- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Projektor topic
- Powerbank topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Értelek. A mini ITX kuckó a limit a 3x vagy 4x 3.5" mérethez ?
A)
SSD, várj ki. Próbálj meg szegmentálni, kevésbé fontos adatot kitenni egyszeri külsôs usb-s akármire, újra beszerezhetô dolgokat, míg a fontosakat tároló mostani storage blokkon születik némi plussz hely.B)
Cserélj kuckót, mármint házat, amiben elfér ITX-el pár 3.5" HDD. 3x 4TB Seagate NAS HDD-s mókát raktam össze miniITX-en, Freenas, kis cuki kocka kuckó, aztán NAS4Free, szupi volt. Csak pénz és IT-s kalandvágy miatt eladtam, bontottam, VGA-ra konvertáltam, stb. Az egyik 4-est megtartottam, azon van most az életemRisky, de e van, csak kibírja tán mostmár az újabb NAS-omig, 1800 start-stop-al maga mögött szerencsétlen
(Sentinel 100/100). De ami kevésbé kellett, arról csináltam egy "dir > beszerezni.txt"-t
, majd F8, delete all, ennyi.
C)
Eljátszottam a gondolattal pont a minap egy 20 laptop diszkes (!) raid 60 megoldáson. Kretén nagyon, de hát sosem voltam valami nagy konformista.. -
Dißnäëß
nagyúr
3.5" ha játszik, lényegesen könnyebb dolgod van, én pl. most építek újra NAS-t, WD Purple vagy Seagate Skyhawk-okból. (SATA, raid vezérlô buta HBA módban, RAIDZ2, ECC RAM).
Ár/értékben a 4TB most a legjobb (3.5"), azaz ekkor kapod a legtöbb gigát a pénzedért.
2.5" = 10db 1 Terás laptop HDD-vel funolni.
Van átviteled is és hullhat is..
Write hole persze lesz klasszik bármilyen raid felállásban, hacsak.. ahh, de ezeket tudod.
Szóval szvsz otthonra nem feltétlen kell erôltetni az Enterprise motyókat, de inkább befogom, aki függô, az függô
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A ThunderBay 4 mini elérhető üresen, illetve meghajtókkal telepakolva, maximális tárkapacitása pedig 16 TB.
- Assetto Corsa EVO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Túra és kirándulás topic
- EAFC 25
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest