Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Érdekes hsz-eket generáltok itt, kéremszépen.
A Desktop-osokat én akkor értem meg és csak akkor, ha:
- nem kell hordozni
- kell a csúcs teljesítmény (pláne throttling nélkül mikor 8 vagy még több szálon renderel valamit a gép, vagy hasonló CPU intenzív motyót tol)
- egyéb spéci felhasználás, amit laptop nem tud kiizzadni magábólVilág életemben combos desktop-om volt. Mostanában, hogy gyakrabban utazgatok + fontos az online weboldalamhoz és céges dolgaimhoz laptop, beneveztem életem első laptopjára
Mérlegeltem, mire kell nekem a gép és döntöttem.
- Beszántottam az azóta mini ITX méretűre zsugorodott asztalit
- Vettem egy i7-7700HQ-s laptopot, IPS-el, 1050Ti-vel, 16G RAM (egyelőre), a desktop SATA SSD-jét beletettem a HDD helyére (lett egy USB3-as külső HDD-m) + nézek még bele egy 1TB-s NVMe SSD-t szerintem
- 2x USB3 (egyiket osztom is 4-fele, asztalon scannertől kezdve minden hülyeség van, másikban külső 4TB desktop HDD)
- 1x USB2 (Cooler Master NotePal + billentyűzet)
- 1x USB3.1 Type-C csati (ezen kötöm ki a tv-re 4K60Hz-re, mert tud DisplayPort alternate módot)
- fasza integrált kártyaolvasó, bár a külső Kingston USB3-as amúgyis megmaradt a fotós táskámból ..- átlag felhasználás, net, film..
- zene vágás néha, Photoshop gyakran
- 24" külső kalibrált IPS
- Starcraft II, Master of Orion, CS : Source, BF4, BF1. Csodásan szalad mind.
- megnyugtat a tudat, hogy igény esetén egy 4K-s Eizo-t is rá tudnék akár akasztani minden gond nélkül. Na nem játékra, arra elég a fullhd. Hanem retusraKell ennél több ??? Nekem nem.
Ja, igen:
- nagyon féltem a váltástól, szeretni fogom-e, mi lesz, hogy lesz
- nagyon nem bántam meg. Semmi porfogás, porcicák a gépház alatt-körül, amit kerülgetek porszívóval.. semmi kábeldzsungel a lábnál .. egyszerűen pazar
- és ha látogatóba hazaugrok pár napra a szülőkhöz, beteszem a Samsonite laptoprekeszes hátitáskámba és mosolygás, hogy nálam minden, ami kell, kvázi "az életem".- SSD natív (saját) titkosítása szerintem elég. Feltörni ezt nem láttam még embert, firmware frissítéskor pedig törli az SSD az összes adatot automatikusan, ha a jelszót nem tudjuk, tehát mezei halandónak esetleges lopás/elvesztés esetén is hozzáférhetetlenek az adataim. Backup meg van.
És most, hogy a laptop oldalon lógok immár, semmi flame meg hitvita, de tényleg tökfeleslegesnek találom a desktop-ot mint műfajt.
Amit el tudok esetleg képzelni, egy VESA mount-os passzív (vagy akár aktív) házikóba tenni a moncsi hátuljára egy mini ITX dobozt. Intel integrált GPU-val és egyéb minimálkütyükkel mondjuk egy AKASA EULER M, EULER MX-et. Vagy a tv hátuljára Kodi-val ...
De ez sem a classic desktop, bár közel áll hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest