- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
A dolog ott kezdődik, hogy még binárisan se kompatibilis. Ezek a magok 4 szálat tudnak felváltva futtatni. Sima in-order magok, viszont van melléjük egy baromi széles SIMD. Ha nem használja ki a SIMD-et a program, akkor totál felesleges futtatni rajta.
De mint korábban már írtam, nem az x86-on múlik, hogy milyen egy mag. Egy ilyen chip nem olyan feladatokra van kitalálva, mint egy CPU. Szerinted miért csak a töredéke egy ilyen mag mérete?
Egyik feladatra egyik jó, másikra másik. Ehhez külön szoftver is kell.
Az x86 szoftver párhuzamosításának másik nagy akadálya, hogy teljesen koherens cache-t képzel el. Ez sok mag között brutális mennyiségű szinkronizációt igényel (és az x86 sok cachet igényel, mert kevés a regiszter). Persze lehetne külön lefoglalni a cacheből, de akkor már bele kell nyúlni a kódba.
Azon kívül, hogy ez az egyetlen fegyvere az intelnek, én nem látok rációt az x86-ban.
A kínai szuperszámítógép esetében én meg vagyok győződve arról, hogy erős diszkontáron kapták a hardware-t. Régen ugyanezt csinálták az Itanium esetében. Azt is agyonhypeolták, adták ingyé, és mégis, meg lehet nézni, mi lett belőle.
De nem baj, mert majd megint győz az ész felett a marketing, és az x86 marketinggel, dömpingárral ezt is el fogják adni, hiába szarabb.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Knights Landing kódnevű fejlesztést az Intel önállóan is be szeretné vetni.
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest