Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Értem, köszönöm.
Én - talán már említettem is - egy PS4-re hajazok, első konzol lesz, egyik exkluzív játékuk miatt csábultam el, de kb. ennyi...Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Hát ez is egy álláspont és mondjuk, hogy ha nem akarok vitatkozni ezen, akkor lényegében elfogadható.
Különösen azért is, mert kb. halvány lila gőzöm nincs, hogy a Nintendo hardverein mennyire futnak el azok a friss, mai AAA-s címek, amik a PS4-nél és az Xbox-nál húzzák a konzolt.
Esetleg van egy retro-feelingre hajazás a gamékban is?
Lehet, nem tudhatom.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
De azért még konzol mindkettő és mindkettő játékosokat szolgál ki, ugye?
De azért még vannak gyártási költségei mindkettőnek és kereslet/kínálat aránya is, ugye?
Akkor mit is kellene megértenem?
A Nintendo bőven olcsóbb kategória kellene legyen, én csak ennyit állítok.
Egy vélemény, ennyi.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
edward2
addikt
Pár pontot felvázolok és én itt abba is hagytam:
1. a visual acuity számítás 20/20as látásra van kalkulálva. Tehát itt "látod" az összes pixelt amire mindjárt kitérek. 20/20as látásnál sokkal több embernek van rosszabb látása így a te általad felvázolt, "de ott már látod a pixeleket" probléma amúgy sem áll fent mert az ürgének elmosódik a kép tehát relatíve a képernyőhöz még közelebb kéne ülnie.
2. "S pont ezt mondtam, a thx recommended pozíció az a 4k nézési sávba esik." mivan? Egy kommentel feljebb másoltam, hogy a recommended THX ajánlás a visual acuitynél is közelebbi nézési távolságot ajánl erre te még mindig azt szajkózod, hogy a THX hátrébb van...
3. hogy én mit keverek meg mit nem: a cél az hogy lásd a felbontást. Ezen a távolságon egy 20/20as látású ember éppen nem látja még a pixeleket de "elméleti" síkon ha picit közelebb megy már látja. Továbbá a probléma hogy egy mozgóképnél te rohadtul nem fogod felfogni a pixelek milyenségét de a részleteket látni fogod. Tehát egyáltalán nem probléma hogy a pixel láthatóság minimumán ülsz (és ismétlem a THX recommended ennél kisebb(!) távolságot ajánl)
4. ez a kiszámolom a minimumát a 4knak meg a minimumát a 1080nak és beülök a kettő között félútra szerintem maradjon a te kedvelt ülőhelyed. Attól még se a THX-el se a SMPTE-vel se a visual acuity számítással nem egyezik. Ezt te kitaláltad. Kitaláltál hozzá egy logikát ami neked tetszik. Oké elfogadom. Ha másnak is tetszik akkor oké csak ne terjeszd mint valami ökölszabályt, mert nem az.
De én itt befejeztem, mert te ragaszkodsz a 4-es ponthoz amit megidealizáltál magadnak és akkor az úgy jó hiába másolok be linket ami kiszámolja neked a távolságokat több verzióban is teljesen figyelmen kívül hagytad.
-
edward2
addikt
Találtam egy online verziót amiben benne van a THX recommended is. Én a visual acuity-re számolok ami ugye az 1/60.
55" 1080TV/1080 source esetén a táblázatom 2.18métert dob ki. Ez az online kalkulátor 55" 16:9 TV mellett azt írja hogy visual acuity 1080 esetén max 7.2feet (kb 2.19méter). Tehát ugyanaz az eredmény.
Na most nézd meg a THX recommended meg 6.1feet tehát a THX nemhogy többet hanem bőven kevesebbet ajánl távolságra
Akkor a 4k TV/4K source 1.09 méterem még a THX recommended felett van távolságban.... és ugye itt látod először a felbontást rendesen ha a látásod tökéletes olyan ember meg ugye kevés van tehát átlagjóskának 1.09méteren belül kell ülnie.
szerk: ugye könnyen kitalálható hogy a 2x felbontás fele akkora távolság. Tehát a THX recommended 1080 az 6.1feet akkor a 4K recommended 55" esetén 3.05 feet. Azaz 0.92964 méter...
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
Nekem nincs táblázatom. Egy egyenletem van amiből kalkulálható az 1/60 szög alatti látás ha jól emlékszem. Ez ugye arra kell, hogy minden pixelt "láss". Ennél messzebb a pixelek elkezdenek összemosódni tehát nincs értelme.
Persze 4k tv-n mondjuk 1080 anyag lehet hogy 2 méterre jön ki majd megnézem újra de ahogy írtam 55"en 4k tv 4k képi anyag az 1.09 méter
-
Cs1csó
félisten
Ezzel is egyetértek, módosítva az álláspontom, szerintem ez teljesen jó elgondolás de pont a közösségi élmény miatt a sima bámuljuk a falat dolog továbbra is életképes, plusz van sokszor - erről is volt szó - hogy mást is csinálunk közben és ugye egy ilyen sisak azért leszabályoz.
Lényeg: amit írtam az is legyen esetleg lehetőség, gondolom azt is meg lehet oldani, hogy nem teljesen zárja ki a külvilágot.
A Sliders c. sorozatban volt egy rész amiben mindenki ilyen szemüvegben élte az életét pl. a valóságban falat festett de ő azt vizionálta hogy épp a Mona Lisat festi. Érdekes irány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest