Négyfiókos DAS az OWC-től

A ThunderBay 4 mini elérhető üresen, illetve meghajtókkal telepakolva, maximális tárkapacitása pedig 16 TB.

Hirdetés

Új DAS-t, vagyis a számítógépre közvetlenül, a NAS-okkal ellentétben nem hálózaton keresztül csatlakoztatható tárolórendszert mutatott be az OWC, az újdonság megnevezése pedig ThunderBay 4 mini lett.


[+]

Az akár 1,5 GB/s-os adatátviteli tempóra képes modell négy 2,5 hüvelykes, SATA csatolós slottal rendelkezik. Ezeket saját háttértárainkkal is megtölthetünk, de választhatunk olyan verziókat, amelyekben már előre beszerelve várnak minket a fél, egy, kettő, vagy négy terabájtos SSD-k, illetve merevlemezek, ezzel akár 16 terabájtos összkapacitást elérve. A meghajtók csatolóit egy ASMedia ASM1062-es SATA kontroller irányítja, míg a géppel való összeköttetésben a hátoldalon elhelyezett, Intel JHL6540 kontroller által vezérelt Thunderbolt 3 portok lesznek segítségünkre. Az eszköz daisy-chain támogatást is kapott, így láncba köthetünk akár hat darab ThunderBay 4 mini-t, ezzel is növelve az egy géphez tartozó tárolókapacitást. A rendszer hűtése aktív módon történik, ami a hátsó kivezetéssel ellátott, 32,5 dB maximális zajszinttel operáló ventilátor feladata.

[+]

Szoftveres oldalon a macOS és Windows operációs rendszerekre is elérhető OWC SoftRAID program áll rendelkezésünkre, amelyből létezik XT és XT Lite jelölésű verzió, vásárláskor mi dönthetjük el, hogy melyikre tartunk igényt. A két variáns közti különbséget a RAID kötetek típusai jelentik, ugyanis míg az XT Lite a JBOD mellett csak a RAID 0 és RAID 1-et támogatja, addig a Lite utótag nélküli (és egyben drágább) szoftver RAID 4, 5 és 0+1 köteteket is képes létrehozni és kezelni.


[+]

Az OWC ThunderBay 4 mini üresen 300 vagy 380 dollárért vihető haza, attól függően, hogy melyik szoftververziót kérjük mellé. Az SSD-vel telerakott modellek között a 2 TB-os 750, a 4 TB-os 1080, a 8 TB-os modell pedig 2000 dollárt kóstál, míg a merevlemezes variánsok közül a 4 TB-os 600, a 8 TB-os 650, a 16 TB-os pedig 950 dollárba kerül. Az előbb felsorolt árak mindegyike a SoftRAID XT Lite szoftvert választva érvényesek, a SoftRAID XT felára minden esetben 70 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OWC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés