- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
A dolog ott kezdődik, hogy még binárisan se kompatibilis. Ezek a magok 4 szálat tudnak felváltva futtatni. Sima in-order magok, viszont van melléjük egy baromi széles SIMD. Ha nem használja ki a SIMD-et a program, akkor totál felesleges futtatni rajta.
De mint korábban már írtam, nem az x86-on múlik, hogy milyen egy mag. Egy ilyen chip nem olyan feladatokra van kitalálva, mint egy CPU. Szerinted miért csak a töredéke egy ilyen mag mérete?
Egyik feladatra egyik jó, másikra másik. Ehhez külön szoftver is kell.
Az x86 szoftver párhuzamosításának másik nagy akadálya, hogy teljesen koherens cache-t képzel el. Ez sok mag között brutális mennyiségű szinkronizációt igényel (és az x86 sok cachet igényel, mert kevés a regiszter). Persze lehetne külön lefoglalni a cacheből, de akkor már bele kell nyúlni a kódba.
Azon kívül, hogy ez az egyetlen fegyvere az intelnek, én nem látok rációt az x86-ban.
A kínai szuperszámítógép esetében én meg vagyok győződve arról, hogy erős diszkontáron kapták a hardware-t. Régen ugyanezt csinálták az Itanium esetében. Azt is agyonhypeolták, adták ingyé, és mégis, meg lehet nézni, mi lett belőle.
De nem baj, mert majd megint győz az ész felett a marketing, és az x86 marketinggel, dömpingárral ezt is el fogják adni, hiába szarabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest