- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
De jó lesz
Mennyi adat lesz tárolható
De mennyi idő alatt
Egy ("lassúnak") mondható kétmagos 3800+ procinál de még egy Egymagos 2500Mh-z ketyegő procis rendszerben is a merevlemez a szűk kereszt metszet. Raptorra nem mindenkinek van pénze, de még az is lassú a ahoz képest amit a rendszer tudna. Mi lenne ha rágyurnánaka sebessére?
-
kvp777
tag
Az elsőknél biztos lassú lesz. Majd javítanak rajta. Am meg 2009-re főleg 2011-re, már elterjedt lesz szerintem az SSD, így 2 wincsi kerül 1 gépbe. 1 gyors (OS,Game, gyakori írás-olvasást igénylő fileok) és 1 tároló.
Ez eddig is jo otlet volt. Egy merevlemez az os-nek es a programoknak, egy masik, lehetoleg kulon vezerlon a swap teruletnek (lehetoleg elore lefoglalva egy egesz particiot) es megint egy masik (akar lassabb) az adatoknak. A nagyon extrem megoldast kedvelok tehetik a cache es temp teruletet megint egy masik lemezre (az os lemeze helyett), persze csak ha van annyi csatolojuk. A rendszer meglepo mondon kepes felgyorsulni egy ilyen megoldastol. (es fontos, hogy nem kulon particio hanem kulon lemez legyen)
Egyebkent en hasznalok ssd-s rendszert is (egy laptopot), bar inkabb csak kenyszerusegbol mert tul nagy folymatos g terheles erte a merevlemezeket es nem birtak. Az ssd viszont eddig jol vizsgazott, bar nem annyira gyors mint amilyen lehetne, sokszor a gyenge vezerloelektronika fogja vissza.
A cikkben leirt megoldas mukodokepes, csak az adatsuruseg novelesevel egyre erzekenyebb lesz minden diszk a sugarzasra. Iyen kis terulet eseten mar akar egy kosza reszecske is kepes egesz biteket vagy bitsorokat letorolni. A termeszetes hattersugarzast viszont nem lehet kikapcsolni, tehat arnyekolni kell majd. (ha nem akkor par ev alatt tonkremennek vagy lemagnesezodnek a lemezek)
-
BCS pixel
csendes tag
A Hitachi lehet bedobja a törölközőt gyártás terén. De a fejlesztési részlegük, sok szép dolgot össze tud hozni.
-
dezz
nagyúr
válasz
Thulcandra #26 üzenetére
A bulvároldalak pörgősebbek... A híreik gyorsan romlanak.
-
Kriza
őstag
válasz
Thulcandra #24 üzenetére
Azért azt nem hiszem, hogy a PH! az Index bulvároldalairól szerezné az információit.
Szerintem ez KICSIT megalapozottabb cikk.
-
Thulcandra
senior tag
Á, nincs kedvem véres vitába bocsájtkozni arról, hogy mi fog gyorsulni meg lassulni, azt az örömet meghagyom a "szakértőknek", inkább röhögök azon, hogy ugyanez a hír előbb volt a bulvár indexen 1 nappal mint itt.
-
dezz
nagyúr
Én úgy vettem ki, hogy 2x annyi adat lesz egy körön (cylinderen). Plusz fele olyan szélesek ezek a körök, így jön ki a 4x-es kapacitás. (Na pesze nyilván nem egyszerre lépik ezt majd meg.)
Viszont ilyen kapacitásoknál a 2x-es adatátviteli sebesség is "semmi". Á, nagyon nincsenek ezek még presszionálva, még mindig csak kényelmesen, kicsinként adagolják a dolgokat. Különben már rég bevezették volna az összes fejjel egy időben való írást/olvasást...
-
Cefet
aktív tag
válasz
Cathfaern #20 üzenetére
Az adatátviteli sebesség biztosan nőni fog, mert nő az adatsűrűség. A lemez egy körülfordulásakor 3-4x több adatot olvas be.
A pozicionálás az már más tészta, de szerintem ott is meg fogják oldani a problémákat.
Jobb, erősebb mágnesekkel, gyorsabb, finomabb, precízebb szervó vezérléssel, pontosabb útmérő rendszerekkel, stb...
Teljesen egyetértek az előttem szólóval: a merevlemez egy finommechanikai műremek. Rengeteg technikai tudás van egy "vacak" vinyóban.Cyberia: nem vagyok szakértő a témában, de fenntartásaim vannak az SSD-vel kapcsolatban. A penyámat időről időre le kell formázni, mert fogy a rendelkezésre álló tárhely. Pedig teljesen előírás szerint használom. Lehet, hogy az újabb flash memóriák megbízhatóbbak, nem tudom. Fontosabb adatokat én nem bíznék rá.
-
CYBERIA
őstag
Ha valaki értene a témához: egy HDD-hez képest mennyire biztonságos egy SSD?
-
Cathfaern
nagyúr
Mert pontosabban kell pozícionálni a fejet, illetve a kisebb jel / zaj arány miatt nagyobb lehet a hibázás esélye, amit korrigálni kell (újrabeolvasni pl.). De szerintem csak akkor fogják piacra dobni ezeket, ha legalább akkora sebességet tudni fognak, mint a jelenlegi hdd-k.
-
Youri
veterán
talán pont a veszteséges működés miatt?
-
TeeJay
félisten
hát nézd amíg egy Seagate kaliberű vinyógyártó cég évente elad mondjuk 100millió vinyót(ezt csak úgy találomra írtam) addig minek kéne neki áttérni SSD-re?
kitalálnak még 3-4új technikát itt is aztán megint kilehet majd tolni a max elérhető tárkapacitást mondjuk 100TB-ra
úgyis ez lesz a megfizethetőbb tárolóegység jóideig még
bár a sebességre nem lenne rosz rágyúrni -
zombikiller
tag
Szerintem jó ideig elég lesz a jó öreg HDD az SSD meg mehet a milliomosoknak a gépibe
-
yakuza.tora
addikt
válasz
TheVeryGuest #4 üzenetére
Ez is egy járható út, de gyártás nélkül fejleszteni kicsit olyan fejbedugásszerűnek hangzik...
Minden esetre én jobban örülnék neki, ha versenyben maradnának! -
Cathfaern
nagyúr
Meg az a probléma, hogy (nagyon leegyszerüsítve persze), van két csapatuk, egyik foglalkozik mechanikával, másik elektronikával. Na most a mechanikával foglalkozókat nem tudja átteni elektronikára, mert nem értenek hozzá, így hiába akarna csak az ssd-vel foglalkozni, nincs hozzá embere (még egyszer: ez nagyon durva egyszerüsítés volt, főleg mert ahogy írják is a cikkben, egyszerűen képtelenség jelenleg a hdd-k ár / tárterület arányával versenyezni, így nagyon is megéri ezt fejleszteni)
-
Youri
veterán
inkább koncentrálnának az SSD-re, mint erre az atomkorszakbol visszamaradt technologiára
-
Gergő_
őstag
úgy látszik,hogy ez a technológia is lassan eléri határait(?)
-
doc
nagyúr
tök jó hogy mindent nyomunk össze, egyre kisebb helyen egyre több adat, de mennyire lesz ez megbízható?
jó, mondjuk 10 éve ugyanezt mondhattuk volna az 500GB-s vinyókra is, de azért ez már elég drasztikus ugrás, nem? -
venember83
nagyúr
Engem a gyengebb jel aggaszt, nehogy ez novelje az adatvesztest, de majd liksoft biztos kiokosit, hogy ez miert is nem fog fennallni
-
janpotocki
senior tag
válasz
yakuza.tora #2 üzenetére
kérdés, hogy ez a fejlesztők kincstári optimizmusa, vagy közben valóban megtalálták az aranytojást tojó tyúkot. ha más nem, az eljárást levédetik, a konkurencia pedig vagy fejleszt jobbat, vagy licenceli szép summákért a hitachi technológiáit...
-
TheVeryGuest
senior tag
válasz
yakuza.tora #2 üzenetére
Attól, hogy mondjuk bezárja a HDD gyárát, mert veszteséges, attól még technológiát fejleszthetne másoknak, licenszdíjjért.
-
G.A.
aktív tag
Kriza:
Milyen lesz vajon egy ilyen HDD keresési ideje. Mert a fejpozícionálás ilyen méretekben még keményebb dió - szerintem.Az elsőknél biztos lassú lesz. Majd javítanak rajta. Am meg 2009-re főleg 2011-re, már elterjedt lesz szerintem az SSD, így 2 wincsi kerül 1 gépbe. 1 gyors (OS,Game, gyakori írás-olvasást igénylő fileok) és 1 tároló.
4TB/3,5"wincsi... jól jönne ma is, legalább lenne hely a HDfilmeknek -
yakuza.tora
addikt
Na ez az! Szóval mégsem dobja be a törölközőt???!!! Hurrá!
Ezt a mondatot a múltkori cikk fényében meg nem is értem!
"A Hitachi Global Storage Technologies szerint a merevlemezes tárolóknak kapacitás, illetve fajlagos költség tekintetében még jó ideig nem lesznek igazán komoly ellenlábasaik."
-
Kriza
őstag
Na ja, nemrég volt hír róla, hogy a Hitachi veszteséges a HDD piacon, és kérdéses a jövője. Szóval akkor mi van most...?
Milyen lesz vajon egy ilyen HDD keresési ideje. Mert a fejpozícionálás ilyen méretekben még keményebb dió - szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Hitachi új technológiájával pár éven belül jelentősen megnövelhető a merevlemezek által kínált tárterület.
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Cyberpunk 2077
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest