleben.
Persze 3dsmax render + furmark alatt bekajal vagy 300W-ot
Termeszetesen nem mondom azt, hogy egy E8400-al is hozna ugyanezt a teljesitmenyt 1,6Ghz-en.
Sandiben az volt a jo hogy hogy feltettem 4,8Ghz-re, es a renderido harmalodott(masfel perc helyett 31mp).
Masik procin ez nem volt egyenesen aranyos.
Na mindegy a kovetkezo gamek ezzek a konfiggal mind 60 FPS felett vannak full grafon 1680x1050-ben.
Stalker 1-2-3.
Crysis 1-2
Guild wars
Dead Island
NFS World
Borderlands
Resident Evil 5
X3 Terran Conflict
stb stb, ezekkel jatszok.Na pa.
-
agressiv
addikt
A HT miatt van, még ha 4 szál dolgozik is és azok is fullon, akkor is max 50%-ot jeleznek a programok, de valójában fullon dolgozik a processzor mert fizikailag 4 magos ugye. De amúgy nagyon mennek ezek az ÍÍ processzorok, én is nagyon csodálkoztam, hogy mennyire nehéz volt VGA lmitessé varázsolni ezzel a játékokat, pedig tesztekben az AMD sem szerepel rosszul, mégis ég és föld a különbség.
-
Prof
addikt
félig igazad, játékja válogatja. Single player játékoknál, full hd felbontásban többnyire a VGA a döntő.
Azért az megnyugtató, hogy egy 8 MB cache-es 70 ezres proci nem limitál még
Nézz meg majd egy 40 fős BF 3 multi meccset vele és ugyanazt egy 2500K-val.Próbálj ki MMO-kat Full HD ben.
Rift (1920x1200) városban:
3.2 ghz E2180 (8x400FSB) 1 MB cache - 15 fps
3.16 ghz E8500 (9.5x333FSB) 6 MB cache - 30fpsMindez ATI 2900Pro karival és AMD HD 6970-al egyaránt
Aztán húztam a procit 4 gigára és az fps is ment fel szépen 40 köré.
(Persze városon kívül 80-100 volt.) Ergo ezen a szinten proci limit volt.Ebből látható, hogy a cache is szépen számít egy szintig.
Képzelheted, hogy anyáztam mikor a 60ezres karit betéve 15 fps-em volt, mint a 4 éves karival.
-
coolpet
senior tag
válasz
agressiv #160 üzenetére
nekem 1,6Ghz-en megy fixen a procim(lasd alairas a konfig), es egy jatek sem megy 60 ftps ala ezen a frekin full felbontasban 1680x1050-ben. Kezdve a crysis2, far cry 2, dead island meg minden ujabb szirszart kiprobaltam, hasit ezenb a frekin is es a 4 magbol talan az elson ha felmegy 60%-ig, a tobbi meg csak 5-10%on be bevillan neha. A jatekhoz VGA kell nem proci. Vagy csak az intelnek nagyon jol sikerult a sandy... Nemtudom, de nalam ez a szitu.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
agressiv #160 üzenetére
Neked biztos nem okoztak gondot, mert ma is ugyanúgy szaggat nálad mint 10 éve. Nálam meg nem.
Eddig a max processzor használat amit láttam az 3 szál volt, vagyis 75% környéke
Ezt kimérted szkóppal? Netán csak a taskmanager által kijelzett fake adatra hagyatkozol? Ahol kiírja hogy 40% CPU használat, idle meg 99%? Összesen meg van 139%?Megsúgom, amikor már 40%-ot jelez, már akkor használhatatlan a gép, 2 perc mire egy mezei böngészőt elindít.
nem azt jelenti, hogy annyi szálon dolgozik a program, hanem azt, hogy a windows ütemezője elosztja a magokon a terhelést
Amit nyilván 2 magon könnyebb mint 4-en... -
agressiv
addikt
Az a gáz, hogy neked csak a szád jár, de érvelni nem tudsz nagyszájú. Képzeld el, kipróbáltam néhány játéknál és még ha 1.6GHz-re is vissza veszem a processzort akkor is max egy picit belekóstolgat a 3. magba miközben a játék már majdnem játszhatatlan lesz, a videókártya meg szotyizik.
Van ami 4 magot használ, és akkor még mindig nem beszéltünk a háttérben futó processzekről.
Még az 1 magos régi időkben sem okozotak gondot a háttérben futó folyamatok, akkor majd pont ma probléma ez
. Ha van itt valaki aki baromságokat beszél, akkor ti vagytok azok. Eddig a max processzor használat amit láttam az 3 szál volt, vagyis 75% környéke, az, hogy a feladatkezelő minden magon mutat aktivitást, nem azt jelenti, hogy annyi szálon dolgozik a program, hanem azt, hogy a windows ütemezője elosztja a magokon a terhelést és még 1 szálas régi játékok mellett is dolgozik minden mag, de csak egy picit. Sok játék még a 2 maggal is küszködik, egyik kivétel a mirrors edge, mert az 2 mag esetén 100%-on járatta a 2 magost annó és az jobban is ment mint az optimalizálatlan játékok 2 magon.
-
Prof
addikt
na majd jön az új proci izzasztó játék ami 8 szálat is kezel (BF 3) azzal lehet majd jól hasonlítgatni
Addig is progik 90%-a 1 szálas :d
Ergo a háttérfolyamatokal együtt is 2 magos proci magas órajelen 90%-ban hasonló, illetve gyorsabb mint egy alacsony órajelű 4 magos. -
nemszabad
tag
válasz
- = Zk = - #153 üzenetére
Én egy phenom II x3 720be-ről váltottam vissza athlon II x2 235e-re. Éséséséés mi történt? Beesett az eső. Semmit nem lassult a win7, ugyanolyan sebességgel nyílnak az ablakok, boot se tart tovább. Ha kicserélte volna valaki, míg nem vagyok itthon, akkor bizony észre se veszem. Pedig ugye -1 mag, - 100 MHz, - 6 mb l3 cache.
-
- = Zk = -
félisten
mih, ki merre?
...
én pl X4 940 BE-ről váltottam 1090T-re. qrvára érződik a procicsere. leginkákább játékoknál, és win alatt is. nem írom le, hogy hol, miben, mert nem akarok annyira offolni. de érződik. most már a vga, és a vinyó a szűk keresztmetszet a gépben.
-
agressiv
addikt
de egy athlon akkor sem fog tudasban annyit hozni mint egy phenom nem veletlen kulonbozik a nevuk se ilyen alapon hasonlitsd ossze a 1100t-t egy i7990x vagy stb... azonos orajel mellett azonos magszammal meg talan lenne ertelme de egyebkent semmi....
Fogalmad sincs, hogy miről beszéltem az biztos.
-
Újoncka
aktív tag
válasz
agressiv #146 üzenetére
pont errol van sszo hogy nem ertes hozza! merj ossze egy 4 magosat egy 4 magossal... ne pedig egy 4 magost 1 2 magossal szintetikus tesztekben sokat nyom a + ket mag! de egy athlon akkor sem fog tudasban annyit hozni mint egy phenom nem veletlen kulonbozik a nevuk se ilyen alapon hasonlitsd ossze a 1100t-t egy i7990x vagy stb... azonos orajel mellett azonos magszammal meg talan lenne ertelme de egyebkent semmi....
-
válasz
agressiv #148 üzenetére
Lehet naivan azt gondoltam, hogy a Bulldozerről beszélünk
Ott meg a pár száz MHz majd 1GHzÉn nem játékra vettem a gépet, ellenben ha játszok is, akkor sem hat meg a dolog, a régi játékokhoz elég, az újak használják a több magot. Megfelelő grafikai beállításnál meg nem nagyon van értelme cpu limitről beszélni
-
agressiv
addikt
válasz
kleinguru #147 üzenetére
Az valóban jó dolog, de próbáld ki, nézd meg, hogy cpu limit mellett mit művel játékban a processzrod. Kb a fele szotyizik.
Éppen a PH teszt miatt vettem én is négmagos processzort és iszonyat csalódás volt annó. a mai új játékok persze már jobban használják a több magot.
Nem azt mondom, hogy semmire sem jó, csak azt, hogy várjuk meg a játékos teszteket .Még jó, hogy kitalálták a turbo core "jelenséget"
Az a néhány száz MHz nem sokat segít.
-
agressiv
addikt
Csak az a gáz, hogy olyan tesztekben ahol mind a 4 mag dolgozik csúnyán elverte az Athlon a fenomot, ami nem is csoda (A phenom ekkor 2 magos volt csak) , viszont olyan programokban, ahol csak 2 mag dolgozik a fenom nyert.
Lehet nem én vagyok hülye, hanem ti nem tudjátok értelmezni amit írtam.Tudod hány process fut csak a Windows alatt?
Nagyon jól tudom és ne mondd, hogy 6 mag kell ahhoz, hogy a játékok menjenek.
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
agressiv #138 üzenetére
Tudod hány process fut csak a Windows alatt? Biztos jobb ha azok is ugyanazon a mago(ko)n futnak mint a játékod... És akkor még nem használsz víruskergetőt, tűzfalat, nem fut a háttérben semmi más alkalmazás.
Az Athlon2 és a Phenom nem ugyanaz a kategória, ezeket pusztán MHz alapján összehasonlítani... Mint egy Scania vs Ferrari. Autó - autó...
-
Prof
addikt
válasz
- = Zk = - #140 üzenetére
mármint core2 duo-s intel e8400
-
agressiv
addikt
Ez megint olyan dolog mint annó az első kétmagos processzoroknál. Ott a több mag, de a tesztprogramokat kivéve semmi sem fogja használni őket. Egy átlag játék egy 4GHz-es 4 magos fenomon maximum 3 magot használ, többet nem, mégis processzor limit van. Hiába a hat mag ezekben az újakban, tényleg max rendereléskor, vagy egyéb ilyen programok használatakor lehet csak kihasználni és az átlag júzer ilyenekhez nem nyúl. Játékra pedig még mindíg többet ér egy jó 2 magos processzor, mint egy gyengébb négymagos. Nem rég alkalmam volt kipróbálni egy Athlon II-t 4x3.5GHz-en és Phenom 2-t 2x4GHz-en, és bizony a phenom nyert. Aztán lett belőle egy I7 szintén 4GHz-en és kiderült, hogy a Crysis nem is VGA lmites, inkább csak a processzort zabálja, mert fura, hogy az Í mellett a 8800GT magas beállításokon 60FPS-t produkál, igaz, hogy nem túl magas felbontáson, de a korabeli tesztekben ilyen beállítások melett 30-at ha tudott...
A Crysis egy tipikusan olyan játék ami szarul van optimalizálva és full cpu limitt mellett is max 1.5magot használt még a 939-es athlonon is. Bizonyára tud valamit ennek az FX processzornak egy magja is ilyen órajel mellett, de a játékosok mindenképpen várják meg a teszteket szerintem.
-
Prof
addikt
-
kely1988
aktív tag
Remélem az a 175$ HUF-ban is annyi lesz, és nem dobják meg vagy 10k-val még... Mert akkor kihagyom... i5 750-et akarok lecserélni egy ilyen 6 magosra, de előbb teszteket szeretnék látni, hogy megéri e...
-
Zeratul
addikt
válasz
DeathAdder #124 üzenetére
A jövő az AMD szerint hogy a fronted dönti el hogy az éppen futtatandó száll mennyi és milyen végrehajtót kapjon.
-
dezz
nagyúr
válasz
- = Zk = - #131 üzenetére
Lásd 2 sorral feljebb!
Power States - energiaszintek, amikhez kívánt VID-et és FID-et lehet rendelni, amik között a proci (és/vagy driver) pl. terheléstől függően vált. A C'n'Q alapból két szint között vált, min. és max., de közéjük lehet több másikat is ékelni.
Nem tudom, a Turbo CORE hogy viszonyul az egészhez, gondolom, ennek a továbbvitele az aktív magok számával.
Az alaplap (és a BIOS) úgy jön ide, hogy pl. a VID egy párbites szám, amit a proci erre szolgáló lábakon küld ki az tápvezérlőnek. A FID lényegében a magórajel szorzója (magonként), azt belsőleg kezeli a proci.
-
Joachim21
őstag
A rők egyből feltünt mindenkinek, de a leVegőpontos már nem is?... (2 perc múlva többszöri újraolvasás után)... Látom már, kicsit későn esett le mi volt a szitu.
-
dezz
nagyúr
Ez azért erősen függ a videokártyától is, amiből "mindjárt" jön az új generáció (mégnagyobb teljesítmény, stb.)...
Lassan a játékok is egyre jobban kihasználják a több magot. De ha más nem, az FX magonként is nagyobb teljesítményű lehet (legalábbis meghúzva
).
Olyasmi újítás lehet, mint a "-rők" ragozás.
-
Findzs
addikt
megvárjuk a 100w alatti 8 magosokat
nem hiszem hogy egy 4 magos phenom 2 -rők 6 magos fx -re megéri majd váltani, de a tesztekből ki fog derülni hamarosan
ha pár fps a nyereség átlagosan játékok alatt akkor számomra felejtős leszAbu85:
valami újfajta számítási eljárást takar ez a "levegőpontos" megnevezés ? -
dezz
nagyúr
Plusz ott van még a frontend és a backend...
Műszaki értelemben egy modul egy mag, két integer clusterrel és egy szétválasztható FPU-val. Gyakorlatilag egy némileg összepasszírozott dual-core. Nevezhették volna 1-1 magnak is, de vehető 2-2-nek is. Reméljük, a teljesítmény alapot ad ahhoz, hogy az utóbbit választották.
-
válasz
DeathAdder #124 üzenetére
Mármint mi helytálló?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DeathAdder #121 üzenetére
Az AMD a Fusion projekt részének tervezi a Bulldozert, így moduláris felépítésre váltottak, hogy később egyszerűbb legyen a processzorarchitektúrával bánni, amikor az IGP feldolgozóival az integráció architekturális szintre fejlődik. A throughput teljesítményre való optimalizálás, a MOESI koherencia-protokoll, a gyorsítótárak szervezése és a modulos felépítést mind ezt szolgálják.
A modul mag viszony pedig egy elméleti kérdés. A Bulldozerben alapvetően nincs olyan, hogy mag. A processzor modulokból áll, melyek két integer részre, és egy szétválasztható levegőpontos egységre bonthatóak le. Innentől tekintheted magnak magát az egész modult, vagy a modult tekintheted két magnak. -
válasz
Viktor77 #120 üzenetére
Nem volt mindegy (pontosabban a magszám mindegy volt, csak a teljesítmény nem
), mivel vannak olyan alkalmazások és játékok is, ahol érezhető a kis i3-asnak a 2 mag+HT miatti lemaradása a 955-es valós 4 fizikai magjával szemben. Szóval nem azzal volt/van a probléma, hogy 2 mag, hanem hogy biza néhol soványka a teljesítménye
-
DeathAdder
veterán
Ez a modul téma mit takar pontosan?
Mi az ,hogy 4 modul és 8 mag és hasnolíthatjuk a 4 magos i7 hez , mert ezis annak számít -
tetrix
tag
az AM3+ os tokozás meddig lesz; - jön a Bullra közeljövőben másféle tok?
-
dezz
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
válasz
antikomcsi #114 üzenetére
Bah... pedig örültem volna neki...
Köszönöm az infókat neked és dezz-nek!
-
dezz
nagyúr
Még nem láttam. Az a cikkben is benne van, hogy 125W TDP-vel jönnek a 8-magosok (ami azt jelenti, hogy valahol 95 és 125 watt között lesz a valós, fullra herhelt fogyasztás, persze alapórajelen). A K10-nél sokkal fejlettebb energiagazdálkodás miatt a korábbinál sokkal jobb idle értékekre lehet számítani.
-
Henkei
tag
lesz az tobb is mint 5% nyugi
-
atti_2010
nagyúr
válasz
yakuza.tora #6 üzenetére
"...az AMD semmilyen formában nem gátolja a tuningot..." - AMD, én így szeretlek!
Én is!
-
Joachim21
őstag
Van aki elhiszi, hogy 245$-ért vmi csodát kap? Ugyanazt fogja adni teljesítményben, mint amit az intel ad 245$ körül, maximum 5% pluszt.
-
dezz
nagyúr
Akkor minek írtad azt a butaságot?
(#99) Valdez: Nem csak önmagában arra, hanem olyan programokra, amikkel beállíthatók a Power State-ek. Pl. az AMD-nek is van saját, egész jó (PSCheck). Bár úgy tűnik, most nem lehet letölteni, talán majd a BD megjelenése után.
(#97) - = Zk = -: Minden alaplap és BIOS támogatja a PS-eket. Legfeljebb azok beállításait nem lehet onnan módosítani. (Nem is tudom, van-e olyan lap, aminél lehet.)
(#102): Ma már bevett gyakorlat különféle programokkal állítgatni a PS-eket. A PS-ek között a hivatalos proci-driver vált (esetleg félig-meddig HW-ből megy), a programmal csak azt állítod be, milyen értékek éljenek az egyes szinteken.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #101 üzenetére
Igen, még az is lehet.
Amúgy is van pár "progi". De én valahogy inkább bios alól szeretek "heggesztgetni".. Azt valahogy "biztosabbnak" érzem... -
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #100 üzenetére
A saját alkalmazás, nem lehet esetleg az AOD?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest